Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sin City
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4
lukasz
Co tu dużo mówić.PO obejrzeniu trailera mam przeczucie ,że Frank wie co robi.Tutaj link do oficjalnej strony : http://www.sincitythemovie.com/
(BsE dzięki za link)Już niektóre nazwiska w obsadzie przytłaczają.Gra min. Willis ,Del Toro,Rourke czy jeszcze kilka znanych person.To musi być hit.
Diabeu
zamieszkam w kinie, wykupię cały zapas DVD, nadchodzi potęga, Rodriguez i Miller ożywili strony komixu, chwała im za to icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
lukasz
w szczególności warto pochwalić charekteryzatorów bo zarówno Marv jak i Yellow Bastard dają rade nieprzeciętnie.
Diabeu
cała obsada jest w sumie dobrana zawodowo, Elijah Wood jako Kevin robi piorunujące wrażenie

jak Rourke jest ogólnie brzydki to teraz już wygląda jak idź-stąd-i-nie-wracaj
Stahl'a to nie poznałem na początku tak zrobili Bastarda

USA dostanie SC już w kwietniu, ciekawe kiedy u nas
lukasz
zima 2005? :? dobrze ,że net jest.
Diabeu
jest lepiej

WYDARZENIE BRANŻOWE

18 lutego 2005

Filmowe "Sin City" wkrótce Polsce

Wstępna polska data premiery filmu "Sin City" wyznaczona została na 1 kwietnia 2005 roku. Tego samego dnia ekranizacja komiksu Franka Millera w reżyserii Roberta Rodrigueza wchodzi do kin w USA. Polskim dystrybutorem jest firma SPI.

Komiks znany jest u nas jako "Miasto grzechu". Współreżyserem "Sin City" jest sam Frank Miller. Główne role w ekranizacji grają między innymi Bruce Willis , Mickey Rourke, Benicio Del Toro, Rosario Dawson, Michael Madsen i Brittany Murphy.

Głównym bohaterem "Miasta grzechu" jest Marvin, młody mężczyzna, który spędza pewną noc z dziewczyną o imieniu Goldie. Rankiem okazuje się, ze Goldie nie żyje. Marvin postanawia odszukać człowieka odpowiedzialnego za śmierć dziewczyny w mrocznym Mieście Grzechu, w którym roi się od skorumpowanych policjantów, prostytutek i innych szumowin.

W sieci działa już oficjalna strona "Sin City". Pod adresem www.sincitythemovie.com znaleźć można informacje o produkcji filmu, jego bohaterach i ekipie filmowej. Obejrzeć można tutaj także promujące produkcję plakaty.

W sieci pojawiły się także zdjęcia figurek poszczególnych bohaterów "Miasta grzechu". Pierwsza seria głównie czarno-białych zabawek trafi do sklepów na terenie USA w marcu.
ds
film zapowiada sie smakowicie, klimat hektolitrami wycieka ze screenów i trailerków
na razie ściagam komiks, coby miec porównanie w przyszłości
fagg
hell yeaaahh icon_twisted.gif icon_twisted.gif
lukasz
no narazie jest dobrze.premiera wtedy kiedy w USA cool.gif widziałem trailerek jakiś z netu 50 mb i tego sie chyba nie da zje.bać.
marshall
Nie no ja jestem w szoku O_O
Normalnie po trailerku dostalem orgazmu biggrin.gif Do kina lece na to, to bedzie killer bez dwoch zdan.
Musze nadrobic z komiksem bo niestety nie czytalem confused.gif
ds
znudów zrobiłem porównanie scen z filmu z kardami komiksu

(kliknij na miniaturkę, aby powiększyć)
|
|
|
|

jak widać film wiernie odwzorowuje realia komiksu
Dante
Film zapowiadaświetnie ale mam nadzieje że data premiery to nie jakiś wcześniejszy prima aprylisowy żart.
Pablo_el
szykuje sie kiler - komiksu nie czytalem ale klimacik z trailerka (muza !!)pasuje mi konkretnie. Obsada wymiata (tylko nie wiem co robi tu Britanny Murphy :? ) na czele z Brucem Wilisem (w koncu zagra w roli w jakiej wszyscy go kochamy biggrin.gif)

