Zamierzam sformatować dysk.Jak mogę zachować adresy z zakładek w Operze i z ulubionych w IE;oczywiście nie mówię o przepisaniu na kartkę wszystkich adresów.
w mozilli i firefoxie w menadzerze zakladek (mozilla ctrl+B) masz import i export, wybierasz export i miejsce zapisu, puźniej kojujesz to na dyskietke czy płytye i wsio

po formacie bierzesz imoprtuj i juz
co do IE to jak go używałem to w C:Documents and Settings[nazwa użytkownika]Ulubione są zapoisane ulubione z IE, wystarczy je skopiować na dyskietke czy płyte a puźniej wgrać do tego samego folderu po formacie
mozilla zapisuje wszystko w jednym pliku a w IE każdy link jest osobny
co do opery to nigdy jej nie miałem ale napewno mniej więcej jak w IE albo mozilli
Ja się dopisuje do pytania - w którym folderze Mozilli Firefox są zapisane ulubione?
EDIT: Dzięki Mario
Nooo jasne a ja szukałem w na dysku zakładek itd:)
temat do zamkniecia
..::XMANiAK::..
6 03 2005, 18:12
jesli masz W98 to C:/Windows/Ulubione
Forebode
6 03 2005, 18:14
IE:
Plik -> Importuj eskportuj... -> Eksportuj Ulubione
Opera:
Plik -> Eksportuj -> Zakładki Opery
Nie ma za co.
Marylin
10 11 2005, 16:37
Mam problem z odinstalowaniem Internet Explorer 6.Czy ktoś wie jak się odinstalowywuje IE zainstalowaną podczas instalacji systemu? Od jakiegoś czasu miałem błędy, więc wyrzuciłem go z dysku C i teraz nic nie działa.Jak chce zainstalować IE 6 to wyskakuje napis, że jest już zainstalowana przeglądarka Internet Explorer i nie moge zainstalować.Proszę o pomoc.
Ps.Nie piszcie mi tego typu rzeczy, że lepsza jest mozilla lub opera - zależy mi akurat na IE
_Soccom_
10 11 2005, 19:08
Ps.Nie piszcie mi tego typu rzeczy, że lepsza jest mozilla lub opera - zależy mi akurat na IE
IE to szit, ja bym na Twoim miejscu zainstalował Mozillę lub Operę, bo są duuuuuuuużo lepsze XD
koniol21
10 11 2005, 21:58
No to jesli chcesz zostac przy IE, to jedynym wyjsciem jakie ja widze jest reinstalka wingrozy

Nie rozumie tylko dlaczego tak ci na nim zalezy? Przeciez to ser szwajcarski a nie przegladarka
MichAelis
10 11 2005, 22:45
lol nie mozna od tak wyrzucic sobie IE... to integralana czesc systemu. Chyba ponowna instalka cie czeka
_Soccom_
11 11 2005, 05:30
Ja też się dołącze do rady o instalacje Opery albo Mozilli... Są to szybsze i o wiele bezpieczniejsze przeglądarki, a "Internet Explorer służy do oglądania internetu z twojego komputera i na odwrót"
Jak jednak sie upierasz to po prostu zrób reinstalke i tyle...
http://www.onecomputerguy.com/ie_tips.htm#internet_repair lub poszukaj ogólnie na
http://www.onecomputerguy.com/ie_tips.htmJest tam mniej więcej napisane:
1. Wejdź w panel sterowania
2. Otworz Dodaj/usuń programy
3. Wybierz Microsoft Internet Expoler i Narzędzia Internetowe
4. Nacisnij Dodaj/usuń
5. Sprawdź Naprawa Internet Expoler
6. Naciśnij OK
W Windows XP w Panel Sterowania -> Dodaj/Usuń programy po lewej stronie masz ''dodaj/usuń składniki systemu Windows' i tam znajduje się IE.
Jeżeli nie pomoże, zobacz jeszcze to:
http://ask-leo.com/how_do_i_delete_and_rei...t_explorer.html, ale jest tutaj już za dużo tekstu i nie chce mi sie tłumaczyć. Mam nadzieję, że jest nieźle z Twoim angielskim.
_Soccom_ , Panek:
Umiecie czytać? Koleś pisze, że nie chce postów o treści 'używaj FF lub Opery' zalezy mu akurat na IE. Dlaczego? Nie napisał, więc pewnie to jest mniej ważne. Jak nie możecie pomóc to nie piszcie, proste.
_Soccom_
11 11 2005, 14:36
_Soccom_ , Panek:
Umiecie czytać? Koleś pisze, że nie chce postów o treści 'używaj FF lub Opery' zalezy mu akurat na IE. Dlaczego? Nie napisał, więc pewnie to jest mniej ważne. Jak nie możecie pomóc to nie piszcie, proste.
Ależ możemy pomóc, bo wg. mnie IE to najgorsza przeglądarka jaka może być, ma strasznie dużo luk i w ogóle jest bardzo stara. Ja bym polecał Mozillę albo Operę, bo to niebo a ziemia. Adresy podałem wyżej, więc jakby co, to można ściągnąć plik instalacyjny ( jest bardzo mały, więc nie będzie problemów nawet z dyskami o pojemności poniżej 1 GB, choć w dzisiejszych czasach 80 GB to miniumum, więc radziłbym poroglądać się po sklepach, jeśli ktoś ma mniejszy. Proszę, tu jest adres dobrego sklepu internetowego www.komputronik.pl, tam można kupić takie dyski nawet przez wysyłkę, tylko trzeba podać swój adres.) Pozdrawiam XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD
QUOTE(_Soccom_ @ 11 11 2005, 14:36)

