A.Z.BEST
14 05 2005, 14:31
QUOTE(Raptor @ 14 05 2005, 07:42)
Nowe dziecko od Nintendo... "Nintendo revolutiON" 
Filmik stoi na wysokim poziomie, jest oryginalny i naprawde zajefajny

.
Szkoda, ze FANowski 
No...
szczurek
14 05 2005, 15:30
jaszczoor
14 05 2005, 16:19
No i tyle było z tego wirtualnego swiata ;p
The six-plus minute video appeared on various message boards this afternoon and ever since Nintendo fans everywhere have been fighting to download it. The render, created by an unknown (and very talented) artist or artists, mocks-up what some Nintendo fans would call their dream scenario: a Nintendo Revolution that is so far ahead of the curve that it truly revolutionizes the way people play games. In this case, the console is no longer a console, but a virtual reality headset.
The video is not real, but some fans probably wish it were.
IGN has included the video in downloadable form. Readers are free to check it out. While it`s unlikely that the render is at all an indication of the final system, which Nintendo plans to talk about and showcase at E3 2005, it`s an impressive design feat nevertheless.
Ciekawe czym nas naprawde nintendo zaskoczy o ile wogóle to zrobi...
No bez jaj.... To byla sciema ?!?! Ja pie.dole... A tak sie napalilem na to Nintendo...
Jesli Nintendo chcialo zrobic Rewolucje, to to powinna byc wlasnie taka Rewolucja...
szczurek
14 05 2005, 20:56
Tylko czy zdajesz sobie sprawe jakie koszty by byly wyprodukowania tekiego czegos? Nie wspominajac juz o tym co by sie stalo gdyby był niewypał. "Na taką rewolucje pora nastanie po next genach. Bo wtedy to juz ciezko bedzie zadziwic grafiką.
dante2003
14 05 2005, 21:43
Wiele wskazuje na to że to nie jest fake. Czemu np. jest pokazane że Revo odtwarza DVD skoro było to podane wczoraj? W 1 dzień takiego filmu się nie zmontuje.
Ryo-San
14 05 2005, 21:47
dobra obejrzalem ten filmik chyba z 5 razy..i moge powiedziec jedno..napewno nie zrobil go fan..panowie mowimy o ponad 6 minutowym profesjoanlnie zrobionym,zmontowanym filmiku..to wygląda naprawde masakrycznie..zobaczcie sam design konsoli..ile trzeba projektow strzelic..ten marian na koncu, no doslownie wszystko...
ogolnie sam pomysl to imo trochce science fiction...i moze w kolejnej generacji czegos takiego doswiadczymy..
ale cholera no ten filmik mi nie daje spokoju..jest strasznie tajemniczy i na 100% zrobiony przez jakas firme, ktora sie tym zajmuje na codzien..
cos mi tu nie gra;/
UPDATE
Nie no panowie mowie to prosto: FILM JEST PRAWDZIWY
komu by sie chialo to robic i PO CO!!! zeby po chwili wywalic filmik z dysku bo to przeciez fake!! to jest bez sensuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Przeciez nazwa Revloution do czegos zobowiązuje!!! na filmiku widać Gacka i jakas tajemniczna podstawke..moze da sie to jakos polaczyc...
Boze to wygląda tak realnie, tak namacalnie!!!!!!
Pamietajcie panowie ze next-gen od Ninny jest dla nich OSTATNIĄ szansą!!!! IMO zagrają va-bank na byc albo nie byc..a cos takiego P O Z A M I A T A
Błędy z Virual Boya zapewne zostaly wyciągniete...
Ogladajac to czuje sie jakbym byl w roku 2025:D
jezeli ten filmik pojdzie na konferencji Nintendo to AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA
Będe latał z gołą dupą po miescie z transparentem REVOLUTION, zeby mnie kazdy widzial
ale jest tez druga strona medalu..ale o niej nie mam zamiaru pisac..bo i po co!!!
Rewoucja nadchodzi.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale sie podniecilem xD
Dokladnie, tez tak mysle. Ogladajac ten film czulem tak nie zdrowe podniecenie, ze to nie mogl byc fake. W dodatku ten skrot historii Niny na poczatku trailera cos znaczy. As Ryo said: Niny zagra va-bank. Nie maja poprostu innego wyjscia. Ale gdyby ten projekt byl prawdziwy to mamy prawdziwa rewolucje, panowie!! Arghhh.... Oby to nie byl kicz

