Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wii
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
]Gangsta[
What we heard: A GAF poster republished information he claimed originated from the "first person to give decent DS specs." Though the original source admits his information has only "a 65 percent chance of being accurate," he makes some claims that, if true, would be pretty innovative. One, he confirms a rumor that was widely circulated last year--that the Revolution's controllers will incorporate gyration technology. It will have dual processors, four controller ports, built-in broadband, and an Xbox-esque hard drive that can store downloaded and saved content. (Can you say, "Son of 64DD?") While the Revolution will be backward-compatible with GameCube games, it will not have Game Boy Advance or DS connectivity. Instead, it will link up to the vaunted Game Boy Evolution, the near-mythical successor to the GBA. Games in development include--shocker--a Mario game, a Zelda game, and a Super Smash Brothers game. But when the poster's source asked his inside source at Nintendo what "revolutionary" functionality the console would have, the mole balked. He would only say, "If you think too hard you'll never guess what it is. It's nothing 'new,' technically speaking. It's just something that hasn't really been applied to video games yet." Sounds pretty good--for a thirdhand account on a forum of word-of-mouth information that has, by the author's own admission, a 35-percent chance of being wrong.
Bogus or not bogus?: We'll see at E3.

GYRATION TECH to np myszki radiowe bez podkladek , ktorych mozna uzywac w powietrzu i sa dokladne i maja wielki zasieg - cos jak sensor ruchow reki
Minio
Nie wiem czy to się nadaje, ale nie znalazłem jeszcze tematu poświeconemy przyszłej konsoli Nintendo (a w tematach o PS2 i Xbox takie są :? )
No więc Iwata speaks about revolution !!!!!.
No w sumie to nic nie powiedział, ale to chyba pierwszy w miarę oficjalny news o samej konsoli. Tylko te pady mogą byc powodem klęski Nintendo (mi osobiście pomysł przypadł do gustu, ale moi kumple twierdzą, że porażka :? ).
sildar
QUOTE(Minio14 @ 30 03 2005, 16:04)
Nie wiem czy to się nadaje, ale nie znalazłem jeszcze tematu poświeconemy przyszłej konsoli Nintendo (a w tematach o PS2 i Xbox takie są :? )
No więc Iwata speaks about revolution !!!!!.
No w sumie to nic nie powiedział, ale to chyba pierwszy w miarę oficjalny news o samej konsoli. Tylko te pady mogą byc powodem klęski Nintendo (mi osobiście pomysł przypadł do gustu, ale moi kumple twierdzą, że porażka :? ).
*

Moim zdaniem to swietny pomysl, ale wydaje mi sie ze gry to wspierajace bedzie wydawalo tylko nintendo unsure.gif Obym sie mylil
maniax
http://www.frazpc.pl/

Chodziły od dawna plotki (oparte na wielu faktach), że Nintendo nie ma zamiaru konkurować z SONY i Microsoftem pod względem mocy obliczeniowej nowej konsoli. To znaczy, Nintendo Revolution miało być o wiele słabsze od PlayStation 3 czy X-Box 360. Właśnie pojawiły się nowe wieści, które wyraźnie przeczą tej opinii. Konsola Nintendo będzie miała dwurdzeniowy układ graficzny, przygotowany na podstawie konkurencyjnej technologii dla NVIDIA SLi. Nazwa kodowa układu to RN520, N w nazwie to nic innego, jak Nintendo. Pojedynczy rdzeń ma być słabszy od R500, przygotowywanego przez inny zespół ATI dla X-Box 360. Jednak oba rdzenie współpracujące ze sobą, są nawet jeszcze bardziej wydajne. Sprzęt ma posiadać, podobnie jak X-Box 360, 512MB pamięci. Dodatkowo GPU posiadać będzie 16MB pamięci eDRAM na operacje podręczne. Natomiast CPU konsoli oparty jest na architekturze G5. Cztery jądra tykają z częstotliwością 2.5GHz, co łącznie daje 10GHz!!! Każde z nich ma własne 128kb pamięci L1, dzielą między sobą natomiast 512kb pamięci L2. To nie koniec niespodzianek! Dodatkowo konsola posiadać będzie odseparowany, zaawansowany procesor dźwięku, oraz wyposażony w 32MB pamięci, oddzielny PPU. Czyli ogromnie wydajny procesor do obliczania fizyki, który być może już niebawem będzie dostępny także dla komputerów PC, w wersji PCI oraz PCI-e. Więcej informacji poznamy podczas trwania targów E3.
A.Z.BEST
Poza tym, że screen to straszny fejk.
Panek
Co powiedziałem ja (przed IPeBe) smile.gif
I to marny...
szczurek
...no bo co....kulka ma być logiem?.... Jak nie pokaza Revo na E3 to beda mieli klopoty
vuoh
wlasnie i to bardzo duze klopoty.Ale z drugiej strony pokazac to se moga kiedy indziej ale niech wypuszcza w miare w tym samym czasie revolution co inne konsole przeciez to jest najwazniejsze.
..::XMANiAK::..
to nie jest Revo lecz GC Portable smile.gif tongue.gif ale przyznam ze ciekawy smile.gif
bebbop
Specyfikacja nastepcy GC podana przez maniax`a robi wrazenie, ale niepokoi mnie ilosc cache:( Co z tego ze bedzie niezly potfor, skoro zostanie ograniczany taka mala iloscia cache... sad.gif
vuoh
mam nadzieje ze jest chociaz troche prawdy w tej specyfikacji,jak tak to juz nie jest zle
Admin SN
To pewnie plotka... Ale kto wie... KLICK
Ryo-San
plotka plotka...juz zostala zdementowana
bebbop
Sprawdzcie tego rodzynka biggrin.gif:

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,19750

Ciekawe kiedy Nintendo potwierdzi autentycznosc tych fot tongue.gif

PS. Wybaczcie Off-topic, ale nie moglem sie powstrzymac biggrin.gif
Mausy
Ten rodzynek to oczywiście fake, ale przyznam wygląda ciekawie szkoda ze DS nie ma takiego fajnego disajnu

A teraz zapraszam do zapoznania sie z tym co o nastepnej generacji konsol sądzi Billi

KLIK

Jak dla mnie to on sie zdecydowanie zbyt pewnie czuje...
Ryo-San
QUOTE(Mausy @ 7 05 2005, 13:59)
A teraz zapraszam do zapoznania sie z tym co o nastepnej generacji konsol sądzi Billi

KLIK

Jak dla mnie to on sie zdecydowanie zbyt pewnie czuje...
*

a nie jest to prawdą? oczywiscie ze jest przecież Nintendo to firma , która prz Sony czy Microsofcie jest naprawde maluuuuuuuuuuuuuuuuuutka...i z tego co widac..nie chca sie wdawac w wojne tych dwoch gigantow..bo David z Goliatem wygrywa tylko w Biblii..nie oszukujmy sie ale Gamecube ledwo co przezipał tą generacje..a lada moment uderza kolejna...
dlatego firmia Mariana szuka alternatywy, bo wie ze w otwartej walce nie ma szans...taka alternatywe Ninny znalazlo przy kieszonolkach...i jak najbardziej bylo to dobre posuniecie..bo mimo sporego zacofania technologicznego w stosunku do PSP DS'ik sprzedaje sie fantastycznie...i bije PSP na listach sprzedazy w kazdy mozliwy sposob..ale tutaj juz nie chodzi o kieszonole...a stacjonarki i pockety to dwie rozne sprawy(czyt. rynki)..dlatego ta cala rewolucyjnosc w "duzych" konsolach moze przyniesc efekt calkowicie odemienny od zamierzonego..ale mimo to wierze w Ninny..bo na Metroida trzeciego czekam z taką samą niecierpliwoscią jak na PDO: )
Mausy
Wiem wiem, co innego miałem na mysli. Bill wypowiada sie tak jakby to on sprzedał prawie 90 miln konsol w tej generacji. Czytajac jego wypowiedz miałem wrażenie ze to to Sony bedzie gonic M$ anie M$ Sony. Jego Xbox sprzedał sie czterokrotnie słabiej niż PS2 i odrobinke lepiej niż GC który utrzymywał sie praktycznie tylko dzieki gra 1st party. A on teraz mówi , ze bedzie wlczył z Sony jak równy z równym...
Fakt, ze wczesne wpuszczenie X360 to dobry manewr i moze ta konsola nawiaze z PS3 walke w USA i Europie (czyt. zminimalizuje straty do Sony) ale realnie patrząc w Japoni nie ma szans...

Co do Revo to jak dla mnie jest zdecydowanie za cicho... i nawet nie wiadomo czy po E3 bedziemy widziec cos konkretniejszego...

