Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarki internetowe
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
tk
dzieki.
yab
ma ktos nowego ie 7?
na razie go testuje, nawet dobrze sobie radzi, jest szybki ;o
stona
Nie mam bo nie wiem jak instalnąć na piracie:/
ghost.
no ja mam, w sumi może być - odchamili się z mikroszicie - jak wszyscy mają zakładki to i my bedziem mieć, a co! smile.gif Ale ogólnie ładnie wygląda, w miarę sprawnie śmiga i narazie jestem na 'tak'
...RAFI...
ok chłopaki, teraz mi się proszę pochwalić jakie dodatki, skiny instalujecie w najlepszej przegladarce, zwanej płonącym lisem??
alienator
VideoDownloader, Download Statusbar, No-Script, Foxy Tunes, IE Tab.

alles. skin mi pasuje
janol
ghost.
Nie bardzo wiem o co chodzi, ale od kilku dni Opera (v.8.52) nie pokazuje mi żadnych obrazków zamieszczonych na imageshack'u... strona imageshack'a odpala sie normalnie (nie widac tylko Loga, które też jest tam zamieszczone:) ), a pod explorerem wszystko działa normal... 'o so chosi'?
Arox
...RAFI...

teraz jesten po reinstalacji systemu i jeszcze nie rozbudowałem zakładek, nie mam teraz też forecastfoxa i fasterfoxa, szczególnie polecam cooliris i foxytunes
Mikes
Gdzie mogę włączyć przewijanie pod ŚPM?
Baiwłem się wtyczkami i teraz pod ŚPM nie mam przewijania i nie wiem jak to włączyć spowrotem dry.gif
Mozilla firefox 2.0

btw. jakich wtyczek uzywacie a jakie są przydatne? szukałem i znalazłem trochę na mozilli ale przeglądanie tam jest cholernie uciążliwe i mi się nie chciało
Mam tak:
ani
Oprócz tych które wymieniono:

* Super dragandgo - nie wyobrażam sobie klikania w internet bez tego rozszerzenia,metoda 'przeciągnij i upuść' działa znakomicie - zarówno przy 'przeciąganiu' linków (tekstowych i aktywnych) jak i szukaniu konkretnego zdania/wyrazu przez wyszukiwarke.
Rozszerzenie umożliwia również ściąganie obrazków do konkretnego miejsca na hdd. (w opcjach wszystko idzie ustawić)

* Pearl Crescent Page Saver - przydatne narzędzie do
pstryknięcia screenshota konkretnemu sajtowi. (lepsze od print screena icon_twisted.gif )

Arox
Jest jakieś rozszerzenie do FF oferujące taką funkcjonalność jak notatki w Operze?
janol
QUOTE(ani @ 3 12 2006, 14:11) *

* Super dragandgo - nie wyobrażam sobie klikania w internet bez tego rozszerzenia,metoda 'przeciągnij i upuść' działa znakomicie - zarówno przy 'przeciąganiu' linków (tekstowych i aktywnych) jak i szukaniu konkretnego zdania/wyrazu przez wyszukiwarke.
Rozszerzenie umożliwia również ściąganie obrazków do konkretnego miejsca na hdd. (w opcjach wszystko idzie ustawić)

Dobre, nie znałem. Powinna być w opcjach możliwość wyboru wyszukiwarki, która by się otwierała po opuszczeniu danego tekstu...
Arox
QUOTE(janol @ 4 12 2006, 18:33) *

Dobre, nie znałem. Powinna być w opcjach możliwość wyboru wyszukiwarki, która by się otwierała po opuszczeniu danego tekstu...

No i nie działa z przeciąganiem zakładek na pasek kart

Grzehoo
QUOTE(ghost_spike @ 1 12 2006, 19:00) *

Nie bardzo wiem o co chodzi, ale od kilku dni Opera (v.8.52) nie pokazuje mi żadnych obrazków zamieszczonych na imageshack'u... strona imageshack'a odpala sie normalnie (nie widac tylko Loga, które też jest tam zamieszczone:) ), a pod explorerem wszystko działa normal... 'o so chosi'?

