Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xenosaga 2
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3
Trzcina
Podczas bledow na forum w zeszlym tygodniu zniknal temast o xeno 2... Przykro mi chlopcy, trzeba zalozyc nowy ;)

A wiec odliczanie zostalo 15 dni :P
Jakim
A ja chce Xeno pierwszą część;( (nie ma c.h.u.j.a na jej zdobycie)
Jak ktoś ma ODKUPIĘ!!
Aramis
A wiec odliczanie zostalo 15 dni tongue.gif

Hmm to premiera nie jest 15 lutego ? :? .
Trzcina
Mi sie wydawalo ze 22 ;] Ale moge sie mylic.

Jakim nei bredz, ja mam oryginal i dwie kopie zapasowe na wypadek jakby oryginal sie walnal ;]
Aramis
Właśnie dokładnie sprawdziłem i premiera jest 15 czyli już za tydzień ("fajne" ferie sie zapowiadają icon_twisted.gif ).
Jakim
Trzcin odsprzedaj mi jedną. Chcę zagrac w druga część ale bezsensu jest bez pierwszej!!;(
Trzcina
Nie moge, wszystkie pozyczylem ;]

No ja tez sprawdzalem, super sprawa :D Bede musial wczesniej odebrac swojego org, zeby najpierw przejsc ep 1 ;]
Jakim
<płacze i szlocha> i co ja teraz pocznę .. biedny chłopiec bez perspektyw;(

Żeby druga część Xenosagi była nędzna a granie w nia sprawiało ból i cierpienie grającego!!! I wogóle żeby wyszła za pół roku tongue.gif

koniec offtopa biggrin.gif

Co mnie cieszy: "Xenosaga II can be played with no knowledge of the previous game."
Hellcruncher
no wlasnie tak myslalem, ze te wszystkie niby pelne xenosagi 2 to jakis jeden wielki walek, albo bety, czy co tam jeszcze mozna wymyslic, dlatego wlasnie nie ma sensu bawic sie w piracenie, oczywiscie jesli ma sie pieniadze :wink: ja zamawiam od razu z liksang.
Trzcina
Warto niewarto... rownie dobrze mozesz pograc na piracie przez rok, czy poltora, a potem kupic sobie wersje usa za polowe ceny. Rok czasu, to akurat tyle ile potrzebowaliby na konwersje na pal, wiec...
Guts
W nowym rpg Capcom X Namco zobaczymy nasza stara znajoma , tak Kosmos wraca biggrin.gif nie wiadomo czy jeszcze ktos z Xeno pojawi sie w tej g rze. http://www.videogamerx.net/bbs/data/member03/01.jpg

Na IGN pojawila sie recenzja epizodu 2. ocena to 7.8 wiec jest dobrze icon_twisted.gif
Kazama1
xenosaga jest wy(pipi)ana.
Aramis
\"Call it nostalgia for the first game, or a hope for the third, but playing through the 25 or so hours needed to beat this second installment (yep, it's that short) still feels pretty rewarding\"

Hmm trochę krótka jak na 2 DVD :? .
Józef Smelcerz
trochę krótka jak na wyścigówkę może, bo jak na rpg to SAKRAMENCKO krótka i wołająca o pomstę do nieba!

No chyba, że będzie nastawiona na wielokrotne przechodzenie jak świetny BOF: Dragon Quarter - tam krótki czas gry mnożył się razy kilka i to w miodny sposób!
Aramis
No czyli potwierdza sie to co słyszałem - że ep II jest krótszy od I.
No niezła lipa. Ale miejmy nadzieję że recenzent podał ile czasu czystego grania potrebował do ukończenia gry (nie liczył filmików). Oby...
Tokar
Ludzie, opamiętajcie się. Ten koleś pewno przeleciał na chama przez grę, by móc na czas spłodzić recenzję. Założę sie, że przy robieniu czegokolwiek wykraczającego poza główny nurt scenariusza nie da się za cholerę takiego czasu wykręcić. Pierwszą Xenosagę jadąc po najmniejszej linii oparu też pewno dałoby się zaliczyć w 25-30 godzin góra, ale np. ja spędziłem z tą grą ponad 80 godzin , a gdybym chciał ( i mógł - z save'a przed ostatnim bossem nie da się cofnąć do statku,a w dodatku savepoint nie jest wyposazony w UMN -_-") rozkminić karcianke, to pewno jeszcze trochę by przybyło na liczniku.
Aramis
a gdybym chciał ( i mógł - z save'a przed ostatnim bossem nie da się cofnąć do statku,a w dodatku savepoint nie jest wyposazony w UMN -_-\") rozkminić karcianke, to pewno jeszcze trochę by przybyło na liczniku.

