Obsolete
4 11 2006, 15:16
We Wprost jest "Casablanca".
Złaziłem wszystkie kioski i nie znalazłem Wprost z filmem, pytałem czy może w poprzednim numerze był film ale kioskarze mówili że nie...
Btw w biedronce widziałem "Dog Soldiers" za 10 zł
Widziałem dzisiaj w kiosku w magazynie "Kino domowe" (chyba):
Śmiertelna gra
Świetny chiński film sensacyjno-kryminalny(cytat ze strony wydawcy kiosk.idg.pl):
"Pełen akcji i efektownych scen walk thriller policyjny Benny`ego Chana ("Nowa policyjna opowieść"), jednego z najlepszych reżyserów z Hongkongu. Film był chwalony przez widzów i krytyków za efektowne sceny walk i pościgów, wspaniałe zdjęcia, ciekawy scenariusz i wyraziście zarysowane sylwetki bohaterów przywodzące na myśl takie produkcje jak choćby głośny "Infernal Affairs"."
Cena: 20 zł
Sorki za double-posta
Obsolete
11 11 2006, 21:25
QUOTE(koval @ 4 11 2006, 22:54)

Złaziłem wszystkie kioski i nie znalazłem Wprost z filmem, pytałem czy może w poprzednim numerze był film ale kioskarze mówili że nie...
Btw w biedronce widziałem "Dog Soldiers" za 10 zł
Wydanie Wprost z zakladka "Wprost i kultura" or smth i tam to bylo.
sorry za offtop ale dog soldiers to kupa straszna
mashter
21 11 2006, 14:29
Dog Soldiers, to jest mega mistrz! Tam jest taka polewka - ataki śmiechu co 10 minut.
Ja kiedys skusilem sie na Dog Soldiers za 9.99 zł

. Myslalem ze tanie filmy sa dobre boi sa dobre i tanie. Dog Soldiers to totalne g*wno, ale gdy spojrze na "Dom Strachu" czy "Martwy Krzyk" to Dog Soldiers to prawdziwe arcydzielo.
kotlet_schabowy
21 11 2006, 19:50
W jednym z pism jest teraz "Urodzony 4 lipca" z Tom'em Cruis'em, choć nie jestem pewien, czy nadal to dostępne w kioskach. Film bardzo dobry.
Bodajze w Vivie jest "Pasja" Gibsona.
kotlet_schabowy
2 12 2006, 15:03
Nie zauważyłem w czym dokładnie, ale jest / był film "Ali" z Will'em Smith'em.
"Cassino" w Olivii. Cena ok 14 zł.
W "Pani Domu" jest "GRA" Davida Finchera

.
I wlasnie jestem dopiero co po seansie, a ten kto nie ogladal niech nadrobi zalegosci. Jak to bywa w Fincherowskich filmach koncowka rozpierdala.
A czy to jest ta GRA z michaelem douglasem?
jak davida finchera to chyba logiczne ,że to ta GRA.zresztą polecam świetny film
W "Vivie" jest "Sahara", ale mimo wszystko odradzam. Lepiej zaoszczedzic i kupic ladny prezent dziewczynie.
W Kinie Konesera jest "Jan Paweł II" - ten hamerykanski. W bialym pudelku O_o.
elo
w jakiejs tam kgazecie, chyab kino s-f jest 2x dvd Ghost in the Shell complex
odcinki 1,2,3,4,5 + dodatki i inne g,owna
ogladalem orginal i jego natspena czesc, a czy odcinkowy wart jest wylozenia 20 zl ?
Jeśli oba filmy GITS ci się podobały to powinieneś oblookać serię tv

A do tego teraz masz dwa nr w cenie jednego !
Btw już wyszła 2 seria tv gitsa z tego wydawnictwa czyli GITS:SAC: 2GIG i jest ponoć lepsza od pierwszej serii tv... więc w sumie warto obadać obydwie ;p
btw 2: w CKMie jest "Osaczony" z Brucem "Łysilisem"
QUOTE(koval @ 17 12 2006, 22:51)

