Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarki internetowe
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
janol
Postanowiłem być hakierem i zaimponowac kolegom z kółka nerdów - jednym słowem zainstalowałem sobie Linuxa, a konkretnie Mandrive 2007.
Wszystko ładnie pięknie ale rozwalił mi się Firefox. Na poczatku było dobrze ale teraz (obojętnie w której wersji) kiedy np chce przeciagnąć zakładkę na pasek zakładek, dodać np ikonę "Nowa karta" poprzez jej przeciągnięcie, przenieść zaznaczony tekst, ogólnie cokolwiek w tym stylu, następuje wyłączenie przeglądarki.
Wywaliłem wszystkie rozszerzenia jakie miałem - nie pomogło. Pomóżcie sad.gif
totencham
Odpal firefoxa z konsoli, spraw by się wyłączył i napisz co się wtedy pojawiło w konsoli.

A najlepiej wywal mandrivę, bo ludzie za nią odpowiedzialni za dużo grzebią w dodatkowym oprogramowaniu.
janol
KOD
(Gecko:6965): Gtk-WARNING **: Theme file for default has no name

(Gecko:6965): Gtk-WARNING **: Theme file for default has no directories

/usr/lib/mozilla-firefox-1.5.0.7/run-mozilla.sh: line 131:  6965 Naruszenie ochrony pamięci   "$prog" ${1+"$@"

Właczyłem wersję 1.5 jak widać. JEszcze nie umiem z konsoli właczyć 2.0 której normalnie używam ;] W kazdym razie obie nie działają
janol
EDIT
Znalazłem rozwiązanie - ten problem występuje z motywem KDE_Classic. Wystarczyło zmienić motyw i śmiga.
Arox
Przyznaj się że to Olszman Cię namówił
Czy wyście, kur.wa powariowali? Mandriva? blink.gif

Wyszedł FF 2.0.0.3
Emet
Witam.
Ktoś na pewno korzysta z Firefoxa wink.gif Ja obecnie mam wersję dosyć starą, ale z pewnych powodów przydałoby się przerzucić na najnowszą. I mam tu pytanie.
Czy można tam zrobić aby pasek z panelami (lub w jak to w nowszych jest.... kartami) funkcjonował jak tu:
?
A nie, ze przy każdym panelu jest ?
Boorak
Firefox 2 wyświetla przyciski zamykania kart na wszystkich kartach. Czy można przywrócić wygląd taki, jak w 1.5 - jeden przycisk po prawej stronie?

Tak. Należy wpisać w pasku adresu about:config, odnaleźć za pomocą filtra ustawienie browser.tabs.closeButtons i kliknąć na nie dwa razy. Możemy wtedy wpisać jedną z poniższych wartości:

* 0 - krzyżyk tylko na aktywnej karcie
* 1 - krzyżyki na wszystkich kartach
* 2 - brak krzyżyków
* 3 - krzyżyk po prawej stronie Paska kart, tak jak w wersji 1.5
Emet
Dzięki happy.gif
Mikes
Pytanie okolo przeglądarkowe czyli nt. Mozillowego Thunderbirda. Czy da się go zsynchronizować z kontem? o_O Wszystko działa dobrze ale gdy usuwam jakąs wiadomość w thunderbirdzie ona dalej widnieje w skrzynce mailowej a ze jestem za tym zeby miec wszystko poukładane niesamowicie mnie to wkurza, trzeba usuwac wiadomosc i tu i tu. wtf?
koniol21
Narzędzia>Konfiguracja kont>Konfiguracja serwera i masz odpowiednie opcje
ako
Mam maly problem z Firefoxem 2.0.0.3, otoz nie chce mi zapisywac haslel dla stron zabezpieczonych (https). Co ciekawe na drugim kompie hasla z tej samej strony sie zapisuja... WTF? Nie mam u siebie tej witryny w ignorowanych, w ustawieniach mam zaznaczone zapamietywanie hasel. Da sie cos z tym fantem zrobic?
Arox
Parę trików dla FF w tym ciekawa opcja nglayout.initialpaint.delay która w widoczny sposób potrafi przyśpieszyć reakcję przeglądarki

http://www.lifehack.org/articles/technolog...ricks-ever.html

Mikes
e, pomocy, podpiałem foobara do Foxytunesa ale gdy football jest zminimalizowany( w koncu po to jest FT) nie odświeza mi tego jaka leci teraz piosenka ani w FoxyTunesie, ani we wtyczce pod tlen. O co chodzi? Gdy foobar jest włączony normalnie, wszystko działa dobrze, zarówna w FT jak i we wtyczce do tlena?
stona
Nie wiem, mi od jakiegoś czasu też Foxy tunes nei działa :|
Mam inny problem, czasami gdy wchodzę na jakieś strony z "przekazem na żywo" lub filmikami ,to zwiesza mi fajerfoksa. Np teraz, chciałem sobie pooglądać bociany na żywo, wchodzę na stronę http://www.bociany.ittv.pl (zwiecha FF) albo http://www.bociany.kalinski.pl/ (nie mam obrazu tylko sama ramka tam gdzie powinien być przekaz) . Pewnie to wina jakiejś wtyczki :| Mam pobrane najnowsze MMF , Shockwave , jave ...

konfig plików, może tu mam coś pogrzebane? ? ?