WTF. Precież z ostatniego Save'a chyba DA się wrócić na Elsę. Sprawdź dokładnie, bo wydaje mi się (o ile dobrze pamiętam, a raczej dobrze;D), ze można.
Tokar
No właśnie to jest najlepsze, że kilkakrotnie próbowałem i nie można - debilizm : /
Trzcina
Mozna, wierz mi ;] Po prostu jestes slaby ;]
Aramis
No właśnie to jest najlepsze, że kilkakrotnie próbowałem i nie można - debilizm : /

Musi się dać, przecież pamiętam, że wracałem na Elsę grać w karty laugh.gif .
Hela
No to premiere mamy juz za soba, ktos gral?
Trzcina
PIPA W (pipi)E PANOWIE!

Wlasnie uplynelo 1:30 na liczniku mojej xenosagi 2... oto kilka rzeczy ktore mi sie nasunely na mysl po tym czasie.

Wszystko zaczyna sie oczywiscie wspomniniem sprzed 14 lat, czyli Miltian Conflict... Gdzie widzimy tych ludzi o ktorych z trailerow wiemy doskonale. Gra wyglada cudownie, przepieknie, naprawde swietnie od stroyn graficznej. Muzycznie tez jest swietnie, zarowno w walce jak i na fieldzie. I tutaj dochodzimy do drugiej czesci strony audio... GLOSY! OMFG coz za profanacja ;///////////////// Po glosie chaosa z pierwszej xenosagi sadzilem ze gorzej byc nie moze, a jednak ludzie z namco sie postarali... koles ma calkiem fajny glos coprawda, ale wszystkie kwestie mowi DOKLADNIE TAKIM SAMYM, stonowanym, spokojnym, szcztucznym niefajnym glosem ze idzie sie pociac. Dokladnie to samo z Jinem Uzuki oraz Ceananem czy jakkolwiek sie jego nazwiska nie pisze... Mowia prawie w identyczny sposob, roznai sie tylko barwa glosu. Ja sie pytam GDZIE SA TE SCENKI LICZONE Z TAKIMI EMOCJAMI W GLOSIE JAK W PIERWSZYM XENO?? NO GDZIE, GDZIE ONE KU&%^$%^A SA!!!!!!!JEdyny kto daje rade to Marguilis. No ok ,obejrzelismy to i wchodzimy w gre wlasciwa... krotkie streszczenie fabularne pierwszej xeno i nastepuje prezentacja postaci w ich wydaniu z xeno 2... Oczywiscie graficznie wyglada slicznie, Shion rzadzi, KOS-MOS jeszcze bardziej... po czym, tak, robia to o czym myslicie ODZYWAJA SIE. NO ZESZ KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRR@$@#%$#%#$AAAAAAAAAAAAAAAAAAA MAAAAAAAAAAAAAC!

Ufff... chwile pozniej... wyzylem sie ;/ DLACZEGO, DLACZEGO, DLACZEGO oni to tak zmascili? ;/ KOS-MOS brzmi jak 17 letnia japonka, tylko mowiaca po angielsku, nei ma w niej krztyny charyzmy, basowego glosu, zadnej nalecialosci androida NIC! Momo brzmi zupelnie inaczej... nie jest zle, ale ja sie przyzwyczailem do tego co bylo w Xeno1.. A shion? Ktos chce nas oszukac, dajac panne z prawie identycznym glosem, dodajac mu pewne echo ktore brzmi fatalnie i udajac ze to to samo... Jwdnym slowem tragedia. Powaznie odechcialo mi sie grac. Polozylem pada, zrobilem save, wylaczylem gre i przyszedlem sie pozalic na forum ;( Dlaczego oni to tak popsuli??? Dlaczego nie mogli dac starych glosow? ;/ Dlaczego to nie jest sequel tylko osbna gra? ;/ Na te pytania pewnie nigdy nie dostane odpowiedzi... BLEH!

