@Greah. Safari jest oparte na tym samym silniku, co firefox.
W Safari -> Preferences -> Appearance sprawdź jaką masz czcionkę i ustaw taką samą w Firefoksie i Operze.
Osobiście uwielbiam Tahoma i Verdana.
Safari lubię za mega płynne działanie względem Firefiksa. Głównie widać to przy przewijaniu stron.
mam interesujacy plugin do FF
http://www.piclens.com/site/firefox/win/ lecz po jego instalacji moja myszka w FF wolniej chodzi, jak wyinstaluje to wroci do normalnego stanu da rado to jakos obejsc?
Nie wiem, może za mało RAM-u? Firefox 2 z takimi rozszerzeniami potrafi żreć niesamowite ilości pamięci. Ja mam ten dodatek i nic takiego nie zauważyłem.
2gb XD- chodzi wolniej = jakby ktos mi zmniejszyl sensivity
Ja się przerzuciłem na Firefoxa 3 po wydaniu wersji Release Candidate (czyli wersja finalna, o ile nie zostaną wykryte jakieś nowe błędy). Trochę tęsknię za wtyczkami, które w większości nie są jeszcze kompatybilne, ale wzrost szybkości i nowe opcje decydują, że już zostanę przy tym. Świetna sprawa, co chwila widzę nowe przydatne bajerki, z tzw. "awesome bar" na czele.
Kto mniej siedzi w temacie - zapraszam do krótkiego opisu najważniejszych innowacji w "trójce":
http://mozillalinks.org/wp/2008/05/firefox...-1-full-review/
17 czerwca start FF3 i pobijanie rekordu ginesa
wilku00034
12 06 2008, 15:19
a na OPERĘ w wersji 9.50 nie trzeba już czekać
szczegóły na stronie
opery
Hej, mam dziwny problem z Operą.
Dotychczas jechałem na wersji 9.24, lecz dziś zainstalowałem tą nową 9.50.
Stwierdziwszy, że mi sie nie podoba "zdeaktualizowałem" ją z powrotem do 9.24.
I teraz mam problem - za każdym razem, gdy próbuję ją odpalić, muszę czekać jakąś minutę, dwie (jak nie dłużej) zanim ta raczy się otworzyć.
Próbowałem reinstalki, nic to nie dało.
Wiecie może w czym tkwi problem, i jak go usunąć ?
[po 3 dniach]
Dobra, chcąc-nie chcąc, przerzuciłem się na FF.
Wszystko jest fajnie, ale mam jeden problem.
Obrazki na stronach, ładują mi się zdecydowanie za długo.
Wie ktoś co może rozwiązać ten problem ?
/naucz się edytować posty -_- /stona
Co Ci się w 9.5 nie podoba? Wszystko można przywrócić do 9.2 look-a-like...
Czy ja wiem ?
Po prostu mnie ten design odrzucił

Całe to wyglądało, jakby było robione pod Vistę (wizualnie).
No, ale teraz to nie ma znaczenia, bo mój system odmówił Operze współpracy

Stona - Sorry, zapomniałem
o 19 nowy FF i bicie rekordu
Hehe, na chwilę obecną Polska kopie reszcie Europy tyłki, jeśli chodzi o zgłoszenia do downloadu ^^
http://www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord/
cos stronki Liska niedzialaja
sie ludzie pewno rzucili i bedą teraz doły do rana..
CYTAT
Hehe, na chwilę obecną Polska kopie reszcie Europy tyłki, jeśli chodzi o zgłoszenia do downloadu ^^
Zawsze byliśmy najlepsi w klikaniu po ankietach. Nasza narodowa specjalność i wielka duma. Niedługo umieszczą ją obok Małysza i papieża.
heh, załadowałem tego nowego na "beta 3" wersję i nic się nie zmieniło. czy tylko u mnie i czy jest jakieś info czym się ta "beta" różni od dzisiejszego wydania?
Beta 3? Ona została wydana chyba jeszcze w 2007, na pewno jest sporo różnic. Wiadomo, że tych od razu zauważalnych nie ma.
Jako, że dopiero zaczynam z Fajerfoksem, to mam prośbę - moglibyście polecić mi jakieś pluginy ? (te, które wg. Was są najlepsze)
mouse gestures
download statusbar [czy jakoś tak]
tabmix
forecastfox
adblock plus
Download Statusbar jest IMO bezużyteczny w FF3, tylko zajmuje miejsce.
Forecastfox faktycznie przydatny, Adblock plus to w zasadzie obowiązek.
Oprócz tego polecam TinyMenu i TabScope. Inne dodatki często zostały włączone w funkcjonalność FF3, albo z nim jeszcze nie działają, więc polecam poczekać, aż ta wersja pożyje trochę dłużej.
CYTAT(ogqozo @ 17 06 2008, 22:57)

