U mnie wersja 0.6.0.5 z
pbr dziala dobrze.
moze to wina ze mialem 0604, narazie dobrze dziala, o dziwo ze brak wersji 5 na oficialnej stronie
Które pliki z firefoxa musze zachowac zebym miał po formacie historie stron, hasla, cookies, pluginy, zakladki itp.? Nie moge tego znaleźć
koniol21
14 09 2008, 08:19
Polecam wtyczkę:
http://mozillapl.org/baza_rozszerzen/ustaw..._extension_febe . Można tez skopiować folder %appdata%\Mozilla, ale na dłuższą metę to niewygodne
CYTAT(Mikes @ 14 09 2008, 08:57)

Które pliki z firefoxa musze zachowac zebym miał po formacie historie stron, hasla, cookies, pluginy, zakladki itp.? Nie moge tego znaleźć
C:\Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Mozilla
Ja biorę cały ten katalog. [ któryś z katalogów przed jest ukryty, więc musisz mieć je widoczne]
Później instaluję FF od nowa. raz odpalam. Wyłączam, wchodzę tutaj, wywalam to co jest i wrzucam to co skopiowałem. Działa.
Klon Chrome -
http://www.proline.pl/sklep.php?n=klon-chrome-sklep - jeszcze nie testowalem bo chwilowo przesialdem sie na Linuxa ale mysle ze bedzie ok.
hansatan
2 10 2008, 14:40
Chrome jest ostro zabugowany, na dodatek jest masa exploitów na to ;]
Ja ostatnio używam Chrome'a do ściągania plików, bo Firefox nie chce ssać. Nie wiem, czemu. Powinienem przeinstalować, ale to zajmuje czas i nudziłoby mi się bez internetu.
alienator
2 10 2008, 15:18
jest jakiś plugin do FF, który robi skrinszot całej strony?
alienator
2 10 2008, 16:36
tenks.
wilku00034
4 10 2008, 11:52
Czy można w Operze zmienić ilość "okienek" na stronie szybkiego wybierania? Jest ich 9, ale na screenie jednego z motywów do opery widziałem 12 sztuk
o! też o to sie dolącze
Dark Serge
4 10 2008, 12:58
prosze bardzo :
1. Musisz miec już dodaną jakąć zakładke do speed dial
2. W pasku adresu wklep opera:about - tam jest kategoria "ściezki dostępu", zobacz gdzie masz "Preferencje" - u mnie to
C:\Documents and Settings\Serge\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile\
3. Wejdź do tego folderu - (pamiętaj, że folder Dane Aplikacji jest ukryty)
4. Zamknij Opere
5. Otwórz plik speeddial.ini i dodaj mu przed wpisem [Speed Dial 1] to :
KOD
[Size]
Rows=4
Columns=4
o tak to ma wyglądać :

6. włacz Opere

Oczywiście cyferki możesz sobie pozmieniać do woli

smacznego ;]
Jest tez ławiejszy sposob. Wchodzisz na Narzędzia/Wygląd/Skorki/Znajdz więcej skorek/New i szukasz takiej, ktora ma wiecej paneli niz 9.
Dark Serge
4 10 2008, 13:33
aha i to łatwiejszy sposób ? a jak ktoś nie chce skórki zmieniac ?
To imo najlepszy sposób bo sobie dostosujesz to do wszystkiego
szczurek
4 10 2008, 17:45
zna ktos moze jakis odpowiednik SwiftTabs dla Firefoxa 3? Chodzi o przelaczanie miedzy kartami i zamykanie ich za pomoca przycisku (lub kombinacji przycisków). Nic jakos znalezc nie mogę ;\
Poszukaj plugina w stylu key config czy cuś. Wtedy możesz sobie przypisać wszystkie funkcje pod klawiaturę.
wilku00034
5 10 2008, 08:25
CYTAT(gekon @ 4 10 2008, 14:29)