Ależ możemy pomóc, bo wg. mnie IE to najgorsza przeglądarka jaka może być, ma strasznie dużo luk i w ogóle jest bardzo stara. Ja bym polecał Mozillę albo Operę, bo to niebo a ziemia. Adresy podałem wyżej, więc jakby co, to można ściągnąć plik instalacyjny ( jest bardzo mały, więc nie będzie problemów nawet z dyskami o pojemności poniżej 1 GB, choć w dzisiejszych czasach 80 GB to miniumum, więc radziłbym poroglądać się po sklepach, jeśli ktoś ma mniejszy. Proszę, tu jest adres dobrego sklepu internetowego www.komputronik.pl, tam można kupić takie dyski nawet przez wysyłkę, tylko trzeba podać swój adres.) Pozdrawiam XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD
God damn, człowieku, umiesz czytac czy tylko pisać? Marylin wyraźnie napisał, że oczekuje pomocy przy usunięciu IE. Tylko IE. Tylko usunięciu. Nie pomożesz mu pisząc, że Opera jest lepsza, bo to mu nie jest potrzebne w obecnej sytuacji.
P.S. Plik instalacyjny Mozilli zajmuje 12MB więc nie jest 'bardzo mały' (zwłaszcza przy analogicznym Opery- 3,7MB).
Jeśli możesz, czytaj ten post tyle razy ile potrzeba, byś zrozumiał jego sens.
OFFTOP:
Zweryfikuj pogląd, jakoby dysk 80GB był absolutnym minimum. Mam 60GB i rzadko kiedy jest w połowie zapełniony. Zależy do czego wykorzystuje się komputer.
konstant
11 11 2005, 16:24
Ale przekret z tego Socoma
_Soccom_
11 11 2005, 18:34
"God damn, człowieku, umiesz czytac czy tylko pisać? Marylin wyraźnie napisał, że oczekuje pomocy przy usunięciu IE. Tylko IE. Tylko usunięciu. Nie pomożesz mu pisząc, że Opera jest lepsza, bo to mu nie jest potrzebne w obecnej sytuacji. Jeśli możesz, czytaj ten post tyle razy ile potrzeba, byś zrozumiał jego sens"
Koleś, czy Ty naprawdę nie kumasz, że robię sobie jaja? Tak cięzko to skumać? Po co ja niby te--> XD buźki stawiam?
"P.S. Plik instalacyjny Mozilli zajmuje 12MB więc nie jest 'bardzo mały' (zwłaszcza przy analogicznym Opery- 3,7MB)"
A skąd Ty, Panie Wszechwiedzący wiesz, że pisałem o pliku instalacyjnym Mozilli a nie Opery?
"Zweryfikuj pogląd, jakoby dysk 80GB był absolutnym minimum. Mam 60GB i rzadko kiedy jest w połowie zapełniony. Zależy do czego wykorzystuje się komputer"
Tu nie ma czego weryfikować. Przy dzisiejszych możliwościach komputerów ( p2p, coraz więcej zajmujące miejsca gry, filmy, programy) 40 GB (które nb. sam posiadam i mam je ciągle zapełnione) to naprawdę mało
QUOTE(_Soccom_ @ 11 11 2005, 18:34)

Koleś, czy Ty naprawdę nie kumasz, że robię sobie jaja? Tak cięzko to skumać? Po co ja niby te--> XD buźki stawiam?
To idź sobie robić jaja do spamu, po to powstał.

