DJ_JASZCZUR
5 03 2005, 15:08
Niemiecka I Bundesliga
5 Marca
Bayern Munich - Werder Bremen
Bochum - Schalke
Hamburger SV - Bayer Leverkusen
Hannover - Hansa Rostock
Mainz - Freiburg
Monchengladbach - Wolfsburg
Stuttgart - Arminia Bielefeld
Miałem jechać do STS-a i obstawić kilka z tych wydarzeń ale jednak nie pojechałem bo kasy brak
Wlasnie na Polszmacie Sport leci Bayern Monachium - Werder Brema a zaraz potem HSV Hamburg - Bayer Leverkusen
Ölschmitz
5 03 2005, 18:31
Bayern wygrywa u siebie z Werderem 1:0 po golu Ballacka. Mecz był raczej nudny, większość spotkania to ciągłe ataki gości, chociaż końcówka należała do bavarinios. guerrero spieprzył dobra okazje ;/, a makaay moze miec kontuzje.
Bayern wygrywa u siebie z Werderem 1:0 po golu Ballacka. Mecz był raczej nudny, większość spotkania to ciągłe ataki gości, chociaż końcówka należała do bavarinios. guerrero spieprzył dobra okazje ;/, a makaay moze miec kontuzje.
Makaay ma pauzować 2 tygodnie. Tak więc zabraknie go w meczu z Arsenalem. Niepewny występ w zapowiadającym się szlagierowo Schalke - Bayern za tydzień w niedzielę.(prawdobodobnie w Polsacie Sport)
A ciekawe, że tak zwani "amatorzy" Bayernu przegrywają 0:3 z Werderem w pucharze Niemiec. A paru zawodników Bayernu z tego meczu też dziś grało. Magath ma taaaaką ławę.
FC Nuernberg zremisował u siebie 2:2 (0:0) z Borussią Dortmund. Bramki dla gospodarzy strzelali Marek Mintal (76 min.) i Robert Vittek (89 min. - karny), a dla gości - Christian Worns (62 min.) i Tomas Rosicky (85 min. - karny po faulu na Smolarku).
Ebi wypracował karnego
Jeszcze go Janas, na mecz z Azerbejdżanem weźmie :wink:
Ölschmitz
14 03 2005, 08:54
KU,RWA cioty z gelsensrilchen wygraly 1:0 z bayernem i teraz oni prowadza w tabeli. shit happens, wieze, ze bayern odrobi strate i znow bedzie prowadzil.
aha, mam pytanie. podczas meczu schalke-bayern, komentator mowil cos o karnym dla borussi wypracowanym przez Ebiego. czemu na livescore.com nic o tym nie ma? tzn. nie ma, ze przestrzelono, ani, ze zdobyto. jak to jest, moze ktos ogladal?
Ebi był faulowany w polu karnym, jednak Koller przestrzelił. Mówiąc precyzyjniej, bramkarz popisał się bardzo udaną interwencją.
Ebi nam wyrósł, na wspaniałego napastnika.
Co mecz, albo brama, albo wypracowywuje karnego
Brawa dla niego
Ludzie gdzie się do kurna podzialiście?!
Krzynówek wczoraj zagrał dobry mecz z Kaiserlautern. Kosowski tez coś pokazał, ale wydaje mi się, że jest pod formą. Cosik wolno biega ostatnio, a tak poza tym dostaje mało podań. Wczoraj bardzo czesto rozkładał ręce, jak "koledzy" z zespołu mu nie zagrali piłę.
Piszcie coś!!!
Ölschmitz
20 03 2005, 19:23
Czekałem z postem na ten moment:).
TAAAK! Ciotasy z Gelsenkirchen przegrywaja z Mainz 2:1 i Bayer znow jest na czele tabeli! Hehe, normalnie Powrót Króla:).
Stuttgart tylko 1:0 z Freiburgiem, nawet fajny meczyk.
Swietna kolejka, duzo goli, dobra postawa Polakow (Krzynio, Kosowsky, Ebi), no i zmiana lidera
Ku.rwa je.bane cioty Schalke zje.bały mi kupona ;/
Fuck :?
Ölschmitz
20 04 2005, 21:29
troche sie dzialo przez ten miesiac ;p
bayern na czele tabeli, 6 pkt przewagi nad schalke i 8 nad stuttgartem
dzisiaj bayern awansowal do finalu pucharu (wygrali z arminia 0:2 po golach ballacka i makaaya)
no to bayern juz miszcza nie odda a szkoda bo wolalem shalke na mistrza
_Globus_
20 04 2005, 21:54
No w tym sezonie mistrza ma Bayern. Na przyszły planuję reaktywację Werderu z bramkostrzelnym Niedzielanem na czele

