QUOTE(Mendrek @ 3 07 2005, 07:56)
Juz widze Sin City w pismie dla kobiet

Eee ja tam nie wierzę, że TAKI film pojawi sie w jakims szmatławcu. SIN CITY to film zbyt "dumny" na takie numery

Choc nie wykluczam, ze byc moze bedzie dodawany do szesciopakow piwa albo do jakiejs wódeczki. Byloby młodziezowo oj było
maciek88
3 07 2005, 18:59
Raczej do kartonu fajek. Po wyjściu z kina miałem ochote wyjarać paczke.
QUOTE(Ceglash @ 3 07 2005, 17:02)
QUOTE(Mendrek @ 3 07 2005, 07:56)
Juz widze Sin City w pismie dla kobiet

Eee ja tam nie wierzę, że TAKI film pojawi sie w jakims szmatławcu. SIN CITY to film zbyt "dumny" na takie numery

Choc nie wykluczam, ze byc moze bedzie dodawany do szesciopakow piwa albo do jakiejs wódeczki. Byloby młodziezowo oj było

rotfl jak dodali takie filmy jak czas apokalipsy,łowca jeleni,zostawić las vegas czy nawet pulp fiction to tymbardziej sin city mogą dodać.
wszystko jest tylko kwestią czasu (akurat w tym przypadku pare lat)..
"Film zbyt dumny"...........................panowie i panie ja tam jestem fanem komiksu , film uwazam za jedno z wydazen tego roku ale nie wiem co zlego bylo by w ukazaniu sie go w "pismie dla pań" toz to pozwoliloby wiekszej masie osob zapoznac sie z tym dzielem
Ja wiem ze kazdy prawdziwy kinoman na filmy chodzi do kina ( ja juz zaliczylem kilka wypraw na/do "Sin City"

) ale sa przeciez ludzie ktorzy nie interesuja sie tak nowosciami wydawniczymi i ogolnie filmem i moga zapoznac sie z dana produkcja wlasnie przez wspomniane pisma , ot tak przez przypadek bo za 7.99
mnie sie nie podoba jakosc plytek dodawanych do tych gazetek ale sam zamysl uwazam za bardzo pozytywny .
Oczywiscie na oficjalne wydanie dvd czekam jak łysy na loki , mam nadzieje ze nie zostanie ono pokpione , mazy mi sie jakas wypasiona wersja 4 dvd ze wszystkimi mozliwymi dodatkami i filmem dluzszym o 124 min.
peace
ja widzę jedno zło w wydaniu gazetowym, jakość mianowicie, te dvd są marne, po prostu.
I tak pokusze sie o jakas specjalna wersje dvd, ciekawe czy dodadza do niej komiks po angielsku (albo po polsku nawet) z epizodami z filmu.
Swoja droga, zapowiedz giery byla tylko kwestia czasu:
http://ps2.ign.com/articles/594/594074p1.htmlhttp://ps2.ign.com/articles/594/594074p1.htmlSwoja droga:
http://ps2.ign.com/articles/449/449151p1.html
..::XMANiAK::..
18 07 2005, 17:13
film mi sie nie podobal bo go niezrozumialem [raz tutaj akcja, innym razem kto inny,itp]
wiecie kto wykonuje ta muze w barze gdzie dziewczyna ktora uratowal B. Willlis tanczy kiedy przychodzi B.W po wyjsiu z wiezienia?? byla ona tez w trailerze Matrixa 3
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 18 07 2005, 17:13)
film mi sie nie podobal bo go niezrozumialem [raz tutaj akcja, innym razem kto inny,itp]
wiecie kto wykonuje ta muze w barze gdzie dziewczyna ktora uratowal B. Willlis tanczy kiedy przychodzi B.W po wyjsiu z wiezienia?? byla ona tez w trailerze Matrixa 3
Co Jesica Alba robiła w Matrix3?
P.S. muzykę do filmu robili John Debney, Graeme Revell
...i sam Robert Rodriguez
18 07 2005, 19:06
nic nie robila