Jak bedzie gdzies trailerek do zassania na hdd zapodajcie linka ;P
lukasz
Z komiksów czytałem tylko pierwszy tam opowiadający losy Marva(Rourke) no i nie bez kozery komisk uznawany jest za jedno z najwybitnieszych dzieł gatunku.to nie cukierki x-man czy spiderman.
ds
Z komiksów czytałem tylko pierwszy tam opowiadający losy Marva(Rourke) no i nie bez kozery komisk uznawany jest za jedno z najwybitnieszych dzieł gatunku.to nie cukierki x-man czy spiderman.

przeczytalem juz prawie cala pierwsza serie o Marvie (ostatni zeszyt zostawiam sobie na jutro)
musze powiedziec ze to kawal swietnego komiksu, ciekawa historia (w ktorej jak na razie nic nie jest za bardzo jasne, ale jeszcze 48 stron przede mna)
ciekawe postacie (Kevin the ludojad icon_twisted.gif) i swietne monologi Marva... mam nadzieje (moze nawet cos wiecej niz nadzieje) ze film bedzie trzymal poziom
Diabeu
w filmie ujęto "Sin CIty", "That yellow bastard" i "The big fat kill", to tylko 3 opowieści z Miasta Grzechu ale za to jakie, imo najlepsze wybrali
na czele z Brucem Wilisem (w koncu zagra w roli w jakiej wszyscy go kochamy Very Happy)

eeee czyli w jakiej? starego, chorego na serce człowieka który chce przed śmiercią zrobić tylko jedną rzecz? zabić

taaaa od cholery takich ról nam Bruce zaserwował
lukasz

przeczytalem juz prawie cala pierwsza serie o Marvie (ostatni zeszyt zostawiam sobie na jutro)
musze powiedziec ze to kawal swietnego komiksu, ciekawa historia (w ktorej jak na razie nic nie jest za bardzo jasne, ale jeszcze 48 stron przede mna)
ciekawe postacie (Kevin the ludojad icon_twisted.gif) i swietne monologi Marva... mam nadzieje (moze nawet cos wiecej niz nadzieje) ze film bedzie trzymal poziom

z tego co wiem Kevina gra elijah wood najabradziej popularny z roli Froda ale IMO to tylko kolejna dobra decyzja ,bo pasuje jak ulał(a miał to być Di Caprio).
Pablo_el

na czele z Brucem Wilisem (w koncu zagra w roli w jakiej wszyscy go kochamy Very Happy)

eeee czyli w jakiej? starego, chorego na serce człowieka który chce przed śmiercią zrobić tylko jedną rzecz? zabić

na trailerze wyglada jak stary zmeczony twardy detektyw starej szkoly -> cos jak Philip Marlowe wink.gif
ds
w filmie szalenie podoba mi sie jego komiksowość - czarno biała kolorystyka z kolorowymi akcentami, zupełnie jak w komiksie

Wood pasuje do Kevina, ktory był dla Roarka takim aniołkiem(mimo tego co robił i całej swojej siły), a Elijah to wlasnie taki delikatny chłoptaśsmile.gif
Obsolete
2 trailer: http://progressive.stream.aol.com/aol/us/m..._trlr_02_dl.mov

ruszyla tez oficjalna strona.
Diabeu

na trailerze wyglada jak stary zmeczony twardy detektyw starej szkoly -> cos jak Philip Marlowe wink.gif

polecam zapoznanie się z albumami Franka Millera przed seansem, konkretnie chodzi o 3 albumy zawarte w filmie
Marlowe? jak już to zmixowany z detektywem Callahanem icon_twisted.gif
Pablo_el
nie marnuj czasu na filmy z Marlowem - poczytaj ksiazki. Chandler wymiata cool.gif
maciek88
Może być ciekawe o ile tego jakoś nie ocenzurują. A w obsadzie nigdzie nie moge znalezc Michaela Madsena confused.gif Lipa.
nWo
[b]Nooooooooooo trailer zrobił swoje . czekam na to
Obsolete
Może być ciekawe o ile tego jakoś nie ocenzurują. A w obsadzie nigdzie nie moge znalezc Michaela Madsena confused.gif Lipa.