.
Yo! No wreszcie ktoś się obudził! Działo się działo w Bundeslidze. Wspaniały hat-trick Kuranyi w meczu z Schalke. Szczęśliwe zwycięstwa Bayernu - nikt im mistrza nie odbierze, no chyba,że oni sami he he.
Ale ale. Kto przypatruje się grze polskim zawodnikom? Jacek Krzynówek wyrasta na jednego z najlepszych (jeśli już nim nie jest) lewoskrzydłowych pomocników na świecie. Niemcy się nim zachwycają. Smolarek dobrze wykorzystał szansę i Dortmund go kupił na zasadzie transferu definitywnego. Coś koło miliona euro. Chłopak sobie radzi na boiskach Bundesligi. No i dobrze. Może wyrośnie z niego dobry pomocnik/napastnik. Jeżeli nasza reprezentacja awansuje do mistrzostw świata to będzie z niego pożytek. Kosowski wrócił do podstawowego składu i gra cały mecz. Reszta Polaków może trochę w cieniu, ale w Bundeslidze zawsze co roku jest kogo z naszych pochwalić. Tak trzymać.
Ölschmitz
21 04 2005, 17:11
przesadzasz z krzynowkiem. jest dobry, ale najlepszy na swiecie? hmmm...
tak naprawde wydaje mi sie, ze bayern wcale nie jest pewniakiem. wygrana z moenchengladbach - zwycieska bramka w ok. 90 minucie. z hannoverem, tak samo. z arminia ledwo dowozili 1:0 (kahn czlowiekiem meczu, nota od Bildu - 1 czyli najlepsza, ponoc wyciagal takie strzaly, ze o_O). jest srednio.
Bayern już dokonał zakupu. "Zaciągnęli" do siebie Karimiego - gracza roku w Azji. Magath twierdzi, że to dobry ofensywny pomocnik. Bayern coś ma słabość do Irańczyków. Ali Daei, Hashemian i kto jeszcze?
Ölschmitz
8 05 2005, 11:17
sytuacja na gorze tabeli powoli sie klaruje. schalke raczej skonczy na drugim miejscu, a aptekarze raczej juz zagraja w europejkich pucharach. rosctock zegna sie z pierwsza liga, a Mainz juz na bank zostaje.
Ölschmitz
15 05 2005, 20:39
ciekawie sie robi w bundeslidze.
Schalke raczej zostanie na drugim miejscu. maja dwa punkty przewagi nad trzecim vfb, a w nastepnej kolejce bayern raczej zabierze trzy punkty ze stuttgartu:). jesli vfb przegra z bavarinios, to hertha tracaca tylko 1 pkt. moze wskoczyc do ligii mistrzow, co byloby duzym osiagnieciem. werder tez ma teoretyczne szanse, kto wie, kto wie:).
do drugiej ligii spadaja bochum, freiburg i rostock. papa:).
leverkusen TEORETYCZNIE moze byc nawet trzecie, ale to watpliwe. musieliby wygrac, a hertha musialaby przegrac. roznica bramek tez bylaby wazna w tym momencie. krzynowki musza liczyc na przegrana werderu, a sami musza wygrac swoj mecz. zobaczymy, szkoda gdybysmy mieli nie ogladac krzynowka w pucharach za rok...
ostatnia kolejka:
bardzo fajny mecz w gelsenkirchen. borussia wygrala 2:1, a gola dla schalke zdobyl tomek waldoch:) hehe, nie ma jak spotkanie z polskim akcentem w tle:). leverkusen zremisowalo z wolfsburgiem 2:2. krzynowek zaliczyl slupek. bayern do polowy gromil norymbergie az 5:0, a mecz zakonczyl sie wynikiem 6:3. po meczu oliver kahn podniosl mistrzowska patere i bawarczycy mogli swietowac 19 tytul mistrza niemiec i ostatni takowy na stadionie olimpijskim, gdyz w nastepnym sezonie bede juz grali na allianz-arena. makaay ladnie trafil z wolnego (ok. 25m), a deisler strzelil dwa gole - i dobrze, bo to zdolny chlopak jest.
No i koniec sezonu. Smutno. Ale się działo w ostaniej kolejce. Bayern 9 mecz z rzędu zwycięski. Krzynówek graczem meczu(mimo,że Berbatov "walnął" hat-tricka), Hertha daje (pipi) i w eliminacjach Ligi Mistrzów Werder Bremen.
Podsumowując Bundesligę:
in plus: występy Krzynówka i lidze i w pucharach
postawa Bayrnu po przegranym meczu z Schalke - nie poddali się i są
mistrzami
transfer Smolarka i jego gra
wyjście z dołka Borussi Dortmund
in minus: Wichniarek i jego "pech"
Wolsburg - początek niesamowity a potem niewidoczni
"niemoc" Schalke w w walce o mistrzostwo(a mogła być taka fascynująca
końcówka)
A tak poza tym nie mogę się już doczekać transferów. Jak macie jakieś pewniaki o przejściach to dajcie cynk> Pozdro
No myślę, że mamy pierwszy hit transferowy. Van De Vaart z Ajaxu do HSV. 24 - letni ofensywny pomocnik będzie niezłym wzmocnieniem. Bayern ma chrapkę na Ismaela z Werderu. Obrona Lucio + Ismael - na Bundesligę chyba najsilniejsza. A Werder w jego miejsce chce Van Buytena. Ciekawe, bo jeszcze niedawno to właśnie on miał trafić do Bayernu. Ruletka transferowa powoli się rozkręca JE!!!
Ölschmitz
29 05 2005, 15:07
Ismael moze przejsc za 10 mln. troche duzo, koles nie jest geniuszem, a ma juz chyba z 29 lat. moze wraz z Lucio stworza niezly blok defensywny, a i w czteroosobowej obrnie bedzie wtedy trzech francuzow:). van buyten raczej nie przejdzie do Werderu. juz powiedzial, ze transfer nie wchodzi w gre, chce zostac w HSV.
Beckenbauer powiedzial, ze nie interesuje ich Juan, ale z Leverksuen chcialby Krzynowka:) byloby zayebiscie, ale tak naprawde ten transfer nie wydaje sie byc realny.
aha, Bayern zdobyl wczoraj dublet pokonujac w finale Schalke 2:1. Ponoc sedzie dawa du,py az milo, dostal note 6, czyli najgorsza. niewazne, liczy sie, ze Bayern nie przegral trzy razy z Schalke i w tym najwazniejszym meczu ich pokonali.
Krzynówek zostaje, bo dali Ze Roberto ofertę na kolejny sezon. A tak poza tym w obronie Bayernu grać będzie Lahm na lewej stronie . . . ale jak wyleczy kontuzję. A na razie Lizarazu mimo 35 lat się sprawdza. Oglądałem mecz finałowy pucharu Niemiec. Mecz był ciekawy i miejscami naprawdę szybki. Widać było, że grają najlepsze jedenastki minionego sezonu. Tylko oczywiście sędzia nie gwizdał na odpowiednim poziomie. Jakiś syndrom panuje u nas i u naszych sąsiadów. Gol Salihamidzicia strzelony ze spalonego. Karny dla Schalke bardzo wątpliwy tylko gol Maakaya był strzelony po świetnej akcji Bayernu. Pozdro
