... na GC. Piszcie swoje propozycje.
Chyba większość forumowiczów, w tym i ja wyznaczy tutaj grę nak tórej trochę się zawiodłem, a mianowicie The Legend of Zelda: Wind Waker. Za co? Za klimat, wspaniałą grywalność, muzykę... Grafikę? Tutaj bym polemizował, ponieważ dla mnie jest ona za słodziutka, za dziecinna, chociaż na początku byłem nią zafascynowany. Nadal mnie denerwuje to, że wspaniałe ziemie i drogi Hyrule, zastąpiło morze. W Ocarinie po Hyrule Path mogłem chodzić godzinami, a podróżowanie po Great Sea w WW jest trochę zbyt monotonne.
tutay sytuacya yuz troche trudna, ale........
Paper Mario 2, Metroid Prime, 2, LOZ:WW, RE4.
wybrac yedna to cos niemozliwego, kazda yest genialna.
RE REMAKE i RE ZERO zaraz jest premiera RE4 w Europie.Zresztą GAMECUBE to Residentowa konsola i trzeba mieć takze RE 2 , RE 3 , RE CVX.
Ryo-San
27 01 2005, 23:35
bezapleacyjnie Metroid Prime...ta gra poprotu jest idealna pod względem wszystkiego...a muzyka to dzieło sztuki 8O .
MP jest w mojej prywatnej trojce najlepszych gier na tą generacje konsol(obok Ninja Gaiden i Halo)
w MP nie gralem i jakos nie zamierzam,ale IMO Resident Evil Remake,za grafike muzyke ,miodmosc i wszystko inne, Zelda Wind Waker,za te bajecznosc,i niesamowity powiew swiezosci oraz wyscigi snowboardowe 1080avalanche za niesamowite powera i speeda,amen
..::XMANiAK::..
28 01 2005, 05:43
Super Smash Brother-da best!!!
SC2, Zelda, RE Zero... chyba tyle.
Zelda, Zelda i jeszcze raz Zelda za klimat, wielkość, muzykę, grafikę i Linka
Trudny wybór. Zarówno Zelda jest świetna, mimo iż "ocarinie" nie doruwnuje, jednakoż Matroid powala klimatem, nie wiem którą z tych gier wybrać... Na GC być może nie ma wielu gier, ale jest dużo bardzo dobrych... Chyba jednak obstawiam Metroida, obydwie części.
MasterShake
5 02 2005, 19:08
Twin Snakes
Metroid ma fajny klimat,ale jednak wolę pojeździć po San Andreas;]
krilluch
5 02 2005, 20:25
Najlepsza wg mnie to Metroid Prime. Nie ma lepszej gry na GameCube'a (przynajmniej dla mnie).
OsciBosci
5 02 2005, 22:53
Zdecydowanie The Legend Of Zelda: Wind Waker, aczkolwiek nie gralem jeszcze w RE4.
Jak dla mnie jest to za trudny wybor dlatego podam kilka tytulow

Zelda Wind Waker

Rogue Squadron II

Soul Calibur 2

Skies Of Arcadia Legens
Dla mnie zdecydowanie najlepsza gra na gc jest Metroid Prime2...ale cos sie tak ostatnio zapowiada ze RE4 go zje
Ofkoz Zelda:WW , Soul Calibur2 (co prawda nie exkluziv ale jest dobra) , Mario:DD, Harvest Moon no i małe zaskoczenie na koniec Zelda four swords
moim zdaniem najlepsza gra a raczej najlepszymi grami na gc sa: The legend of zelda four swords adventures i mario party6 z uwagi na mikrofon miodzio:) wyobrazcie sobie np: swoja mame grajaca w MP6 ktora drze sie do mikrofonu(podalem mame bo...nie wiem co:D)
DJ_JASZCZUR
24 02 2005, 22:15
Legend of Zelda Wind Waker, Metroid Prime, Resident Evil 1, Zero i zapewne Resident Evil 4, MGS TTS
[b]
Dla mnie fimiki wystarcza zeby stwierdzic ze to RE:4
TLOZ:WW, MP2, MP, RE i RE0.
fatality
23 03 2005, 17:36
Oto moja piątka ( w kolejności ) najlepszych gier na GaCka:
- Resident Evil 4
- Harvest Moon: AWL
- Metroid Prime 2
- Metroid Prime
- Eternal Darkness
_RikkimarU_
23 03 2005, 17:55
według mnie najlepszą grą na GC jest zelda:ww, ale równie dobre są też sarfox adventures, RE4 i mario kart:DD
po dlugim graniu w re4 przyznaje zloty medal tej oto grze,reszta chowa sie daleko w tyle ;p

