Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarki internetowe
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Boorak
U mnie wersja 0.6.0.5 z pbr dziala dobrze.
signap
moze to wina ze mialem 0604, narazie dobrze dziala, o dziwo ze brak wersji 5 na oficialnej stronie
Mikes
Które pliki z firefoxa musze zachowac zebym miał po formacie historie stron, hasla, cookies, pluginy, zakladki itp.? Nie moge tego znaleźć
koniol21
Polecam wtyczkę: http://mozillapl.org/baza_rozszerzen/ustaw..._extension_febe . Można tez skopiować folder %appdata%\Mozilla, ale na dłuższą metę to niewygodne wink.gif
stona
CYTAT(Mikes @ 14 09 2008, 08:57) *
Które pliki z firefoxa musze zachowac zebym miał po formacie historie stron, hasla, cookies, pluginy, zakladki itp.? Nie moge tego znaleźć

C:\Documents and Settings\USER\Dane aplikacji\Mozilla

Ja biorę cały ten katalog. [ któryś z katalogów przed jest ukryty, więc musisz mieć je widoczne]

Później instaluję FF od nowa. raz odpalam. Wyłączam, wchodzę tutaj, wywalam to co jest i wrzucam to co skopiowałem. Działa.
Cerb
Klon Chrome - http://www.proline.pl/sklep.php?n=klon-chrome-sklep - jeszcze nie testowalem bo chwilowo przesialdem sie na Linuxa ale mysle ze bedzie ok.
hansatan
Chrome jest ostro zabugowany, na dodatek jest masa exploitów na to ;]
ogqozo
Ja ostatnio używam Chrome'a do ściągania plików, bo Firefox nie chce ssać. Nie wiem, czemu. Powinienem przeinstalować, ale to zajmuje czas i nudziłoby mi się bez internetu.
alienator
jest jakiś plugin do FF, który robi skrinszot całej strony?
Boorak
screen grab
alienator
tenks.
wilku00034
Czy można w Operze zmienić ilość "okienek" na stronie szybkiego wybierania? Jest ich 9, ale na screenie jednego z motywów do opery widziałem 12 sztuk biggrin.gif
banny
o! też o to sie dolącze biggrin.gif

Dark Serge
prosze bardzo :

1. Musisz miec już dodaną jakąć zakładke do speed dial
2. W pasku adresu wklep opera:about - tam jest kategoria "ściezki dostępu", zobacz gdzie masz "Preferencje" - u mnie to
C:\Documents and Settings\Serge\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile\
3. Wejdź do tego folderu - (pamiętaj, że folder Dane Aplikacji jest ukryty)
4. Zamknij Opere
5. Otwórz plik speeddial.ini i dodaj mu przed wpisem [Speed Dial 1] to :
KOD
[Size]
Rows=4
Columns=4

o tak to ma wyglądać :

6. włacz Opere wink.gif

Oczywiście cyferki możesz sobie pozmieniać do woli wink.gif

smacznego ;]
gekon
Jest tez ławiejszy sposob. Wchodzisz na Narzędzia/Wygląd/Skorki/Znajdz więcej skorek/New i szukasz takiej, ktora ma wiecej paneli niz 9.

Dark Serge
aha i to łatwiejszy sposób ? a jak ktoś nie chce skórki zmieniac ?
To imo najlepszy sposób bo sobie dostosujesz to do wszystkiego wink.gif
szczurek
zna ktos moze jakis odpowiednik SwiftTabs dla Firefoxa 3? Chodzi o przelaczanie miedzy kartami i zamykanie ich za pomoca przycisku (lub kombinacji przycisków). Nic jakos znalezc nie mogę ;\
stona
Poszukaj plugina w stylu key config czy cuś. Wtedy możesz sobie przypisać wszystkie funkcje pod klawiaturę.
wilku00034
CYTAT(gekon @ 4 10 2008, 14:29) *
Jest tez ławiejszy sposob. Wchodzisz na Narzędzia/Wygląd/Skorki/Znajdz więcej skorek/New i szukasz takiej, ktora ma wiecej paneli niz 9.

