Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak zrobić forum
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
shady
No właśnie, jak zrobić forum?? ściągnąłem jakieś skrypty php, i co dalej?

a może byłby ktos chętny do tworzenai serwisu o konsolach?
mario87
po pierwsze potrzebujesz hosta z php i mysql w odpowiedniej wersji dla forum

dalej wybierasz jedno z 3 najlepszych i najpopularniejszych skryptów forum, phpbb2(takie jak tutaj), IBP(np. forum xbox-scene.pl) lub vBulletin

z tego co widziałem to phpbb2 ma sporo dziur ale jest często aktualizowane (częściej niż inne wink.gif )

ja osobiście jakoś nielubie phpbb2 i wybieram zawsze pomiędzu vbulletinem i IPB, VB możesz bardzo łatwo dostosować do swoich potrzeb bo jest do niego sporo hacków(czyt. modów, dodatków)

ściagasz odpowiedni skrypt forum, rozpakowywyjesz i wrzucasz na ftpm, puźniej musisz zainstalować je a do tego potrzebna jest wiedza na temat swojego hosta wink.gif aha sikiny i mody do IPB znajdziesz bez problemu, a jak chcesz skinów do VB to szukaj na emulu, były tam niezłe zbiory i z wrzucaniem skinów uzbruj się w cierpliwosć bo to czasami sporo zajmuje jak chcesz wrzucić wiecje skinów
shady
MARIO - niebyłbyś chętny do stworzenia forumw serwisie o grach??
możesz być redaktorem
mario87
jak chcesz to moge zainstalowac i ustawic ale musisz miec dobre konto www
shady
jakie konto www. ?? może polecisz coś ?? byłbym bardzo wdzięczny, gdybyś zainstalował forum.... to kiedy?? prześlij mi na PM twoje gg
mario87
ja zawsze gdy chciałem robić jakąś strone to wykupowałem sobie takie, można już wykupić z 5,99 miesięcznie (50mb), albo szukaj jakiegoś darmowego gdzie jest ok 50mb miejsca, obsługa php i mysql, dość czybkie(czytaj. jakieś zagraniczne konto wink.gif ) i brak reklam :wink:

gg. 2234897 zawsze niewidoczny
el ZAX
Zajrzyj tutaj - http://myfreebb.com/ - mozesz sobie zalozyc darmowe forum bez przesylania plików przez ftp itd :wink: Wady - nazwa wg schematu nazwa.myfreebb.com
Walo
No oczywiscie przed załozeniem forum nalezy na serwerze aktywowac baze danych i ja skojarzyc ze skryptem. Interesuje sie tym troche i imo phpbb jednak jest ciut lepsze od VB no i jest zdecydowanie wiecej modow :wink:

Jezeli chodzi o serwery, to odradzam lycosa i dhosta !
Dwa najwieksze badziewia jakie moga istniec, mimo to bardzo popularne, prawie tak jak z GG ..
Najlepiej kupic cos platnego i przynajmniej bezpiecznego icon_twisted.gif
ShtaS
mario sciagnalem sobie myphpbb2 (jakso Tak) i wrzucilem na serwa, potem sciagnalem jeszce myphpadmin, moglbys mi napsiac co dalej ? smile.gif plizz
mario87
jak wrzuciłeś forum na serwer to musisz je zainstalować, szukaj pliku install.php luv foldeu instal i otwórz to w przeglądarce

a phpmyadmin jest panelem konfiguracyjnym w kontach internetowych, bardzo przydatna rzecz do zarządzania kontam smile.gif przeważnie jest już zainstalowany na płatnych serwerach
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.