Bundesliga: Kolejne Sparingi
Kolejne sparingowe mecze rozegrały drużyny Bundesligi, które w następny weekend rozpoczną sezon ligowy. Najlepiej zaprezentował się mistrz Bayern Monachium, który 3:1 wygrał z japońskim Jubilo Iwata, chociaż do przerwy przegrywał 0:1.
Dwa gole w tym meczu zdobył Michael Ballack, a trzecie trafienie dołożył Paolo Guerrero.
Dobrze wypadli także zawodnicy Schalke Gelsenkirchen, którzy ograli beniaminka 2. Bundesligi Sportfreunde Siegen 2:0. W takim samym stosunku Werder Brema wygrał z Hansą Rostock.
Z kolei zwycięstwo 2:1 zanotowało FC Kaiserslautern, które pokonało Slavię Praga. W barwach Czerwonych Diabłów tym razem nie zagrał polski pomocnik Kamil Kosowski.
Powodów do zadowolenia nie mogą mieć kibice FC Nürnberg, Borussii Dortmund, VfL Wolfsburg i FC Köln. Wszystkie te zespoły minimalnie, lecz przegrały swoje pojedynki. FC Nürnberg uległo Sparcie Praga 1:2, BVB przegrało z FC Magdeburg 0:1, Wilki nie sprostały czeskiemu FK Mlada Boleslav (2:3), a Köln uległo Kickers Offenbach 1:2
Ölschmitz
4 08 2005, 18:23
kurcze juz jutro inauguracja:) bayern zmierzy sie z moenchengladbach, bedzie ciekawie.
zastanawia mnie jak poradzi sobie Ismael i mam nadzieje, ze pogra tez ali karimi. ach... juz jutro:)
To już dziś. Rusza Bundesliga. I na początek rarytasik na nowym obiekcie Allianz Arena z mistrzami Bayernem. Będzie się działo. Obstawiam 3:1 dla Bayernu a jednego z goli strzeli Maakay. Let's ready to rumble.
TomekOST
5 08 2005, 18:51
To już dziś. Rusza Bundesliga. I na początek rarytasik na nowym obiekcie Allianz Arena z mistrzami Bayernem. Będzie się działo. Obstawiam 3:1 dla Bayernu a jednego z goli strzeli Maakay. Let's ready to rumble.
mi tu śmierdzi na niespodzianeczke
TomekOST
5 08 2005, 21:25
ee obeszło się bez niespodzianki
Ölschmitz
5 08 2005, 22:52
w sumie spotkanie bylo bardzo wyrownane, pokusze sie nawet o swietrdzenie, ze borussia byla troszke lepsza:)
bramka owena piekna, naprawde to b. dobry pilkarz, boje sie, ze nie wytrzyma konkurencji w linii pomocy. makaay jak zwykle pokazal klase i pieknie dwa razy pokonal bramkarza moenchengladbach, raz bylo blisko (ten lob). ali karimi w debiucie nie zaszalal, raczej malo go bylo widac. swietna partie rozegral lucio i sagnol. ismael mogl sobie jednak wyobrazic lepszy debiut, dwie zolte, a w konsekwencji czerwona juz w 43 minucie to slabo, slabiutko, no ale pewnie sie rozkreci. mecz fajny, bayern dobrze rozpoczal sezon.
TomekOST
6 08 2005, 14:50
a chopaki z Westfalii już pd 9 min przegrywają

