Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowe filmy - co polecacie??
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
OsciBosci
No wlasnie. Zamierzam kupic jutro kilka nowych filmow ktore albo weszly dopiero do kina, albo na dniach wejda. cool.gif

Dlatego co aktualnie polecacie?? I prosze o krotka charakterystyke.
kica
Zalezy w jakim gatunku gustujesz :wink:
OsciBosci
W kazdym...
Jakuza
Ja ostatnio wpadłem w manię oglądania daleko wschodnich filmów i mogę polecić ci :

Taekukgi ( taki Szeregowiec w Korei wink.gif ( opowieść o konflikcie pomiędzy Koreą Płd i Płn )

Klub Samobójców ( mega schizujący film produkcji Japońskiej )

Casshern ( Komputerowa animacja + normalni aktorzy wink.gif )

The Eye , The Eye 2 , Phone , One missed call ( bardzo ciekawe japońskie horrory smile.gif )
OsciBosci
Ja ostatnio wpadłem w manię oglądania daleko wschodnich filmów i mogę polecić ci :

Taekukgi ( taki Szeregowiec w Korei wink.gif ( opowieść o konflikcie pomiędzy Koreą Płd i Płn )

Klub Samobójców ( mega schizujący film produkcji Japońskiej )

Casshern ( Komputerowa animacja + normalni aktorzy wink.gif )

The Eye , The Eye 2 , Phone , One missed call ( bardzo ciekawe japońskie horrory smile.gif )

Ale czy to sa w miare nowe filmy??
deniro24
polecam obczajenie Hide and Seek z De Niro
Cerb
nie wiem czy sa az tak nowe ale polecam The Football Factory i Bad Santa
lukasz
nie wiem czy sa az tak nowe ale polecam The Football Factory i Bad Santa
Football Factory to z półtorej roku juz ma tylko późno do polskich kin trafł ,bo pamietam jak jeszcze z rok temu oglądałem go w oryginale.
Lipa
Reklamują film " Piła ". Może być gorąco icon_twisted.gif
No i polecam Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną icon_twisted.gif
lukasz
Reklamują film \" Piła \". Może być gorąco  icon_twisted.gif
No i polecam Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną  icon_twisted.gif
o ile PIła nowa jest(ale czy dobra?confused.gif) tak Masakra pochodzi z 1974 więc nie wiem czy to nowość jest. smile.gif Reamke jest chyba z 2003.
Lipa
Oczywiście, chodzi o Remake icon_twisted.gif
A Piła zapowiada się ŚWIETNIE icon_twisted.gif
lukasz
to znaczy wiesz sporo osób zachwyca sie filmem(vide temat w tym dziale) mi jednak on zbytnio nie przyoadł do gustu co nie zmienia faktu ,ze warto sie zapoznać z nim żeby mieć własne zdanie.
2razyjot

A Piła zapowiada się ŚWIETNIE  icon_twisted.gif

Jesli gustujesz w filmach z morderca, ktorego wyczaic trudniej nizli w \"Krzyku\"; lubisz thrillery z ciekawymi pomyslami/ujeciami/klimatem zaszczucia to atakuj smialo! To nie jest zaden film, ktory powstal na kanwie gry \"Silent Hill\" tylko film budzacy mieszane uczucia, ktore zabija zakonczenie i nie pozwala przez dluzsza chwile zebrac szczeki z podlogi. ;]

Ja takie filmy uwielbiam (\"Seven\", \"Cube\", \"Scream\" - z takimi tytulami na rowni stawiam sobie \"Zabojcza Lamiglowke\" - bo taki jest chyba PL tytul) i dlatego tez \"Saw\" cenie sobie bardzo wysoko.

to znaczy wiesz sporo osób zachwyca sie filmem(vide temat w tym dziale) mi jednak on zbytnio nie przyoadł do gustu co nie zmienia faktu ,ze warto sie zapoznać z nim żeby mieć własne zdanie.