Na te PD0 to rzeczywiscie mozna sie zniecierpliwic w sumie przez te... 5 lat... Troche niepokoje sie o te gre bo:
-Rare to nie to samo co kiedys...
-Małymiekki to nie to samo co N
-Pierwsze arty jakie pojawiły sie ładny kawał czasu temy prezentuja sie beznadziejnie, Asia wyglada na nich jak z kreskówki "młodzi tytani" biggrin.gif (mam nadzieje ze to nie jest oficjalna koncepcja disajnu bo jesli tak miałyby wygladac postacie z nowego PD to ja dziekuje)
Mimo tego trzymam kciuki za zerówke!
Faustus the Serpent Tongue
QUOTE(Mausy @ 7 05 2005, 21:32)
Wiem wiem, co innego miałem na mysli. Bill wypowiada sie tak jakby to on sprzedał prawie 90 miln konsol w tej generacji. Czytajac jego wypowiedz miałem wrażenie ze to to Sony bedzie gonic M$ anie M$ Sony. Jego Xbox sprzedał sie czterokrotnie słabiej niż PS2 i odrobinke lepiej niż GC który utrzymywał sie praktycznie tylko dzieki gra 1st party. A on teraz mówi , ze bedzie wlczył z Sony jak równy z równym... 
Fakt, ze wczesne wpuszczenie X360 to dobry manewr i moze ta konsola nawiaze z PS3 walke w USA i Europie (czyt. zminimalizuje straty do Sony) ale realnie patrząc w Japoni nie ma szans...

Co do Revo to jak dla mnie jest zdecydowanie za cicho... i nawet nie wiadomo czy po E3 bedziemy widziec cos konkretniejszego...

Na te PD0 to rzeczywiscie mozna sie zniecierpliwic w sumie przez te... 5 lat... Troche niepokoje sie o te gre bo:
-Rare to nie to samo co kiedys...
-Małymiekki to nie to samo co N
-Pierwsze arty jakie pojawiły sie ładny kawał czasu temy prezentuja sie beznadziejnie, Asia wyglada na nich jak z kreskówki "młodzi tytani" biggrin.gif (mam nadzieje ze to nie jest oficjalna koncepcja disajnu bo jesli tak miałyby wygladac postacie z nowego PD to ja dziekuje)
Mimo tego trzymam kciuki za zerówke!
*

Zauważ to, że PS2 wyszło wcześniej niż Xbox no i sprzedał się wiele lepiej od GC, a nie odrobinkę. Wg mnie Xbox mógłby wygrać z PS3 w Europie i USA, ale nie sprzedałby o wiele więcej konsol niż PS3. Oczywiście w Japonii nie ma szans. Znając Nintendo to z Revolution będzie tak samo jak z GC czyli beznadziejnie. Dlatego ja mówię Nintendo 'goodbye' i pójdę sobie kupić X360 lub PS3.
X360 moze zawojowac w Japoni, Bill ma swoej druzynie najlepszych ludzi od japonskich gier
Admin SN
Wiemy kto będzie na pewno tworzył gry na Revolution! KLICK
Capcom
OOOo jest CAPCOM.Tylko ciekawe czy będą tylko wydawali te swoje śmieszne arcade - ówki na Nintendo Revolution ?! Czy po tym jak seria RE kontynuowana ma być na PS3 (jednak chodzi tu o popularność konsoli,spakowali manatki i spowrotem do Sony,robią konwersję RE4 na PS2 jak pisałem następne części też na PS3) nie będzie żadnej konkretnej serii na NR,bo przeciez jezeli liczą sie pieniadze to wybiorą PS3,pozatym kontynuacji DMC - ja chyba na inną platformę nie przeniosą ,DC 4 też na pewno będzie i można spekulować.

Co do EA mam wrażenie że u nich przestało obowiazywać słowo jakość,zwiększyło i to bardzo znaczenie słowo "ilość" i ma się to do dziesiątek tytułów,którymi sobie można brzydko mówiąc pupę podetrzeć.

