ma ktos nowego ie 7?
na razie go testuje, nawet dobrze sobie radzi, jest szybki ;o
Nie mam bo nie wiem jak instalnąć na piracie:/
no ja mam, w sumi może być - odchamili się z mikroszicie - jak wszyscy mają zakładki to i my bedziem mieć, a co!

Ale ogólnie ładnie wygląda, w miarę sprawnie śmiga i narazie jestem na 'tak'
...RAFI...
1 12 2006, 18:48
ok chłopaki, teraz mi się proszę pochwalić jakie dodatki, skiny instalujecie w najlepszej przegladarce, zwanej płonącym lisem??
alienator
1 12 2006, 18:56
VideoDownloader, Download Statusbar, No-Script, Foxy Tunes, IE Tab.
alles. skin mi pasuje
Nie bardzo wiem o co chodzi, ale od kilku dni Opera (v.8.52) nie pokazuje mi żadnych obrazków zamieszczonych na imageshack'u... strona imageshack'a odpala sie normalnie (nie widac tylko Loga, które też jest tam zamieszczone:) ), a pod explorerem wszystko działa normal... 'o so chosi'?
...RAFI...
1 12 2006, 20:09

teraz jesten po reinstalacji systemu i jeszcze nie rozbudowałem zakładek, nie mam teraz też forecastfoxa i fasterfoxa, szczególnie polecam cooliris i foxytunes
Gdzie mogę włączyć przewijanie pod ŚPM?
Baiwłem się wtyczkami i teraz pod ŚPM nie mam przewijania i nie wiem jak to włączyć spowrotem

Mozilla firefox 2.0
btw. jakich wtyczek uzywacie a jakie są przydatne? szukałem i znalazłem trochę na mozilli ale przeglądanie tam jest cholernie uciążliwe i mi się nie chciało
Mam tak:
Oprócz tych które wymieniono:
*
Super dragandgo - nie wyobrażam sobie klikania w internet bez tego rozszerzenia,metoda 'przeciągnij i upuść' działa znakomicie - zarówno przy 'przeciąganiu' linków (tekstowych i aktywnych) jak i szukaniu konkretnego zdania/wyrazu przez wyszukiwarke.
Rozszerzenie umożliwia również ściąganie obrazków do konkretnego miejsca na hdd. (w opcjach wszystko idzie ustawić)
*
Pearl Crescent Page Saver - przydatne narzędzie do
pstryknięcia screenshota konkretnemu sajtowi. (lepsze od print screena

)
Jest jakieś rozszerzenie do FF oferujące taką funkcjonalność jak notatki w Operze?
QUOTE(ani @ 3 12 2006, 14:11)

*
Super dragandgo - nie wyobrażam sobie klikania w internet bez tego rozszerzenia,metoda 'przeciągnij i upuść' działa znakomicie - zarówno przy 'przeciąganiu' linków (tekstowych i aktywnych) jak i szukaniu konkretnego zdania/wyrazu przez wyszukiwarke.
Rozszerzenie umożliwia również ściąganie obrazków do konkretnego miejsca na hdd. (w opcjach wszystko idzie ustawić)
Dobre, nie znałem. Powinna być w opcjach możliwość wyboru wyszukiwarki, która by się otwierała po opuszczeniu danego tekstu...
QUOTE(janol @ 4 12 2006, 18:33)

*
Dobre, nie znałem. Powinna być w opcjach możliwość wyboru wyszukiwarki, która by się otwierała po opuszczeniu danego tekstu...
No i nie działa z przeciąganiem zakładek na pasek kart
QUOTE(ghost_spike @ 1 12 2006, 19:00)

Nie bardzo wiem o co chodzi, ale od kilku dni Opera (v.8.52) nie pokazuje mi żadnych obrazków zamieszczonych na imageshack'u... strona imageshack'a odpala sie normalnie (nie widac tylko Loga, które też jest tam zamieszczone:) ), a pod explorerem wszystko działa normal... 'o so chosi'?
Nie wiem, może zainstaluj Operę 9.02? ;]
Dorzuciłem sobie parę rozszerzeń i teraz mam takie:

Przy okazji mam pytanie do użytkowników Chatzilli. Da radę zrobić tak żeby okno chata egzystowało na karcie wewnątrz przeglądarki a nie w osobnym oknie?
QUOTE(janol @ 4 12 2006, 18:33)

