Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Królestwo niebieskie - co sądzicie o tym filmie?
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
deniro24
Najnowszy film Ridleya Scotta, twórcy "Gladiatora", "Obcego" i "Helikoptera w ogniu". Zrealizowana z ogromnym rozmachem epicka opowieść, której akcja rozgrywa się w XII wieku, w czasach wypraw krzyżowych. Bohaterem filmu jest młody uczestnik wyprawy krzyżowej, Balian z Ibelinu (Orlando Bloom), który po przybyciu do Jerozolimy zakochuje się w Sybilli (Eva Green), siostrze króla Baldwina Trędowatego (Edward Norton). Bierze udział w przegranej bitwie pod Hattin, po czym wraz z jednym towarzyszem próbuje bronić Jerozolimy przed wojskami Saladyna.
wystepują:
Orlando Bloom
Edward Norton
Liam Neeson
Jeremy Irons
premiera 6 maj 2005
co sądzicie o tym filmie?? jak sie zapowiada??
nWo

co sądzicie o tym filmie?? jak sie zapowiada??

[b]sądzimy że jeszcze nie widzieliśmy tego obrazu, ale jak obejrzymy to damy znać. Trailera nawet nie widzieliśmy.
JJJ
ale zapowiada sie ciekawie,brakowalo mi wlasnie filmu o wyprawach krzyzowych,ahhh wojna krzyzowcow z niewiernymi muzulmanami,good shit
Cerb
moje klimaty, wiec na 100% obejrze
wojcieszek
Zupełnie nie mój styl.Nie trawię filmów typu Aleksander czy Troja.
zolwik777
nie trawisz filmow w stylu aleksandra czy troji bo one sa tylko marnymi filmami zerujacymi na sukcesie gladiatora wlasnie Ridleya scotta, ktory wlasnie rozpoczal cale boom na filmy o starozytnosci. zaloze sie ze po krolestwie beda wychodzily "epickie" filmy z sredniowiecza. sorki za bledy ale cos mnie zmulilo dry.gif
No Maciek
Nie powinno być czasem "Królestwo Niebiańskie"? Z chęcią obejrzę ten film chociaż znowu wcisneli tego fagasa Blooma x[ Ten gosc nie pasuje do takich ról.
Tokar
Scott nakręcił film przeciętny do bólu. Wszelkie porównania z Gladiatorem można sobie od razu podarować, bo ani to nie ten budżet, ani nie to aktorstwo, ani nie ten rozmach i klimat. Tak płaskich, czarnobiałych postaci dawno nie widziałem w żadnym filmie. Bloom zagrał kryształowego rycerzyka bez skazy, co nie zmienia faktu, że to i tak chyba najlepsza jego rola w karierze i w paru momentach mógł się nawet poczuć jak mężczyzna ;p W ogóle w tym filmie jest masa disneyowskich motywów. Kowal, który jakimś cudem bez żadnego wyszkolenia okazuje się wspaniałym wojownikiem i dowódcą, Saraceni tak naprawdę są pokojowo nastawieni i w ogóle miłosierni, mdły happy end i inne tego typu zagrania.
Rozmach nielicznych scen batalistycznych znikomy. Za w miarę efektowane można uznać oblężenie Jerozolimy, ale jeżeli ktoś uważa, że bitwy z Alexandra były słabe, to tutaj już naprawdę nie ma czego szukać.
Na plus zaliczyć trzeba klimatyczną muzykę H.G. Williamsa, w miarę ciekawą postać króla Jerozolimy, kilka niezłych dialogów obrazujących bezsens toczącej się wojny no i tematykę.
Królestwo Niebieskie można obejrzeć bez zbędnego krzywienia się, ale po filmie o krucjatach, w dodatku wyreżyserowanym przez Ridleya Scotta można się było spodziewać czegoś duuużo ciekawszego confused.gif
dmlakers
Film Kure.stwo Niebieskie to kolejny mega-super-denny-beznadziejny-hicior pokroju Gladiator, Aleksander czy Troja. Dziwie sie ze ludzie daja kase na produkcje takich shitow sad.gif A juz obsada w glownej roli Orlando "jestem pedziem" Blooma to juz przesada.

Widzialem ten film i zaluje kazdej sekundy obejrzanej. Nie polecam excl.gif Juz lepiej wlaczyc TV TRWAM i posmiac sie z glupot tam pokazywanych biggrin.gif

PS. Pewnie mi wszyscy zarzuca ze nie lubie czasow starozytnych czy sredniowiecza i dlatego ten film mnie sie nie podoba. Nic bardziej blednego excl.gif Uwielbiam starozytnosc i sredniowiecze i kocham filmy o tamtych czasach, ale dobre filmy (Spartakus, Ben Hur czy niesamowite Imie Róży) a nie takie szajsy jakie ostatnio powstaja excl.gif tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.