Jest tez ławiejszy sposob. Wchodzisz na Narzędzia/Wygląd/Skorki/Znajdz więcej skorek/New i szukasz takiej, ktora ma wiecej paneli niz 9.
Cały czas mam taką skórkę, ale jakoś okienek nie przybyło. Więc został mi sposób "trudniejszy". Dzięki za pomoc, wszystko działa jak należy
W Firefox jest taka wtyczka jak DragToGo, dzięki której po "złapaniu" linka i przeciągnięciu go w puste miejsce otwiera się w tle w nowej karcie..... da się coś takiego zrobić w Operze? Ale koniecznie musi się to odbywać przy pomocy lewego przycisku myszy
Dark Serge
6 10 2008, 12:42
no jest - złap link, przeciągnij go na pasek z Tabami i już ;]
Za daleko, nie chce mi się dojeżdżać aż na pasek z Tabami (pracuje na touchpadzie), w Firefoksie złapany link wystarczy przesunąć o parę milimetrów, żeby otworzył się w tle w nowej zakładce, tego też potrzebowałbym w Operze
Dark Serge
6 10 2008, 15:14
to sobie kliknij na linku i sie otworzy
No że na to wcześniej nie wpadłem
A tak poważnie, da się jakoś? ;>
Jakbyś używał normalnej myszki to wystarczy kliknąć śpm na linku i otwiera się w tle. Wątpie żeby udało się ustawić to o czym ty mówisz, jedyne co możesz zrobić to wejść w opcje i ustawić sobie sam skróty. Moze uda ci się coś sensownego ustawić.
W Operze gesty myszy robi się z przytrzymaniem Prawego Przycisku Myszy.... da się zmienić to na Lewy Przycisk Myszy?
napisze jeszcze raz
oto moje problemy (ff 303)
- wchodze na NK to praktycznie za kazdym razem musze sie logowac mimo ze dalem opcje zapamietaj haslo (uzywam secure login by nie wpisywac danych)
- wchodze na strone eurogamer.net i popatrze pare podstron z tego sajta to jak wpisze euro w polu adresu to zadnego wyniku nie ma (uzywam oldbara bo ten nowy mi sie nie podoba - jak wpisze forum to mi sie wyswietlaja inne wyniki podobnie jak allegro)
chyba tyle
alienator
17 10 2008, 14:22
jakiś czas temu instalowałem jakiś szit na kompie i do tera mi zostało w fajerfoksie, że jak wpisuje w pasku adresu coś do wyszukania, to wyniki pokazują mi się ze strony yahoo, a nie jak wcześniej z google. jak to odkręcić?
about:config -> zmien wartosc keyword.URL na
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Jak nie pomoze, wpisz yahoo w filtr i to co znajdzie zmien na to co wyzej.
alienator
17 10 2008, 16:55
Dzięki Ci, dobry człowieku.
Od jakiegoś czasu jak zaczynam ściągać jakiś plik FF to wyskakuje mi zaraz okienko z transferami. Jak zrobić by nie wyskakiwało?
Narzedzia->Opcje->Glowne i tam masz.
http://www.wykop.pl/ramka/105398/drag-and-...rfejs-firefoksainteresujace rozszerzenie o wiele wygodniejsze niz gesty czy tez inne tego typu wynalazki
McDrive
26 10 2008, 17:55
Jest może jakiś manager dla FireFox'a w stylu FlashGet'a?? Nie chcę niepotrzebnie instalować osobnego programu, więc pytam.
jak zrobic w FF by pasek zakladek mial 2 rzedy? Bo mi sie ikony nie mieszcza w 1 rzedzie i musze sobie je przewijac
Np. rozszerzenie TabMix Plus takie coś umożliwia.
kurcze czemu adblock plus w FF przestał mi działać, pisze że jest aktywny a nie blokuje w ogóle elementów reklam na wszystkich stronach
Wejdz w jego ustawienia i sprawdz, czy masz filtry/subskrypcje filtrow.
CYTAT(Boorak @ 29 11 2008, 11:23)

Wejdz w jego ustawienia i sprawdz, czy masz filtry/subskrypcje filtrow.
no właśnie nie ma filtrów. Skąd je wziąść/ zaimportować ?
CYTAT(Boorak @ 29 11 2008, 12:46)

ok wybrałem niemiecki filtr von Dr. Evil i już działa, dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.