go go Dortmund
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Bundesliga 2005/2006 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Inauguracyjny mecz Bayern Monachium - Borussia M.
Wynik 3:0 (1:0) dla Bayernu of course.
Bramki : Hargreaves (28 min.) Makaay (86 min.) Makaay (89 min.)
Mam nadzieje że to kolejny udany sezon Bayernu i że Oli Kahn mnie niezwiedzie bo w tym meczu bronił wyśmienicie.
TomekOST
6 08 2005, 19:03
Duisburg 1-1 Stuttgart
jak widać Duisburg zasłużenie jest w Bundeslidze
Asteri><
7 08 2005, 15:48
Hoho cud, normalnie cud A.Wichniarek znany w zeszłym wieku jako kól Bielefieldu strzelił bramke

no ale niestety frajersko zremisowali z Hanoverem (wygrywać 2-0 i zrmisować ehh

)
Ebi też nie zawodzi, niby słabo prezentował sie na treningach

ale nie bądzmy śmieszni to klasowy zawodnik i każdy wie że należy mu sie podstawowa 11

, może poza ślepym panem J. No ale Borussia też ne wygrala...(BvB 2-2Wolfsburg)
TomekOST
7 08 2005, 18:11
80 min : Leverkusen wygrywa z Frankfurtem na wyjeździe 1- 4
brawo Krzynówek !! bramka polaka w 64 min
80 min : Schalke męczy się u siebie z 'Lautern 1-1 jak narazie
TomekOST
7 08 2005, 18:12
w 3 min 2 bramki

Schalke 2-1 'Lautern
Ölschmitz
7 08 2005, 19:51
schalke lapsy fuksem wywoza zwyciestwo w kaiser... fuck. bayern dobrze rozpoczal, za tydzien mecz w leverkusen. zadam rewanzu za poprzedni sezon, tym razem trzeba objechac aptekarzy na ich wlasnym terenie - mus. bedzie ciezko w obronie, ismael ma czerwo, wiec obok lucio zagra pewnie demichelis lol, moze byc roznie, chociaz koles w walce w powietrzu jest praktycznie nie do przejscia. ciekawe ciekawe. mam nadzieje, ze magath konsekwentnie wystawi na atak santa cruza, bo na pi,zzaro nie moge juz patrzec. bedzie luz, zagra bastian, moze karimi wkoncu cos pokaze, wszak to czarodziej teheranu lol. scholl tez moglby wkoncu zacisnac posladki i zagrac w jakims meczu bo sie za nim stesknilem. deisler musi tez wejsc w rytm, nie gral zle, ale stac go na wiecej. ballack tak samo, zreszta magath cos tam pierdzielil, ze pilkarze osiagna szczyt formy we wrzesniu - czekam. jutro jeszcze sparring w warszawie. mam nadzieje, ze ograja stoleczna druzyne raczej na konkrecie - aha, nothing personal:). tak czy siak pierwszy mecz nastroil mnie optymistycznie. allianz arena prezentuje sie fenomenalnie, nie wiem, chyba w tym roku pojade na jakis mecz, moze na CL... kahn swietnie bronil, troche sie obawiam, koles chce bronic do czterdziestki, a w takim wieku roznie bywa. ciekawe kurcze, ale czterdziestoletni bramkarz bedzie budzil respekt:) mistrzostwo niemiec jest niemal pewne w tym sezonie, mam nadzieje, ze bayern ugra cos wiecej w lidze mistrzow tym razem - stawiam na polfinaly:)
_Globus_
7 08 2005, 20:23
Widzieliśta mecza Frankfurtu z Leverkusen? Voronin lobnął bramkarza, Krzysiu był blisko bramki, myśli se "a co, on już szczelił, ja też kcem!" i dobił piłkę z kilkudziesięciu centymetrów

. Voronin mu za to faka pokazał (tak niby żartobliwie, ale jak się wkurzy to się nie będę dziwił). Hehe... A propos bramkarza Frankfurtu - koleś grał jak baba, nic nie bronił, bał się piłki. Pod koniec zawołał jakiegoś kolesia, ten przyszedł z nożycami i przeciął sznurek na jego szyji. Borek z Kołtoniem zażartowali, że założył talizman nie ten, co trzeba i dlatego puścił 4 bramki...