UPDATE:
Hmmm... Ale z drugiej strony czemu Niny nie zaprezentowalo w trailerzezadnej gry (Metroid i Mario nie pokazuja gameplayu) Czemu Niny teraz wypiera sie tego trailera?? Kurde ale mam rozkminke

Normalnie argumenty za i przeciw sa na tyle mocne ze nie mozna ich zlekcewazyc. Coz, pozostaje czekac do e3
-gmeru-
14 05 2005, 23:17
ja leje w gacie AAAAAAAAa ...powiem tylko tyle: Wiecie ile sie robi takie filmy? To ja wam powiem: TO NIE MOZE BYC FAKE taki film robi sie w H** czasu a jedna osoba? hahahaha chyba z rok
TO BEDZIE MASAKRATOR O_______o
dante2003
14 05 2005, 23:24
Niestety to jest fake. Zrobił to jakiś Hiszpan który zajmuje się tym od dawna.Macie link:
http://www.vandal.net/foro/cache/239109_1.htmJego inne dzieła:
http://www.vandal.net/foro/cgi-bin/foro.cg...oro=4&pagina=11Jednak jest cień szansy że to jest ourcolony w wydaniu Nintendo.
dante2003
14 05 2005, 23:41
Ten filmik jest 100 razy lepszy niż wszystko co pokazał MS przy prezentacji X360. Ta reżyseria, muzyka, budowanie napięcia

Leżę i kwiczę

Design konsoli jest najlepszy jaki widziałem. Módlmy się o to aby to nie był fake
-gmeru-
15 05 2005, 00:13
obejzalem to juz chyba 100razy O_o Módlmy się..

jezeli to fake to tego typa z miejsca powinni zatrudnic lol O_o :
Tak mnie natchnal ten filmik, ze az zrobilem replike logo NintendoON

hey. mam takie pytanie gdyz Revolution ma szanse zagoscic w moim domku

czy N planuje wprowadzic rozgrywke online? jesli to jest mozliwe prosze o szybka odpowiedz Y/N
QUOTE(Flik @ 15 05 2005, 02:00)
hey. mam takie pytanie gdyz Revolution ma szanse zagoscic w moim domku

czy N planuje wprowadzic rozgrywke online? jesli to jest mozliwe prosze o szybka odpowiedz Y/N

Tak, jak najbardziej stawiaja na rozrywke online.
Ryo-San
15 05 2005, 02:09
panowie czy wy dalej wierzycie ze ten filmik zrobil jakis hiszpan..sztuk 1 słownie: jeden !!!!

