Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarki internetowe
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
sentinel
tu masz nowszą wersję; a klient bt jest defaultowo aktywny - po prostu kliknij lmb na pliku z torrentem, pojawi się stosowne okienko downloadu (polecam przed akceptację kliknąć w ustawienia i wybrać stosowną prędkość wysyłania, by nie zapchać sobie łącza), a jeśli nie chcesz, by opera pobierała pliki .torrent wystarczy klikać na nich rmb i wybierać opcję 'save target as...'. dodam, że klient bt w operce sprawdza się wyśmienicie.
mario87
jest już opera 9 i z nią kilka problemów... pierwszy najbardziej denerwujący to to że niemoge wyłączyć popupów(chyba w formie flasha) które wyskakują confused.gif w poprzedniej wersji wszystko było ok, a teraz tak jakby krzyżyk do zamknięcia popuów jest tylko po to aby był, mogę klikać na niego ile chcę ale to nic nie daje, ale jak kliknę gdzie indziej to po prostu otwiera mi się strona tej reklamy........ po prostu w(pipi)iające
np. http://www.ksiega.4free.pl/ksiega.php?uid=138044 za każdym razem wyskakuje coś nowego i nie da się tego zamknąć.... ma ktoś jakieś pomysły?

już było to wspominane, da się jakoś wyłączyć bittorrenta w operze? nie obchodzi mnie to czy klient ten jest dobry czy nie, po prostu wolę azorka i chcę żeby po kliknięciu na linka do torrenta ten zapisywał mi się na dysku, oczywiście można robić to prawym przyciskiem ale w niektórych stronach linki nie są bezpośrednie

i jeszcze jedna recz, dasię jakoś zrobić żeby po otwarciu obrazka w operze i po wybraniu "zapisz obrazek..." nie wyskakiwał mi menadzer transwerów, tak żeby nie uwzględniał ściągnia obrazków, tak jak było to w poprzedniej wersji??
Arox
za każdym razem wyskakuje coś nowego i nie da się tego zamknąć.... ma ktoś jakieś pomysły?

Można zablokować tego flasha
ppm> zablokuj zawartość

już było to wspominane, da się jakoś wyłączyć bittorrenta w operze?

Zerknij do opera:config

i jeszcze jedna recz, dasię jakoś zrobić żeby po otwarciu obrazka w operze i po wybraniu "zapisz obrazek..." nie wyskakiwał mi menadzer transwerów, tak żeby nie uwzględniał ściągnia obrazków, tak jak było to w poprzedniej wersji??

Można "transfery>widok> nie otwieraj transferów" wtedy okno nie będzie się pojawiać.
Jak wywalić obrazki to nie wiem
mario87
Można zablokować tego flasha
ppm> zablokuj zawartość

jak klikam prawym na tego flasha to są tam tylko opcje macromedia flash player 8, a jak blokuję całą stronę to zawartosć jest mało widoczna no i oczywiście wszystko jest zablokowane ;p

Zerknij do opera:config

heh, już się tym bawiłem wczoraj i zapomniałem że już wyłączyłem BT ;p

Można "transfery>widok> nie otwieraj transferów" wtedy okno nie będzie się pojawiać.
Jak wywalić obrazki to nie wiem
ma już zmienione zeby otwierało w tle ale to mnie nie zadawala, po prosto nie chcę żeby w transwerach były pokazywane ściągane obrazki
Arox
jak klikam prawym na tego flasha to są tam tylko opcje macromedia flash player 8, a jak blokuję całą stronę to zawartosć jest mało widoczna no i oczywiście wszystko jest zablokowane ;p

Kliknij prawym na wolnej przstrzeni > zablokuj zawartość - klikasz na tego flasha i powinien zostać przekreślony czerwonym paskiem.
U mnie działa
mario87
QUOTE(Arcadio @ 28 06 2006, 21:25) *

Kliknij prawym na wolnej przstrzeni > zablokuj zawartość - klikasz na tego flasha i powinien zostać przekreślony czerwonym paskiem.
U mnie działa

narazie jakoś przestały wyskakiwać te popupy, zobaczymy jak będzie dalej
Mackal21
Wystarczy pobrać najnowszą wersję flesha i będzie po kłopocie.
Jeśli chodzi o Operę to jest ona niestety o klasę gorsza od mozilli firefox.
Ognisty lis nadal numerem 1 wśród przeglądarek(choć oczywiscie nie pozbawiony wad).
mario87
instalowałem kilka razy najnowszego flashplayera ale jakos opera go nie widzi O_o
Di_
Czy ktoś ma też problemy z megaupload.com? "Opera Internet Browser wykonał nieprawidłową operację..."
Emet
QUOTE(mario87 @ 28 06 2006, 20:20) *

http://www.ksiega.4free.pl/ksiega.php?uid=138044 za każdym razem wyskakuje coś nowego i nie da się tego zamknąć.... ma ktoś jakieś pomysły?