Nie wiem, może zainstaluj Operę 9.02? ;]
Arox
Dorzuciłem sobie parę rozszerzeń i teraz mam takie:

Przy okazji mam pytanie do użytkowników Chatzilli. Da radę zrobić tak żeby okno chata egzystowało na karcie wewnątrz przeglądarki a nie w osobnym oknie?
janol
QUOTE(janol @ 4 12 2006, 18:33) *

Zwracam honor. Rzecz która się otwiera (google, słownik, translator itd) zależy od kierunku w jakim przeciągnęliśmy tekst (!!!). Google otwierają się po przeciągnięciu w prawo.
Świetne ;]
Mikes
Zwracam honor. Rzecz która się otwiera (google, słownik, translator itd) zależy od kierunku w jakim przeciągnęliśmy tekst (!!!). Google otwierają się po przeciągnięciu w prawo.
Świetne ;]

ymm a u mnie jest tak że otwiera się wg. tej wyszukiwarki którą mamy zaznaczoną na pasku narzędzi nawigacyjnych rolleyes.gif
janol
Kwik a ja mam ok czterech do wyboru w zależności od kierunku w jaki przeciągnę dany tekst.
...RAFI...
właśnie zainstalowałem sobie wtyczkę bez kórej żyć nie mogłem, a po wyjściu Firefoxa 2.0 jakos nowej wersji znaleźć nie mogłem i zrobiłem to dopiero dziś:
Imageshack Right Click
dzięki tej wtyczce hostowanie obrazków staje się 5x szybsze, łatwiejsze, intuicyjne
Mikes
heelp, znowu mi sie FF2.0 z(pipi)ał -__-'

Próbuje np. ściągnać filmik z GT, prawy w tym małym okienku, zapisz jako, ściąga się jakiś pliczek którego nie idzie otworzyc i nie ma go na pulpicie, próbowałem na innych stronkach, to samo, Obrazki zapisują się dobrze.

wtf?
elkom
Jest już Opera 9.10 smile.gif
szczurek
Jak sie nazywa folder/plik w ktorym przechowywane sa zakladki w Firefoxie? Szkoda by było je tracić a sam jakoś znaleźć nie mogę.
koniol21
W windowsie-C:\Documents and Settings\Nazwa profilu\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ciagliterekicyferek.default\bookmarks.html
Mastah27
http://forum.maxior.be/index.php?showtopic=7

Polecam ten sposób na przyspieszenie działania Firefoxa, poprawa jest faktycznie zauważalna.
stona
QUOTE(Mastah27 @ 6 01 2007, 15:08) *

http://forum.maxior.be/index.php?showtopic=7

Polecam ten sposób na przyspieszenie działania Firefoxa, poprawa jest faktycznie zauważalna.

Mam to od dawna , sorki że się nie podzieliłem ale zapomniałem blush.gif

Tylko mi się wydaje że stronki teraz przewijają się bardziej skokowo ale może to tylko takie wydawanie się , bo nie resetuje FF przez kilkanaście godzin i możliwe że to dlatego wink.gif
Arox
W sumie to samo robi Faster Fox
krzystofik
Witam. Mam mały problem z operą. Sciagnalem dosc duzy plik na przykladowo na pupit. Ale zauwazylem ze jest sciagniety na 100% ale informacja w transferach podaje ze nie jest zakonczone tylko widnieje opis "błąd". No to ja dalem wznów i sie zaczęło. Franca zaczeła sciagac od poczatku likwidujac wczesniejszy pelny plik. Moze jest w operze takie miejsce gdzie zapisywane sa wszystkie transfery. Prosze o pomoc
Dark Serge
Czasami jest napisane że podczas ściagania wystąpił błąd, ale zanim dasz ponowne ściąganie to po prostu sprawdź ręcznie czy plik działa(uruchom go smile.gif ). Opera tak ma smile.gif
Arox
Moje aktualne rozszerzenia w FF
18 sztuk jak na razie

- Adblock Plus 0.7.2.4
- All-in-One Gestures 0.18.0
- CuteMenus - Crystal SVG 1.8.2.1
- Download Statusbar 0.9.4.5.1
- Extension List Dumper 1.7.1
- Fasterfox 2.0.0
- Fission 0.8.7
- Flashblock 1.5.2
- FoxNotes 2.6
- No Go Buttons 0.1.1
- NoScript 1.1.4.5.061221
- Paste and Go 2 0.8
- Polski slownik poprawnej pisowni 0.9.20061014
- Save Image in Folder 1.1.1
- Searchbar Autosizer 1.3.3
- SmoothWheel 0.44.9.20061102
- Super DragAndGo 0.2.6
- Tiny Menu 1.4.1
signap
jak sie przeglada wasze pluginy to mozna znalesc niekiedy ciekawe i bardzo uzyteczne pluginy

ja polecam

Allow Right Click - sama nazwa wskazuje smile.gif
Menu Editor - wylanczasz mase "funkcji" jak - wyslij odnosnik email, itd
Videodownloader - sciagnie filmikow z YOUTUBE, VG,itd
Extended Statusbar - pokazuje na pasku stanu (w trakcie otwierania strony) procent wykonania, ilość grafik do pobrania i pobranych, wielkość pobieranego pliku, czas i prędkość ładowania - tego brakuje w FF od kiedy go uzywam od 1.3 chyba

zainstalowalem https://addons.mozilla.org/firefox/26/ i jakos niewiedze paskow na dole ekranu gdy cos pobieram - musze wchodzic do standardowego okna pobierania FF by cos widziec
stona
Moze dlatego ze amsz extendet statusbar? No ja w kazdym badz razie mam Download Statusbar 0.9.4.5.1. i mi dizała smile.gif
Mendrek
http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html