Zgadzam sie z przedmowca, chociaz nie budzi takich skrajnych uczuc jak chociazby 'Matrix - Rewolucje' czy 'Cube' (o 'Grudge' nie wspominam, heh) to warto go lyknac. smile.gif

No i polecam Teksańską Masakrę Piłą Mechaniczną

Remake nie dorasta oryginalowi do piet - do momentu akcji ze strozem prawa (niezle pojechany ziomal) ktos sie staral zrobic kino warte polecenia. Jest mocny wstep z zapisem z czarnobialej kamery (niezla muza!), grupa przyjaciol, ktora powoli zmierza ku nieuchronnemu (nawet, nawet nakreslone osobowosci), zeschizowany staruszek no i ww. stroz prawa. Szkoda, ze pozniej zaczyna sie juz dobrze znane i tym razem bez wyrazu szarpanina i wymac.h.iwanie pila lancuchowa (tytul tez skiepscili - \"chainsaw\" to przeciez \"pila lancuchowa\"). W oryginale byly cholernie ostre motywy ('kolacja rodzinna' i 'dziadku, przywal jej' to totalny p.ie.r.do.lec, a scena gdy leatherface wymach.u.je pila za odj.ez.dzaj.aca dziewczyna po prostu miazdzy - ale to w oryginale), dzwiek zamykajacych drzwi przez 'skoroglowego', ktory niesie wierzgajaca dziewczyne pamietam do dzisiaj i wywoluje u mnie zimny dreszcz ... Moglbym tak jeszcze kilka akcji porownac ale zwyczajnie nowa wersja wypada slabo i bez sily przebicia, bo oryginal \"Teksanskiej\" jest dla mnie jednym z najlepszych filmow z klimatem totalnego \"za.j.o.ba\" - to nie horror, to po prostu ma-sa-kra ...

No wlasnie. Zamierzam kupic jutro kilka nowych filmow ktore albo weszly dopiero do kina, albo na dniach wejda.

Dlatego co aktualnie polecacie?? I prosze o krotka charakterystyke.

Jak juz mowilem - patrzac na obecna liste seansow kinowych przebija sie pila. cool.gif
Pablo_el
oczywiscie SAW (vel Piła czy jak tam - nie lubie tlumaczyc orginalnych tytulow) wlasciwie przedmowca jusz powiedzial pratycznie wszystko co nalezalo - dodam tylko ze soundtrack jest naprawde dobry smile.gif

Milion Dolar Baby - fajny film i specyficzny klimat

Aviator - oczekiwalem jakiejs szmiry (wiadmo Di Caprio i te klimaty wink.gif) a film jest naprawde niezly - Scorsese daje rade

In a Good Company - zadne dzielo ale milo sie oglada

Are We There Yet - mimo wszystko tez fajny film tylko trailerek psuje duuuzo przyjemnosci z ogladania confused.gif

Kung Fu Hustle - Parodia filmow walki. Nie dla kazdego, bardzo nierowny ale mi sie podobal tongue.gif

Seed of Chucky - Chucky nr. 5 trzyma poziom jak zwykle, tylko ta pipa mnie wqr..
kotlet_schabowy
Polecam oglądnąć "Skarb Narodów" ("National Treasure"). Byłem na tym w kinie i badzo mi się podoba. Film ma dobrą obsadę, ciekawą fabułę (te "zagadki" / tropy interesują) i nawet drobne elementy humorystyczne. Spoko film.
Kali
Aviator -  oczekiwalem jakiejs szmiry (wiadmo Di Caprio i te klimaty wink.gif) a film jest naprawde niezly - Scorsese daje rade

O wlasnie - niezly. I ani ciutke pondato. Generalnie to po tym calym szumie dookola tego filmu wlasciwy seans byl raczej rozczarowaniem...

A ze swojej strony dodam jedno: TEAM AMERICA smile.gif. Dawno sie tak nie usmialem: cala masa kapitalnych dialogow, rozbrajajacych motywow, a do tego niezwykle oryginalne wykonanie - TEAM AMERICA to film z kukielkami w roli glownej smile.gif
puszkin
TEAM AMERICA to to nowe dzieło twórców South Parka, tak? jeszcze nie widziałem, ale musze koniecznie bo na trailerach wyglądało genialnie biggrin.gif
JJJ
team america warto obejzec dla motta o penisach pochwach i dupach ;p
Pablo_el
w Team America najlepszy motyw to zdecydowanie pantery (klasyczny Monthy Python biggrin.gif) oraz żyganie smile.gif

do swojej list dorzucam jeszcze Hitch - calkiem mily film z milymi paniami biggrin.gif
dmlakers
A widzial ktos film FANTASTIC FOUR ? Czy to jest na podstawie komiksu Marvela ?? Bo jest na necie ale nie wiem czy....warto biggrin.gif
Grek
"Oldboy" - nie trzeba przedstawiać cool.gif ??
deniro24
Aviator -  oczekiwalem jakiejs szmiry (wiadmo Di Caprio i te klimaty wink.gif) a film jest naprawde niezly - Scorsese daje rade

O wlasnie - niezly. I ani ciutke pondato. Generalnie to po tym calym szumie dookola tego filmu wlasciwy seans byl raczej rozczarowaniem...

