Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lepsz obraz przez TVOUT.
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
mlokon
Witam mam karte GeForce mx420 i mam tvout ale jak podłączam pod TV to obraz jest nieciekawy. Są jakieś filtry albo coś co poprawi jakoś na pc?? Naprawde obraz jest nie zaciekawy. Znacie jakieś małe programy.?? Mam modem i zależy mi by to szybko sciągnąć. Jakby można to prosze też o opis działania.
Cerb
a kabel jak ma dlugosc ? jak powyzej 2 metrow to juz mozesz zapomniec o dobrym obrazie, niby sygnal moze byc przeprowadzony na odlegosc 7 mb bez zaklocen ale jak widomo w domu masz pewnie jeszcze sporo sprzetu elektronicznego ktory bedzie zaklocal sygnal.

jedyne wyjscie to kupic konkretny kabel z ekranowaniem i pozadnymi wtykami.
szeni
Stary, tv to tylko do gier i filmow. Czytanie documentow, www etc. mija sie z celem i nic na to nie poradzisz. Gry i filmy np DIVX wygladają swietnie na TV.
mlokon
kabel ma 15m biggrin.gif ale chodzi mi tylko i wyłącznie o divx bo monitor mam 15 cali i to za mało by patrzeć na film na tej miniaturce. Nawet nie chce mi sie na kompie już grać bo mam ps2 które jest u naprawy bo mi padło ;/ icon_twisted.gif
Cerb
15 m....cud ze w ogole cos tam widzisz biggrin.gif , kabel masz jakis firmowy czy sam robiles ? Jezeli robiles sam i ze zwyklego przewodu dwuzylowego to lepiej rozejzyj sie na allegro za takimi przewodami z ekranowaniem (beda kosztowac ze 30 zl).

U mnie sygnal byl w miare znosny do jakies 2 mb, powyzej to juz same zaklocenia, pasy biegnace z gory na dol, jakies obramowki, sniezenie. Wiec dalem sobie z tym spokoj i kupilem monitor 19 cali i po klopocie tongue.gif .

Sproboj moze jeszcze w czasie ogladania wyjac przewod antenowy z TV i odlozyc go dalej.
mlokon
kabel kupiłem u elektronika z wbudowanym jackiem że dźwięk w tv słysze. Ekran znośny ale nic nie przeczytam. Filmy można oglądać. Dzięki Cerb. Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.