Od kilku dni do gazety VIVA dołączany jes film "The Doors".
NAJ- niesmiertelny

firme kotra tloczyla te plytki powinni powiesic za jaja (najgorszy tlok jaki siedzial w dvd)
Danilo1972
12 12 2005, 16:29
QUOTE(dudi @ 4 12 2005, 15:13)

Od kilku dni do gazety VIVA dołączany jes film "The Doors".

Gdyby ktoś chciał się wymienić, to mam The Doors, nówkę nieotwieraną. Najchętniej przygarnąłbym Dogmę.
w naj jest "Jak ugryzc 10 milionow", a w Gali "Zly Mikolaj" (taka sobie komedyjka).
za tydzien w Naj bedzie "Terminator 2"
Mi sie tam "zły mikołaj" podobał.
Zawsze to jakas odmiana od tych typowych, familijnych, swiątecznych komedyjek, których w tym okresie pełno
2razyjot
13 12 2005, 08:24
Na swieta to by mogli "Trainspotting" dac do jakiegos magazynu, a tak bedzie pewnie "Kevin sam w domu". ;/
Danilo1972
13 12 2005, 19:28
QUOTE(Yohko @ 12 12 2005, 18:33)

w naj jest "Jak ugryzc 10 milionow", a w Gali "Zly Mikolaj" (taka sobie komedyjka).
za tydzien w Naj bedzie "Terminator 2"

Zdaje się że w Naj jest "Jak ugryźć 10 milonów 2", ale to tylko taki mały szczególik, bo film jest i tak niespecjalny.
QUOTE(wujaszek_JJ @ 13 12 2005, 08:24)

Na swieta to by mogli "Trainspotting" dac do jakiegos magazynu, a tak bedzie pewnie "Kevin sam w domu". ;/
Trainspotting był swego czasu w Filmie i mam zaszczyt go posiadać ;D za 80zł Ci opchnę po znajomości.
w CKMie jest ekskluzjiw wywiad z michalem wisniewskim...opowiada o swojej nowej milosci. polecam XD
p.s aha i swieci z bostonu(boondock saints) na dvd
"Family man" w gali fajny na święta z nicolasem caigem
Ponoc w jakiejs gazetce (Naj) jest Terminator 2, wersja rezyserska.
W kinie grozy jest "Inni" lub "Opętanie" a do Play DVD (niejestem pewny czy ta gazeta dokładnie sie tak nazywa) dodawany są dwa filmy Cube i ... niepamiętam nazwy, chyba mial w tytule boogie.
O ile wspomniany Brooklyn Boogie to nie zaden hit, tak Cube polecam. Warto zabulic dyche dla tego filmu. A w nastepnym numerze ma byc Cube 2! Kcem!

CKM: "Swięci z bostonu"

Kina akcji: "G.I.Jamz"

Kino grozy: "Przepowiednia"

A na koniec mam pytanie: słyszał ktoś z Was o filmie pt: "battle royale" jest dodawnny do gazetki Kino domowe, ale kosztuje blisko 20 złociszy i niewiem czy warto, ponoć to świetny japoński triller.
2razyjot
9 01 2006, 13:27
QUOTE(dudi @ 9 01 2006, 12:46)

A na koniec mam pytanie: słyszał ktoś z Was o filmie pt: "battle royale" jest dodawnny do gazetki Kino domowe, ale kosztuje blisko 20 złociszy i niewiem czy warto, ponoć to świetny japoński triller.
Wedlug opinii wiekszosci - warte skumania widowisko prod. skosnookich ludkow. Ja zaliczam sie do mniejszosci, tzn. ogladnac mozna ale film zdrowo przereklamowany i przegadany. Mozna obejzec i zapomniec, mnie nie porwal, poza tym skosnoocy jakos mi nie podpadaja do niczego poza "ha-dziaaaa" ...
Zaraz przyjdzie Diabeu i mnie widlami zabije i bedzie ojcowskie "zrozumiesz z wiekiem" ...
eeetam, widły gdzieś zgubiłem

Brooklyn Boogie - świetny film, stoi gadkami i postaciami z kosmosu
a w lutym w Kinie Domowym będzie Akira, ihaha
QUOTE(dudi @ 9 01 2006, 12:46)