*
Zwracam honor. Rzecz która się otwiera (google, słownik, translator itd) zależy od kierunku w jakim przeciągnęliśmy tekst (!!!). Google otwierają się po przeciągnięciu w prawo.
Świetne ;]
Zwracam honor. Rzecz która się otwiera (google, słownik, translator itd) zależy od kierunku w jakim przeciągnęliśmy tekst (!!!). Google otwierają się po przeciągnięciu w prawo.
Świetne ;]
ymm a u mnie jest tak że otwiera się wg. tej wyszukiwarki którą mamy zaznaczoną na pasku narzędzi nawigacyjnych
Kwik a ja mam ok czterech do wyboru w zależności od kierunku w jaki przeciągnę dany tekst.
...RAFI...
10 12 2006, 15:50
właśnie zainstalowałem sobie wtyczkę bez kórej żyć nie mogłem, a po wyjściu Firefoxa 2.0 jakos nowej wersji znaleźć nie mogłem i zrobiłem to dopiero dziś:
Imageshack Right Clickdzięki tej wtyczce hostowanie obrazków staje się 5x szybsze, łatwiejsze, intuicyjne
heelp, znowu mi sie FF2.0 z(pipi)ał -__-'
Próbuje np. ściągnać filmik z GT, prawy w tym małym okienku, zapisz jako, ściąga się jakiś pliczek którego nie idzie otworzyc i nie ma go na pulpicie, próbowałem na innych stronkach, to samo, Obrazki zapisują się dobrze.
wtf?
Jest już Opera 9.10
szczurek
2 01 2007, 10:58
Jak sie nazywa folder/plik w ktorym przechowywane sa zakladki w Firefoxie? Szkoda by było je tracić a sam jakoś znaleźć nie mogę.
koniol21
2 01 2007, 14:24
W windowsie-C:\Documents and Settings\Nazwa profilu\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ciagliterekicyferek.default\bookmarks.html
Mastah27
6 01 2007, 15:08
http://forum.maxior.be/index.php?showtopic=7 Polecam ten sposób na przyspieszenie działania Firefoxa, poprawa jest faktycznie zauważalna.
QUOTE(Mastah27 @ 6 01 2007, 15:08)

http://forum.maxior.be/index.php?showtopic=7 Polecam ten sposób na przyspieszenie działania Firefoxa, poprawa jest faktycznie zauważalna.
Mam to od dawna , sorki że się nie podzieliłem ale zapomniałem
Tylko mi się wydaje że stronki teraz przewijają się bardziej skokowo ale może to tylko takie wydawanie się , bo nie resetuje FF przez kilkanaście godzin i możliwe że to dlatego
W sumie to samo robi Faster Fox
krzystofik
11 01 2007, 09:52
Witam. Mam mały problem z operą. Sciagnalem dosc duzy plik na przykladowo na pupit. Ale zauwazylem ze jest sciagniety na 100% ale informacja w transferach podaje ze nie jest zakonczone tylko widnieje opis "błąd". No to ja dalem wznów i sie zaczęło. Franca zaczeła sciagac od poczatku likwidujac wczesniejszy pelny plik. Moze jest w operze takie miejsce gdzie zapisywane sa wszystkie transfery. Prosze o pomoc
Dark Serge
21 01 2007, 20:06
Czasami jest napisane że podczas ściagania wystąpił błąd, ale zanim dasz ponowne ściąganie to po prostu sprawdź ręcznie czy plik działa(uruchom go

). Opera tak ma
Moje aktualne rozszerzenia w FF
18 sztuk jak na razie
- Adblock Plus 0.7.2.4
- All-in-One Gestures 0.18.0
- CuteMenus - Crystal SVG 1.8.2.1
- Download Statusbar 0.9.4.5.1
- Extension List Dumper 1.7.1
- Fasterfox 2.0.0
- Fission 0.8.7
- Flashblock 1.5.2
- FoxNotes 2.6
- No Go Buttons 0.1.1
- NoScript 1.1.4.5.061221
- Paste and Go 2 0.8
- Polski slownik poprawnej pisowni 0.9.20061014
- Save Image in Folder 1.1.1
- Searchbar Autosizer 1.3.3
- SmoothWheel 0.44.9.20061102
- Super DragAndGo 0.2.6
- Tiny Menu 1.4.1
jak sie przeglada wasze pluginy to mozna znalesc niekiedy ciekawe i bardzo uzyteczne pluginy
ja polecam
Allow Right Click - sama nazwa wskazuje