Co ciekawe, FireFox 2.0 w ogóle nie zdaje testu Acid2, co zdaje się że nie poprawili silnika. IE to w ogóle jakaś parodia. Jedyną przeglądarką z popularnych, która zdaje Acid2 jest (bodajże najnowsza) Opera, ale oczywiście nie jest jedyną smile.gif
totencham
QUOTE(Mendrek @ 6 02 2007, 10:00) *

http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html

Co ciekawe, FireFox 2.0 w ogóle nie zdaje testu Acid2, co zdaje się że nie poprawili silnika. IE to w ogóle jakaś parodia. Jedyną przeglądarką z popularnych, która zdaje Acid2 jest (bodajże najnowsza) Opera, ale oczywiście nie jest jedyną smile.gif

No, jeszcze konqueror, również wspaniała przeglądarka, przechodzi ten test z palcem w uchu:
Arox
Allow Right Click - sama nazwa wskazuje

Mi nic nie wskazuje

FF 3 ma przechodzić acid2 bo podobno wreszcie ruszą du.pę i poprawią gecko engine
signap
to ci przetlumacze...

allow - zezwol
right - prawy
click - w sensie przycisk

dziala to jesli na stronie wylaczono ppm...................

teraz juz wiesz?
Arox
allow - zezwol
right - prawy
click - w sensie przycisk

No nie pie.rdol, naprawdę!? ohmy.gif
signap
zartowalem laugh.gif
Arox
Mniej rozszerzeń
http://www.computerworld.com/action/articl...urce=rss_news50
ArkejD
Co to wogóle za test ? Bo mi na operce 9.10 wygląda najlepiej ze wsystkich testowanych przeze mnie (IE, FF 1.5) ale nie jest do końca tak jak powinno być..
the_m
Mam problem z FF 2.0.0.1 - nie chca mi sie wyswietli japonskie fonty, mam tylko znaki zapytania. Szukalem czegos zeby to zmienic i nic, wydaje mi sie ze to nowy FF bo na wczesniejszych wersjach bylo wszystko cacy.

Moje dodatki do FF
1. AdblockPlus{0.7.2.4}
2. All-in-OneGestures{0.18.0}
3. DeutschesWrterbuch{1.0.1}
4. DownloadStatusbar{0.9.4.5.1}
5. Fasterfox{2.0.0}
6. FireFTP{0.94.6}
7. FirefoxExtensionBackupExtensionFEBE{4.0.4}
8. Flashblock{1.5.2}
9. ImageShackright-click{0.3.6}
10. PasteandGo2{0.8}
11. SuperDragAndGo{0.2.4}
12. UnitedStatesEnglishDictionary{2.0.0.6}
13. VideoDownloader{1.1.1}
14. translator{1.0.4.3}
totencham
Spróbuj Widok -> kodowanie i tam albo utf-8, albo coś z kategorii Wschodniazjatycki.
the_m
Tak juz robilem i gow.no to daje. Ma ktos jeszcze jakies wizje jak to zrobic?
STRETCH
narz>opcje>zaawans>jezyki>jap. nie mam pojecia czy pomoze ale mozesz sprobowac.
Ölschmitz
mozecie mi pomoc znalezc jakies strony gdzie jest opisany poziom bezpieczenstwa IE, FF i Opery?
Pajda
QUOTE(Olszesky @ 17 02 2007, 15:07) *

mozecie mi pomoc znalezc jakies strony gdzie jest opisany poziom bezpieczenstwa IE, FF i Opery?

napisalem ci ze na purepc masz artykuly implancie
Oran
Ja mam pytanko, skąd moge 'czerpać' bety Opery?
Bo bym sobie potestował, trzeba być jakimś 'zpaisanym beta-testerem' ?
Pajda
wchodzisz na strone opery i comunity czy tam foruming
Oran
No i wlazłem i nie widziałem tam linków do downloadu żadnych, tylko pisali, co im się je.bie. smile.gif

EDIT: ok, znalazłem biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.