No juz ocenzurowali na starcie taniec Nancy, bo Alba sie nie zgodzila obnazyc;] Madsen gra, jest wymieniony w zajawce, a mila niespodzianka jest pojawienie sie Rutgera Hauera w najnowszym trailerze;>
2razyjot

No juz ocenzurowali na starcie taniec Nancy, bo Alba sie nie zgodzila obnazyc;]

Angelina Jolie tez sie powstrzymywala przed tym krokiem, ale jak jej konto zasilila sumka za "G.I.A" to uznala to, za ekspozycje swojego ciala, ktore nie jest najgorszej jakosci a i w sumie bylo to uzasadnione fabula.

Kasa robi swoje ... Yyyyy - to tak a'propo tego, ze chetnie bym Jessice ocenil w stroju Ewy. ;p
Diabeu
w jakim stroju ewy? jedynie cyckami miała w klubie świecić ale wycofała się z tego pomimo wstępnej zgody, za to umie tyłkiem kręcić a to styka w tym przypadku, akurat jej cycki nie będa mi decydować czy film dobry czy nie

apdejt biczys:
http://movies.yahoo.com/slideshows/generic...isonphotos.html

porównanie kadrów z komixu i z filmu
Obsolete
polska premiera filmu zostala przesunieta z 1 kwietnia na 17 czerwca huhuh
Diabeu
europejska a nie polska, film załapał się do Cannes (11-22 maja) i TYLKo z tego powodu EU zobaczy film dopiero w czerwcu
USA of korz od 1 kwietnia

luz blues, poczekam sobie
Ceglash
Wlasnie przed chwilą widzialem trailer(az dziw bierze ze o filmie dowiedzialem sie calkiem przypadkowo i to z Polsatu). Wrazenia question.gif M-A-S-A-K-R-A :!: Juz nie moge sie doczekac kiedy film trafi do polskich kin(ogladanie go na monitorze nie ma sensu moim zdaniem)... Ahhh wreszcie film ktory tak pieknie oddaje komiksową duszę...Ludziska, to musi byc murowany Hit przez duże H.

P.S. Wlasnie jest juz po premierze w USA :!:
Diabeu
o którym trailerze mówisz? tym najnowszym?
podobno (jeśli te recki netowe są oryginalne a nie podpuchy) to nie dość że film roku mamy to jeszcze najlepszą adaptację komixu jaka kiedykolwiek powstała (to aż tak trudne nie jest), 10/10 icon_twisted.gif
Ceglash
o którym trailerze mówisz? tym najnowszym?
podobno (jeśli te recki netowe są oryginalne a nie podpuchy) to nie dość że film roku mamy to jeszcze najlepszą adaptację komixu jaka kiedykolwiek powstała (to aż tak trudne nie jest),  10/10 icon_twisted.gif

Mówię o tym pierwszym trailerze(ten co trwa minutę i 49 sekund z (pipi).istym kawałkiem The Servant - Cells(Instrumental) w tle). Myslę, że po tym filmie zwiększą sie moje wymagania co do innych filmowych adaptacji komiksów(w tym najbardziej oczekiwanego przeze mnie - "Batman Begins"). Jezu ale sie podniecilem tym trailerem, to bedzie film kultowy, jak dla mnie strzelam w ciemno ocenę 10/10 icon_twisted.gif
Diabeu
obejrzyj resztę stuffu jaki jest na necie to dopiero ci pikawa trzepnie icon_twisted.gif
jak ja nienawidzę Cannes , grrrr
Ceglash
obejrzyj resztę stuffu jaki jest na necie to dopiero ci pikawa trzepnie icon_twisted.gif  
jak ja nienawidzę Cannes , grrrr