, kiedy tanczy leci fajna muza ktora sluszalem w trailerze matrixa 2 lub 3
to nie jest raczej nowy utwor bo sluszalem go w innym filmach ze 2 razy
Fluke - Absurd
Nie zrozumiałeś filmu? No cóż, kolejny dowód na to, że niektórzy powinni najpierw zapoznać się z komiksami, bo potem nie odbierają filmu we właściwy IMO sposób.
19 07 2005, 08:00
thx za linka, a masz moze wersje instrumental?? [sama muza bez wokalu]
Xmaniak, a co tu rozumieć? Co w tym filmie takiego skomplikowanego? Że pokazano równolegle kilka historii? Nie czaje... To już taki dajmy na to Memento był trudniejszy w odbiorze, a i tak szło łatwo zrozumieć o co biega. Jak ja jakiegoś filmu nie rozumiem, to tym bardziej chce go zrozumieć i oglądam go jeszcze raz
PS: Trudności to ja miałem w zrozumieniu "Tales of two sister" ;P
QUOTE(Manor @ 19 07 2005, 10:32)
Xmaniak, a co tu rozumieć?
Może kolega nie rozumie (tak jak ktoś wcześniej) tego, cytuję:
"Skąd Marv posiadł swoje magiczne moce?"
Ofkoz dżołk, Xmaniak no ofens, chciałem tylko wyrazić swój smutek, że te posty
("mam jakąś zepsutą wersję, bo film jest czarno-biały") nie przetrwały przenosin na nowy serwer. Beka śmiechu była.
QUOTE(Manor @ 19 07 2005, 10:32)
PS: Trudności to ja miałem w zrozumieniu "Tales of two sister" ;P
Ja to miałem trudnści z Matrixami drugim i trzecim, ale to olałem
QUOTE(Kmiot @ 19 07 2005, 12:39)
Może kolega nie rozumie (tak jak ktoś wcześniej) tego, cytuję:
"Skąd Marv posiadł swoje magiczne moce?" 
Ów tekst należy do heysela, który to nie ma sobie równych
19 07 2005, 13:04
moze mi sie nie podoba/nie rozumiem go moze dlatego ze wychowalem sie an spiderach, xmena,itp

a te ekranizacje mi sie podobaly
Wczoraj obejrzałem ŚWIETNY FILM.
Scena egzekucji Marv'a i txt'y "Szybciej, bo nie mam dzisiaj czasu" i "Tylko na to Was stać" po prostu mnie rozje.bały
Co do przedstawienia akcji z perspektyw 3 osób to imo wyszło to bardzo dobrze, jak się uważnie ogląda to wychodzi z tego spójna całosć.
Solidny (pan)
17 08 2005, 09:01
Przedwczoraj obejrzałem film. Przyznam, że bardzo mnie zaciekawił. Naprawdę, bardzo dobra wizja okropnego świata (miasta). I wszystko przy tym tak komksowe, zwłaszcza ta świetna akcja! Nawet kadry jakby z komiksu! Nie mówię tylko o tych rysunkowych, ale o wielu ujęciach. Film właściwie ma chyba pokazać jak bardzo lubimy, czy możemy polubieć czarne charaktery. Niektóre monologi bohaterów naprawdę wbijają się w pamięć.
Mój kolo mówił, że mu się nie podoba, bo nie lubi przesadnej brutalności. Odpowiadam mu "To ty Manhunta nie widziałeś?". Ciężko mu było uwierzyć, że Manhunt jest o wiele gorszy. A nie jest? Bo jak dla mnie Sin City to przy MH gra wstępna.
2razyjot
17 08 2005, 09:08
QUOTE(Solidny (pan) @ 17 08 2005, 09:01)
Mój kolo mówił, że mu się nie podoba, bo nie lubi przesadnej brutalności. Odpowiadam mu "To ty Manhunta nie widziałeś?". Ciężko mu było uwierzyć, że Manhunt jest o wiele gorszy. A nie jest? Bo jak dla mnie Sin City to przy MH gra wstępna.
Przepraszam, ale jest juz ekranizacja/komiks "Manhunta"?
Solidny (pan)
17 08 2005, 09:10
Chodzi o poziom brutalności. MH jako gra ma gorsze sceny przemocy.
Sin City nie jest szczytem przemocy u Millera, w Hard-Boiled to idą na całość i ogrom sieki tam może niektórych przerosnąć
mogliby to zekranizować - taki Łowca Androidów on the Rampage
2razyjot
17 08 2005, 10:33
QUOTE(Solidny (pan) @ 17 08 2005, 09:10)
Jak mozna porownywac poziom brutalnosci pomiedzy filmem a gra to nie wiem, ale fakt faktem, ze "Manhunt" jako gra jest ostrrrrrra ...
Solidny (pan)
5 09 2005, 18:12
QUOTE(wujaszek_JJ @ 17 08 2005, 10:33)
QUOTE(Solidny (pan) @ 17 08 2005, 09:10)
Jak mozna porownywac poziom brutalnosci pomiedzy filmem a gra to nie wiem, ale fakt faktem, ze "Manhunt" jako gra jest ostrrrrrra ...