Btw już wyszła 2 seria tv gitsa z tego wydawnictwa czyli GITS:SAC: 2GIG i jest ponoć lepsza od pierwszej serii tv... więc w sumie warto obadać obydwie ;p
pamietasz mzoe jaki tytul czasopisma?
oleje jedynke, nie amm kasy na obydwie

edit: dzieki za info
B@nny: druga seria tv jest z tego samego wydawnictwa co pierwsza, więc musisz szukać po kioskach Magazynu Kino Domowe z zielonym napisem GITS SAC na okładce ;]
Ceglash
19 12 2006, 16:10
W specjalnym wydaniu NAJ jest film "12 małp" i jeszcze dodatkowo jakies romansidło z Clooneyem i Lopez.
kotlet_schabowy
20 12 2006, 20:49
Chyba do wyboru, nie naraz, a ta komedia to "Co z oczu to z serca".
W "Kinie Grozy" jest "Maglownica - Odrodzenie". Fajna okladka. Tylko okladka. Unikac jak ognia, a nawet bardziej. Film trzyma staly poziom "Kina Grozy" bedac porownywalny do "Martwego Krzyku" i "Domu Strachu". To jeden z tych filmow, ktore ciezko obejrzec nawet zupelnie nie wymagajacym widzom. Totalne dno - jak ktos kupi ma po ryju:P.
Mendrek
18 01 2007, 11:50
Co tydzień w piątek w "Dzienniku: Polska Europa Świat" będą dobre filmy DVD.
Już jutro kultowy Pulp Fiction, prawdopodobnie za tą samą cenę (1.50). Enjoy!
QUOTE(Mendrek @ 18 01 2007, 11:50)

Oby to była prawda. Podnieciłem się.

łoooo kur... czaczki ;p trzeba dzisiaj zmolestować kioskerkę żeby odłożyła jeden egzemplarz
Kiedyś w Dzienniku były obydwa Kill Bill'e w tej samej cenie (1,5) więc tym razem powinno być tak samo
Tylko jak tłumaczenie bedzie takie jak w wersji telewizyjnej, to łby pourywam
tłumaczenie tej kobiety(wyleciało mi nazwisko) która wprowadziła takie zwroty jak z d.upy jesień średniowiecza to mistrzostwo w tej robocie.oby w każdym filmie takie było.
jutro w gazecie wyborczej : POLA ŚMIERCI
must have dla wszystkich fanów dobrego kina z niezapomianą muzyką mike`a oldfielda.
QUOTE(koval @ 18 01 2007, 12:59)

łoooo kur... czaczki ;p trzeba dzisiaj zmolestować kioskerkę żeby odłożyła jeden egzemplarz
Kiedyś w Dzienniku były obydwa Kill Bill'e w tej samej cenie (1,5) więc tym razem powinno być tak samo
Tylko pewnie znowu nie bedzie mozna nigdzie tego dostac
QUOTE(szumi @ 19 01 2007, 07:39)

Dziennik z płytą 4.99:/
Płyta z dodatkiem Kultura za 4.99. Dziennika brak w kioskach, bo awaria jakaś była i jeszcze większości nie dowieźli.
Płytę już mam, po gazetę jeszcze się przejdę, bo jestem zapisany, że zapłaciłem. Takie czasy ;]
Mendrek
19 01 2007, 13:26
Owszem, za 4.99 i tak się opłaca, bo wychodzi że płyta jest za 3.49, na dodatek w ładnym, plastikowym pudełku

Taki film warto
Za tydzień "Czas Apokalipsy: Powrót. Wersja reżyserska". Czyli kolejny "must have".
Dziennik znalazlem i to o 11.00 godzinie

. Uroki zycia na za(pipi)u.
Ölschmitz
19 01 2007, 14:11
QUOTE(szumi @ 19 01 2007, 07:39)

Dziennik z płytą 4.99:/
nie no straszna kasa, ze kapitalny film w pudelku.
starsza kupila o 13 (!) w jakims starym kiosku na zadu.piu o ktorego istnienu wie chyba tylko wlasciciel xD
w kioskach kolo mnie nie bylo juz od 7 rano bo bydlo sie rzucilo
--wojtas--
19 01 2007, 14:47
A ja byłem niedawno w kinie, wiec mam to w dup.ie i nie kupie.