Fakt, przez to całe Cannes wczesna europejska premiera tego doskonałego filmu poszła się kochać :? Co oni sobie myslą question.gif Czerwiec to zdecydowanie za pozno, do tego czasu wiekszosc obejrzy film na kompach. Ja szczerze powiedziawszy wolałbym nie profanowac tego filmu i obejrzec go w kinie, ale... chyba do czerwca nie wytrzymam(tym bardziej że wczesniej ma miec premierę najnowszy Batman, a wolalbym najpierw obejrzec Sin City ehhh).

Co do trailerow to obejrzalem do tej pory tylko 2(ten drugi to jedna 6 minutowa scena pochodząca z filmu), ale po Twojej zachecie chyba rozejrzę sie za kolejnymi trailerkami(mam nadzieje ze sa przynajmniej tak dobre jak ten z podkladem The Servant cool.gif ).
Pablo_el
Ja proponuje rozejrzec sie za filmem - jest naprawde niezly smile.gif Poczatek nieco nudnawy, sztampowy srodek wgniata w fotel a koncowka pozwala sie wyciszyc....

Tylko troche to tak mocno lipnie splecione - nie historia tylko pokazanie jej confused.gif Zeby byl lepszy rezyser...
lukasz
a jak wersja?dobrej jakości?czy lepiej czekać do czerwca?
nWo
[b]Wlasnie jestesmy po seansie z Pablem :!:
musze zmienić swoją liste 3 najlepszych filmów wszechczasów. Obecnie prezentuje sie ona tak:

1. Terminator 2
2. Sin City
3. Mulholland Dr
[/color]

[b]Całość jest boska. Mnie wgniotło w ziemie i przez cały czas trwania filmu wydobyłem z siebie zaledwie kilka słów. Zawsze walna jakąs krytyke ale tym razem jej nie bylo. Komisku nie czytalem ale teraz chce.

Mówie wam kawał kina i szkoda ze wychodzi na poczatku 2005 bo ciezko bedzie tak czekac az jakis film go przebije. A tak gdyby wyszedl pod koniec 2004 z pewnoscia bolby to FILM ROKU. Kto wie moze i jest filmem roku 2005 icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif

DVD Must Have
Ceglash
Ja proponuje rozejrzec sie za filmem - jest naprawde niezly smile.gif Poczatek nieco nudnawy, sztampowy srodek wgniata w fotel a koncowka pozwala sie wyciszyc....

Ja na razie nie mam zamiaru sie rozgladac za tym filmem, gdyz nędzne \"kinówki\" mnie nie interesują(lepiej poczekac na dvd-ripa).

Tylko troche to tak mocno lipnie splecione - nie historia tylko pokazanie jej confused.gif Zeby byl lepszy rezyser...

Czyli widziales juz ten film. A moglbys mu w takim razie wystawic wstępną ocenę(podaj tez swoje ulubione filmy aby nie bylo wątpliwosci ze ta ocena jest wiarygodna :wink: ).
nWo

Ja na razie nie mam zamiaru sie rozgladac za tym filmem, gdyz nędzne \"kinówki\" mnie nie interesują(lepiej poczekac na dvd-ripa).

Czyli widziales juz ten film. A moglbys mu w takim razie wystawic wstępną ocenę(podaj tez swoje ulubione filmy aby nie bylo wątpliwosci ze ta ocena jest wiarygodna :wink: ).

Nie oglądalismy lipnej kinówki :!: :!: :!: :!: :!: :!: tylko wersje Sin.City.TS.SVCD-SAOSiN jakosc obrazu powalila nawet mnie. Owszem Saosin to kinowka ale nie byle jaka lipna jakosc obrazu To jest porządna wersja i takiej jakosci jak na kinowke jeszcze nie widzialem. Oczywiscie będą lepsze ale jak na premiere filmu po 3 czy 4 dniach w stanach to ta wersja zasługuje na Pirackiego Oskara K_rwa mać.

