Postanowiłem być hakierem i zaimponowac kolegom z kółka nerdów - jednym słowem zainstalowałem sobie Linuxa, a konkretnie Mandrive 2007.
Wszystko ładnie pięknie ale rozwalił mi się Firefox. Na poczatku było dobrze ale teraz (obojętnie w której wersji) kiedy np chce przeciagnąć zakładkę na pasek zakładek, dodać np ikonę "Nowa karta" poprzez jej przeciągnięcie, przenieść zaznaczony tekst, ogólnie cokolwiek w tym stylu, następuje wyłączenie przeglądarki.
Wywaliłem wszystkie rozszerzenia jakie miałem - nie pomogło. Pomóżcie
totencham
21 03 2007, 23:28
Odpal firefoxa z konsoli, spraw by się wyłączył i napisz co się wtedy pojawiło w konsoli.
A najlepiej wywal mandrivę, bo ludzie za nią odpowiedzialni za dużo grzebią w dodatkowym oprogramowaniu.
KOD
(Gecko:6965): Gtk-WARNING **: Theme file for default has no name
(Gecko:6965): Gtk-WARNING **: Theme file for default has no directories
/usr/lib/mozilla-firefox-1.5.0.7/run-mozilla.sh: line 131: 6965 Naruszenie ochrony pamięci "$prog" ${1+"$@"
Właczyłem wersję 1.5 jak widać. JEszcze nie umiem z konsoli właczyć 2.0 której normalnie używam ;] W kazdym razie obie nie działają
EDIT
Znalazłem rozwiązanie - ten problem występuje z motywem KDE_Classic. Wystarczyło zmienić motyw i śmiga.
Przyznaj się że to Olszman Cię namówił
Czy wyście, kur.wa powariowali? Mandriva?

Wyszedł FF 2.0.0.3
Witam.
Ktoś na pewno korzysta z Firefoxa

Ja obecnie mam wersję dosyć starą, ale z pewnych powodów przydałoby się przerzucić na najnowszą. I mam tu pytanie.
Czy można tam zrobić aby pasek z panelami (lub w jak to w nowszych jest.... kartami) funkcjonował jak tu:

?
A nie, ze przy każdym panelu jest

?
Firefox 2 wyświetla przyciski zamykania kart na wszystkich kartach. Czy można przywrócić wygląd taki, jak w 1.5 - jeden przycisk po prawej stronie?
Tak. Należy wpisać w pasku adresu about:config, odnaleźć za pomocą filtra ustawienie browser.tabs.closeButtons i kliknąć na nie dwa razy. Możemy wtedy wpisać jedną z poniższych wartości:
* 0 - krzyżyk tylko na aktywnej karcie
* 1 - krzyżyki na wszystkich kartach
* 2 - brak krzyżyków
* 3 - krzyżyk po prawej stronie Paska kart, tak jak w wersji 1.5
Dzięki
Pytanie okolo przeglądarkowe czyli nt. Mozillowego Thunderbirda. Czy da się go zsynchronizować z kontem? o_O Wszystko działa dobrze ale gdy usuwam jakąs wiadomość w thunderbirdzie ona dalej widnieje w skrzynce mailowej a ze jestem za tym zeby miec wszystko poukładane niesamowicie mnie to wkurza, trzeba usuwac wiadomosc i tu i tu. wtf?
koniol21
30 04 2007, 21:31
Narzędzia>Konfiguracja kont>Konfiguracja serwera i masz odpowiednie opcje
Mam maly problem z Firefoxem 2.0.0.3, otoz nie chce mi zapisywac haslel dla stron zabezpieczonych (https). Co ciekawe na drugim kompie hasla z tej samej strony sie zapisuja... WTF? Nie mam u siebie tej witryny w ignorowanych, w ustawieniach mam zaznaczone zapamietywanie hasel. Da sie cos z tym fantem zrobic?
Parę trików dla FF w tym ciekawa opcja
nglayout.initialpaint.delay która w widoczny sposób potrafi przyśpieszyć reakcję przeglądarki
http://www.lifehack.org/articles/technolog...ricks-ever.html
e, pomocy, podpiałem foobara do Foxytunesa ale gdy football jest zminimalizowany( w koncu po to jest FT) nie odświeza mi tego jaka leci teraz piosenka ani w FoxyTunesie, ani we wtyczce pod tlen. O co chodzi? Gdy foobar jest włączony normalnie, wszystko działa dobrze, zarówna w FT jak i we wtyczce do tlena?
Nie wiem, mi od jakiegoś czasu też Foxy tunes nei działa :|
Mam inny problem, czasami gdy wchodzę na jakieś strony z "przekazem na żywo" lub filmikami ,to zwiesza mi fajerfoksa. Np teraz, chciałem sobie pooglądać bociany na żywo, wchodzę na stronę
http://www.bociany.ittv.pl (zwiecha FF) albo
http://www.bociany.kalinski.pl/ (nie mam obrazu tylko sama ramka tam gdzie powinien być przekaz) . Pewnie to wina jakiejś wtyczki :| Mam pobrane najnowsze MMF , Shockwave , jave ...