Mam troche inna zdanie niż Wujaszek bo jak masz okazje dorwac ten film za te pieniadze to bierz bo filmik naprawde porządny i z dośc nietypowa fabuła powinna się spodobac
Jutro 10, dzień wyplaty, więc sie chyba skusze. Dzięki za opinie. Pozdrawiam!
lukaszek
10 01 2006, 18:18
nie podaje nazw gazetek bo nie pamietam ale widzialem je w empiku wiec bedzie wiadomo gdzie je dostac...
czas apokalipsy wer rezyserska
ghost in the shell
x change
screamers
do wszystko za mniej niz 20zl
Magazynowe wydanie czasu apkalipsy zalega na polkach juz chyba z pol roku, jednakowoz warto zlookac, jako ze jest to "powrot" (194 min:) ) wiec jest co ogladac. A zapach napalmu o poranku wciaz rzadzi;). A nie z magazynowych polecam nowe Star Wars, tylko 49 zeta jak sie rozejrzec - za takie wydanie (takie jak zawsze - wypasione) mozna lyknac.
Ciekawe, czy Akira to będzie w sferze audio japoniec, czy amerykański, karykaturalny dubbing : /
Sytuacja bedzie ta sama co w przypadku Ghost in the shell. Dostaniemy Akire z dubb japonskim badz angielskim tak jak wybor lektora. Nieoficialnie wiadomo,ze Firma IDG (Kino Domowe) przygotowuje sie do wydanie I sezonu Ghost in the shell : Stand Alone Complex (pelne info na
anime.com.pl)
Kino konesera- Szósty zmysł, filmu chyba nikomu nie czeba polecać.
A od 09.02 w tym samym magazynie Skazani Na Shawshank. Cena tylko niecałe 12 złociszy.
moskwiczsan
23 01 2006, 23:55
QUOTE(tekA @ 23 01 2006, 22:45)

A od 09.02 w tym samym magazynie Skazani Na Shawshank. Cena tylko niecałe 12 złociszy.
ale dno, nie bedzie mnie juz w polsce a film jest cool, bede musial kogos poprosic o przysluge
A moze udaj sie do pobliskiego np Media Markt, ew. odwiedz Allegro. Bo skazani na shaw shank to obecnie koszt nie przekraczajacy 15 zl, wiec ten w gazecie bedzie cale 3 zeta tanszy. Aha, wyszedl nowy Play DVD z Cube 2 i ajkims romansidlem. Cube "jedynka" ktory kupilem se na swieta z tegoz wlasnie magazynu zachwycil mnie i olsnil, totez "dwojke" lykne z checia. A poza tym polecam rozejrzec sie po marketach i poszukac filmow z "taniej" serii. Ja ostatnio nabylem znakomite Pulp Fiction za 9,90.
kotlet_schabowy
1 02 2006, 15:44
Teraz w "Na żywo" za 9,90 są filmy "Dzień Świra" i "Nic Śmiesznego" jednoczesnie !
oprosz, wciagnalbym

Kino Domowe daje nam
AKIRE
Gazeta Wyborcza rozpoczyną jakąś nowa serie filmów największych twórców w historii kina. Pierwsze w kolekcji "Imie Róży" za 2,50 + cena gazety (!). Poźniej już drożej.
Gazeta Wyborcza rozpoczyną jakąś nowa serie filmów największych twórców w historii kina. Pierwsze w kolekcji "Imie Róży" za 2,50 + cena gazety (!). Poźniej już drożej.
moskwiczsan
1 02 2006, 22:26
QUOTE(tekA @ 1 02 2006, 21:28)

Hmm... Ekranizacja powiesci Umberto Eco. Fajny filmik.
Pozostaje jedynie obczaic jaki to format i mozna lykac.
no dvd ofkoz i to w pudełku ... troche to dziwne bo nastepne filmy mają byc chyba za prawie 30 zł.
Danilo1972
2 02 2006, 17:47
Kiedy ma być ten film w Wyborczej?
QUOTE(Specu @ 1 02 2006, 21:17)

oprosz, wciagnalbym

Kino Domowe daje nam
AKIRE 
Gdzie ten Akira? Juz jest? Za ile?
QUOTE(KOMODO @ 2 02 2006, 18:16)

oprosz, wciagnalbym

Kino Domowe daje nam
AKIRE 
Kioski, empiki , cena : 19.90 zl. Na przelomie luteg/ marca startuje GITS:SAC tv.
QUOTE(Guts @ 2 02 2006, 19:26)

oprosz, wciagnalbym

Kino Domowe daje nam
AKIRE 
Kioski, empiki , cena : 19.90 zl. Na przelomie luteg/ marca startuje GITS:SAC tv.
Drogo w sumie jak na wydanie z gazeta. A film chociaz tego wart?
QUOTE(KOMODO @ 2 02 2006, 20:58)

oprosz, wciagnalbym

Kino Domowe daje nam
AKIRE 
Czlowieku , AKIRA to dzielo kultowe! W sklepach pawiacych sie importowaniem anime z Euro, USA ten sam film masz za 80 zl ! Wydanie Kina domowego jest wzorowe, calosc jest w wersji remastered z nowym dubb.
Do tego dochodzi do wyboru :
-wersja oryginalna jap (do tego b.dobry sub pl)
- USA
- USA + pl lektor
19 zeta to grosze dlatego jesli lubisz dobre kino zakup jest wrecz obowiazkowy.
QUOTE(Guts @ 2 02 2006, 22:11)