Wstępna ocena to 10. za to że:
Pokazuje dokładnie to co masz czasami w komiksach czyli:
- skoki z dachu,
- skoki nad samochodami,
- walenie po ryju z niewzruszoną miną bijącego,
- dialogi (moze ciutenko kiczowane) naprwde wyjęte z komiksów,
- bohaterowie opowieści równierz są skrajnie nieprawdziwi,
- wyraznie widać oddanie kreski rysownika w wielu scenach nakręconych na potrzebe filmu.
- A to dinozaur do którego pyska przywiązany na linie do góry nogami wisi jakiś gość,
- a to samochody ktorymi poruszają sie bohaterowie.
- Tak samo jest podzczas wystrzałów gdzie widać jak kule omotują scenerie,
- krew bryzgającą w tak odmienny sposób że wczesniej takich scen jeszcze nie widzialem,

no kurde niesposób nienosnieść odczucia takiego że widzimy na ekranie TV komiks ktory sie porusza z żywymi ludzmi tyle ze przerysowanymi do granic mozliwość tak mocno ze nie przypominają oni żywych ludzi ale te wlasnie rysowane postaci.

- Kobiety :!: Całkiem ciekawe podejscie do przedstawienia kobiet nago, gra światła i cienia w czerni i bieli robi swoje.
mały spoiler
Historie nie są ze sobą jakość wg mnie w zaden sposób powiązane, dopiero na koniec widac jak Bruce (bohater 1 opowiesci) włazi do baru gdzie siedzi postać z drugiej opowiesci (ktora notabene ginie). Nic pozatym sie nie dzieje. Owszem wszystkie postaci spotykają naprzykład te samą barmanke czy patrzą na te samą tanczącą panienke przy rurce ale pozatym ich historie sie ze sobą nie spotykają.

arrow.gif Terminator 2 - Ocena pozaskalą
arrow.gif Mulholland Dr. Ocena 14 punktów na 10 możliwych
arrow.gif Sin City w pełni zasłuzona 10 :!:[/color]

ceglash to jest wersja Sin.City.TS.SVCD-SAOSiN 3 pliki .avi po 750 mb kazdy.
lukasz
hmm czyli narazie dobre wiadomości napływają smile.gif może jednak wstrzymam sie do tego czerwca
Ceglash
hmm czyli narazie dobre wiadomości napływają smile.gif może jednak wstrzymam sie do tego czerwca

Podziwiam Twoją silną wolę, bo ja po tym co ujrzałem w trailerach i po wypowiedziach QIREXA raczej zaatakuję torrenta(ale poczekam na lepszą wersję). Ehh juz nie mogę się doczekać kiedy zobaczę ten genialny film.
Pablo_el
kinowka naprawde spoko jest smile.gif Kto widzial jakiegos saosina ten wie czego sie spodziewac - po zarzuceniu na TV nie ma roznicy czy to DVD czy saosin. Na monitorze troszke widac ale jak na kinowke....

Jedyna drobnostka o ktorej Quirex nie wspominal to.. KILMAT. I wlasnie on wgniata w fotel bo sama historia zbyt skomplikowana nie jest. Ogladajac film mialem przed oczyma Dlugie Pozeganie Chandlera - ciemny brudny, brutalnie niesprawiedliwy swiat. Albo w pewnien sposob sprawiedliwy.... zalezy jak kto interpretuje wink.gif

Nie czytalem komiksow Millera ale sam schemat budowy przypomina mi mocno Gibsona -> klasyczna historia ( U Gibsona sensacja a tu bardziej kryminal) tylko w zupelnie innych realiach.
Arkady
Po trailerach nieźle się podjarałem Sin City, a tu jeszcze wy z takimi komentarzami wyjeżdżacie, czekam na to jak cholera hyh.gif
2razyjot

[b][color=green]Nie oglądalismy lipnej kinówki :!: :!: :!: :!: :!: :!: tylko wersje Sin.City.TS.SVCD-SAOSiN jakosc obrazu powalila nawet mnie.