Tak wiec napisalem wam juz o moim najwiekszym zawodzie... zamaist dynamicznego wejscia w epizod drugi, dostalem palka w leb od z(pipi)anych glosow oraz kompletnym brakiem powera w scenkach (pominawszy scenke walki... ktora jednak po ostatnim tygodniu z DMC3 jest... biedna? tak wiem jestem slaby, ale naprawde... ta scenka nie ruszyla mnie ;/ )

Ok, jedzmy dalej... jesli chodzi o sama gre to jest to to czego oczekiwaliscie. System jest naprawde potezny i ciezko mi go poki co objac, nei rozumiem do konca systemu zone'ow i jak to wykorzystywac, nei wiem dlaczego czasami mam dwa ataki a dlaczego czasami 3... ogolnie rzecz biorac, jest dokladnie tak jak mialo byc. Loadingi sa szybkie, zarowno lokacji, walk jak i menu, jedynie przed scenkami liczonymi troche trzeba poczekac. Wiec jest super, jest tak jak mialo byc, tylko co z tego skoro mi sie nie chce grac, bo to nie to samo? ;/ Ja rozumiem ze to dopiero poczatek i ze to inna gra, ale ja chce wszystko po staremu ;/ Kurde oddalbym cala te piekna grafike za stary klimat i stare postacie! Naprawde...

Ehh... moze ja sie robie juz za stary na gry... moze ja za bardzo marudze i moze to sa brednei co napisalem, prosze was, niech ktos w to zagra i powie mi ze to bzdury, ze sie nie znam i ze nie mam racji, ze nowe glosy nie sa zle, wrecz przeciwnie sa lepsze. Ze scenki liczone sa lepsze niz w Xeno 1,lub chociazby utrzymuja poziom i powiedzcie mi ze to co widzialem na trailerach wersji japonskiej, bedzie mialo miejsce w wersji usa, ja chce czuc ze to postacie czuja i zyja i ze maja w sobie jakas energie... Prosze was, zgarajcie w to i powiedzcie mi jak to jest! Bo mi sie odechcialo wszystkiego... najbardziej oczekiwany przeze mnie RPG odrzucil mnie po pierwszym kontakcie i bedzie wymagalo ode mnie sporo sily woli zeby przelknac te $%#$@^^$^#^!@#%! glosy ;///////////

Ide sie napic czegos bo mnie serce boli.
Trzcina
No dobra, po paru godzinach wiecej z ta gra, stwierdzam ze nie jest az tak zle jak dnia poprzedniego o 2 w nocy...

Niemniej jednak, glosy sa zle. Shion zasysa, chociaz juz zdazylem sie przeczywczaic, to jednak nic nie zastapi glosu starej shion... o KOS-MOS przez grzecznosc nie wspomne, poki co nie odzywala sie chyba nai razu wiecej niz te kilka wyrazow na poczatku.. wiec nawet jakbym chcial to nie moge opisac swojego drugiego wrazenia...

Loadini jednak sa... chodzi o walki. Samo pole walki laduje si eszybko... ale potem musi zaladowac kazda postac z osobna :/ i to juz troche trwa.. no coz taka jest cena dobrej grafiki, malej ilosci ramu i braku hdd... Sam system wydaje mi sie juz duzo bardziej zrozumialy. Opanowanie break zones i kontynuacji combosow nie bylo jakos super trudne, ale troszke czasu trzeba bylo poswiecic ;] Ogolnie nie mozna narzekac... chociaz denerwuje ze switch postaci ktory sie pojawil (cos ala FFX) dziala ze strata tury... czyli jak wymienimy postac to nie tylko musi doladowac! ale traci ture... smutne :/