QUOTE(KOMODO @ 2 02 2006, 20:58)

oprosz, wciagnalbym

Kino Domowe daje nam
AKIRE 
Czlowieku , AKIRA to dzielo kultowe! W sklepach pawiacych sie importowaniem anime z Euro, USA ten sam film masz za 80 zl ! Wydanie Kina domowego jest wzorowe, calosc jest w wersji remastered z nowym dubb.
Do tego dochodzi do wyboru :
-wersja oryginalna jap (do tego b.dobry sub pl)
- USA
- USA + pl lektor
19 zeta to grosze dlatego jesli lubisz dobre kino zakup jest wrecz obowiazkowy.
Nie denerwuj sie, czytalem kilka tomow (nie wsyztskie) mangi, wiec wiem ze wypada ciekawie. Ogladalem tez akire na VHS w wieku 5 lat, wiec 14 lat temu:). Z calego filmu pamietam jedynie okladke i scene w szpitalu, jak kogos wiaza na lozku na kolkach:D. Poza tym to nic wiecej nie pamietam:/. Skleroza nie boli:P.
Co moge powiedziec dodac, kup to anime, a napewno nie stracisz =)
Wazne jest rowniez to, ze NIE JEST wydana tak jak filmy w Gali czy innych szmatlawcach (kijowy dzwiek, obraz, tlumaczenie).
Za miesiac w Kinie domowym => '' Battle Royale II REQIEM''
Bilboard na mieśce dzisiaj widziałem Imie Róży 9 lutego
tak w ogóle to Kino Domowe wyrasta nam na takie czasopismo, które jako jedyne dostarcza w sumie niebanalnych i trudno dostępnych filmów. Najpierw Battle Royale, Ghost In The Shell, teraz Akira (mam go! mam go! ;P), więc można bliżej się przyjrzeć co proponują i baczniej ich pilnować.
Znając życie to pewnie za jakieś pół roku wypuszczą reedycje z np. dwoma filmami za 19,90 ;P
Dzisiaj kupiłem dwa numery Kina Grozy a w nich "Droga bez powrotu"całkiem ciekawy film i "Kruk 3"
A w następnym numerze dwa filmy na DVD a mianowicie "Dom na przeklętym wzgórzu" w w starej i nowej wersji, dobry film, po jego obejrzeniu odrazu żuciły mi się w oczy podobieństwa do gry The suffering. Polecam.
Zakupiłem Imie Rózy z wyborczej i elegancko to wszystko jest wydane: płytka znajduje sie na ostatniej stronie mini-ksiązeczki o filmie i reżyserze w twardej oprwaie - wszystko za jedyne 2,50. Oto ciekawsze pozycje jakie ukażą się w serii w ciągnu najbliższych 6 miesięcy (niestety kolejne już po 27 zeta):
09.03. - Niustraszeni Łowcy Wampirów
16.03. - Casablanca
23.03. - Chłopcy Z Ferajny
06.04. - Na Wschód Od Edenu
13.04. - Imperium Słońca
11.05. - Mechaniczna Pomarańcza
25.05. - Śmierć W Wenecji
29.06. - 2001: Odyseja Kosmiczna
03.08. - Bonnie I Clyde
17.08. - Mad Max
24.08. - Lot Nad Kukułczym Gniazdem
Ölschmitz
9 02 2006, 22:18
w morde, ale serja, jak z dostepnoscia, duzo tego bedzie czy trzeba polowac?
Dziś w sklepie widziałem w którymś z czasopism typu Viva lub Gala dobry film pt. Prawdziwy romans.Cena około 12 zł.
I tutaj mam pytanko czy ktoś juz widział ten film z owego czasopisma ? Nie wiem jakie jest tłumaczenie a nie chciałbym żeby się okazało że jest takie jak w TVP1 , czyli ocenzurowane dialogi itp.
Ja byłem przed 7 w kiosku i koleś sporo tego miał, raczej nie powinno być problemów, w końcu z GW nakład pewnie spory jest. W sumie bedzie 30 filmów - ostatni to niepsodzianka (pewnie coś mocnego zaserwują).
Ten numer Wyborczej z filmem wychodzi tylko w czwartek ???
Czytam "Gazetę Telewizyjną", więc wiem, że redaktorzy Wyborczej znają się na filmach bardziej niż by wskazywała ta kolekcja. "Imię Róży" na miejsce w 30 filmó wszech czasów aboslutnie nie zasługuje. Połowa tej serii zasługuje na miejsce, ale druga nie bardzo. Gdzie Fellini, Kurosawa, Bergman? A "Obywatel Kane"? W większości plebiscytów zajmuje pierwsze miejsce wśród filmów wszech czasów! Niby są Spielberg, Coppola, Visconti, Polański, ale czy to mają być ich najlepsze filmy? Bez jaj. "Imię Roży" leciało na TVP2 tydzień temu, "Cotton Club" pół tygdonia temu... Ale kilka pozycji warto kupić. "Tom & Jerry" to chyba żart. A np. "Spirited Away"?
Warto zobaczyć "Idź i patrz". Brutalny, świetny, a zapomniany radziecki film.
No wiesz może nie stać ich na wykupienie wszstkich filmów np. (kolekcja filmów kurosawy kosztuje w naszm kraju 700)
tak w każdy czwartek, ale można kupic osobno
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.