ktory trzasna kiedys tam pare dobrych screenow odwalonych w photoshopie...
ok niech to i bedzie fake..ale cos takiego musialo robic kilka osob, przez dluzszy czas w jakims chociazby amatorskim studiu graficznym..pytanie tylko po co? po to zeby kazdy obejrzeniu tyluuuu godzin pracy wrzucil filmik do kosza bo to jakis tam fake...filmik dziwnie sie urywa..co tez daje do myslenia.."ktos" by przeciez chetnie spłentował swoje dzialo jakims tajemniczym sloganem albo datą...ktory/ktora tez wywolala by jakies zamieszanie(moze i wieksze niz sam filmik)....co jeszcze..pod filmikiem nikt sie nie podpisal..
IMO ten hiszpan to jakis kozią ofiarny(i moze pracownik Nintendo - kto to wie), ktory ma za zadanie odwrocic uwage od jakiejs grubszej afery
Lol - zawilosci lepsze niz slepe uliczki w ninja gaiden snujesz moj drogi kolego Ryo-San. Zeby nie bylo, ze fantazja boli mnie i kilka tysiecy innych ludzi, masz tutaj screeny, tapety od pana Pablo Belmonte:
http://corral.elrellano.com/Nintendo_On-00.jpghttp://corral.elrellano.com/Nintendo_On-01.jpghttp://corral.elrellano.com/Nintendo_On-02.jpghttp://corral.elrellano.com/Nintendo_On-03.jpghttp://corral.elrellano.com/Nintendo_On-04.jpghttp://corral.elrellano.com/Nintendo_On-05.jpghttp://corral.elrellano.com/Nintendo_On-06.jpgPoza tym, na stronie
http://corral.elrellano.com mozesz obejrzec inne jego produkcje (ktore zmiataja z powierzchni ziemii), a dodatkowo (jesli masz Insidera w IGN) poczytac sobie
TU o calym tym precedensie (no i przekleic na forum :>).
Pozdro.
Ryo: Rownie dobrze to moze byc praca dyplomowa jakiegos studenta. Juz wiele zaawansowanych grafik widzialem. A to spiewajace hipki a to inne cuda, teraz to. Tak wygladaja zaliczenia na niektorych kierunkach.
CassSept
15 05 2005, 09:32
Można zauważyć że to fake, ja zauważyłem za pierwszym razem w jednym momencie... ten Hiszpan pominął GBC.
Zobaczcie, że po N64 od razu jest GBA, a nie ma GBC....
Ale gdyby to było robione przez Ninny, to to byłaby masakra O_O
Jeszcze gdbyby tego GBC dodali i dali dalszą część filmiku.
Btw. To w końcu miałoby reagować na ruch czy na fale mózgowe? Bo jak na ruch to zróbcie Ground Pounda
szczurek
15 05 2005, 09:35
pominał też SNESa i co z tego? Chyba nikt nie sądził, że będzie wymieniał wszystkie konsole Niny.
Film jest naprawde mega profesjonalny i, jak zauważył Rysiek, kończy się niespodziewanie. Zobaczymy co z tego wyniknie....ale mi się podoba...
A miało byc tak pieknie........
Jesli nowe revo wygladalo by tak jak na filmiku, to zmasakrowaloby cala konkurencje i to ostro
..::XMANiAK::..
15 05 2005, 09:43
a moze to taka "propaganda" jak ourcolony.net
CassSept
15 05 2005, 09:45
QUOTE(szczurek @ 15 05 2005, 10:35)
pominał też SNESa i co z tego? Chyba nikt nie sądził, że będzie wymieniał wszystkie konsole Niny.
Film jest naprawde mega profesjonalny i, jak zauważył Rysiek, kończy się niespodziewanie. Zobaczymy co z tego wyniknie....ale mi się podoba...

Jest SNES, tuż po GB i przed Virtualem
Jestem tego samego zdania co Ryo, znaczy sie wierze mocno i bardzo bym chciał zeby ten filmik okazał sie prawda.
Nintendo zapowiadało ze szykuja cos rewolucyjnego, mam nadzieje ze to bedzie cos takiego.
Wyglada konsoli powala, własnie tak wyobrazalem sobie nastepców GC, PS2 czy X.
Czekam na E3 z niecierpliwoscia mama wielka nadzieje ze to wszystko okaza sie prawda (no i czekam na Kena z swoja stacja zabaw