Chyba musze w hdd zainwestowac... Anyway, e strony fabularnej zaczyna sie robic naprawde ciekawie ;] Oczywiscie nic nie zostalo wyjanione, wrecz przeciwnie zakrecili jeszcze bardziej, ale zarowno scenki liczone, jak i tempo ich prowadzenia jest naprawde super. Ide grac dalej ;]
Hela
Chyba musze w hdd zainwestowac...
Narazie nie da sie ukonczyc tej gry z HDD, ale patch podono juz jest w drodze.
Aramis
No dobra, pogralem już i muszę powiedzieć, że na kilku rzeczach sie zawiodłem:
1)Voice acting - nie jesteś za stary Trzcina bo masz racjęwink.gif. Głosy zasysają - KOS-MOS to nieporozumienie (gdzie są stare głosy (pipi) ). Echh

2) muzyka - niestety tym razem Mitsuda nie tworzył muzy i to słychać. Są co prawda kozackie utworki (jak np. ten z menu głównego),ale utworki towarzyszące eksploracji sa jakieś dziwne. Mam nadzieje, że później tj. w powarzniejszych lokacjach muża będzie odpowiednio mroczna itd.

3) Loadingi walk - no trochę to trwa niestety.

Ale scenarzyści jak zwylke sie popisali i sworzyli rewelacyjną (bynajmniej puki co;)) fabułę. Są nieoczekiwane zwroty akcji jak np. SPOILER przy próbie wydobycia Y- Data z MOMO SPOILER. Ogólnie jest bardzo ok.

System to potęga - odpowiednio skomplikowany, ale cholernie grywalny.

Chwilowo tyle - spadam graćwink.gif

Pozdro
Aramis
Oł szit!!!!

Ta gra faktycznie jest wy(pipi)***ie krótka. Przecież mam na liczniku 8h i kończe pierwsza płytę!!! Co jest ku$%a!!!

Jak drugi dysk będzie taki krótki to normalnie zonk na maxa icon_evil.gif .
Hela
8h? I pewnie ze 3h na filmiki poszlo...
Trzcina
HEhs... no to konkret 8 h! No to pojechali zdrowo...

Coz moge powiedziec, poki co ta gra nie spelniala moich niezwykle wysokich wymagan...

A muzyka podczas eksploracji faktycznie jest fatalna, za to podczas walki rzadzi.
Hela
A Ty Trzcina skonczyles 1DVD? Z podobnym czasem? Czy Aramies biegl jak szalony...?
Trzcina
Ja jeszcze nie skonczylem, zatrzymalem sie na pewnym bossie... nie przewidzialem ze beda z nim takie problemy i nie docenilem go ;)

Jako ze i tak by mnie zabil to wkurzylem sie i wlaczylem DMC3 i przeszedlem je na hard :DDDDDDDDDDDD Bo DMC3 to poki co dla mnie gra roku.

Anyway mam jakies 7 godzin, z czego 6 jest grania a jedna godzina to po prostu wlaczana gra a ja psozedlem do kompa ;]
Hela
A z tych 6 ile jest filmow ale gry wlasciwej?
Trzcina
Mniejwiecej pol na pol... Byl moment dluzszy grania, byl moment filmikow. Podobnie jak w Xeno 1, nie zauwazylem jakiejs kolosalnej roznicy w tym aspekce.

Ogolnie, to nie zrozumcie mnie zle. Ja uwielbiam te historie i te gre. I wlasnie dlatego, ze tak mocno uwielbiam xeno 1, na tyle zeby sciagnac sobie oryginal z USlandii, tak mocno mnie draznia niektore patenty w Xeno2... bo ogolnie to jest to bardzo w xeno stylu :)
Aramis
Trzcina: czy przypadkiem ten Boss to nie jest Level 4? Jezeli tak to jest on banalny. Wykończyłem go dwoma combami. Możesz go łatwo wyłożyć tą taktyką: na początek stock'ujesz postacie (Ziggy i KOS-MOS) na max level(Ziggiemu wystarczą 2). Później w turze Ziggiego Boost'ujesz KOS-MOS i Ziggim klepiesz kombo CCBB zone (słaby punkt stwora), a KOS-MOS dokańczasz kółkami. Powtarzasz aż potwór gryżie piach.

No, a później przebiegniesz jeszcze raz przez tą lokację (wersja winter this time) zawalczysz z pewnym starym znajomym (niezły pakuje damage) i koniec pierwszej płyty:/.