Menu Editor - wylanczasz mase "funkcji" jak - wyslij odnosnik email, itd
Videodownloader - sciagnie filmikow z YOUTUBE, VG,itd
Extended Statusbar - pokazuje na pasku stanu (w trakcie otwierania strony) procent wykonania, ilość grafik do pobrania i pobranych, wielkość pobieranego pliku, czas i prędkość ładowania - tego brakuje w FF od kiedy go uzywam od 1.3 chyba
zainstalowalem
https://addons.mozilla.org/firefox/26/ i jakos niewiedze paskow na dole ekranu gdy cos pobieram - musze wchodzic do standardowego okna pobierania FF by cos widziec
Moze dlatego ze amsz extendet statusbar? No ja w kazdym badz razie mam Download Statusbar 0.9.4.5.1. i mi dizała
http://www.webstandards.org/files/acid2/test.htmlCo ciekawe, FireFox 2.0 w ogóle nie zdaje testu Acid2, co zdaje się że nie poprawili silnika. IE to w ogóle jakaś parodia. Jedyną przeglądarką z popularnych, która zdaje Acid2 jest (bodajże najnowsza) Opera, ale oczywiście nie jest jedyną
totencham
6 02 2007, 21:24
QUOTE(Mendrek @ 6 02 2007, 10:00)

http://www.webstandards.org/files/acid2/test.htmlCo ciekawe, FireFox 2.0 w ogóle nie zdaje testu Acid2, co zdaje się że nie poprawili silnika. IE to w ogóle jakaś parodia. Jedyną przeglądarką z popularnych, która zdaje Acid2 jest (bodajże najnowsza) Opera, ale oczywiście nie jest jedyną

No, jeszcze
konqueror, również wspaniała przeglądarka, przechodzi ten test z palcem w uchu:
Allow Right Click - sama nazwa wskazuje
Mi nic nie wskazuje
FF 3 ma przechodzić acid2 bo podobno wreszcie ruszą du.pę i poprawią gecko engine
to ci przetlumacze...
allow - zezwol
right - prawy
click - w sensie przycisk
dziala to jesli na stronie wylaczono ppm...................
teraz juz wiesz?
allow - zezwol
right - prawy
click - w sensie przycisk
No nie pie.rdol, naprawdę!?
zartowalem
Co to wogóle za test ? Bo mi na operce 9.10 wygląda najlepiej ze wsystkich testowanych przeze mnie (IE, FF 1.5) ale nie jest do końca tak jak powinno być..
Mam problem z FF 2.0.0.1 - nie chca mi sie wyswietli japonskie fonty, mam tylko znaki zapytania. Szukalem czegos zeby to zmienic i nic, wydaje mi sie ze to nowy FF bo na wczesniejszych wersjach bylo wszystko cacy.
Moje dodatki do FF
1. AdblockPlus{0.7.2.4}
2. All-in-OneGestures{0.18.0}
3. DeutschesWrterbuch{1.0.1}
4. DownloadStatusbar{0.9.4.5.1}
5. Fasterfox{2.0.0}
6. FireFTP{0.94.6}
7. FirefoxExtensionBackupExtensionFEBE{4.0.4}
8. Flashblock{1.5.2}
9. ImageShackright-click{0.3.6}
10. PasteandGo2{0.8}
11. SuperDragAndGo{0.2.4}
12. UnitedStatesEnglishDictionary{2.0.0.6}
13. VideoDownloader{1.1.1}
14. translator{1.0.4.3}
totencham
11 02 2007, 10:11
Spróbuj Widok -> kodowanie i tam albo utf-8, albo coś z kategorii Wschodniazjatycki.
Tak juz robilem i gow.no to daje. Ma ktos jeszcze jakies wizje jak to zrobic?
STRETCH
14 02 2007, 02:04
narz>opcje>zaawans>jezyki>jap. nie mam pojecia czy pomoze ale mozesz sprobowac.
Ölschmitz
17 02 2007, 15:07
mozecie mi pomoc znalezc jakies strony gdzie jest opisany poziom bezpieczenstwa IE, FF i Opery?
QUOTE(Olszesky @ 17 02 2007, 15:07)

mozecie mi pomoc znalezc jakies strony gdzie jest opisany poziom bezpieczenstwa IE, FF i Opery?
napisalem ci ze na purepc masz artykuly implancie
Ja mam pytanko, skąd moge 'czerpać' bety Opery?
Bo bym sobie potestował, trzeba być jakimś 'zpaisanym beta-testerem' ?
wchodzisz na strone opery i comunity czy tam foruming
No i wlazłem i nie widziałem tam linków do downloadu żadnych, tylko pisali, co im się je.bie.

EDIT: ok, znalazłem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.