^^)
szczurek
15 05 2005, 09:55
ty chyba bana chcesz

No to pominął GB Light, i co? :f W końcu to tylko ulepszona wersja GB, tak samo jak GBC.
Obejrzałem filmik jeszcze raz i coś tu się nie zgadza. Po co przycisk "Rec"? Po co slogan "Make Games"?
Oraz pare innych spraw, tym razem podejrzanych. Jak
niedawno Nintendo mówiło, Revo będzie się włączał w bardzo krótkim czasie, tu mamy to samo. Tak samo z DVD, chociaz tu mogl juz strzelać co do nośnika. Hm.....
CassSept
15 05 2005, 10:07
Chyba chodzi o to że możesz samemu zrobić grę, a potem nagrać ja na płytkę w "only 30 sec.", ale mogę się mylić.
PS. Przecież tylko się sprzeczałem z tobą

Jakby tak miało być to musialby być jeszczew GameBoy Pocket i wspomniany przez ciebie GBLight
-gmeru-
15 05 2005, 11:07
hmm liczba polygonow 512 000 000 by sie zgadzala ;- )(skoro xbox ma 500 000 000 ). Pozatym DVD sie zgrywa zapewne bo takiej gry sie pewno nie da obslugiwac z czytnika.(zeby nasze ruchy odczytywal itp pewno jest potrzebny mega szybki odczyt danych;) Czyli jest tam jakis maly dysk ; ) zeby zgrac taka gre na tą chwile co się gra. 30s to nic w porownaniu do tego jaka rozgrywka by nas czekala. Ja bym mogl czekac i 2minuty

Ale gdybania są piekne....a nintendo wyskoczy ze zgniatalnym padem buhaha i sie wszyscy wkurzą

)))) koles albo zalatwil niny albo to jest prawdziwe:) bo napewno kazdy w podswiadomosci sie zawiedzie jak zobaczy cos innego...czy tego chce czy nie;)) jakis niesmak bedzie:>
Nawet, jesli bylaby to prawda to i tak watpie aby wielkie N byloby stac na dostarczenie kilku milionow takich maszyn do naszych domow
QUOTE(-gmeru- @ 15 05 2005, 11:07)
hmm liczba polygonow 512 000 000 by sie zgadzala ;- )(skoro xbox ma 500 000 000 ). Pozatym DVD sie zgrywa zapewne bo takiej gry sie pewno nie da obslugiwac z czytnika.(zeby nasze ruchy odczytywal itp pewno jest potrzebny mega szybki odczyt danych;)
Czyli jest tam jakis maly dysk ; ) zeby zgrac taka gre na tą chwile co się gra. 30s to nic w porownaniu do tego jaka rozgrywka by nas czekala. Ja bym mogl czekac i 2minuty

Ale gdybania są piekne....a nintendo wyskoczy ze zgniatalnym padem buhaha i sie wszyscy wkurzą

)))) koles albo zalatwil niny albo to jest prawdziwe:) bo napewno kazdy w podswiadomosci sie zawiedzie jak zobaczy cos innego...czy tego chce czy nie;)) jakis niesmak bedzie:>
Raczej pamiec flash o gigantycznej pojemnosci 4,7 gb. oO
A taka pamiec jest koorewsko droga.
Poczekajmy, na oficjalna prezentację kolejnego dziecka Nintendo. Miałem okazje, w swoim krótkim życiu, widzieć bardzo wiele niesamowitych zjawisk :] Nie mógłbym z całą pewnością, w chwili obecnej, wykluczyć nawet najbardziej fantastycznej wizji określającej Revolution.
wiecie co , jkaby to sie okazalo prawda, a na ta konsole wyszedl by tylko jakis marian i cale stado pokemonow to ja to biore