Hela: Nie leciałem przez tą grę na szybko. Za długo na nią czekałem, aby sie nią teraz nie delektowaćwink.gif. Gadałem ze wszystkimi, łaziłem wszedzie a na save'ie przez ostatnia walka pierwszej płyty mam 8h 18min. No joke.
Trzcina
No to chyba on, nie pamietam jak sie nazywal ;) Ale po CCBB poznaje ze to raczej on.

Btw, probowalem robic tak jak ty juz za pierwszym razem (tez stockowalem), ale ziggi pakowal mu dmg rzedu 80 pkt... kiedy inni pakowali po 200, dodatkowo on sobie robi boosta kiedy mu sie podoba :/ I mowie teraz powaznie. Nie wiem czy po prostu ta rga mnei nie lubi, ale boost to najwieksze kur#%#two ktore przeciwniks stosuje zeby mi przeszkodzic.
Hela
Aramis - No to kurde za krotko o jakies 12 godzin przynajmniej... Taka pierwsza plyta SO3 bawilem sie 30h. A tutaj 8h? To zenujaco malo... Ja rozumiem ze historia jest wypas, no ale to XG na 2CD, za czasow PSX gralo sie ZNACZNIE dluzej. A tutaj 2 DVD i tak malutko? Oj Namco...
Trzcina
Sadze ze druga plyta pozwoli na duzo wiecej... bad zco badz na pierwszej plycie jest bardzo mala swoboda. A na drugiej trzeba wykonac cale G# campaign, czy jak to sie tam nazywa ;] I zrobic cala mase innych rzeczy.
Aramis
Ja Ziggim wklepałem CCBB (trójkąt, trójkąt, O, O), a potem zboostowaną KOS-MOS wywaliłem mu z 3 lub 4 xO. Działa też obnizenie def. stworowi.

Anyway Kolejny Boss to jest jazda. Czizys. Normalnie 8 h na liczniku przed tą walką, ale potem jeszcze kilka na pakowanie łebków, aby mu podskoczyćwink.gif (no i tym sposobem mam blisko 10h przed ostatnią walką pierwszej płyty).
EDIT: Jednak taki twardy to on nie jest. Mam sposób na dziada;D.

Gra jest wporzo, ale póki co to nie jest to na co czekałem te 2 lata (chodzi o DŁUGOŚĆ a nie JAKOŚĆ zabawy). Oby druga płyta sie rozkręciła.

Nie no, gra musi się rozkręcić. Dali taki kozacki system na 20h zabawy? Niemożliwe.

EDIT2: A wczoraj jeszcze rozmawiałem ze znajomym i mówił, ze jego kumpel łyknął tą grę w 20h o_O.
Guts
Dobra chlopaki jesli chodzi o mnie to gra jest w drodze <juz za pare dni>, mam pare pytan .
Jak przedstawia sie sprawa z fabula , jest dobra ?
Sa jakies nawiazania do Xenogears ?
Jak prezentuje sie Jin Uzuki <ma ataki podobne do Citana?> ?
Czy akcja ma miejsce w innych miejscach oprocz Miltia ?
Ziggiego dubb aktor z Xeno 1 czy jakiegos nowego zatrudnili ?
Aramis
1). Fabuła nie może być zła bo inaczej cała gra była by zła. Spoko, fabuła rządzi (oj nie raz będziesz zaskoczony).

2). Są, są np Vessel of Anima - mówi Ci to coś;D

3). Jin hmm. System jest inny - nie ma deathblows, ale i tak zamiata kataną.

4). Tak, akcja nie dzieje sie tylko na Second Miltii. Odwiedzisz też ups...sam zresztą zobaczysz :wink:

5). Ziggy ma ten sam dobry głos

Gierka na drugim dysku sie rozkreca - wreszcie można się pobawić E.S'ami (mechami). Podróżowanie nimi przypomina stare dobre Xenogears.

System jest poteżny...ale wkurzający. Chodzi o walki. Aby zaliczyć 1 Lv trzeba stoczyć kilka walk, czyli jak w prawie każdym RPG (ostatnio Suikoden 4 troche mnie od tego odzwyczaił hehe) tylko, że w Xeno II nie dosć, że walka sie trochę wgrywa (co na dłuższą metę wkurza) to jeszcze trwa dosć długo co jest właśnie zasługą zone'ów. Walka przecież wygląda tak: Stockujemy postacie do drugiego levelu i wypalamy kombo. Zwykli przeciwnicy powinni mieć stanowczo mniej HP (aby walki były krótsze), bo póki co mnie wkurzają.