Może Namco,Activision i Sega (tego ostatniego nie znam) spowoduje,że Sony nie powiększy swojego jak zapowiadają analitycy ponad 50 - cio procentowgo monopolu na następnych 5 lat bo N znaczy jakość,klimat i umiarkowana cena.
Ryo-San
jak narazie ten support jest gorzej niz biedny..mam nadzieje ze po E3 tych firm będzie kilka razy więcej..bo narazie wieeje biedą
nWo
A kogo tam z nasz obchodzi japonski rynek, Europa panowie tosie dla nas liczy, a jak kazdy wie ta dostanie wszystko na szarym koncu, zarowno od sony jak i od mikrosoftu no i od Bydlendo <- przypomnialem sobie jak w mlodosci wołalismy na pegasusa wink.gif
sildar
No tak tylko ze rynek europejski jest swego rodzaju odzwierciedleniem rynku USA i Japonii. Chociaz owszem sa spore roznice w postrzeganiu gier przez graczy na roznych kontynentach jednak jesli Revo nie poradzi sobie w Japonii to w Juropie rownierz nie sad.gif
Panek
Uffff, dobrze że na moja nową konsolkę gry zrobi też Activision smile.gif Czekam na nowego Tony'rgo Hawk'a smile.gif
Widzę, że support to tragedia. Można się chyba spodziewać tego, że Revolution będzie niszowy.
Admin SN
A Tutaj macie kolejną ciekawą informację! Revo przed PS3???
nWo
Jezeli N zdecyduje sie znow na Exclusive Games to moze nie wyglądac sytuacja firmy za ciekawie. Ale z drugiej strony kto wie. Dobrze jest miec w domu dodatkowy sprzet tylko skąd na to wszystko kase ?
Admin SN
Czy Square zapewni mocny support Nintendo? KLICK Wiele na to wskazuje!
magelan84
Hej co powiecie na to?
http://gry.interia.pl/news?inf=621642 Hmm.. czy to rewolucja niewiem, ale kamerka z xboxem 360 , nowe pady w Gamecubie (o ile to prawda) . To z pewnością pewien powiew świeżości.
HunterX
QUOTE(Admin SN @ 11 05 2005, 11:50)
Czy Square zapewni mocny support Nintendo? KLICK Wiele na to wskazuje!
*

Suuuper, SE na Revo wyda coś a'la FFXI i gra pewnie nigdy do Europy nie dotrze. Albo jeszcze lepiej: SE zrobi grę typu Crystal Chronicles online (oczywiście tak dla jaj będzie potrzeba 4 GBA żeby pograć) ale i tak nie dotrze to do Europy... COOL... confused.gif. Nintendo powinno zacząć rozmowy np. z Rockstar - taki manewr to by im na dobre wyszedł ;p.
Minio
QUOTE(magelan84 @ 11 05 2005, 14:39)
Hej co powiecie na to?
http://gry.interia.pl/news?inf=621642 Hmm.. czy to rewolucja niewiem, ale kamerka z xboxem 360 , nowe pady w Gamecubie (o ile to prawda) . To z pewnością pewien powiew świeżości.
*

Ooooo, będzie analogowy touch-screen na całym padzie. Obstawiam cenę- w przybliżeniu 400 zł.
@ HunterX- tak, współpraca Nintendo i Rockstar byłaby ciekawa. Pomyśl, jakby to wpłynęło na stereotypowy wizerunek tej firmy...
nWo
(pipi) powoli acz w zółwim tęmpie cały ten szoł z wyscigiem i konsol i padów zmierza do V Reality dry.gif nie ma co sie oszukiwać te urządzenia stają sie z kazdym dniem coraz bardziej wymyślniejsze. W koncu nadejdzie era V-Reality napierw dualshock potem dual z siła naciski a teraz N wyskakuje czyms nowym. wub.gif
I to ma niby być ta rewolucja? Chyba trochę głupio będzie się sterować takim padem... Ale i tak pewnie na Revo nigdy nie zagram smile.gif O ile to co ta plotka głosi, to prawda...
vuoh
Jak by podejsc do tematu z drugiej strony to ludzie z nintendo wydaja sie byc bardzo pewni swego i kryja sie tak jak by naprawde mieli w zanadrzu cos czego jescze nie widzielismy hehe no bo z ta rewolucja to chyba nie chodzi o tego pada;P
Ale juz powli zaczynaja mi grac na nerwach hehe chcialo by sie wiedziec cos potwierdzonego a tu pucha w tym temacie oprocz czasami pojawiajacych sie bajek (niedlogo sie jeszce okazer ze konsola bedzie na baterie sloneczne:) )
E3 chyba nigdy nie czekalem na te targi..
ajuz w piatek MTV i x-360:)
nWo
Heh no ropa sie powoli kończy to i konsole moze i beda na baterie sloneczne kto wie ale nie powinni rezygnowac z padów bezprzewodowych, zeby tylko baterie wytrzymywały długie sesje przy padzie.
Capcom
QUOTE(QIREX_RD @ 11 05 2005, 20:17)
Heh no ropa sie powoli kończy to i konsole moze i beda na baterie sloneczne kto wie ale nie powinni rezygnowac z padów bezprzewodowych, zeby tylko baterie wytrzymywały długie sesje przy padzie.
*

