To bardzo fajna gra, bardzo lubię w nią grać. Jest śmieszna i zabawna, myślę nawet że najlepsza śmieszna samochodówka. Polecam wszystkim posiadaczom PSXa.
Jedna z najlepszych gier na Psxa .W szczególności czapki z głów przed trybami multiplayer.
Myślę że to taka sobie gra, jest bardzo śmieszna i nic pozatym.
Zarąbisty multiplayer. Pamiętam jak ciorałem z kumplami (i nie mówie że nie dochodziło do aktów przemocy

) :wink: W singla też szło szpilnąć, ale to nie to
No nie wiem czy ta gra jest taka relaksująca jak sie przechodzi time trial na platynę. Po za tym, jak sie zdobywa PINGWINA!!!
T_4_killer
24 03 2004, 17:39
swietna gra, full zabawy i jeszcze ten multiplayer;D
_MundeK_
25 03 2004, 14:38
Najlepsza gra na multitapa jaka pojawiła się w historii konsolki
super gierka
siema crasz CTR to moja ulubiona giera ale niewiem czy kiedyś zdobęde Oxajda meczę się już co najmniej dwa miesiące

a w time trial mam dopiero jedenaście wyścigów w kturym go pokonałem a i tak apropo kim go pokonałeś sito odpisz jak możesz ja ide grać
Jezeli gra sie samemu to CTR może szybko sie znudzic,ot zaliczysz podstawowy tryb gry i koniec.Ale jeżeli chodzi o multiplayer to ta opca rozwala!Można szarpać z kumplami pare dni bez przerwy
Super i bardzo fajna gra. Ważne multiplayer! Dużo tras i lap.
Browares
19 06 2004, 15:35
świetna gra...bardzo mi się podoba i strasznie wciąga nawet na jednego gracza jest ciekawie i fajnie...
Saunter
20 06 2004, 08:05
Swietna gierca !! Szczegolnie jak ma sie z kim grac.

lezka sie kreci w oku jak przypomne sobie sesyjki wakacyjne z bratem i wkurzanie sie masakryczne i przezywanie! Miodzio 10 w pelni zasluzona
Danilo1972
20 06 2004, 10:25
Mi też się bardzo podobała ta gra.
Moi teściowie do dziś w nią tną
siema crasz CTR to moja ulubiona giera ale niewiem czy kiedyś zdobęde Oxajda meczę się już co najmniej dwa miesiące

a w time trial mam dopiero jedenaście wyścigów w kturym go pokonałem a i tak apropo kim go pokonałeś sito odpisz jak możesz ja ide grać :D
Oxide nie jest postacią grywalną! Po ukończeniu wszystkich tras w Time Trial na żółtą gwiazdkę dostajemy Scrap Book.
Krupier
20 06 2004, 17:27
Znów odświeżyłem CTR :} Trza przejść bo wersja NTSC padła, a sejw na PALu nie działa ;P Póki co 1 świat 100% done - all platinum ^^ Dalej będzie ciężko

Przechodzę sobie miśkiem ot tak dla odmiany. Ale ogólnie w grze gram Fake Crashem :}
_MundeK_
21 06 2004, 09:34
No wg mnie to najlepsza platformówka multiplayer. Gramy w nią z chłopakami w weekendy :!: Graliśmy kiedyś nawet dwa dni i nawet u mnie nocowaliśmy :!: Chcecie stracić sobotę i niedzielę

Gorąco zapraszam :wink:
Ile przy tej rgze nocek zarwałem sam w singlu czy z kumplami na multi :)jednym słowem najlepsze karty w jakie dane było mi grać
Super giera jak w singlu tak i w multi , niezapomne chwil kiedy się naginało z bratem (plansza z żywopłotem rządzi)
Najlepszy kart na konsole w jaki gralem! Multi rzadzi
Gierka ma super klimat i grafioze.Jedna z moich ulubionych gier
LegionPolski
2 08 2005, 17:08
QUOTE(jgl @ 1 04 2004, 17:59)

a w time trial mam dopiero jedenaście wyścigów w kturym go pokonałem a i tak apropo kim go pokonałeś sito odpisz jak możesz ja ide grać

czy rodzice już Cię uświadomili... o istnieniu przecinków i wyrazów pisanych poprawnie?