A skąd Ty, Panie Wszechwiedzący wiesz, że pisałem o pliku instalacyjnym Mozilli a nie Opery?
Teraz to mnie rozwaliłeś... Bo Mozilla była pierwsza? Bo tak jest zapisane w gwiazdach? Bo rzuciłem kostka i mi tak wyszło? Wybierz sobie odpowiedź, nie ma o czym 'dyskutować'.

Tu nie ma czego weryfikować. Przy dzisiejszych możliwościach komputerów ( p2p, coraz więcej zajmujące miejsca gry, filmy, programy) 40 GB (które nb. sam posiadam i mam je ciągle zapełnione) to naprawdę mało
Filmy trzymam na płytach i ewentualnie kopiuję na dysk na czas obejrzenia. Gram na konsoli. Programy? Poza kombajnami (jak pakiety Office) niewiele zajmuje powyzej 100MB. Jedynie z p2p masz rację- jak komputer chodzi 24/7 i ściąga się dla faktu ściagania a nie z potrzeby, to 40GB moze wydawać się 'mało'.
Jak chcesz odpowiadać, to zapraszam na PW.
Ja mam dyski 2x120GB i cały czas zapełnione ;/
_Soccom_
12 11 2005, 01:06
Ok, odpowiem na PW co by bez sensu tematu nie zaśmiecać.
Zainstalowałem wczoraj nową wersję Mozilli(1.5) i już są problemy
Nie działa mi cytowanie w szybkiej odpowiedzi.
Zaznaczam tekst, daję DODAJ ZAZNACZONY TEKST JAKO CYTAT i nic.. więc pytam, co jest?
Ogółem jestem lekko zawiedziony. Owszem działa trochę szybciej, ale panele(w tej wersji karty

)
często się przycinają.
moze zainstaluj opere? mi jakos firefox nie przypadl do gust
ja tam nie wiem, mi wszystko smiga, moze cos popieprzyles?
jezuu.. no i? dużo mi tym pomogliście, wiecie..
neospiderman
2 12 2005, 14:01
Mi tam też wszystko śmiga ok.
Spróbuj może zainstalować na nowo FF, tylko najpierw wyrzuć WSZYSTKIE pliki tego programu [te z kat. "Documents and Setings" też] i nie importuj ustawień z poprzedniej wersji - o ile to robisz. Jak przeczyścisz rejestr po odinstalowaniu to też się nic nie stanie

.
QUOTE(Mikes @ 2 12 2005, 13:10)

jezuu.. no i? dużo mi tym pomogliście, wiecie..
bo tylko ty masz taki problem, najwidoczniej
btw najnowsza to nie jest 1.0.7?
1,5 to najnowsza - wyszła parę dni temu.
Ja tez mam pytanie co do Firefoxa. Da się w niej ustawić domyślny program do ściągania taki jak np. FlashGet?
alienator
10 12 2005, 13:44
ściągnij
tego plugina i powinno dać radę.
tak patrzę na stronie fajerfoksa, to chyba wyszła nowa wersja 1.6a1

ale nie ma do sciagniecia
QUOTE(alienator @ 10 12 2005, 13:44)

ściągnij
tego plugina i powinno dać radę.
tak patrzę na stronie fajerfoksa, to chyba wyszła nowa wersja 1.6a1

ale nie ma do sciagniecia
No niestety Flashgot to nie to samo co FlashGet

No a;e lepsze to niż nic
EDIT:
A jednak! Wielkie dzięki
babciahania
12 01 2006, 23:54
witam,
mam problem z oglądaniem filmików na stronach.
ładują się i ładują i nigdy ich nie moge obejrzeć..
pościągałem pluginy do wmp mam tez QuickTime playera
i nie wiem, czemu nie moge ich obejrzeć...
na IE też nie działają..
ale np. z video.google.com działają aż miło
pomóżcie!
Przerzuć się na FireFoxa...?