NINTENDO WAVEBIRD - to jest o prostu cudo i najwyższa światowa jakość wykoniania jak na tą cenę,jest tani (kupiłem go za 44.95 EURO) jak na bezprzewodowy,wygląda tak: http://ndex.simgames.net/screenshots/hardw...avebird6big.jpg można siedzieć za kiblu z zamkniętymi drzwiami na kiblu na drugim końcu mieszkania i grać,kwestia powieszenie jakiejś płaskiej plazmówki nad sedesem,joke biggrin.gif.Jedne zwykłe baterie "paluszki" AA (np. Panasonica za 80 gr) wystarczają mi na około miesiąca grania (gram po 3 - 6 godzin dziennie,w w czas wolny dłużej),żadnych nawet minimalnych przerwań czy zakłóceń innego bezprzewodowego sprzętu (a mam takiego trochę),można podłączyć do 16 bezprzewodowych padów do Gacka więc jest super i wiem,ze lepszego pada od Nintendo nie będzie.Będą jakieś wynalazki ale czy napewno wygodne ? Zobaczymy.
vuoh
Zodze sie z toba calkowicie co do tego padzika na gacka jest ideal tylko szkoda ze nie ma wibracji.Ale wtedy bysmy juz nie pograli 3 miechow na jednych paluszkach;)
nWo
Joy Pad S-Klasse 600 blush.gif hehehe
Jakim
pzgniatane pady.. ehehe ciekawi mnie jakie niby zastosowanie znajdą;]
CheeseOfTheDay
Albo w jakiś zboczonych grach, jak ściskanie wirtualnych cycków. ohmy.gif
Albo w jakiejś kolejnej dziwnej grze z marianem, np. Pizza Mario, ugniatanie ciasta, wyciskanie gąbeczki przy zmywaniu itp. biggrin.gif
A.Z.BEST
No Nintendo coś kombinuje... Nintendo DS to też w sumie wybryk i niestandardowe cacko jak na te czasy... I też chodzi o "czuły" dotyk. do tego jeszcze mikrofon o_O.
Raptor
Nowe dziecko od Nintendo... "Nintendo revolutiON" wink.gif
Filmik stoi na wysokim poziomie, jest oryginalny i naprawde zajefajny wink.gif.
Szkoda, ze FANowski wink.gif
bardzo fajny zwlaszcza ta druga polowa wink.gif
marshall
Zaczyna mi sie to podobac hyh.gif

Tak mogloby by wygladac ...
tongue.gif
jaszczoor
tylko jedno mnie ciekawi.Skoro miało by to tak wyglądać to skąd miał bym wiedzieć ile juz zrobiłem kroków w realu i skąd miałbym pewność że nie przypieprze w ściane np wink.gif
Ale tak swoją drogą jak by tak to miało wyglądać naprawde, jeżeli nie byłby to fake to poważnie bym sie zastanowił nad kupnem revo. To musi być super doznanie ;D
vuoh
no wlasnie rozplanowanie przestrzeni gry w jakims malym pokoju bylo by raczej niemozliwe i wlasnie tez mnie zastanawia jak konsola miala by odbierac ruchy nog ile krokow itp.(jeszcze ktos niechcacy by konsole rozdeptal hehe)ale mysle ze do tego slozyla by jakas mata czy cos takiego reagojaca na siele nacisku
:)szkoda ze sie filmik urywa..
cymbro
http://onefed.com/media/NintendoON.wmv

jak tak to będzie wyglądać to ja w to wchodze
sildar
O_o <- tak mniej wiecej teraz wygladam. Musze przyznac ze nie wierzylem w Nintendo a tym bardziej w Rewolucje. Ale teraz moje zdanie diametralnie sie zmienilo. Nintendo naprawde rewolucjonizuje rynek gier!!! Teraz tylko musza zadbac o odpowiednie gry i moze sie naprawde wiele wydarzyc... Teraz juz wiem ze jesli to wszytko bedzie tak piekne jak teraz sie wydaje, to zaraz po X360 sprawiam sobie "Rewolucje" cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.