Co do tematu to CTR jak dla mnie jest grubo lepsza od swego sequela, model jazdy, sterowanie... aaah
Jedna z najlepszych gier multiplayer. Sporo w to grałem. Żywotne strasznie.
Ile to dni się z kolegą przesiedziało nad tą grą. Gdy w tytule widnieje fraza "Crash" wiadomo że trzeba zagrać
Nie wiem jak Wam, ale mi brakuje ciut dynamiki w tej grze. Wszystko ładnie, pięknie, ale czasem szło zasnąć. Owszem, gdy się wykona trzy slajdy z przyspieszeniem to dynamika nabierała rumieńców. Poza tym (grafika, model jazdy, patent z przyspieszaniem, slajdy) wszystko na najwyższym poziomie. Tylko ta dyyynaaaaamiiiiiikaaaaaaa
ja nic nie mam do dynamiki w ta gra przegralem sporo czasu ... wciagnela mnie na maxa w singlu ofkoz a gdy wraz z narzaczona dobralismy sie do multiplayera to juz w ogole nie bylo nas dlugi czas ciagle lupalismy tylko w to... jedna z lepszych gier multiplayerowych na psx...
Piękna gierka i super wspomnienia to przy niej kiedyś poznałem dziewczynę gra się nigdy nie nudzi. Jak komuś dynamika się nie podoba bo w 2 jak odpaliłem pierwszy raz to myślałem że sobie ktoś żarty robi bo taki jest tam spadek dynamiki
A tak przy okazji:
Interesowałoby kogoś spolszczenie do tej gry? Pracuję na tym...
może i tak ale potrzebujesz kogoś do pomocy
A ja pamiętam jak dwa Sylwestry pod rząd grałem w CTR-a , od 18 do chyba 3 w nocy
QUOTE(Dante @ 3 08 2005, 11:16)
może i tak ale potrzebujesz kogoś do pomocy
Bez obaw...

jeśli chodzi o zmiany w hex to sam sobie poradzę, jeśli o beta testy to mam dwie osoby
Przelazłem ze 100 razy na 100%

. Do dzisiaj stan na szarej memorce siedzi. Jedna z najlepszych gier w jakie grałem na PSX'a.
a ja 1 raz i stykło
jednak od czsu do czsu odpalam CTR i robie pare rundek,przedno się przy tym bawiąc.
CTR = czysty miod. fajowa gra. zjadla mi wiele godzin z zyciorysu
CTR - jedna z najlepszych gier muliplayerowych na PSX.
_Soccom_
3 09 2005, 22:28
Super gierka, szczególnie podczas gry multiplayer z kuplami na liście i muki ( eeeh, te emocje

). Choć single też potrafi zaje.biście wciągnąć, a i poziom trudności ( jak dla mnie ) ma super wyważony.
Cała gra ma pozytywny klimat i tak dalej ... Ale prawdziwe mięsko to multiplayer z kumplami !! Nie ma to jak czterech powalonych idiotów przy konsoli

pełna rywalizacja po prostu

Z tą grą przeżyliśmy z kumplami najlepszy sylwester ( a na pewno najdłuższy ) w życiu. Jeśli chodzi o single to gra ma fajnie wywarzony poziom trudności i podobnie jak multi wciąga niemilosiernie . Ogółem za*****za
McKaczy
12 09 2005, 23:14
hehe, pewnie pomyslicie ze sie tylko przechwalam ,ale na wszystkich trasach w time trialu pokonalem N Oxida , malo zawalu nie dostalem, najtrudniej bylo na...kurde jak sie ta trasa nazywala "papu piramid"!?kurcze,dwa skruty ciagle na spidzie, trzecie okrazenie,ciagle prowadze, jeszcze tylko jeden skrut,pedze cala para i.....sciana!!malo mi serducha nie rozwalilo, ale i ta plansza pekla przede mna, ale N Oxida nie dostalem w nagrode:( napewno tym sie go nie odblokuje.Kurcze szaraka oddalem mlodszemu bratu i raczej save nie przetrwal ale mysle ze dal bym rade jeszcze raz:)
Ta, wszystko ładnie pięknie, ale według mnie HIV nieco przyszalał zbytnio wystawiając tej grze swego czasu "dychę". Gra wdechowa, ale czy na 10? Jak dla mnie zdecydowanie NIE

Trochę obiektywizmu
Właśnie Pupu's pyramid jest najłatwiejsza. NO ma domnie 4s

Naughty Dog przegieło z tą postacią.
Żeby NO odblokować potrzebujesz jeszcze wklepać kod (gdzieś to wyczytałem). Nie potwierdzam bo jeszcze nie wygrałem z nim na wszystkich trasach
Unlock Nitros Oxide :
- Complete adventure mode with all platinum relics
- defeat all n. trophys ghost cars in time trial tracks in order starting with crash cove first do not proceed to defeat oxides ghost
- defeat all of oxides ghosts in time trial tracks in order starting with crash cove first.
- then at the main title screen hold L1 + R1 and press Right, Down, Circle, Triangle, and Left .
Ktoś to może zdementować/potwierdzić ?
Fake?
Paulek L
25 07 2007, 19:26
Ja też miałem pełno razy ponad 100%, no i wszystko powygrywane z Oxide'm. Myślałem, że go dostanę, jak wszystko zrobię...
monstrol
28 07 2007, 14:05
Omg, pamiętam, jak w swoim czasie zaliczałem wszystko na platynę. To była dopiero masakra.
Nie pamiętam jednak, jaka była za to nagroda - czy ktoś mi może przypomnieć? Czy była to możliwość jazdy (niepamiętam dokładnie nazwy) final bossem na poduszkowcu, tym mega szybkim? Wspaniała. XD
Swoją drogą, czy ktoś obczaił taki skrót, w takiej pokręconej trasie zawieszonej w przestworzach, że wybijając się na jednej z ostatnich hopek przed metą można było przeskoczyć od razu do niej (odpalając boosta i jumpa, z opowiednią prędkością?), omijającym tym sposobem, kolejno: łuk i przejazd w tunelu?
Też wszystko zdobywałem, ale w moim przypadku ta gra stała się wieczna za sprawą multi na 4 graczy co niszczyło czachę. Pamiętam, że z kumplami na każdej większej domówce musiał pojawić się CTR bo zabawa z kumplami jest genialna i bluzgi rzucane w stronę oponentów gdy dostało się w dupę rakietą
Ciągle posiadam tą grę i stawiam ją na równo z T3 czy Vagrant Story dzięki tej multi miodności.
Jah Jah bless all rasta children !!
Co tu dużo mówić o prawie najlepszej grze na "szaraka"?!Miałem kilka razy 100%,z bratem katowalismy godzinami (ja zawsze Tiny'm