(pipi) ze bede biegal pikachu, ale jakie to bedzie przezycie =]
Alpha Trion
15 05 2005, 12:02
staruszek Ryo oderwal mnie na chwile od World of Warcraft tym filmikiem i dobrze chlopak zrobil bo zaraz sproboje udowodnic ze to w 100% a nawet 101% (tyle dostal Mario 64 w SS panie i panowie) real
po pierwsze nie ma mozliwosci zeby sony albo ms zrobil ten filmik bo tylko oni dysponowaliby odpowiednimi mozliwosciami jesli juz bierzemy pod uwage tych z wielkiej 2 , wchodza w to poprostu kwestie prawne , w tym spocie a raczej kilku spotach ( jeden jest kompletny , konczy sie na izometrycznym rzucie Nintendo ON, drugi jest urwany w momencie kiedy mario wybiega z zamku) , sa grafiki z mario 64 , modele poprzednich konsol nintendo , ze juz nie wspomne o grafikach z metroida ...ms / sony beka ostro jak im to N udowodni za wykorzystanie tego wszystkiego bez ich zgody ( w stanach takie sprawy sa na porzadku dziennym i ms za cholere by nie ryzykowal ) .
Jedziemy dalej , Nintendo dobrze wie ze nie ma co sie pakowac ponownie w rynek konsol stacjonarnych , ze tam juz nie ma czego szukac , sprytnie aimuja w cos co bylo nie ruszone i zapomniane od dekady - VR , tego sie nie spodziewal nikt , to bylo by naprawde niezle zagranie na nosie pozostalym gigantom . Tego typu projekty sa tajne i N moglo pracowac nad tym od 10 lat nawet nikomu nic nie mowiac , mowimy tu o Nintendo panie i panowie , firmie ktora siedziala w konsolach kiedy MS i Sony wyjadaly pierwsze gile z nosa , oni nie raz i nie dwa spowodowali rewolucje na rynku gier , takie staruchy jak ja i Ryo to pamietaja szczekopad kiedy sie zobaczylo gladkie soczyste teksturki generowane przez Nintendo 64 , nie wiem czy pamietacie ale technologie tam zastosowane byly tylko i wylacznie na uzytek stacji sillicon graphic . Ktos jeszcze ma watpliwosci czy N byloby zdolne stworzyc taka maszyne? , no wstyd panowie i panie nie wierzycie w Japonska technologie
i w doswiadczenie , olbrzymie doswiadczenie na rynku konsol Nintendo
Hiszpana nie powinienem komentowac nawet ale to zrobie ( cos tam nawet lapie bo ucze sie hiszpanskiego - swietny jezyk btw:) ) , ten spot to efekt pracy conajmniej kilkudziesieciu ludzi ktorzy sa specami w tym co robia , styl jest bardzo podobny do Nintendo (flashback , ustawienie kata kamer ) , jesli ktos nie wierzy to prosze bardzo zapraszam do pracy , dostajecie sprzet , kamery do motion capture / czy bardziej zaawansowanej performance capture i jedziecie z koksem , jak uda wam sie w przeciagu miesiaca wyrenderowac chociazby pierwsze 2 minuty spota (pracujac samemu) to od razu dostajecie kontrakt , sluzbowa chate i samochod firmowy , to nie jest cos co mozna zrobic w warunkach domowych na sprzecie za pare tys euro , sklanialbym sie tu ze to czlowiek wynajety przez N zeby ukrecic sprawie leb jak pisal Ryo
Suma summarum na moja glowe to te spoty ktos zajumal Nintendo , i to jeszcze w pospiechu bo nie zdazyl zgrac wszystkiego . I konczac juz to wszystko wskazuje ze ta maszynka bedzie miala wsteczna kompatybilnosc z niektorymi grami z GBC (metroid)
Jeju, nic nie czytacie, nie klikacie w linki. Na jednej z tapet, do ktorych linka podalem jest wyjasnienie co do calego przedsiewziecia, a na forum IGN wyjasnione, ze to tylko i wylacznie FAKE. Na stronie autora, do ktorej link rowniez podawalem sa inne produkcje tego typu, nie odbiegajace wcale jakoscia od filmiku nintendowskiego. Gee.
Co by nie gadac bardzo bym chcial zeby to sie okazalo prawda, niestety w to nie wierze... to by bylo zapiekne ;] Jak juz ktos napisal, jezeli Niny teraz wyskoczy na E3 z jakims "ugniatalnym padem" to ich poprostu wysmieja po tym filmiku ;] Trza czekac do E3 ;]
To jest najgorsze. Ktos odwalil kawal dobrej roboty i zaczarowal mysli fanow Ninny i bardzo watpie w to, aby kogos zaskoczyl tak pozytywnie jakikolwiek design nowej konsoli i koncept na granie, tymbardziej, ze IGN juz domysla sie wygladu