Ja myślę że Aviator jest filmem o amerykanach dla amerykanów i tylko oni mogą go do końca zrozumieć, ponieważ są bardzo zwiazani ze swoją historią narodową (co jest zrozumiałe). Scorsese ma w dorobku lepsze fimy, ale nie ma w jego filmografii filmów słabych.

Co do nowości to polecam "Constantine" oraz "Creep".
qwer
Ostatnio byłam na "Marzycielu". Przed seansem zastanawiałam się co ja tam właściwie robię i czy historia faceta, który wymyślił Piotrusia Pana morze być ciekawa. Film okazał się jednak niezły. Historia została opisana ciekawie. Niektóre sceny wzruszają. Może to taki film bardziej dla dziewczyn, ale napewno warto go zobaczyć. No i plus dla aktorów.
Hela
A moze ktos cos powiedziec o sequelu swietnej "Maski" z Jimem Carey`em? Film nazywa sie "Sons ot the mask" i Jim tam nie gra niestety...
2razyjot
Jutro bede mial juz 'Marzyciela', 'Kontrolerow', 'Oceans 11', 'Oceans 12' - zapowiada sie kilka milych wieczorow. Pom, pom, pom ... happy.gif

A kto jeszcze nie widzial "SAW" to biegiem do kina. icon_twisted.gif
Wielki Yogurt
a ja polecam "50 pierwszych randek", i "Dziewczyna z sąsiedztwa"
dmlakers
A ja polecam Dzienniki Motocyklowe na podstawie ksiazki CHE Guevarry :!: Film wchodzi w ten weekend do kin wiec...biegiem na seans (a potem do ksiegarni po ksiazke biggrin.gif ).
Pablo_el
A ja polecam Dzienniki Motocyklowe na podstawie ksiazki CHE Guevarry :!:  Film wchodzi w ten weekend do kin wiec...biegiem na seans (a potem do ksiegarni po ksiazke  :D ).

film niezly ale zeby odrazu isc na to do kina wink.gif No i mysle ze nie wszystkim przypadnie do gustu - nie kazdy lubi dramaty obyczajowe tongue.gif
dmlakers
A ja polecam Dzienniki Motocyklowe na podstawie ksiazki CHE Guevarry :!:  Film wchodzi w ten weekend do kin wiec...biegiem na seans (a potem do ksiegarni po ksiazke  biggrin.gif ).

film niezly ale zeby odrazu isc na to do kina wink.gif No i mysle ze nie wszystkim przypadnie do gustu - nie kazdy lubi dramaty obyczajowe tongue.gif

Ale lepiej obejrzec ten film niz dziadowski i przereklamowany Aviator z tym wiesniakiem Leo Dicaprio biggrin.gif .
Pablo_el
Ale lepiej obejrzec ten film niz dziadowski i przereklamowany Aviator z tym wiesniakiem Leo Dicaprio  biggrin.gif .

Moim zdaniem to Di Caprio jest dziadowski i przereklamowany a Aviator nie smile.gif Czerpałem wieksza przyjemnosc z ogladania Aviatora niz momentami nieco nudnawe Dzienniki Motocyklowe...
Diabeu
w sobotę byłem na "Meet the Fockers" i ubawiłem się przednio, Dustin Hoffman przesadził z rolą, Streisand to samo - rozyebali mnie
przyjemny film, cholewcia
2razyjot
Jesli chodzi o nowosci. Jestem w posiadaniu nastepujacych tytulow. Ktory z nich sobie lepiej podarowac? ;>

* Marzyciel

* Skarb Narodow

* Anakonda 2

* Cube zero

* Troja (taka nowosc to znowu nie jest, no ale...)

* Hidalgo

* Immortal

* Kontrolerzy

* Hellboy
Pablo_el
Marzyciel i Anakonda 2 = stracony czas. Szczegolnie Marzyciel(te z Keanu Reeves nominaowane do oskara tak?) bo anakonda jest taka lipna ze az smieszna tongue.gif
SIKI
Zassałem "Lot Fenixa"...
Widział ktoś? Naskrobcie opinie czy warto tracić czas;] ??
Pablo_el
sredni bardzo, nudnawy momentami + lipne zakonczenie. Ale nie szkoda oczu obejrzec wink.gif
Elmer
Jesli chodzi o nowosci. Jestem w posiadaniu nastepujacych tytulow. Ktory z nich sobie lepiej podarowac? ;>

