Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dead or Alive: Ultimate
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Ryo-San
w koncu gra jest dostępna w PALu

http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=10249

kupuje ktos:> jakby co to prosilbym o info jak to sie sprawuje w praniu bo jestem choooooolernie ciekaw
Ozi
Pewnie, że kupuje... :P

Na razie czekam na przesyłkę - jak tylko gra dojdzie, dam znać co i jak.
bartiz
Ja tez jesatem bardzo ciekaw oczywiscie LIVE tutaj ma zarządzic i mam nadzieje ze nie bedzie lagów bo chyba nie musze pisać jakby sie gralo w bijatyke z lagami laugh.gif
Kaczor_666
Nie no fajnie, że ta gra bedzie na live ale mnie to nie kręci. Żadne shenmue, ninja gaideny, doa czy inne "japońszczyzny"
Kenshin
Nie no fajnie, że ta gra bedzie na live ale mnie to nie kręci. Żadne shenmue, ninja gaideny, doa czy inne \"japońszczyzny\"

bos gej biggrin.gif
Kaczor_666

bos gej biggrin.gif

A ty nie lepszy jesteś... kochanie icon_twisted.gif laugh.gif cool.gif
YETI
Ozi widziałem ze dzis grałes w DOA
Skrobni co niec (wszystko chodzi płynnie?)
Ozi
Zależy od jakości połączenia...

Na razie jest bardzo mało gier, pewnie dlatego, że w Europie gra ma premierę dopiero jutro. :P

Jakość połączenia opisywana jest przez trzy paski - grając z Francuzami pali się na żółto (dwa paski) i jako tako da się grać. Dołaczając się do Angoli - także dwa paski - zdażało mi się, że oglądając walki innych miałem slideshow, nie ma mowy o bezstresowej, ba o jakiejkolwiek grze. Pewnie wszystko zależy od tego jakie łącze ma host, choć jak mówie na razie ciężko cokolwiek powiedzieć bo mało graczy.

Trafiłem też na jednego hosta z którym połączenie miałem na zielono (maks) ale nim zdążyłem zagrać host wyszedł z gry... :/

Z tego co na razie zaobserwowałem - raptem 20 gier - będzie dobrze. Jeśli trafi sie na dobre łącze to gra się bez żadnych lagów, tak jakbyście we dwójke siedzieli przy jednej konsoli. Nie wiem jak to możliwe ale tak jest. :P

Spadam grać... 8)

Mały update:

Pograłem troche więc mogę coś więcej skrobnąć.

Zanim dołączysz sie do gry widzisz liste wszystkich graczy w pokoju i prędkość połączenia z hostem. Jest to ździebko mylące, bo nie widać jak to wygląda w stosunku do innych graczy - zdarza się, że z hostem jest ok, ale już z innymi graczami nie bardzo :/ ; w sumie podłączasz się na chybił trafił. Po wejściu do pokoju gra momentalnie przełącza się na aktualną walkę; wszystkie aktualne starcia obserwuje sie na żywca. Można się też trochę pobawić kamerką - ot, taki nieprzydatny bajer.

Przed wejsciem do "game roomu" widać też range graczy... (po kolei od najsłabszej do najlepszej - F, E, D, C, B, A, S, SS; plus wariacje D+, czy A-) Cała gra opiera sie na banalnej zasadzie punktacji; wygrana = + 100 punktów, przegrana = - 100 punktów. Do tego bonusy za rangę pokonanego przeciwnika. Mając rangę C i wygrywając z kimś o randze A dostaje się spory bonusik punktowy, działa to też w drugą strone; mając rangę B i przegywając z kimś o randze D strata punktowa jest odpowiednio wyższa.

Rodzaje gier:

Winner Stays
Loser Stays
obu chyba tłumaczyć nie trzeba. :P

Tournament - mały turniej do 8 graczy. Zwycieżca dodatkowo otrzymuje małą premię punktową uzależnioną od ilości graczy biorących udział w turnieju.

Team Battle - gracze dzielą się na dwa zespoły.

Survival - onlinowa wariacja trybu single, tyle, że zamiast z przeciwnikami sterowanymi przez konsolę jeden z graczy wlaczy po kolei z innymi.

Kumite - tutaj niezależnie od wyniku walki host zawsze gra dalej.

Jeszcze słowko o lagach - jeśli są to gra po prostu zwalnia, wygląda to tak jakbyście walczyli w zwolnionym tempie. Najlepiej dołączać się do gry z małą ilością zawodników, wtedy jest ok. Na moim łączu (640) zawsze znajduje mi 2 czy 3 gry w których spokojnie da się grać.

Kupuje ktoś tą grę? Nudno jakoś bez polaków... :P
bartiz
Ja kupuje jak przejde kampanie w MechAssault2 i sprzedam tongue.gif
C1REX
QUOTE(Ozi @ 22 02 2005, 03:04)

Kupuje ktoś tą grę? Nudno jakoś bez polaków... tongue.gif

Ja wlanie sie do kupna przymierzam. Tylko cena nadal jest wysoka.

Rozni sie czyms wersja pal od ntsc|us?
Ozi
QUOTE(C1REX @ 7 06 2005, 22:30)
QUOTE(Ozi @ 22 02 2005, 03:04)

Kupuje ktoś tą grę? Nudno jakoś bez polaków... tongue.gif

Ja wlanie sie do kupna przymierzam. Tylko cena nadal jest wysoka.

Rozni sie czyms wersja pal od ntsc|us?
*

Z tego co mi wiadomo brak tylko dodatkowego packa ze strojami dla DOA3 bo jak Ci pewnie wiadomo stroje te są standardowo dostępne w wersji pal.

p.s. Masz Xbox Live? tongue.gif
Morikage
Dziwna sprawa, w wyborze areny nie ma "The Miyama"(plansza z finałowej walki z Tengu) a mam filmik z Tokyo Game Show gdzie wyraźnie widać że można wybrać ten stage. Co jest grane???
Ozi
Nie można wybrać tej planszy - widać zrezygnowali z tego.
C1REX
QUOTE(Ozi @ 7 06 2005, 21:39)
p.s. Masz Xbox Live? tongue.gif
*

Mam od dłuższego czasu, ale jeszcze nie aktywowałem. Teraz jestem na innym kontynencie bez konsoli, a po wakacjach przenoszę siędo stolicy
Morikage
Gram w DOAU od kilku tygodni(wersja PAL) i wczoraj coś dziwnego sie stało. Na planszy z burzą śnieżną niespodziewanie pojawił się bałwanek(taki jak stoi w ogrodzie na drugiej zimowej planszy - tam gdzie walkę zaczynamy w dojo). Chciałem rzucić w niego przeciwnikiem, żeby zobaczyć czy to nie jest może jakiś bonus, ale niestety spadłem do lodowej jaskini. Czy też mieliście coś takiego???
Ozi
Faktycznie dziwne... pierwsze słysze o bałwanku na tej planszy. hyh.gif
Dabman
jak ta gra chodzi na x360? 60 czy 50 fps? bo nie wiem czy byl sens kupna tego ( oczekuje na paczke ) biggrin.gif
C1REX
O ile wiem, to jest 60Hz only.

Od pewnego czasu mało jest gier w 50Hz. Zwłaszcza sieciowych.

Nie dałoby się grać z ludźmi z USA, mając u siebie ustawione 50Hz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.