konfig plików, może tu mam coś pogrzebane? ? ?
PS. nie , nie będę reinstalował FF
co do zawiech gdy steamujemy film to tez mi sie zdarzaja ale zadko poprostu klikacz i czekacz az sie przeladuja strona i dopiero potem przechodzisz na inna zakladke
no u mnie jak się zwiesi to jedyne co można kliknąć to X przy zakładkach i X do wyłączenia FF . Po wyłączeniu i tak muszę go jeszcze wyłączyć w menadżerze zadań :|
Mam, po zassaniu napisało mi że java (najnowsza) jest z nią niekompatybilna O_o
Stona, a propo tego problemu ze streamowaniem, daj liste rozszerzen, bo to ktores z nich powoduje/a ten problem, jak wylaczysz wszystkie na 99% bedzie ok.

Jakieś pomysły? Bo nie uśmiecha mi się wyłączanie wszystkiego i co chwilę sprawdzanie czy a nóż widelec zadziała..
jesli chodzi o jave to miales ja juz jakis czas a dopiero teraz wywala blad? moze reinstal javy?
CYTAT(janol @ 5 12 2006, 18:08)

CYTAT(janol @ 4 12 2006, 18:33)

CYTAT(ani @ 3 12 2006, 14:11)

Oprócz tych które wymieniono:
*
Super dragandgo - nie wyobrażam sobie klikania w internet bez tego rozszerzenia,metoda 'przeciągnij i upuść' działa znakomicie - zarówno przy 'przeciąganiu' linków (tekstowych i aktywnych) jak i szukaniu konkretnego zdania/wyrazu przez wyszukiwarke.
Rozszerzenie umożliwia również ściąganie obrazków do konkretnego miejsca na hdd. (w opcjach wszystko idzie ustawić)
Dobre, nie znałem. Powinna być w opcjach możliwość wyboru wyszukiwarki, która by się otwierała po opuszczeniu danego tekstu...
Zwracam honor. Rzecz która się otwiera (google, słownik, translator itd) zależy od kierunku w jakim przeciągnęliśmy tekst (!!!). Google otwierają się po przeciągnięciu w prawo.
Świetne ;]
Piękna to była sprawa, szkoda że teraz już nie działa. Ani pod Linuxem ani pod Windą. Tzn przeciągniecie jakiegoś słowa = szukanie w google.
U Was też nie działa?
EDIT
Kwik, zainstalowałem jeszcze raz to rozszerzenie (bez deinstalacji tego co miałem wcześniej) i działa.
wyłączyłem wszystkie pluginy, nie pomogło. Jave mam cały czas, zawsze ściągam aktualki jak się pojawiają i z javą nie ma problemu ( wszystko działa pomimo komunikatu o braku kompatybilności .) . Stream z bocianami cały czas nie działa :|
Zassam Operę i sprawdzę czy to wina przeglądarki czy czegoś w windzie

W operze dostałem takie info
CYTAT
Zawartość application/x-mplayer2 obsługiwana jest przez wtyczkę Windows Media Player.
Jaka to wtczka, jak naduszę pobierz to mnie wrzuca na stronę M$ gdzie mam do wyboru tylko WMP 10 itp, nie widzę tam wtyczek :|
Swego czasu miałem też tak, że mi video nie działało (FF, Opera, IE). Nawet pisałem o tym tutaj i na searchengines.
Po jakimś czasie samo się naprawiło - cuda
koniol21
31 05 2007, 22:08
@stona-ściągnij WMP 11 jeśli jeszcze nie masz, u mnie to zawsze pomagało.
No zasysam (co prawda muszę szukać jakiejś "innej" wersji ale sprawdzę