Cały czas mam taką skórkę, ale jakoś okienek nie przybyło. Więc został mi sposób "trudniejszy". Dzięki za pomoc, wszystko działa jak należy smile.gif
kedar
W Firefox jest taka wtyczka jak DragToGo, dzięki której po "złapaniu" linka i przeciągnięciu go w puste miejsce otwiera się w tle w nowej karcie..... da się coś takiego zrobić w Operze? Ale koniecznie musi się to odbywać przy pomocy lewego przycisku myszy smile.gif
Dark Serge
no jest - złap link, przeciągnij go na pasek z Tabami i już ;]
kedar
Za daleko, nie chce mi się dojeżdżać aż na pasek z Tabami (pracuje na touchpadzie), w Firefoksie złapany link wystarczy przesunąć o parę milimetrów, żeby otworzył się w tle w nowej zakładce, tego też potrzebowałbym w Operze smile.gif
Dark Serge
to sobie kliknij na linku i sie otworzy tongue.gif
kedar
No że na to wcześniej nie wpadłem wink.gif
A tak poważnie, da się jakoś? ;>
ArkejD
Jakbyś używał normalnej myszki to wystarczy kliknąć śpm na linku i otwiera się w tle. Wątpie żeby udało się ustawić to o czym ty mówisz, jedyne co możesz zrobić to wejść w opcje i ustawić sobie sam skróty. Moze uda ci się coś sensownego ustawić.
kedar
W Operze gesty myszy robi się z przytrzymaniem Prawego Przycisku Myszy.... da się zmienić to na Lewy Przycisk Myszy?
signap
napisze jeszcze raz
oto moje problemy (ff 303)

- wchodze na NK to praktycznie za kazdym razem musze sie logowac mimo ze dalem opcje zapamietaj haslo (uzywam secure login by nie wpisywac danych)
- wchodze na strone eurogamer.net i popatrze pare podstron z tego sajta to jak wpisze euro w polu adresu to zadnego wyniku nie ma (uzywam oldbara bo ten nowy mi sie nie podoba - jak wpisze forum to mi sie wyswietlaja inne wyniki podobnie jak allegro)

chyba tyle
alienator
jakiś czas temu instalowałem jakiś szit na kompie i do tera mi zostało w fajerfoksie, że jak wpisuje w pasku adresu coś do wyszukania, to wyniki pokazują mi się ze strony yahoo, a nie jak wcześniej z google. jak to odkręcić?
Boorak
about:config -> zmien wartosc keyword.URL na http://www.google.pl/search?hl=pl&q=
Jak nie pomoze, wpisz yahoo w filtr i to co znajdzie zmien na to co wyzej.
alienator
Dzięki Ci, dobry człowieku.
Reiko
Od jakiegoś czasu jak zaczynam ściągać jakiś plik FF to wyskakuje mi zaraz okienko z transferami. Jak zrobić by nie wyskakiwało?
Boorak
Narzedzia->Opcje->Glowne i tam masz.
signap
http://www.wykop.pl/ramka/105398/drag-and-...rfejs-firefoksa

interesujace rozszerzenie o wiele wygodniejsze niz gesty czy tez inne tego typu wynalazki
McDrive
Jest może jakiś manager dla FireFox'a w stylu FlashGet'a?? Nie chcę niepotrzebnie instalować osobnego programu, więc pytam.
stona
http://flashgot.net/ ?
signap
jak zrobic w FF by pasek zakladek mial 2 rzedy? Bo mi sie ikony nie mieszcza w 1 rzedzie i musze sobie je przewijac
Mathiu
Np. rozszerzenie TabMix Plus takie coś umożliwia.
signap
niedoszukalem sie wiec znalazlem cos postrzego
https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/6937
J.D
kurcze czemu adblock plus w FF przestał mi działać, pisze że jest aktywny a nie blokuje w ogóle elementów reklam na wszystkich stronach nie_wiem_.gif
Boorak
Wejdz w jego ustawienia i sprawdz, czy masz filtry/subskrypcje filtrow.
J.D
CYTAT(Boorak @ 29 11 2008, 11:23) *
Wejdz w jego ustawienia i sprawdz, czy masz filtry/subskrypcje filtrow.

no właśnie nie ma filtrów. Skąd je wziąść/ zaimportować ?
J.D
CYTAT(Boorak @ 29 11 2008, 12:46) *

ok wybrałem niemiecki filtr von Dr. Evil i już działa, dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.