* Marzyciel

* Skarb Narodow

* Anakonda 2

* Cube zero

* Hidalgo

* Immortal

* Kontrolerzy

* Hellboy

Hellboya, ew. Hidalgo.
Jakuza
Szczegolnie Marzyciel(te z Keanu Reeves nominaowane do oskara tak?) bo anakonda jest taka lipna ze az smieszna tongue.gif

Z jakim Keanu Reavesem O_o , z Johnny-m Deppem jest Marzyciel...
JJJ
ja polecam ajna komedyjke sensacyjna z Piercem Brosnanem ,Salma Hayek i Woodym Harelsonem "after the sunset" przyjemnie sie oglada
Pablo_el
Szczegolnie Marzyciel(te z Keanu Reeves nominaowane do oskara tak?) bo anakonda jest taka lipna ze az smieszna tongue.gif

Z jakim Keanu Reavesem O_o , z Johnny-m Deppem jest Marzyciel...

zawsze ich myle :roll: Of koz mial byc deep wink.gif
nemo_O
Ja polecam film Płonąca Pułapka smile.gif O Strażakach i nie tylko ;P
No Maciek

* Marzyciel

* Skarb Narodow

* Anakonda 2

* Cube zero

* Hidalgo

* Immortal

* Kontrolerzy

* Hellboy

Hellboya, ew. Hidalgo.

I Skarb Narodów ;d To jest jakaś pomyłka, zamiast trzymać w napięciu ten film usypia ;o
Yhu
Cytat _Diabeu_:

w sobotę byłem na "Meet the Fockers" i ubawiłem się przednio, Dustin Hoffman przesadził z rolą, Streisand to samo - rozyebali mnie

A i tak najlepszy był Robert De Niro. (a kiedy on zagrał "słabą" rolę)

A tak wogóle to od ilu lat dozwolony jest ten film question.gif

How many Fockers was in this movie ?

And everyone will be sFokerowany. Yeea!!!
Jakim
Ja mam pytanie odnosnie nowego filmu z Keanu mianowiczie "Constantine".
Wychodzi równiez gra pod takim tytułem i pytam si.ę czy widział juz ktos ten film i czy warto wogóle to zasysać??
Diabeu
Cytat _Diabeu_:

w sobotę byłem na \"Meet the Fockers\" i ubawiłem się przednio, Dustin Hoffman przesadził z rolą, Streisand to samo - rozyebali mnie

A i tak najlepszy był Robert De Niro. (a kiedy on zagrał \"słabą\" rolę)

A tak wogóle to od ilu lat dozwolony jest ten film question.gif  

How many Fockers was in this movie ?    

And everyone will be sFokerowany. Yeea!!!

kilka słabszych występów by się znalazło, hehe, Gaylord Focker and the Focker Family, i sex-yoga po osiemdziesiątce O_o

dżiiiz tam takie podtexty latają że chyba od 15 lat albo coś w ten deseń, no i pies co dyma wszystko co znajdzie (np. noga żonki DeNiro, albo akcja z Einsteinem, no (pipi) ROTFL)

Show me Love you Focker

jak to brzmi lol
Pablo_el
a mie sie wlasnie Meet the Fockers nie podobal bo to odgrzewany kotlet - kazdy pomysl jusz gdzies byl. Na caly film usmiechnalem sie tylko raz (cegła)...
Diabeu
ja tam na treźwo do kina nie chodzę, if ju noł łot aj min icon_twisted.gif
zbrechtałem się po prostu
Pablo_el
ja tam na treźwo do kina nie chodzę, if ju noł łot aj min icon_twisted.gif  
zbrechtałem się po prostu

nie wiem czy dobrze rozumiem wink.gif Ja ogladalem film w domciu, bez wspomagania i ten film po prostu mi nie wchodzi...
qwer
Ostatnio widziałam Egzorcystę. Szczerze mówiąc to film nie zrobił na mnie jakiegoś super wrażenia. Napewno daleko mu do tego z lat 70- siątych. No ale wrato zobaczyć jak to się zaczęło.
DiS666
arrow.gif "Michael Valliant"(polskie tłumaczenie "Najlepsi z Najlepszych")Jak dla mnie to film na 9/10.Polecam wszystkim pasjonatem wyścigów dla nich to pozycja obowiązkowa.
Ceglash
Ja polecam "Trespassing"(aka Evil Remains). Może horror jakich wiele, ale mnie kilka razy niezle wystraszył co nie zdarza mi się ostatnio zbyt często biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.