Normalnie można, w filmie i grze przemoc jest pokazana obrazem. Przynajmniej ja to tak widzę. Nie widzę nic złego wtakich porównaniach.
ale w żadnym filmie nie jest tak pokazana brutalnosc, tak jak np. mozna sobie zrobic w gta sa (gta3, vc)

, poniewaz taki film raczej by sie nie ukazal:)
Odbiegając nieco od powyższej dyskusji...
Jak tylko zobaczyłem tytuł 'Sin City' w filmografii pani Alby... heh postanowiłem zczaić

Zielonego pojęcia nie miałem, że to na podstawie komiksu... Anyway nie nagrała sie Jessica za bardzo... Pokręciła pupą, powiedziała 5 zdań i tyle... Każdy aktor zagrał se w sumie epizoda, ale całość zrobiła na mnie przeogromne wrażenie

. Sklecone wsio dość umiejętnie, perfekcyjny montaż; mniejsza o fabułę. Co ważne, sporo się dzieje i nie ma mowy o nudzie... Do tego namacalny wkład pana Tarantino (miecze i te sprawy:), Frodo psychol i fajna muza... Słowem PRO film.
PS: Co to qrva za brutalność jeżeli krewa wygląda jak sper... nie ważne
9/10
A Sin City 2 i 3 już zaplanowane. 2 za rok u nas. Mały skrót fabuły 2:
"Dwight (Owen) umawia zamożnych biznesmenów z prostytutkami, robi im zdjęcia i sprzedaje ich żonom. Kiedy pojawia się pewna femme fatale z jego przeszłości błagając o pomoc, nie potrafi się jej oprzeć."
ogląnelem dziś i wymiękłem..nie spodziewalem się czegoś tak dobrego.W końcu to ekranizacja komiksu...Nie że mam coś przeciw komiksom,ale wiecie jak z ekranizacjami jest.
Oglądając Sin City czułem sie jak w komiksie...i to jest to!
No i chyba się zakochalem

ta dziarska japoneczka byla słodka
Co to za aktorka??
QUOTE(keyzee @ 3 10 2005, 19:35)

Co to za aktorka??
Devon Aoki - jakaś tam modelka.
domel44: Mnie tam to lata (czytałem komiksy), ale nie wszyscy lubią spojlery.
3 10 2005, 19:57
QUOTE(keyzee @ 3 10 2005, 20:35)

Co to za aktorka??
tak jak wyzej, wystepowala ona jeszcze w 2fast 2 furious w roli Suki
maciek88
14 11 2005, 16:35
Wypozyczylem sobie teraz DVD, wlaczam i nie ma zadnych dodatkow poza zwiastunem

O co biega? To jakies okrojone wydanie czy co?
Perspektywa nocnego seansu troche poprawila mi humor. Wygodne wyro, szama, moze browar i mozna sie troche naladowac po poniedzialku. Marv wymiata. Chyba sie niebawem do empiku przejde po ktoras czesc komiksu.
Z tego co wiem to jest wydanie bez dodatków i dwupłytowe z dodatkami. Sam zakupiłem sobie to drugie ;D 50 zł.
W MM jest wydanie dwupłytowe za jedyne 39,99 PLN.
maciek88
14 11 2005, 20:06
QUOTE(Kmiot @ 14 11 2005, 18:15)

Z tego co wiem to jest wydanie bez dodatków i dwupłytowe z dodatkami. Sam zakupiłem sobie to drugie ;D 50 zł.
Jakie to dodatki?
Kilkanaście zwiastunów, różniących się szczegółami (ach, ta melodia, Servant - Cells)
Ujęcia z planu (kilka nizłych patentów można wychwycić - śmiesznie to wygląda)
Wypowiedzi nt. filmu twórców i aktorów (praktycznie wszyscy - od głównych ról, po epizody)
Wywiady (Alba, Owen, Murphy, Dawson, Rodriguez - całkiem porządny kawałek materiału)
Inne wersje wybranych scen.
Storyboard (porównanie kadrów komiksów z filmowymi, wypowiedzi twórców (m.in. wreszcie Frank Miller coś powiedział ; P), aktorów (powtarzają się w zasadzie te same co w "Wypowiedziach" były - w zasadzie zbicie w jeden wszystkich wcześniejszych dodatków) - przyjemny materiał.
Jak powstawało menu - pierdółka.
QUOTE(golab @ 14 11 2005, 20:00)

W MM jest wydanie dwupłytowe za jedyne 39,99 PLN.
Kupowac bo warto. Film genialny.
genialny to za dużo słowo ale cena jest taka ,że sam sie skusze.jeszcze przychaczyłem zagubioną autostrade za 20zł więc będe miał co na weekend.
ja już mam swoją wersje 2cd za 50zł.ktoś jeszcze sie pokusił?
Ja pokusiłem się zaraz po premierze DVD. To film na który poszedłem do kina po blisko dwuletniej przerwie i ani trochę się nie zawiodłem. Całość oglądałem w jednej pozycji, siedząc na skraju fotela. Pięknie się prezentuje na półce obok Fight Clubu ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.