No i mam zastrzeżenia do chaosa. Nie dosć, że jakiś anemik podkłada mu głos to ten odzywa się trochę rzadko (nie licząć jęków po walce;)).

Za to późniejsze nowe wdzianko KOS-MOS rządzi na maxa.

Co jeszcze...acha - muzyka towarzysząca eksploracji nadal jest...dziwna (w sumie ok była tylko ta z ostatniego dungeonu pierwszej płyty). Muza z walk jest bardzo w porządku.

Koniec marudzenia idę grać bo przed chwilą zaznałem szoku związanego z fabułą (w pozytywnym tego słowa znaczeniu;)).
Józef Smelcerz
8 godzin pierwsza płyta?
Aż się człowiek zaczyna zastanawiać, czy płytki DVD (miast CD) nie używa się w coniektórych pozycjach dla ściemy marketingowej:/

Ale spoko, jest jeszcze druga płyta, choć na ogół jestem realistycznym pesymistą, to sądzę że ta druga już się tak prędko nie wyłoży...

Bądźmy jednak dobrej myśli, Jak2 to ponoć 40h zabawy, a i pewniakiem więcej akcji niż w Xeno...ciekawe czy już jest w platynie...

- "Dawaj Bogdan, dawaj.." icon_twisted.gif
Trzcina
Nie no... ja to widze tak :

Przede wszystkim, nie mamy naprawde zadnej swobody na pierwszej plycie jest to swojego rodzaju... wstep? Jesli moge tak go nazwac, bo tak na dobra sprawe to mamy tam tylko 4 lokacje po ktorych sie mozemy poruszac! Z czego 2 sa praktycznie identyczne bo jedna to zimowa wersja pierwszej... bez przesady, naprawde bez przesady... Co sie da natomiast zaobserwowac to niesamowita ilosc filmikow, ktora imo przebija czas grania i to grubo. Co wiecej, jest bardzo znikoma ilosc watkow fabularnych. O przypomnieniu starych czasow wszyscy doskonale wiedza. Ale potem to jest praktycznie jeden watek prowadzy, az do samego konca plytki!

Innym dowodem na to moze byc niesamowicie mala ilosc Segmentow ktore sa na pierwszej plycie, ja znalazlem bodajze 3, moze 4 nie pamietam juz dokladnie. Co przy ilosci 18 jest naprawde malutko i dowodzi temu ze na drugiej plycie bedziemy mieli duzo wiecej chodzenia. Pominawszy juz to... jest oczywiscie cala G2 campaign, ktora zawiera naprawde spora ilosc misji w sobie i chocbysmy zebrali wszystkich npcow z second milti, to nei wiem czy wystarcyzloby ich na te liczbe...

Tak wiec, nie denerwujmy sie przedwczesnie, w Xenogears druga plytka byla krotka i przedstawiala fabule... w Xenosadze 2 moze to byc pierwsza plytka...
Aramis
A ja próbuję zatłuc final Bossa. Fagas jeden nieźle ładuje a jak wezwie swojego "koleżkę" to normalnie nie da się wygrać. No chyba, że zostało mu 10000hp, a nasze postacie mają Stock na full i 3 levele Boosta;).

Co do fabuły to mam 2 zastrzerzenia - nie jest wyjaśnione kim kuźwa jest chaos i jaki jest prawdziwy "potencjał" KOS-MOS. Hmm może coś będzie w zakończeniu;).

No a pozatym po skończeniu gry zaczne ją od nowa (kilka rzeczy przeoczyłem - Avakening'i).

Aaa no i najważniejsze TA GRA NA DUUŻO SEKRETÓW - dostałem cynk, że po skończeniu gry robi sie clear save'a i ma się dostęp do ukrytych dungeonów i innych niespodzianek (Uff ulżyło mi :wink: ). Przypomina to rozwiązanie z .hacka - rozwaliłeś głównago madafakę i możesz dalej grać ze specjalnego save'u. Ciekawe tylko czy ten save bedzie miał coś wspólnego z episode III. Czyżby znowu powrót Shion i spółki? (Wątpliwa sprawa IMO).
Aramis
Sorki, że 2 posty pod rzad, ale właśnie skończyłem tą grę i powiem, że zakończenie kosi i napala na kolejna część jak diabli. No i nasz team chyba jednak będzie też w Episode III;).