Hehe, najlepsze jest to, ze u mnie na tej stronie nic nie wyskakuje wink.gif Korzystam z Firefox'a.
Mikes
Ściagnałem sobie program Mozilla Thunderbird z racji tego że na o2.pl nie dochodzą do mnie niektóre maile(i wiem że nie tylko ja tak mam, o2 sux no ale poszedłem na wygode zeby miec meila razem z komuniaktorem) Więc postanowaiłem rpzrzuciocć sie na gmail. Problem polega na tym że gdy tworze sobie nowy profil z mozilli mam podac adres pop(pop.gmail.com, tu jestem pewny na 100%) i smtp(smtp.gmail.com, i tu nie jestem pewny bo nigdzie nie mogłen znalexc tej informacji, pisałem na czuja tongue.gif) gdy program łączy się ze skrzynką wyskakuje mi komunikat "przekroczono limit czasu połączenia z serwerem pop.gmail.com

Jak to ustawić/naprawić?
Arox
Masz poprawnie skonfigurowane konto w TB? (nazwy usera, kodowanie)

W pomocy gmail jest instrukcja co i jak
mario87
jka pisał arcadio wejdz na gmail i tam będzie wszystko opisane, gmail korzysta z innych portów i trzeba ukatywnić możliwość używania programów do maila(outlok, thuderbird)
Mikes
Ok, już działa, można zamykać
Stachu
a wiec jestem nOObem w tych sprawach, poprosze o szybki tuturial konfiguracji Mozzila Thunderbirda pod Neostrade. Krok po kroku ,jak dziecku

z gory dziekuje;**
Mikes
Kompletnie roz(pipi)ała mi się mozilla(ver. 1.5.0.6) censored2.gif Pewnego dnia włączam ją i zonk. Wykasowane zakaładki, wyszukwarki i niedziałajace wtyczki. Ogółem;
1) Wszytskie Gesty się wykasowały(wyuczka działa ale po prostu nie ma gestów). Reinstalacja nie pomogła)
2) Wszytskie wyszukiwarki się pokasowały, nie mogę ani jednej dodać, po "niby instalacji" wyszukiwarka i tak sie nie pojawia na liście
3) Nie mogę kasować historii.
4) Nie przyjmuje mniejszych zmian, tzn. cały czas otwiera sie w okinku o wielkosci jaką ona chce nawet po zmianie, a historia otwiera sie wg. ustaiwnia ktore tez po mimo zmian sie nie przestawia)
O bugach jak co chwilę zacinajace się karty nie wspomnę.

Nie mam pojęcia o co biega huh.gif Oczywiście reinsalowałem ją nie raz i dupa. Nic to nie pomaga.

HELP! wacko.gif
Grzehoo
Najlepsze wyjście z sytuacji - Opera wink.gif.
il capitano
Doprawdy - od dwóch lat używam Firefoxa i żadnych kwiatków z nim nie miałem jak te które opisujesz. Hmm - format windy i będzie luz - to tylko 15 minut zabawy wink.gif
koniol21
Odinstaluj, usun:
c:\Documents and Settings\Nazwa profilu\Dane Aplikacji\Mozilla
C:\Documents and Settings\Nazwa profilu\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla
+ wszystkie wpisy rejstru
Zainstaluj i powinno dzialac.

Zakladki juz prawdopodobnie pojechaly na ryby, chyba ze masz gdzies kopie tego pierwszego folderu.
Mikes

wacko.gif wacko.gif
koniol21
Foldery "Dane Aplikacji" i "Ustawienia Lokalne" sa zawsze ukryte smile.gif Wpiisz po prostu pelna sciezke w pasku adresu, albo w opcjach folderow zmien na "pokaz ukryte pliki i foldery" smile.gif
Mikes
Powywalałewm to wszystko i pomogło, dzięki happy.gif
Pavlus
Przykleje topic i powrzucam wszystkie tematy tego dotyczace, bo troszke ich jest. Od teraz wszstko na temat przeglądarek wrzucacie tutaj.
bajej
sam uzywam opery czasmi FF, ale co o tym sądzicie smile.gif
http://www.firefoxmyths.com/

to są fakty a nie jakies fanbojstwo
Arox
To że FF ssie wie każdy kto go choć przez chwilę używał
alienator
Chyba Ty dry.gif
Używałem obu(opery i FF) i jednak zostałem przy FF tongue.gif
Coati
Opera > FF
janol
Macie teraz zamiar się licytować, która jest lepsza poprzez wpisy takie jak powyżej?