The Legend of Zelda: Wind Waker

Starfox Adventures

Paper Mario 2
The end :wink:
Witek.bielsko
28 03 2005, 11:16
GameCube'a mam od niedawna ale moja lista "top 5" wygląda następująco:
1-Legend of Zelda Wind Waker
2-Star-Fox Adventures
3-Final Fantasy Chrystal Chronicles
4-Tales of Symphonia
5-Mario Sunshine
Zaznaczam jednak, że jest to lista osoby posiadającej GaCka od niedawna, więc prawdopodobnie z biegiem czasu zajdą jakieś zmiany (MP, RE4)
Final Fantasy Crystal Chronicles
..::XMANiAK::..
3 05 2005, 11:06
RE4
Smash Brothers Mela
Alien Homind
Mario Kart
Resident Evil
Eternal Darkness
Inne gry nie sa dlamnie
z tych co gralem to dla mnie najlepsza bylo viewtiful joe, star wars rogue sqadron 2, metroid prime i zelda ww
Mimo wszystko Metroid Prime. Najładniejsza gra jaka powstała i najlepsza na obecnej generacji. Zabija wszystko - każdy element świata, nawet najmniejszy, jest naznaczony ogromną dawką artyzmu, ta gra to najlepszy pokaz geniuszu designerskiego i pewnie za x lat będzie uważana za przełom w tej dziedzinie. Klimat jest niewiarygodny. A drugie miejsce - RE4. Niesamowicie intensywna, niemal idealna.
Będzie topten;)
1. Metroid Prime
2. TLoZ: The Wind Waker
3. Eternal Darkness
5. Resident Evil
6. Metroid Prime 2
7. Resident Evil 4
8. Paper Mario
9. Super Mario Sunshine
10. StarFox Adventure
Metroid prime był moją pierwszą grą (Metroid Pak za 880zł, koniec czerwca 2003). Ta gra mnie zabiła, wielkie fucki dla wszystkich tych "zaje..." komercyjnych gierek pokroju DMC czy inne Halo. Tzn. tak wtedy myślałem, nic poza czarnym gackiem z okrągłym "kapslem" z Samus wtedy się nie liczło. Teraz w sumie też nie, ale szacun dla posiadaczy innych konsol. Świat jest do (pipi), że nie każdy może zagrać w Halo, Metroida i DMC kupując jedną konsolę...
Najlepszy jest Resident Evil 4.Nikt nie podskoczy.
RE4 oczywiście.Zaraz potem REMAKE.
MetriodPrime
Jedna z niewielu gier, gdzie przyjemność daje samo sterowanie postacią. Muzyka niszczy wszystko.
W RE4 nie grałem osobiście, a jedynie widziałem.
Po tym jak juz zagralem to definitywnie RE:4
1. Metroid
2. RE1
3. RE0
4. Eternal Drakness
5. Star Fox Adventure
Moja lista może się zmienić jak zagram w MP2 i RE4.
Hm GameCube mam dopiero od 3 dni ale Resident Evil 4 mnie powalił po prostu. Wcześniej miałem PS2, mam XBOXa ale w to co ghrałem dotychczas nie jest porównywalne pod względem miodu do Resident Evil 4 !
POLECAM!
Tak RE4 to masakra.Ludzie z CAPCOM - u odwalili kawał dobrej roboty i pokazali klasę

.
kuba1000
21 06 2005, 21:30
Faustus the Serpent Tongue
22 06 2005, 07:44
QUOTE(kuba1000 @ 21 06 2005, 23:30)
a) Ta gra jeszcze nie wyszła. O ile się nie mylę temat opowiada o najlepszych WYDANYCH rach na GC.
b) Wydaje mi się, że nie można oceniać gry po tapetach i okładce, która w dodatku nie jest prawdziwa (to, że narazie okładki nie nzamy to inna sprawa).
c) Ostatni obrazek to tapeta z Wind Wakera
CarnageLink
4 07 2005, 14:35
Tródny wybór bo gierek fajnych jest dużo oto moje the best:
Metroid Prime
Zelda: TWW
Smash Bros.
F-ZERO GX
Mario Kart
SMS
No raczej Zelda TWW moja pierwsza gra na gacka(no i przyokazji pierwsza maszynka nintendo).
:-:Macieq:-:
30 07 2005, 17:54
Oczywiście RE4
_GANGSTA_
11 09 2005, 20:25
1)Legend of Zelda Wind Waker za wspanialy klimat
2)Metal Gear Solid Twin Snakes
3)Def Jam FfNy
4)Soul Calibur 2
5)Resident Evil 4
6)Seria Metroid Prime
7)Mario Kart DD

F-Zero GX
9)True Crime
10)SSB
Humungatunga
4 10 2005, 17:15
Jestem dosyć świeżym posiadaczem GaCka. Z gier w które miałem już okazję grać wiem, że nic nie przebije The Legend of Zeldy: TWW i Metroida.
EDIT:Metroid... mnie ma. Ta gra jest piękna! Nie potrafiłbym wybrać którą z tych dwóch gier cenię wyżej... po prostu się nie da! Hmmm... Ja jeszcze w RE4 nie grałem:).
heh zgadzam się z humungatunga5... mam też niedługo gacka ale tylko te dwie gry oryginalne i.... rządzą , nawet w dobie psp , zapowiedzi nowej zeldy i next genów... polecam przerobić konsolkę... to poszerza horyzonty... no tak... RE4 też jeszcze nie ruszyłem ale za to katuje Luigi's Mansion , ja nie wiem za co tak recenzenci pojechali tą grę...
hmm jeślii uważacie że metroid jest świetny to odpalcie Super Metroid ze snesa...ehh, niestety MP sie chowa:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.