Beta 3? Ona została wydana chyba jeszcze w 2007, na pewno jest sporo różnic. Wiadomo, że tych od razu zauważalnych nie ma.
instalowałem ją dzisiaj w południe. data w licencji podczas instalacji 2008 maj, waga instalki nawet taka sama. ale co tam..
Fajny ten FF3. wkurza mnie tylko, ze nie ma czarnej kreski tkóra oddzielała by zakładki od strony internetowej, brzydko sie to zlewa. Niech to poprawią.
El Loco Chocko
17 06 2008, 23:49
Do adblocka dodac jeszcze FiltersetG. updater i szafa gra.Do tego slowniki no i pozostaja juz indywidualne pomoce np:gmail notifier, IE tab ,Chat Zilla ,tab mix itd.
CYTAT(hooki @ 17 06 2008, 23:36)

CYTAT(ogqozo @ 17 06 2008, 22:57)

instalowałem ją dzisiaj w południe. data w licencji podczas instalacji 2008 maj, waga instalki nawet taka sama. ale co tam..
Pewnie masz na myśli Release Candidate 3 - to nie to samo, co beta! RC to, jak wskazuje nazwa, wersja praktycznie gotowa do wypuszczenia. I tak, ona i "oficjalny" FF3 to to samo.
CYTAT(zaton666 @ 17 06 2008, 23:01)

Jako, że dopiero zaczynam z Fajerfoksem, to mam prośbę - moglibyście polecić mi jakieś pluginy ? (te, które wg. Was są najlepsze)
adblock
ie tab
oldbar (jesli nie podoba ci sie awesome bar)
secure login - to cos jak w operze klikasz ikone i wybierasz login/y
menu editor - jesli ktos nie lubie masy napisow z ppm
download helper
Wszystkim którzy się przesiedli na FF3 z FF2 polecam co kilka godzin sprawdzić ręczną aktualizację dodatków. Praktycznie co chwilę coraz więcej starych jest kompatybilnych z FF3 [ ale jednak cały czas są problemy z niektórymi].
Po przesiadce sie na 3.0 przestały mi działać filmiki na GT, dokładnie te quicktime'owe. Nie mam pojecia jak to naprawic, sciagniecie najnowszej wersji programu nei pomaga.
Zassaj FFD ..
U mnie na FF3.0 nie ma problemu [przed chwilą specjalnie dla Ciebie sprawdziłem

]
Nie wiecie w jakim plugie jest mozliwosc podzielenia ekranu na dwa? Chodzi mi o to zeby w jednym oknie byla mozliwosc otwarcia i przegladania dwoch stron jednoczesnie (w operze jest taka opcja). Mam 22' monitor i chce to wykrzosytac:>
http://www.piclens.com/Masakra.
Nie podoba mi się FF3. Działa imo wolniej od 2.0, czesto na utube mam tak ze mi wyskauje"wideo niedostępne" i msue odswiezac, nie działają mi filmiki pod quick time, i wszelakie znaczki inne od polskich liter(widze jakies 4 numerki zamiast znaczka)
Nadinstalowywałeś FF 3 na FF 2 , czy to była czysta instalka?
wilku00034
1 07 2008, 22:33
Zabardzo wszyscy wrośliście w tego FF