<zygi>
CassSept
15 05 2005, 12:29
Na IGN`ie napisali że taka ma być wielkość, jeśli to naprawdę będą trzy DVD-case`y połozone na sobie
No ok, ale to juz nie bedzie "mozg", tylko "sliski szescian"
Po obejrzeniu filmiku jedno jest pewne. To jest ostatnia szansa dla nintendo. Nikt sie czegoś takiego nie spodziewał, ale podskórnie wiele osób czuło że coś takiego się kiedyś wydarzy. To chyba odwieczne pragnienie kazdego gracza, niespełnione sny. Dlatego cięzko byłoby się pogodzić gdyby okazało sie ze to fake (nadal wierze ze to prawdziwy filmik). Pomyślcie jak biednie wygląda przy tym filmiku cała prezentacja XBOXA360, własciwie caly X360 wydaje mi się teraz jakiś biedny. Nie przemawiają do mnie argumenty podważające prawdziwośc filmiku, nie wiem czy to intuicja czy rozbudzone nadzieje. Kurde nie wiem nawet co chcialem napisać zaczynajac tego posta, tak się podnieciłem. E3 będzie albo wielkim dniem, albo naprawdę wielkim rozczarowaniem. Chyba że N nie pokaże swojego dziecka, i w swoich laboratoriach zrobi po 2 latach wytęzonej pracy dokładnie taką konsolę jak na tym filmiku, inaczej koniec z nimi.
Yyy. Moze nie stawiajmy ninny w takiej sytuacja "konsola z filmiku, albo smierc". Ten projekt to przyszlosc gier, kiedy znudzi sie juz nam fotoreal grafika. Teraz raczej nie do zrealizowania

Ale jesli rewolucja to nie to, co zobaczylismy na filmiku, to co?
Dla mnie to jest niemozliwe aby Nintendo do wydalo. Po prostu musi nastepowac ewolucja, ktora wciaz sie rozwija, przehcodzi kolejne etapy by wkoncu dojsc do VR. To bylby taki przeskok jakby z atari czy komodorca odrazu przejsc na ps2, x`a czy GC. Przeskok z pada na kabel odrazu na chelm? Programisci nie umieja zrobic jeszcze pozadnej interakcji z otoczeniem w grach a wy juz o VR myslicie

( tzn. byc moze umieja ale wciaz ogranicza ich sprzet...) Ludzie bez przesady. Byc moze cos sie ruszy w tym temacie za 10-15 lat, ale nie teraz. Uwazam ze to stanowczo za wczesnie by o tym myslec. Jak wczesniej wspominalem watpie aby bylo Nintendo stac ta taki rozmach, przeciez to najbiedniejsza firma na konsolowym rynku. Mimo wszystko zgadzam sie ze zdaniem innych mowiacych...
ZAWSZE MOZNA SE POMARZYC

Jedynie co moge to zyczyc sobie i wam, abysmy zdarzyli pobawic sie VR zanim odwalimy kite i zejdziemy z tego swiata
Niestety tak jest.
Teraz tylko pozostaje : RevolutiON albo nintendOF
Nie ma innego wyjscia.
Jest jeszcze opcja że to fake sponsorowany przez Microsoft lub Sony.
CassSept
15 05 2005, 15:37
Raczej nie jest to możliwe aby Nintendo coś takiego wydało,
raczej, chociaż kto wie