Potwierdzam z doswiadczenia - SAOSiN tak samo jak CENTROPY maja bardzo dobre kinowki - full pro! smile.gif

Poza tym podciagaja obraz roznorakimi filtrami tak, ze strate na jakosci zobaczysz jedynie w bardzo ciemnych scenach - ale minimalna! Poza tym te kopie nie traca klatek przy bardziej zadymiarskich scenach - wersje 'typowo kinowe' (mam RING.TWO. gdzie koles nagrywal na zywca z kina i lapy mu sie trzesa, ze nie wspomne o tym, ze na poczatku bawi sie ostroscia!) w tej materii odpadaja!

Lukasz - dobra rada. To SVCD jest pewnie na 2 CD, poczekaj dzien/dwa bedziesz mial release 're-encode' ... Update - juz jest na pewnym popularnym sajcie bt ... ;]
Pablo_el
Lukasz - dobra rada. To SVCD jest pewnie na 2 CD
3 CD wink.gif
2razyjot
Lukasz - dobra rada. To SVCD jest pewnie na 2 CD
3 CD wink.gif

Juz jest 're-encode' na 1 CD. ;]

Widzialem 'LOTR-a', 'zrypanego' z 3 cd na 1 i byla minimalna strata na dzwieku - obraz wciaz czysty, zyleta. ;>
Diabeu
ale wy na temat piszecie :roll:
spieprzać z tymi dywagacjami stąd
Trzcina
Ku,rwa skonczcie bredzic o dekoderach i wersjach bo sie slabo robi...

Dla typa co narzeka ze historia zle spleciona... lol to wez sobie chlopie komiks i poogladaj jak on jest zmontowany, to nie jest historia gdzie wszystko ci podaja czarno na bialym (tzn jest ;]]] ) tutaj potrzebna jest wlasna interpretacja, poza tym jezeli film rezyserowany byl rowniez przez millera to nie ma prawa byc 'zle spleciony' moze byc conajwyzej 'spleciony po millerowemu' co w zupelnosci mi pasuje.

Co do obsady to jest to najlepiej dobrana obsada w historii kina, poza jednym wyjatkiem Devon Aoki, jako Miho to jakas fatalna pomylka, panna ma ryja jakby polknela miniaturowe hula hop, jest paskudna jak nieszczescie nie lubie jej, smierdzi jej z pampuchy i nie nadaje sie na nic innego jak wycieranei warami podlogi w jakims podrzednym barze. WOOJ CI W POOPE DEVON! (nie ta devon ;p )

Cala reszta mnie po prostu zabila, nie przeszkadzaja mi nawet renderowane lokacje i ogolnie wszystkie renderowane wstawki, deszcze w ktorym stoi marv jest niesamowity, jest dokladnie taki jak w komiksie i zabil mnie... wiem jedno, zadna adaptacja komiksu nie byla w sumie za duzo warta (procz batmana pierwszego) poniewaz byla oparta na dretwych komiksach (spiderman? superman? lol... o ile spidiego lubie jako bohatera, to filmy byly tragiczne) a teraz mamy jeden z najlepszych komiksow polaczany ze swietna realizacja, wspaniala obsada i rezyserami ktorzy maja pomysl... Umarlem ;p
Pablo_el
oj trzcina nie czepiaj sie mienia wink.gif Kazdy mam miec prawo do swojego zdania to raz. Dwa nie napisalem ze sama historia tylko sposob jej pokazania a to dwie rozne rzeczy !

ciekawa recka
nWo
[b]Ja tam komiksów nie czytalem, ale teraz chce. Film wymiata i tyle. kropka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.