Ryo-San
10 02 2005, 22:21
w koncu gra jest dostępna w PALu
http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=10249
kupuje ktos:> jakby co to prosilbym o info jak to sie sprawuje w praniu bo jestem choooooolernie ciekaw
Pewnie, że kupuje... :P
Na razie czekam na przesyłkę - jak tylko gra dojdzie, dam znać co i jak.
Ja tez jesatem bardzo ciekaw oczywiscie LIVE tutaj ma zarządzic i mam nadzieje ze nie bedzie lagów bo chyba nie musze pisać jakby sie gralo w bijatyke z lagami
Kaczor_666
11 02 2005, 12:07
Nie no fajnie, że ta gra bedzie na live ale mnie to nie kręci. Żadne shenmue, ninja gaideny, doa czy inne "japońszczyzny"
Kenshin
11 02 2005, 15:41
Nie no fajnie, że ta gra bedzie na live ale mnie to nie kręci. Żadne shenmue, ninja gaideny, doa czy inne \"japońszczyzny\"
bos gej
Kaczor_666
11 02 2005, 16:17
bos gej

A ty nie lepszy jesteś... kochanie
Ozi widziałem ze dzis grałes w DOA
Skrobni co niec (wszystko chodzi płynnie?)
Zależy od jakości połączenia...
Na razie jest bardzo mało gier, pewnie dlatego, że w Europie gra ma premierę dopiero jutro. :P
Jakość połączenia opisywana jest przez trzy paski - grając z Francuzami pali się na żółto (dwa paski) i jako tako da się grać. Dołaczając się do Angoli - także dwa paski - zdażało mi się, że oglądając walki innych miałem slideshow, nie ma mowy o bezstresowej, ba o jakiejkolwiek grze. Pewnie wszystko zależy od tego jakie łącze ma host, choć jak mówie na razie ciężko cokolwiek powiedzieć bo mało graczy.
Trafiłem też na jednego hosta z którym połączenie miałem na zielono (maks) ale nim zdążyłem zagrać host wyszedł z gry... :/
Z tego co na razie zaobserwowałem - raptem 20 gier - będzie dobrze. Jeśli trafi sie na dobre łącze to gra się bez żadnych lagów, tak jakbyście we dwójke siedzieli przy jednej konsoli. Nie wiem jak to możliwe ale tak jest. :P
Spadam grać... 8)
Mały update:
Pograłem troche więc mogę coś więcej skrobnąć.
Zanim dołączysz sie do gry widzisz liste wszystkich graczy w pokoju i prędkość połączenia z hostem. Jest to ździebko mylące, bo nie widać jak to wygląda w stosunku do innych graczy - zdarza się, że z hostem jest ok, ale już z innymi graczami nie bardzo :/ ; w sumie podłączasz się na chybił trafił. Po wejściu do pokoju gra momentalnie przełącza się na aktualną walkę; wszystkie aktualne starcia obserwuje sie na żywca. Można się też trochę pobawić kamerką - ot, taki nieprzydatny bajer.
Przed wejsciem do "game roomu" widać też range graczy... (po kolei od najsłabszej do najlepszej - F, E, D, C, B, A, S, SS; plus wariacje D+, czy A-) Cała gra opiera sie na banalnej zasadzie punktacji; wygrana = + 100 punktów, przegrana = - 100 punktów. Do tego bonusy za rangę pokonanego przeciwnika. Mając rangę C i wygrywając z kimś o randze A dostaje się spory bonusik punktowy, działa to też w drugą strone; mając rangę B i przegywając z kimś o randze D strata punktowa jest odpowiednio wyższa.
Rodzaje gier:
Winner Stays
Loser Stays
obu chyba tłumaczyć nie trzeba. :P
Tournament - mały turniej do 8 graczy. Zwycieżca dodatkowo otrzymuje małą premię punktową uzależnioną od ilości graczy biorących udział w turnieju.
Team Battle - gracze dzielą się na dwa zespoły.
Survival - onlinowa wariacja trybu single, tyle, że zamiast z przeciwnikami sterowanymi przez konsolę jeden z graczy wlaczy po kolei z innymi.
Kumite - tutaj niezależnie od wyniku walki host zawsze gra dalej.
Jeszcze słowko o lagach - jeśli są to gra po prostu zwalnia, wygląda to tak jakbyście walczyli w zwolnionym tempie. Najlepiej dołączać się do gry z małą ilością zawodników, wtedy jest ok. Na moim łączu (640) zawsze znajduje mi 2 czy 3 gry w których spokojnie da się grać.
Kupuje ktoś tą grę? Nudno jakoś bez polaków... :P
Ja kupuje jak przejde kampanie w MechAssault2 i sprzedam
QUOTE(Ozi @ 22 02 2005, 03:04)
Kupuje ktoś tą grę? Nudno jakoś bez polaków...

Ja wlanie sie do kupna przymierzam. Tylko cena nadal jest wysoka.
Rozni sie czyms wersja pal od ntsc|us?
QUOTE(C1REX @ 7 06 2005, 22:30)
QUOTE(Ozi @ 22 02 2005, 03:04)
Kupuje ktoś tą grę? Nudno jakoś bez polaków...

Ja wlanie sie do kupna przymierzam. Tylko cena nadal jest wysoka.
Rozni sie czyms wersja pal od ntsc|us?
Z tego co mi wiadomo brak tylko dodatkowego packa ze strojami dla DOA3 bo jak Ci pewnie wiadomo stroje te są standardowo dostępne w wersji pal.
p.s. Masz Xbox Live?
Morikage
7 06 2005, 21:46
Dziwna sprawa, w wyborze areny nie ma "The Miyama"(plansza z finałowej walki z Tengu) a mam filmik z Tokyo Game Show gdzie wyraźnie widać że można wybrać ten stage. Co jest grane???
Nie można wybrać tej planszy - widać zrezygnowali z tego.
QUOTE(Ozi @ 7 06 2005, 21:39)
p.s. Masz Xbox Live?

Mam od dłuższego czasu, ale jeszcze nie aktywowałem. Teraz jestem na innym kontynencie bez konsoli, a po wakacjach przenoszę siędo stolicy
Morikage
3 07 2005, 09:53
Gram w DOAU od kilku tygodni(wersja PAL) i wczoraj coś dziwnego sie stało. Na planszy z burzą śnieżną niespodziewanie pojawił się bałwanek(taki jak stoi w ogrodzie na drugiej zimowej planszy - tam gdzie walkę zaczynamy w dojo). Chciałem rzucić w niego przeciwnikiem, żeby zobaczyć czy to nie jest może jakiś bonus, ale niestety spadłem do lodowej jaskini. Czy też mieliście coś takiego???
Faktycznie dziwne... pierwsze słysze o bałwanku na tej planszy.
jak ta gra chodzi na x360? 60 czy 50 fps? bo nie wiem czy byl sens kupna tego ( oczekuje na paczke )
O ile wiem, to jest 60Hz only.
Od pewnego czasu mało jest gier w 50Hz. Zwłaszcza sieciowych.
Nie dałoby się grać z ludźmi z USA, mając u siebie ustawione 50Hz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.