Może Nintendo celowo wypuściło ten film, dało Hiszpanowi mateirały żeby udawał że to on zrobił, wypiera się wszystkiego a we wtorek pouści ten filmik, tyle że pełną wersję

?
Wiem ze kombinuję mocno, ale kto wie
nightmare212
15 05 2005, 16:05
ma ktoś może linka do pełnej wersji tego filmiku?
Szczeze w to watpie Cass, gdyz jeszcze jest na to za wczesnie(wedlug mnie... ale moge sie mylic

). Z tego co wiem, aktualnie intensywnie prowadzone sa prace nad hologramami. Zgadza sie to nie s-f. Jakis 22-latek wymyslil jak mozna ta wizje urzeczywistnic. Aktualnie hologramow uzywa sie w armii US, jednka za pare lat maja trafic do zwyklych ludzi. Wydaje mi sie, ze dopiero po wydaniu tych TV hologramowych ludzie zaczna pracowac nad czyms wydajniejszym, lepszym( czyt. VR)

Watpie aby teraz stalo sie mozliwe przejscie ze zwyklego TV odrazu do VR, ale po hologramach? Ktoz to wie. Odnosnie jeszcze VR.... Watpie aby Nintendo to wydalo, gdyz zwykle krzemowe uklady by chyba tego nie pociagnely. Sa zbyt ograniczane przez przepustowosc danych, wydzielane cieplo i sama architekture, ktora jest strasznie ograniczona i jest ogolnie do pupy

. Byc moze trzeba bedzie poczekac do czasu pojawienia sie wydajniejszych technologii jak np. komputery DNA, gdzie przesyl danych rowna sie predkosci swiatla, a 1 KROPLA DNA potrafi tyle co dzisiejsze superkomputery. W dodatku nadal trzeba rozwiazac problem ze sterowaniem. Rozwiazanie ukazane na filmiku by sie nie sprawdzilo, gdyz trzeba chodzic po pokoju. Jakby czlowiek siedzial na fotelu i np. machal nogami rowniez by to nie dawalo dobrych rezultatow, gdyz czlowiek szybko by sie meczyl. Z tego co czytalem aktualnie pracuje sie nad rozpracowywaniem dzialania fal mozgowych czlowieka. Oznacza to, ze bysmy sterowali wszystkim za pomoca mysli. Jednak nadal nie wiadomo czy dalo by to pozadane rezultaty, gdyz czlowiekowi raczej trudno myslec o 2 rzeczach naraz. A jesli bys gral np w Quake 100 to jakbys jednoczesnie strefowal i walil serie z karabinu:)? Raczej w takim rozwiazaniu mozna by bylo robic tylko jedna rzecz, albo biegniesz albo strzelasz. Takze jak widac nadal VR to odlegla sprawa. Nadal nas ogranicza technika jak i sam sposob sterowania tym wszystkim. Dziekuje za uwage, rozejsc sie
nightmare212
15 05 2005, 16:29
tu maciezdjęcia nintendo revolution-całkiem ciekawie to wygląda tylko oby rewolucja niepolegała na wyglądzie konsoli
taaa mamy zdjęcia..."Nintendo Revolution Video Game Concept 2"
Obejzalem ten filmik i jestem pod OGROMNYM wrazeniem! Wiem cos takiego nie ma szans na razie wyjsc a szkoda. Bylem na wielu forach i nie spotkalem sie z ani jednym negatywnym komentarzem a to oznacza tylko jedno, ze jak Nintendo by to wyplulo to moglo by to miec naprawde duze wziecie
co do sterowania w VR...a nie pomyśleliście o zastosowaniu kuli ?? można wejść do jej środka i przemierzać nieskończone odległości

bo rozwiązanie z filmiku jest daremne, że niby co, mam chodzić i skakać na przestrzeni jednego pomieszczenia ?
dante2003
15 05 2005, 18:38
Nie, tam chodzi o to że gracz robi jeden krok a postać idzie do przodu, dwa kroki-postać biegnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.