(hihihi)
Ryo-San
19 01 2007, 15:26
kupilem chyba ostatnią sztuke w calym Lbn ; ) dla Pulp Fiction warto bylo chodzic od kiosku do kiosku nawet w deszcz; ] rykoszetem nabylem tez Pola Smierci - widze ze to juz 3 film z serii GW - moze mi ktos powiedziec co bylo wczesniej bo nie chce mi sie szukac:f
Ja mam swoje zamowione, i pola smierci i pulp fiction (obydwu niewidzialem ,musze nadrobic zaleglosci), za chwile wychodze odebrac.
Obym nie wrocil z pustymi rekoma
QUOTE(Mendrek @ 19 01 2007, 13:26)

Owszem, za 4.99 i tak się opłaca, bo wychodzi że płyta jest za 3.49, na dodatek w ładnym, plastikowym pudełku

Taki film warto
Za tydzień "Czas Apokalipsy: Powrót. Wersja reżyserska". Czyli kolejny "must have".
Szkoda tylko ze oba filmy juz mam:/. Pulp Fiction od dawna mozna nabyc bylo normalnie w sklepie za 9.99 co tez uczynilem wieki temu a ow Czas Apokalipsy byl w "Kinie Konesera" za 12 zeta rownie dawno:/. Mam nadzieje ze dadza cos czego nie mam.
Za tydzień w Gazecie Wyborczej "Gangi Nowego Jorku"
ekeke, mam swoje filmiki- nie ma to jak zaufana kioskarka

Oczywiscie za tydzien biore rówzniez filmy, tylko te gangi, nie widziałem tego, opłaca sie ?
Oczywiscie za tydzien biore rówzniez filmy, tylko te gangi, nie widziałem tego, opłaca sie ?
www.filmweb.pl
Jezeli ktos szuka info o gazeciarskich filmach ktore maja sie ukazac (lub inne torebeczki, podpaski i co tam jeszcze daja do mr. domu) polecam www.dodatkidogazet.pl
Ölschmitz
20 01 2007, 19:36
obejrzalem palpa z dziennika i kurde lekki zonk z tlumaczeniem.
nie ma nawet 'robienia z (pipi) jesieni sredniowiecza' tylko cos z wielka schizmą o_O
ale film nadal dobry, ani troche sie nie zestarzal.
elrubio
20 01 2007, 21:24
Dobrze że na allegro można nadrobić zaległości

Tyle że się płaci za koszt przesyłki prawie tyle co za film ;p
QUOTE(Olszesky @ 20 01 2007, 21:36)

obejrzalem palpa z dziennika i kurde lekki zonk z tlumaczeniem.
nie ma nawet 'robienia z (pipi) jesieni sredniowiecza' tylko cos z wielka schizmą o_O
Bylo "wytnę ci w (pipi)e wielką schizmę". Mnie to rozj.ebalo

.
Co będzie w piątek w Dzienniku?
Mnie też to ciekawi, może w jutrzejszym Fakcie będzie pisać (w końcu te dwa szmatławce jakoś razem współdziałają...)
zolwik777
8 02 2007, 00:57
Wg tej stronki dodatkidogazet.pl to będzie "Biegnij Lola biegnij". Na filmwebie nawet niezla nota, ja o filmie nie slyszalem.
EDIT: A w wyborczej Angielski Pacjent.
biegnij lola biegnij to niemiecki film. imo na raz jest bardzo dobry. historia pokazana w ciekawy sposob.
Mendrek
10 02 2007, 12:30
Za tydzień "Spaleni słońcem" (w "Dzienniku") reżyserii Nikity Michałkowa. Rosyjsko-francuski dramat, który zdobył główną nagrodę w Cannes i Oskara za najlepszy film zagraniczny, oraz parę innych

9,15/10 na filmweb.pl
widziałem pare razy bardzo polecam jeden z lepszych filmów dla mnie.opowieśc o pewnym doświadczonym w bojach wojskowym spędzajacym wakacje w daczy pod moskwą(rzeczka zieleń itd).atmosfera zaczyna sie zagęszczać gdy pojawia sie w tej idylli członek nkwd.niby kolejny raz pokazane ,że rewolucja pożera własne dzieci ale michałkow tak to podał ,że raczej nikt nie neguje ,że ten film genialny jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.