No i są sekretne dungeony i sekretni bossowie (trochę ich jest).

Gra nie zawiodła moich oczekiwań. Opłaciło się czekać te 2 lata. A jak ktoś powie coś złego na jej temat to w ryj;).

Pozdro

PS:No i teraz kolejne kilka lat czekania na episode III :roll:
Józef Smelcerz
Powiedz uczciwie, ile zajęlo ci jej przejście (z sekretami), oraz odejmij od tego czas wstawek, no a potem szykujmy się mały fight club icon_twisted.gif
Tokar
No ja się aż boję mysleć jak będzie wyglądało kolejne Xeno na nowej generacji konsol. Normalnie <splat!> xD
Ja swoje Ep II dorwę juz jutro, ale z racji ostatnich podrygów potwora zwanego sesją, granie zacznę najwcześniej we wtorek. Życie jest okrutne xD
A ty Józefie nie próbuj kwestionować geniuszu ludzi z Monolith Soft, bo ortodoksyjni fani serii nie tolerują takich bluźnierstw plugawych, a biorąc pod uwagę, że moderator tego działu należy do naszej sekty, to ja na twoim miejscu nie próbowalbym się wplątywać w żadne fight cluby
:wink:
Aramis
25h - sama fabuła, żadne subquesty. Dopiero teraz zaczynam maxowanie, a duuuzo do roboty jest. Gra jest genialna i jużwink.gif.

Co do wstawek to jest ich trochę, ale mi to akurat odpowiada bo lubię po katującym dungeonie i silnym bossie poogladać sobie w spokoju trochę scenek :roll:.

A w zakończeniu dowiadujemy się jak ma na imię chaos lalala - mnie ono zabiło, was też zabije;).
Tokar
No biorąc pod uwagę sen Shion z Episode I, w którym była na zamglonej górskiej polanie razem z Nephilim i nagle z mgły wyłonił się zarys sylwetki chaosa, to domyślam się kim ten gośc może byc, ale ciiiichosza ;]
Jakim
A ja dziś wkońcu pogram w częśc pierwszą!! l<cieszy się jak głupek>
Na druga przyjdzie jeszcze pora.
Józef Smelcerz
Ależ ja nie kwestionuję jakości, czy grywalności gry, tylko podejście wydawcy do graczy.

- Zróbmy dłuugie rpg, ale spoko, bez przesady - podzielmy historię na kilka części, każdą sprzedamy jako kolejną grę! biggrin.gif

- Te same postacie i niezmaknięcie historii zapewnią nam popyt, że że rpg krótki to tym lepiej, jeszcze się nam rozkangurzą z wymogami do kolejnej części, a co!

I full wypas, gaz z dziury, nawet bezzębny dziad się cieszy, bedem milionerem, I'm the nr1! icon_twisted.gif
Guts
Ależ ja nie kwestionuję jakości, czy grywalności gry, tylko podejście wydawcy do graczy.

- Zróbmy dłuugie rpg, ale spoko, bez przesady - podzielmy historię na kilka części, każdą sprzedamy jako kolejną grę! biggrin.gif

- Te same postacie i niezmaknięcie historii zapewnią nam popyt, że że rpg krótki to tym lepiej, jeszcze się nam rozkangurzą z wymogami do kolejnej części, a co!

I full wypas, gaz z dziury, nawet bezzębny dziad się cieszy, bedem milionerem, I'm the nr1! icon_twisted.gif

Hmmmm Xenosaga nie jest przeznaczona dla kazdego , rowniez nie sprzedaje sie tak swietnie jak np : FF ale juz teraz wiadomo ze II epizod tak jak i dalsze czesci beda robione DLA FANOW < tak jak w przypadku Suikodena>, ktory czekaja z wywieszonym jezorem na kazda nowa informacje zwiazana z ta seria :>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.