PS. nie , nie będę reinstalował FF
signap
co do zawiech gdy steamujemy film to tez mi sie zdarzaja ale zadko poprostu klikacz i czekacz az sie przeladuja strona i dopiero potem przechodzisz na inna zakladke
stona
no u mnie jak się zwiesi to jedyne co można kliknąć to X przy zakładkach i X do wyłączenia FF . Po wyłączeniu i tak muszę go jeszcze wyłączyć w menadżerze zadań :|
signap
nowa wersja FF
http://en-us.www.mozilla.com/en-US/firefox...4/releasenotes/
stona
Mam, po zassaniu napisało mi że java (najnowsza) jest z nią niekompatybilna O_o
Boorak
Stona, a propo tego problemu ze streamowaniem, daj liste rozszerzen, bo to ktores z nich powoduje/a ten problem, jak wylaczysz wszystkie na 99% bedzie ok.
stona

Jakieś pomysły? Bo nie uśmiecha mi się wyłączanie wszystkiego i co chwilę sprawdzanie czy a nóż widelec zadziała.. sad.gif
signap
jesli chodzi o jave to miales ja juz jakis czas a dopiero teraz wywala blad? moze reinstal javy?
janol
CYTAT(janol @ 5 12 2006, 18:08) *
CYTAT(janol @ 4 12 2006, 18:33) *

CYTAT(ani @ 3 12 2006, 14:11) *

Oprócz tych które wymieniono:

* Super dragandgo - nie wyobrażam sobie klikania w internet bez tego rozszerzenia,metoda 'przeciągnij i upuść' działa znakomicie - zarówno przy 'przeciąganiu' linków (tekstowych i aktywnych) jak i szukaniu konkretnego zdania/wyrazu przez wyszukiwarke.
Rozszerzenie umożliwia również ściąganie obrazków do konkretnego miejsca na hdd. (w opcjach wszystko idzie ustawić)

Dobre, nie znałem. Powinna być w opcjach możliwość wyboru wyszukiwarki, która by się otwierała po opuszczeniu danego tekstu...

Zwracam honor. Rzecz która się otwiera (google, słownik, translator itd) zależy od kierunku w jakim przeciągnęliśmy tekst (!!!). Google otwierają się po przeciągnięciu w prawo.
Świetne ;]

Piękna to była sprawa, szkoda że teraz już nie działa. Ani pod Linuxem ani pod Windą. Tzn przeciągniecie jakiegoś słowa = szukanie w google.
U Was też nie działa?

EDIT
Kwik, zainstalowałem jeszcze raz to rozszerzenie (bez deinstalacji tego co miałem wcześniej) i działa.
stona
wyłączyłem wszystkie pluginy, nie pomogło. Jave mam cały czas, zawsze ściągam aktualki jak się pojawiają i z javą nie ma problemu ( wszystko działa pomimo komunikatu o braku kompatybilności .) . Stream z bocianami cały czas nie działa :|

Zassam Operę i sprawdzę czy to wina przeglądarki czy czegoś w windzie smile.gif

W operze dostałem takie info
CYTAT
Zawartość application/x-mplayer2 obsługiwana jest przez wtyczkę Windows Media Player.

Jaka to wtczka, jak naduszę pobierz to mnie wrzuca na stronę M$ gdzie mam do wyboru tylko WMP 10 itp, nie widzę tam wtyczek :|
janol
Swego czasu miałem też tak, że mi video nie działało (FF, Opera, IE). Nawet pisałem o tym tutaj i na searchengines.
Po jakimś czasie samo się naprawiło - cuda
koniol21
@stona-ściągnij WMP 11 jeśli jeszcze nie masz, u mnie to zawsze pomagało.
stona
No zasysam (co prawda muszę szukać jakiejś "innej" wersji ale sprawdzę smile.gif )
signap
ja jade na 9 czy 10 i steamy wszystkie dzialaja
stona
Instalnąłem i tak nie działa sad.gif A da się cofnąć z wersji 11 do np 9?