Że tak delikatnie zapytam: poje.bało?
bajej
chciałem tylko wywołac dyskusje co o tym sądzicie smile.gif a nie co jest lepsze tongue.gif
stona
Sądzę że takie zestawienia można zrobić na korzyść lub niekorzyść jakiejkolwiek przeglądarki. Dobrze wiedziałeś że użytkownicy FF będą się stawiać. Ja używam FF i szczerze mówiąc w (pipi) mam inne przeglądarki ,bo do tej się po prostu przyzwyczaiłem. A że wg. jakichś tam ekspertów jest ona do (pipi)...(pipi) z tym XD
mario87
opera ostatnio mnie wnerwia, przy dużym obciążeniu łącza(tak mi się wydaje ale prawie zawsze łącze mam obciążone, up i dow) nie chce ładować obrazków i (to już rzadziej)stron do końca, tak jest na stronach z dużą ilością obrazków, niby się ładuje ale można czekać godzinę i będzie dalej w tym samymy miejscu, jest tak po aktualizacji do najnowszej wersji, wcześniej tego raczej nie było, przynajmniej nie tak często, ale już w IE wszystko ładuje się bez problemu...
il capitano
Po każdorazowym włączeniu Firefoxa znikają mi zakładki confused.gif ktoś wie dlaczego? nie chce mi się ciągle ręcznie importować dry.gif

edit: ok opanowane - sie zrobilo samo mellow.gif
stona
Mam nowego FireFoxa 2.0 Narazie jest si, nie dostrzegam jakichś większych różnic w stosunku do 1.5.7 .
il capitano
Ja również - w zasadzie przypadkiem zauważyłem, że jest nowy Firefox.

p.s. podczas pisania np. na forach - jest opcja dzięki której widzimy czy tekst jest napisany dobrze czy z błędami - jeśli takowe występują to "słowo" jest zaznaczone na czerwono - jak w wordzie - także sierotów piszących z paskudnymi rażącymi błędami a używających firefoxa 2.0 - żegnamy happy.gif
stona
No też to właśnie zauważyłem, bo bezczelnie podkreśla mi "stona" wink.gif Fajna rzecz. Ale nie sądzę żeby to wyeliminowało ANALfabetów confused.gif

PS. Jak przenieść pasek zakładek na dół, zawsze tam miałem a teraz mam na górze confused.gif
I jeszcze jedno. Kiedy wyłączę FF i włączę ponownie, to przy wchodzeniu na Forum jestem niezalogowany:/ Ocebe? Muszę nadusić zaloguj. Mam zaznaczone "loguj automatycznie"

Co,nikt nie wie? sad.gif

Problem rozwiązany. Musiałem odinstalować całkowicie FF i zainstalować na czysto wersję 2.0
Arox
Testuję sobie FF 2.0 i muszę powiedzieć że ciekawie to wygląda.

Jeszcze jakby były gesty myszy i przełączanie tabsów kółkiem to może bym nawet tego dłużej poużywał
stona
Mouse Gestures - gesty myszy
Przełączanie tabów - swifttabs z tym że można tylko podpiąć to pod skrót klawiszowy confused.gif
Arox
Po całym dniu testowania FF 2 mogę trochę powiedzieć

plusy

> "Przewijanie" środkowym przyciskiem myszy - genialna sprawa zwłaszcza przy przeglądaniu obrazów w wysokiej rozdzielczości, zawsze chciałem żeby w przeglądarce www była ta opcja rodem z przeglądarek graficznych.

> Wygląd - FF wygląda lepiej niż Opera zwłaszcza że jest na GTK i bardziej mi pasuje do całokształtu (toolbar w Operze zależy od stylu qt i czasem pasuje do stylu jak pięść do oka). Nowe ikony są bardzo dobre i jeszcze mi się nie znudziły. Inna sprawa że w Operze przeleciałem chyba wszystkie dostępne skiny smile.gif więc już tak nie cieszyły

minusy

> mułowaty interfejs - Opera naprawdę reaguje szybciej i do tego ma masę przydatnych funkcji pozwalających szybciej przeglądać. Cofanie i chodzenie do przodu pod "z" i "x", szybciej się dodaje strony do zakładek itp.
Gesty myszy i przełączanie kółkiem w Operze działa błyskawicznie (i są domyślnie) a tu jak strona zacznie się wczytywać to te gesty nie chcą działać. Do tego mimo że pasek pokazuje 100% to strona jeszcze coś tam ładuje i przewijanie przez to zamula.