)
ja jade na 9 czy 10 i steamy wszystkie dzialaja
Instalnąłem i tak nie działa

A da się cofnąć z wersji 11 do np 9?
WTF??? Jak to wyłączyć?Siora se instalnęła skajpa i mi się pojawiło takie (pipi) ( inne konta). Wyłączyłem w skajpie opcję tych numerów sieciowych czy cuś a mimo to mam taki szajs :|
Mam pytanie: czy jest w Mozilli mozliwe pogrupowanie RSSów? tzn chce miec ich dosyć duzo na widoku i chciałem je pogrupowac w foldery(cos jak z njusami, klika się na jeden a on się rozwija) ale nie widze takiej opcji, takie cos jest mozliwe?
Dark Serge
25 06 2007, 18:11
BTw - robicie sobie kustomizowane szukajki do stron ? nie wiem jak w Operze ale w FF fajny motyw własnie jest z tym - wpisujesz np. " y szukana_fraza" i dajesz enter i pokazuje ci wyniki szukania na youtubie(albo jakiejkolwiek innej stronie).
Przykładowo dla Youtuba :
wbijasz na YT i dajesz szukanie np. "GTA IV" . Wynik tego to adres :
KOD
http://pl.youtube.com/results?search_query=GTA+IV&search=Szukaj
Kopiujemy go, wbijamy do menadżera zakładek(zarządaj zakładkami...), i dajemy "nowa zakładka", nazywamy ją jakoś, a w pole adresu wklejamy poprzedni wynik szukania, ALE część "GTA+IV" zamieniamy na "%s" czyli :
KOD
http://pl.youtube.com/results?search_query=%s&search=Szukaj
A na koniec dajemy "słowo kluczowe" np. "y"
teraz za każdym razem jak wklepiecie w pasku adresu "y cokolwiek" to bedzie wam tego "cokolwiek" szukało na Youtube

działa właściwie z każdą stroną która umożliwia szukanie
Do youtube to można łatwo dodać klikając na zielony trójkącik w wyszukiwarce na pasku głównym
Dark Serge: Mozna tez prosciej, wystarczy prawy klik w polu konkretnej wyszukiwarki i jest "Utworz slowo kluczowe dla tej wyszukiwarki..."
Dark Serge
25 06 2007, 23:31
O faktycznie

Nie widziałem tego ^^' ale sam wykminiłem co i jak zamiast tegoz robić

P
Na stronie apple'a macie do pobrania Safari for Windows. Ponoć mocno się (pipi)i, ale to tylko Beta.
aktualnie ta przegladarka posiada kilka bledow krytycznych wiec na razie radzilbym sie wstrzymac.
info z dobreprogramy.pl
hmm znowu mam problem z Thunderbirdem i kontem na gmail. Niby ustawiłem żeby wiadomości były usuwane z serwera po 4 dniach jesli zostaną wyrzucone z folderu Odebrane ale dzisiaj wchodze na to konto i... 266 wiadomosci nowych O_O Thunderbird nie usunął ani jednej wiadomości, więc jesli siedział bym na thynderbirdzie to kazdą wiadomosc muisał wym usuwac po 2 razy, z programu i konta.
wtf?
musisz w ustawieniach gmaila (na stronie) znaczyc opcjie "pozwol programowi pocztowemu kasowac wiadomosci" czy cos takiego. raz w zyciu to widzialem wiec nie jestem pewien.
koniol21
10 07 2007, 17:55
Trochę nie w temacie, ale

Chociaż może

Jest jakaś metoda na używanie widgetow z opery bez konieczności instalowania i każdorazowego odpalania tej przeglądarki? Chodzi mi tylko o jeden widget, który wyświetla wiadomości z rss bezpośrednio na pulpicie, chyba ze któryś z czytników ma taka funkcje, wtedy bardzo proszę o nazwę owego cuda
STRETCH
11 07 2007, 04:47
od jakiegos czasu mam taki problem z ff

spotkaliscie z czyms takim. zzera olbrzymie ilosci pamieci poza tym wszystko jest ok.
czy mozna jakos temu zaradzic?
a wczesniej nie korzystales z np. z adobe reader pod FF, otwierales filmy w MOV,itd
STRETCH
28 08 2007, 03:05
raczej nie. teraz mam tak samo a na pewno nie ogladalem nic.
masa pluginow aka dodatkow/rozszerzen?
Powiedzcie mi jedno: dlaczego w Mozilli Firefox nie chce mi działać to forum? Jak wklepuje adres www.psxextreme.info to nic sie nie dzieje, nic sie pojawia, nic się nie ładuje. O co chodzi?
niewiem, mi dziala. Masz najnowsza wersje?
Mam najnowszą wersję, wczoraj instalowałem. To samo jest na IE7. Tylko na operze działa to forum, kompletnie nie rozumiem czemu tak jest
O_o Strendż :| Może jakieś zabezpieczenia masz or smthn ? Nie mam pojęcia.
No właśnie nie wiem. No wątpie, żeby to były jakieś zabezpieczenia, bo co to za zabezpieczenia, które blokują tylko Forum PSXExtreme?

Reszta stron mi chodzi elegancko, a to forum tylko na Operze :|
A weź może zmień na operze sobie skórkę na forum i wtedy wejdź przez FF O_o
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.