Jaja jak berety
TomekOST
7 08 2005, 20:27
a juz jutro wielkie starcie gigantów , Legia - Bayern
ps. tradycyjnie jestem za słabszymi , go go Bayern
Asteri><
7 08 2005, 20:53
ludziska wiem że to dopiero początek sezonu ale takiego miernego poziomu jaki prezentują obrońcy wszystkich klubów to ja jeszcze nie widziałem ( nie licze lig specjanych

) szczyt parodi to obrońcy Eintrachtu, szok za wiele Leverkusen to sie nie napracowało

Albo wczoraj jak zawodnik Herthy kosi goscia na 16 metrze w 87 min i dzieki temu cudownemu zagraniu remisują...
QUOTE(HHGLOBUS @ 7 08 2005, 21:23)
Widzieliśta mecza Frankfurtu z Leverkusen? Voronin lobnął bramkarza, Krzysiu był blisko bramki, myśli se "a co, on już szczelił, ja też kcem!" i dobił piłkę z kilkudziesięciu centymetrów

podobnie zresztą swoją bramke zdobył Smolarek

Polacy - sępy
Mateusz Borek
8 08 2005, 00:34
QUOTE(HHGLOBUS @ 7 08 2005, 21:23)
Borek z Kołtoniem zażartowali, że założył talizman nie ten, co trzeba i dlatego puścił 4 bramki...

Jaja jak berety

widze, że uważnie nie tylko oglądasz, ale i słuchasz naszych relacji
Roman Kołtoń
8 08 2005, 00:36
co się dziwisz Mati, że Cię chłopak słucha, przecież jesteś najlepszym komentatorem sportowym w naszym pięknym usportowionym kraju
QUOTE(Roman Kołtoń @ 8 08 2005, 00:36)
co się dziwisz Mati, że Cię chłopak słucha, przecież jesteś najlepszym komentatorem sportowym w naszym pięknym usportowionym kraju

Nasz kraj jest tak piękny i usportowiony jak on jest dobrym komentatorem...
Ölschmitz
13 08 2005, 16:25
(pipi)

bayern pokonal w leverkusen miejscowy bayer 5:2, przy okazji rewanzujac sie za zeszloroczny wynik 1:4. bayern gral swietnie, makaay strzelil hat-tricka i po dwoch meczach ma juz 5 bramek:). fajno.
TomekOST
13 08 2005, 16:48
bayern pokonal w leverkusen miejscowy bayer 5:2, przy okazji rewanzujac sie za zeszloroczny wynik 1:4. bayern gral swietnie, makaay strzelil hat-tricka i po dwoch meczach ma juz 5 bramek:). fajno.
bayern grał bardzo dobre spotkanie
Marcin$
13 08 2005, 16:51
Bayern oby tak dalej !! Liga Mistrzów jest Wasza !!
Asteri><
14 08 2005, 10:31
Ebi znowu punktuje

, niestety Borussia poległa...
Sprytne zagranie to było,(ręką) ale trudne do wychwycenia
A co do Bayeru i Bayernu to coś było na tapecie że Legia (

) dała rade Leverkusen a monachijczyką już nie...no ale to tylko takie dywagacje
Ölschmitz
14 08 2005, 18:27
bueheeh ale jaja w stutgarcie, koeln przez jakis czas jechalo lapsow z vfb 3:0. potem odrobili na 3:2, ale i tak 3 pkt. trafiaja do beniaminka. podolski jest swietny, za rok/dwa bedzie postrachem niemieckich boisk.
Asteri><
14 08 2005, 19:52
Wielka szkoda że Poldi nie gra dla Polski ale to oczywiście wina miśów z PZPN
A kto widział jak Podolski jeszcze w 2 lidze przedryblował pół boiska( chyba z 6 zawodników) położył bramkaża i strzelił? szkoda go, oj szkoda
Ölschmitz
10 09 2005, 18:55
werder gromi kaiserslautern na wyjezdzie 5:1 hyhy, leverkusen gralo w skladzie B a i tak wywiezli remis z bayarena 1:1 z schalke. w meczu byly dwa karne, ale obaj bramkarze staneli na wysokosci zadania i goli z karnych nie bylo:)
bayern natomiast wywozi cenne 3 punkty z norymbergii po zwyciestwie 2;1. fajno, szkoda, ze nie gral makaay, moze by cos ustrzelil. bawarczycy nadal utrzymuja dwupunktowa przewage i prowadza w tabeli - super.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.