Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Parasite Eve 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
wachus
Ktoś z was miał styczność z tąm kultową i niezwykle wciągającą grą na PSX'a ???

Jakie są wasze odczucia i wrażenia ???
Co o niej myślicie ???
Ile ją przechodziliście ???
Czy druga część okazała się lepsza od jedynki ???

Od dłuższego czasu zajmuje się tworzeniem kącika o tej grze w którym znajdziecie praktycznie wszystko o niej. Serdecznie zapraszam na stronę http://www.psxgames.xt.pl i z dostępnych "Kącików Gier" wybierzcie Parasite Eve
Kwiatek
Grałem w obydwie części tej gierki i osobiście podoba mi się części 2.
Narazie przechodzę tryb Suportles. Totalna rzezinia.
Sizzzu
drugiej czesci parasite eve jeszcze nie przeszedlem... mam sejva w drydfields czy jakos tak... no wiecie tam na pustyni teraz nie mam czasu zeby powrocic do tej giery za duzo nowosci na PS2 wychodzi... ale co do samej gry to bardziej podobala mi sie czesc pierwsza ktora przeszedlem cala i uwazam ze miala swietny klimacik... dwojka nie dorasta jej do piet jest juz za bardzo strzelankowa... za duzo akcji a za malo zagadek... co jeszcze moge powiedziec muzyka stoi na przyzwoitym poziomie utworki pasuja do klimatu tej gry... niektore momenty dalej potrafia przestraszyc tak jak ten moment na poczatku gry w kawiarence... gdzie kobieta siedzaca przy stole zmienila sie w potworka ten moment byl swietny ale jak narazie takich momentow bylo za malo... nie wiem moze w dalszej czesci gry to sie zmieni ale narazie jedynka wypada duzo lepiej...
Typowy
Jedynka bardzo dobra a dwójka jeszcze lepsza przeszedłem 2 razy w dwójce klimat tez jest spoko do tego troche elementóe RPG wypasssss twisted.gif
Siara_iwj
...stary, przecież 30 Stycznia tego roku założyłeś dokładnie taki sam temat...nawet tekst postu sie powtarza...

...to nawet nie jest smieszne...
wachus
QUOTE(Siara_iwj @ 5 07 2005, 21:32)
...stary, przecież 30 Stycznia tego roku założyłeś dokładnie taki sam temat...nawet tekst postu sie powtarza...

...to nawet nie jest smieszne...
*

To też mnie dziwi, bo go nie zakładałem po prostu sam się pojawił blink.gif
MAZUR1988
Jakie są wasze odczucia i wrażenia ???

Ta gra jest lepsza do REi SH razem wziętych

Co o niej myślicie ???

Zajedwabista

Ile ją przechodziliście ???

Przechodziłem na zmiane z kolegą, raz on, raz ja, łącznie przeszliśmy ja 10 razy i
nadal nie odblokowalismy bazooki energetycznej:/

Czy druga część okazała się lepsza od jedynki ???

W cześc 1 nie nie grałem więc nie wiem
Arox
Bardzo dobra gra. Osobiście stawiam ją wyżej od RE ze względu na elementy RPG.
grandhold
Dwojke przeszedlem wiele razy i nawet po zakupieniu PS2 wciaz ja odpalalem biggrin.gif jak dla mnie niesamowita mroczna i bardzo ciekawa! Dzieki elementom RPG, zdobywaniu BP i AP (jesli dobrze pamietam dry.gif ) jest to tytul do ktorego zawsze choc na chwile chce sie wrocic smile.gif jak dla mnie jedna z lepszych gierek na psxa.
ghost.
Przeszedłem Bounty i Supportles Mode, za deadly już sie nie brałem... gra ogólnie jest zajefajna, ale miałem z nią "mały" problem - meczyłem japonczyka, także wiele rzeczy trzeba było się domyślać... Ale ostatnio sie dowiedziałem, że mój kumpel ma dojście do PE2 anglika więc chyba do niej wróce tongue.gif

BTW, najwieksza jazda (w japończyku) jest podczas zabawy z komputerem (gdzie trzeba odpowiedzieć na 3 pytania) - stukanie na pałę, a potem uczenie się odpowiednich krzaczków na pamieć biggrin.gif Hardcore biggrin.gif:
kociak
Dla mnie Parasite Eve 2 to numer jeden na psx-ie. Jest lepsza od swojej poprzedniczki, więcej sie dzieje, jest szybsza, walki są ciekawsze. Do tej gry nie pasuje walka turowa tak jak jest w jedynce, poza tym fabuła też jest ciekawa.
W PE 2 grałam kilkanaście razy i pewnie dalej bym grała, ale zepsuła mi sie karta pamięci z save-ami i sie wkurzyłam sad.gif Miałam odblokowane tyle fajnych przedmiotów i broni i wszystko poszło w piz... ech mad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.