) Grafa jak na tamte czasy powalała a na te nieostrasza

.Sporo gry było w Kampanii,masa wspaniałych skrótów i jak dlamnie bardzo klimatyczny soundtrack sprawiają że nieraz z łezką w oku wspominam ten tytuł
Ja bym chętnie ujrzał wyścigi wszystkich większych gwiazd PS2

żeby było ala CTR każdy miał inna specjalną umiejętnośc i..... Ups mały offtop

Ale by się wtedy napie****ło w tą gre
monstrol
28 07 2007, 18:50
Poziom kontynuacji na PS2 jest żenujący. Patrząc przez pryzmat faktu, że CTR ukazał się na PSX, to można by było śmiało uznać, że kontynuacje ukazały się... też na PSX, ale raczej jako takie marne produkcje... W Tag Team Racing nie grałem, zaznaczam.
BTW: Gdzie wg was ciężej było zdobyć wszędzie platyny - w megakozackim CTR czy megawypaśnym Crashu Bandicoot 3: Warped. To dwa różne gatunki, ale jestem pewien, że fani rudego kretolisa (czy też diabła tasmańskiego) ukończyli obie pozycje najlepiej, jak tylko potrafili, nawet jeżeli nie lubili wyścigów. xD
Dla mnie obie gry były maks trudne, ale zaliczenie wszystkiego w Crashu 3 na platynę było najbardziej wymagającym doświadczeniem growym w moim życiu. I pomyśleć, że jeden z redaktorów nieistniejącego już pisma
PSX Fan, Baron Jack, stawiał piwo każdemu za dwie zdobyte platyny. To mi uzbierałoby się ze zgrzewkę

, aczkolwiek zbyt późno się zreflektowałem.
CYTAT(monstrol @ 28 07 2007, 19:50)

[...] że jeden z redaktorów nieistniejącego już pisma
PSX Fan, Baron Jack, stawiał piwo każdemu za dwie zdobyte platyny. To mi uzbierałoby się ze zgrzewkę

, aczkolwiek zbyt późno się zreflektowałem.

[...]
To nie są (byli?) redaktorzy tylko złodzieje i lamerzy, przepisujący teksty od innych (z błędami zresztą sic!) - choć oczywiście było kilka wyjątków. A Baron Jack... no cóż, aż brak słów w języku ludzi kulturalnych...
Co by nie spamować:Czy pingwin jest do odblokowania za pokonanie Oxide'a w Time Trialu czy tylko na kodach?
Lukastec
28 07 2007, 22:12
Uważam ją za jedną z najlepszych gier na PSXa a to dlatego, że grałem w nią całymi dniami i nadal nie jest zła
monstrol
30 07 2007, 21:45
CYTAT(Berion @ 28 07 2007, 21:32)

To nie są (byli?) redaktorzy tylko złodzieje i lamerzy, przepisujący teksty od innych (z błędami zresztą sic!) - choć oczywiście było kilka wyjątków. A Baron Jack... no cóż, aż brak słów w języku ludzi kulturalnych...
Chyba raczej "byli". W każdym razie z branży usunęli się chyba później niż po umieszczeniu listu otwartego do nich w PlayerStation Plus. Najgorsze jest to, że ich PSX Fan i PlayStation Magazine (to akurat inna para kaloszy - tutaj mamy legalną kopię brytyjskiego pisma) wydawały mi się bardzo poczytnymi pismami. Ale solidnie oberwało im się za to, że nie chciało im się grać, by pisać solucje. Fakt ogłoszenia takiego konkursu na piwa za platyny już śmieszył, wszakże platyny co sprawniejszy gracz łykał raz za razem. Im, ze względu na ich kaprawe umiejętności growe, wydawało się to widocznie dziełem hardkorowym.
Kornolio
5 08 2007, 12:37
CYTAT(Lukastec @ 28 07 2007, 23:12)

Uważam ją za jedną z najlepszych gier na PSXa a to dlatego, że grałem w nią całymi dniami i nadal nie jest zła
Ja nie miałem memorki to w 4 i pół godziny przeszedłem całą grę, ale nie pamiętam na jakim poziomie trudności...to było tak dawno temu ale jeśli chodzi o samą grę moim zdaniem najlepszy multiplayer ever na PSX. Nawet dziś czasami z kumplami pogrywamy na mulitapie po 4
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.