WTF??? Jak to wyłączyć?Siora se instalnęła skajpa i mi się pojawiło takie (pipi) ( inne konta). Wyłączyłem w skajpie opcję tych numerów sieciowych czy cuś a mimo to mam taki szajs :|

Mikes
Mam pytanie: czy jest w Mozilli mozliwe pogrupowanie RSSów? tzn chce miec ich dosyć duzo na widoku i chciałem je pogrupowac w foldery(cos jak z njusami, klika się na jeden a on się rozwija) ale nie widze takiej opcji, takie cos jest mozliwe?
ani
Wypróbuj http://brief.mozdev.org/index.html / http://www.mozillapl.org/forum/post-146564.html
Wg. mnie najlepszy czytnik rss'ów
Dark Serge
BTw - robicie sobie kustomizowane szukajki do stron ? nie wiem jak w Operze ale w FF fajny motyw własnie jest z tym - wpisujesz np. " y szukana_fraza" i dajesz enter i pokazuje ci wyniki szukania na youtubie(albo jakiejkolwiek innej stronie).
Przykładowo dla Youtuba :
wbijasz na YT i dajesz szukanie np. "GTA IV" . Wynik tego to adres :
KOD
http://pl.youtube.com/results?search_query=GTA+IV&search=Szukaj

Kopiujemy go, wbijamy do menadżera zakładek(zarządaj zakładkami...), i dajemy "nowa zakładka", nazywamy ją jakoś, a w pole adresu wklejamy poprzedni wynik szukania, ALE część "GTA+IV" zamieniamy na "%s" czyli :
KOD
http://pl.youtube.com/results?search_query=%s&search=Szukaj

A na koniec dajemy "słowo kluczowe" np. "y"

teraz za każdym razem jak wklepiecie w pasku adresu "y cokolwiek" to bedzie wam tego "cokolwiek" szukało na Youtube smile.gif działa właściwie z każdą stroną która umożliwia szukanie smile.gif
Arox
Do youtube to można łatwo dodać klikając na zielony trójkącik w wyszukiwarce na pasku głównym
Boorak
Dark Serge: Mozna tez prosciej, wystarczy prawy klik w polu konkretnej wyszukiwarki i jest "Utworz slowo kluczowe dla tej wyszukiwarki..."
Dark Serge
O faktycznie wink.gif Nie widziałem tego ^^' ale sam wykminiłem co i jak zamiast tegoz robić tongue.gifP
Maiden
Na stronie apple'a macie do pobrania Safari for Windows. Ponoć mocno się (pipi)i, ale to tylko Beta.
STRETCH
aktualnie ta przegladarka posiada kilka bledow krytycznych wiec na razie radzilbym sie wstrzymac.
info z dobreprogramy.pl
Mikes
hmm znowu mam problem z Thunderbirdem i kontem na gmail. Niby ustawiłem żeby wiadomości były usuwane z serwera po 4 dniach jesli zostaną wyrzucone z folderu Odebrane ale dzisiaj wchodze na to konto i... 266 wiadomosci nowych O_O Thunderbird nie usunął ani jednej wiadomości, więc jesli siedział bym na thynderbirdzie to kazdą wiadomosc muisał wym usuwac po 2 razy, z programu i konta.

wtf? blink.gif
STRETCH
musisz w ustawieniach gmaila (na stronie) znaczyc opcjie "pozwol programowi pocztowemu kasowac wiadomosci" czy cos takiego. raz w zyciu to widzialem wiec nie jestem pewien.
koniol21
Trochę nie w temacie, ale wink.gif Chociaż może wink.gif Jest jakaś metoda na używanie widgetow z opery bez konieczności instalowania i każdorazowego odpalania tej przeglądarki? Chodzi mi tylko o jeden widget, który wyświetla wiadomości z rss bezpośrednio na pulpicie, chyba ze któryś z czytników ma taka funkcje, wtedy bardzo proszę o nazwę owego cuda wink.gif
STRETCH
od jakiegos czasu mam taki problem z ff

spotkaliscie z czyms takim. zzera olbrzymie ilosci pamieci poza tym wszystko jest ok.
czy mozna jakos temu zaradzic?
signap
a wczesniej nie korzystales z np. z adobe reader pod FF, otwierales filmy w MOV,itd
STRETCH
raczej nie. teraz mam tak samo a na pewno nie ogladalem nic.
signap
masa pluginow aka dodatkow/rozszerzen?
kedar
Powiedzcie mi jedno: dlaczego w Mozilli Firefox nie chce mi działać to forum? Jak wklepuje adres www.psxextreme.info to nic sie nie dzieje, nic sie pojawia, nic się nie ładuje. O co chodzi?
signap
niewiem, mi dziala. Masz najnowsza wersje?
kedar
Mam najnowszą wersję, wczoraj instalowałem. To samo jest na IE7. Tylko na operze działa to forum, kompletnie nie rozumiem czemu tak jest confused.gif
stona
O_o Strendż :| Może jakieś zabezpieczenia masz or smthn ? Nie mam pojęcia.
kedar
No właśnie nie wiem. No wątpie, żeby to były jakieś zabezpieczenia, bo co to za zabezpieczenia, które blokują tylko Forum PSXExtreme? smile.gif Reszta stron mi chodzi elegancko, a to forum tylko na Operze :|
stona
A weź może zmień na operze sobie skórkę na forum i wtedy wejdź przez FF O_o
kedar
Tak też nie działa :(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.