ja używam opery 9.50 i jest dobrze. Opera to dobre rozwiązanie dla osób mających słabsze komy. Podczas moich testów otworzyłem stronę forum na Operce i na FF 3.0 i sprawdziłem jakie jest użycie pamięci obu przeglądarek... opera zużyła 22MB ramu, natomiast FF ku mojemu zaskoczeniuu aż 45MB! Nie jest to jakaś tragedia w czasach gdy komputery mają minimum 1GB pamięci operacyjnej, ale o czymś świadczy
mam problem z dodatem PICLENS, otoz po jego zainstalowaniu, sensivity mojej myszki sie automatycznie zmiejszylo, nie pomaga reczke przyspieszenie bo jak wejdze na FF to ona znow zwalnia. Sterowniki mouseware a ten problem mam od kilku wersji
Nie masz przypadkiem myszki Logitecha?
Ja mam myszkę logitecha i mi raczej nie zwolniło
Chodzi tutaj o myszki które wymagają setpoint'a
dziś zainstalowałem najnowszą opere no i jest problem; przy pobieraniu nowej poczty nie pojawia mi się koperta w treyu sygnalizująca nowe wiadomości (tylko tabliczka się wysuwa) (wyjątkiem jest startup przeglądarki wtedy o dziwo pojawia się, później nie) poza tym cały czas jest logo "O" w treju..
logitech a sterowniki MouseWare
To być może pomoże pogrzebanie w opcjach myszki i wyłączenie opcji przyspieszenia w grach. Myszki Logitech czasem interpretują PicLens jako grę.
nic to nie dalo, byla na Disable
To może włącz, albo coś podobnego przestaw. Jeśli to nie ustawienia myszki, to nie mam pojęcia.
QUOTE(wilku00034 @ 1 07 2008, 22:33)

Zabardzo wszyscy wrośliście w tego FF

ja używam opery 9.50 i jest dobrze. Opera to dobre rozwiązanie dla osób mających słabsze komy. Podczas moich testów otworzyłem stronę forum na Operce i na FF 3.0 i sprawdziłem jakie jest użycie pamięci obu przeglądarek... opera zużyła 22MB ramu, natomiast FF ku mojemu zaskoczeniuu aż 45MB! Nie jest to jakaś tragedia w czasach gdy komputery mają minimum 1GB pamięci operacyjnej, ale o czymś świadczy

Ja kiedyś byłem wielkim fanem Opery. Najszybsza graficzna przeglądarka.
Problem jednak w tym, że bardzo słaba jest obsługa słowników. Dla mnie ona w Operze nie istnieje.
Osobiście mam problem z ortografią, a FF mnie poprawia jak zwykły word.
Podobnie jak piszę po angielsku. Dwa kliknięcia, by zmienić słownik na angielski.
skąd można pobrać dodatek do mozilli, by poprawiał błedy (podkreslał je) ?
szukałem na mozilla.org, ale bez skutku/
W opcjach przeglądarki masz. Zaawansowane->Ogólne.
zaawansowane jest, ale nei widze tam zakladki 'ogólne'.
moze mam starszą wersje, teraz ściagam 3.0.1 i zobaczymy.
totencham
20 07 2008, 16:52
Czy ktoś spotkał się z dodatkiem do ff który podkreślałby wszystkie błędy na stronie, a nie tylko te w formularzu?
CYTAT(ogqozo @ 20 07 2008, 12:28)

To może włącz, albo coś podobnego przestaw. Jeśli to nie ustawienia myszki, to nie mam pojęcia.
dobra, leje na to, sprawdze innym razem, bardziej ten rozszerzenie jest ciekawostka niz czyms potrzebnym

, thx za pomysly
ej a co zrobić żeby w forecastfox i foxytunes był polskie znaki?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.