Odkąd pamiętam nie mam zastrzeżeń.
wujek_dobra_rada
20 01 2006, 01:22
QUOTE(babciahania @ 12 01 2006, 23:54)

witam,
mam problem z oglądaniem filmików na stronach.
ładują się i ładują i nigdy ich nie moge obejrzeć..
pościągałem pluginy do wmp mam tez QuickTime playera
i nie wiem, czemu nie moge ich obejrzeć...
na IE też nie działają..
ale np. z video.google.com działają aż miło
pomóżcie!
moze cos ze flashem pokombinuj? u mnie tez nie dzialaja ale to wina flasha...przynajmniej taki blad wyskakuje.
koniol21
21 01 2006, 21:37
To samo było u mnie, w pewnym momencie filmy po prostu przestały sie odtwarzac. Pomogło zainstalowanie WMP 10-nie wiem jak, nie wiem czemu, ale pomoglo
MichAelis
16 04 2006, 13:57
Mam takie problem, ze ja zaloguje sie na naszym forum i wylacze opere, albo chociaz zmienie strona to po ponownym wlaczeniu forum juz nie jestem zalogowany. Pyta o zapamietanie hasla i takie tam, ale ciagle musze sie logowac...
sentinel
16 04 2006, 14:30
ustawienia ciasteczek - masz zaznaczoną opcję kasowania ciastek przy wyłączaniu przeglądarki.
MichAelis
16 04 2006, 14:54
nie mam zaznaczonych
Nie wiem czy to coś pomoże, ale podczas pierwszego logowania, po wpisaniu loginu i hasła powinno wyskoczyć boxi właśnie z pytaniem o zapamiętaniem. I powinno wybrać się "dla wszystkich stron z tego serwera" czy jakoś tak podobnie. U mnie na 8.54 autologowanie działa bez zarzutu.
W operze jest magiczny skrot klawiszowy ctrl+enter, po nacisnieciu nastepuje automatyczne logowanie, no chyba ze jest kilka hasel wtedy z okna wybierasz uzytkownika.
sentinel
16 04 2006, 20:24
pavlus, kica - to o czym piszecie to zwykłe zapamiętywanie haseł, nie ma nic wspólnego z autologowaniem;
michaelis - nie podałeś jaką masz wersję opery, ale generalnie w ustawieniach ciastek powininneś mieć aktywną opcję 'accept (all) cookies' i odznaczonę opcję 'delete new cookies (...)' oraz 'ask me before accepting cookies' (dla pewności). tak ustawiona opera (zakłądając, że jest to stabilny release, poprawnie zainstalowany, etc.) *musi* zapamiętywać ciastka i automatycznie logować cię na forum przy kolejnych wizytach.
o rly? :crazy:
Niby musi ale kiedyś też tak miałem że nie zapamiętywało (akceptacja cookies włączona).
Po jakimś czasie samo minęło
MichAelis
16 04 2006, 20:36
probowalem wszystkiego i lipa, zmienilem na FireFox :F
sentinel
16 04 2006, 23:52
dziwne, ja od lat korzystam wyłącznie z opery i problemów z logowaniem, także na forum pe, nie doświadczam - coś więc musi być nie tak po twojej stronie. ;->
MichAelis
17 04 2006, 10:10
Juz prawie jestem przyzwyczajony do FF, wiec narazie daruje sobie sledztwo czemu wlasnie tak, ale slyszalem ze tak bywa:)
jak wyłaczyć w Operze 9.0 moduł Bittorrent... ??
sentinel
4 05 2006, 21:05
wow, a masz już operę 9.0? skąd? nawet betatesterzy jeszcze jej nie mają... ;->
Jak by to powiedzial moj kumpel "tylko format". Ja radzilbym ci:
1. Odinstaloac opere
2. Wszystkiepliki ktore zostaly wyrzucic
3. Przyinstalic na nowo
Tez tak mialem i to mi pomoglo
babciahania
4 05 2006, 22:26
no dzięki dzięki za rady,
jakoś pewnego dnia zadziałało samo działać

(albo już nie pamietam, co robiłem)
ale czasami się zdarza że nie zadziała.
imo temat do zamknięcia, ale nie ja o tym decyduje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.