> brak wielu przydatnych funkcji - najbardziej boli brak notatek oraz dobrego czytnika RSS oprócz tego takich pierdołek jak możliwość reloadu wybranych obrazków itp.

> ustawianie czcionek w ff to wrzód na du.pie, domyślnie na niektórych stronach mam zbyt małe czcionki a jak wymuszę większe to znowu na reszcie są zbyt duże

> menadżer pobierania ssie, FF w dalszym ciągu nie ma pełnego "single window mode"

Jak Mozilla będzie konsekwentnie zrzynać z Opery to może przy FF 5.0 doczekamy się porządnej przeglądarki smile.gif

PS. Wiem że są rozszerzenia którymi można wiele zdziałać ale kto ma czas i ochotę zawracać sobie nimi du.pe
stona
Ja mam czas i ochotę i większość twoich minusów właśnie nimi załatałem ("z i x" ,zakładki, gesty działają podczas ładowania strony(nie wiem jakiego plugina do nich używasz),menadżer (mam mały paseczek na zakładce,żadnych dodatkowych okien), czcionki mogę powiększać gestem myszy).
Nie używałem nigdy Opery. Może jest super, nie wiem, kiedyś pewnie spróbuję ale dopiero jak mnie FF wkurzy wink.gif
koniol21
menadżer (mam mały paseczek na zakładce,żadnych dodatkowych okien)

Tez kcem wink.gif Jaki to plugin?
stona
Download Statusbar 0.9.4.3
Arox
Uff, wreszcie ustawiłem czcionki tak że wyglądają w miarę

Ja mam czas i ochotę i większość twoich minusów właśnie nimi załatałem ("z i x"

Czym zrobiłeś to "z" i "x"? Tylko żeby nie znowu jakieś rozszerzenie-kombajn ale coś prostego.

Mam jeszcze takie pytania o FF

- Da rady jakoś ustawić ilość wierszy przewijanych kólkiem myszy?
- Da radę jakoś zrobić w FF coś na wzór Notatek z Opery?
- Da się zrobić tak żeby na panelu z zakładkami można było umieścić dowolny folder zakładek a nie tylko te z "Bookmarks Toolbar Folder"?
Boorak
- Da rady jakoś ustawić ilość wierszy przewijanych kólkiem myszy?

Rozszerzenie SmoothWheel
stona
QUOTE(Arcadio @ 29 10 2006, 18:43) *

Czym zrobiłeś to "z" i "x"? Tylko żeby nie znowu jakieś rozszerzenie-kombajn ale coś prostego.

SwiftTabs
il capitano
Firefox rula - tylko to mi pasuje - nic więcej. Opera ssie - błeee.
Arox
QUOTE(stona @ 29 10 2006, 19:27) *

QUOTE(Arcadio @ 29 10 2006, 18:43) *

SwiftTabs

Ale to robi co innego, ja chciałem żeby "z" cofało tak jak przycisk "wstecz" a "x" było "do przodu"
A to rozszerzenie jest do przełączania kart na pasku
Mikes
Hełp, FF2.0 mi sie z(pipi)ał, nie dział mi fast reply, niektóre obrazki się nie wyśwetlają a GT wygląda tak O_o środek się nawet nie wyświetla. Nic nie zmieniałem w ustawieniach, przeinstalowałem jave, flasha i dalej to samo, wtf?

> brak wielu przydatnych funkcji - najbardziej boli brak notatek oraz dobrego czytnika RSS oprócz tego takich pierdołek jak możliwość reloadu wybranych obrazków itp.

RSS jako dynamiczna zakładka IMo daje rade
Arox
Dynamiczna zakładka to śmiech na sali

Mam rozszerzenie All in one gestures które robi między innymi tak że można przełączać karty wciskając prawy przycisk myszy + kręcenie kółkiem.

Tylko że problem jest taki że jak strona się ładuje to to nie działa, poza tym ogólnie reaguje to jakoś anemicznie. To że nie działa to podczas ładowania strony uniemożliwia mi przełączenie się szybko na inną załadowaną już kartę.
W Operze ta funkcja działa błyskawicznie, da się to jakoś poprawić w FF żeby to lepiej reagowało?

Dobra nieważne, coś tam pomieszałem i jest lepiej
tk
jak wyłączyć klienta bt w najnowszej wersji opery?
Arox
opera:config

Pierwsza pozycja od góry dotyczy BT, tam sobie ustaw
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.