Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Profil
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
OsciBosci
omg jak ustawic zeby bylo tylko widac moj nick i avatar a nie bylo liczby postow itd.??
mario87
profile>your profile>profile stettings>privacy

Accept private message Tak
Display my web informations Tak
Display my messengers references Tak

a reszta na nie, ja mam tak ustawione
OsciBosci
Cos nie dziala...
ds
dziala - ja widze tylko nick, range i avatar - ty mozesz to zobaczyc tylko wtedy kiedy nie jestes zalogowany.
OsciBosci
hmm...a widac ilosc postow??
Kmiot
hmm...a widac ilosc postow??

killer-san
Swój Chłop

Ja widzę wszystko wink.gif
W przypadku Mario87 widać tylko nick, rangę i avatar.
OsciBosci
no to lipa ;/
mario87
a reszte ustawiłeś na NIE?
Anonymous
Warto wziąść też pod uwagę, że są bug'i na forum...

Ja np. jak jestem zalogowany widzę swój i podpis i avatar. Jeśli nie jestem, widzę tylko podpis [?]
Wniosek: wszyscy pozostali user'rzy widzą tyko mój podpis sad.gif

PS: Wszystko oczywiście mam ustawione jak trzeba...
mario87
berion jak jesteś zalogowany to widzisz wszystkie swoje informacjie które podałeś, inni użytkownicy widzą tylko to co chcesz przez zmienianie ustawień wink.gif
co do avatara i siga to w opcjach profile>your profile>profile stettings i gdzieś pod privacy można ustawić pokazywanie avatara, podpisu i czegfoś tam jeszcze wink.gif
A.Z.BEST
U mnie tylko A.Z.BEST i The Prophet widać, aight? Wszystko na nie w privacy dać i gotowe tongue.gif.
Stachu
No to jak to z tym jest?

Też nie chce ,żeby było widać wskaźnika postów i całej raszty(poza avem i rangą),a jak ustawiam to tak jak jest opisane powyżej to chyba nie wychodzi ,bo wszystko widze.A może to tylko u mnie?
Kmiot
No to jak to z tym jest?

Też nie chce ,żeby było widać wskaźnika postów i całej raszty(poza avem i rangą),a jak ustawiam to tak jak jest opisane powyżej to chyba nie wychodzi ,bo wszystko widze.A może to tylko u mnie?

Solid
Weteran

W przypadku 'Skąd' to wystarczy chyba tylko nic nie wpisywać w odpowiednim polu w 'Profilu' i pozostawić je puste, a ta informacja powinna się nie wyświetlać, a 'Gender' to nie wiem - bo coś trzeba zaznaczyć confused.gif
OsciBosci
A co teraz widac u mnie??
Hubi
Widac tylko
Killer- san
Swoj Chlop
Avarat

Nawet nie jest pokazane czy jestes on- line.
OsciBosci
A no to teraz jest fajnie
Hubi
Ale chyba nie chciales zeby widoczna byla Twoja ranga.
OsciBosci
Teraz jest ok, nick, ranga i avatar.
Anonymous
Trza było dwa dolne na nie ustawić i poszło

Teraz jestem max anonimowy :wink:
Stachu
Trza było dwa dolne na nie ustawić i poszło

Teraz jestem max anonimowy :wink:

Tak anonimowy ,że nawet nicku nie widać laugh.gif

To u góry to ja byłem laugh.gif

U Was teraz też widać tylko mój av ,nick i range?No i podpis oczywiście?
el ZAX

U Was teraz też widać tylko mój av ,nick i range?No i podpis oczywiście?

Tak jest - tylko nick. ranga, avek i sygnaturka.
Kmiot
Spodobało mi się i też w to wchodzę wink.gif
Zostawiam tylko nick, rangę i avatar (zgadza się?). Reszta jest nieistotna tongue.gif
vip77

Zostawiam tylko nick, rangę i avatar (zgadza się?).

tak
dragu
Geeeez, nie potraficie się wylogować i sami zobaczyć?? Mi to się jakoś udało bez zbędnego pieprzenia icon_twisted.gif .
Hubi
A co teraz u mnie widac? Zalezy mi na nicku, randze i avaracie (bez innych informacji i zielonej/szarej lampki przy nicku)
el ZAX
A co teraz u mnie widac? Zalezy mi na nicku, randze i avaracie (bez innych informacji i zielonej/szarej lampki przy nicku)

Jest tak jak chcesz.

A wogóle to
Geeeez, nie potraficie się wylogować i sami zobaczyć??

No wlasnie.
Minio
A co to, jakaś nowa moda na anonimowość? Hubiego rozumiem- boi się, że ktoś mu wpadnie na chate i obije morde za te głupie offtopy smile.gif. Jak ktoś chce, niech wali na PW, to mu napiszę, w jakim mieście mieszka smile.gif.
Ale reszta? Aż tak wam zależy na anonimowości, to może będziecie pisać posty jako "Gość" (jak Solid).
Musiałem napisać, co mi na sercu leży, bo wydaje mi się to głupie.
el ZAX
A co to, jakaś nowa moda na anonimowość? Hubiego rozumiem- boi się, że ktoś mu wpadnie na chate i obije morde za te głupie offtopy smile.gif. Jak ktoś chce, niech wali na PW, to mu napiszę, w jakim mieście mieszka smile.gif.
Ale reszta? Aż tak wam zależy na anonimowości, to może będziecie pisać posty jako \"Gość\" (jak Solid). 
Musiałem napisać, co mi na sercu leży, bo wydaje mi się to głupie.

Coz, skoro jest taka mozliwosc na forum to dlaczego by z niej nie skorzystac :wink: Nie jest to zabronione ani nic - mamy wolny kraj smile.gif
Hubi
Nikt tu nie chce byc anonimowy. Nie jest zadna tajemnica w jakim miescie mieszkam- spytajcie Cegly smile.gif Po prostu nie weim po co pokazywac ile ma sie postow. Przeciez to nie jest zabawa w nabijanie postow. Gdy uzytkownicy maja konta pokazane tak jak ja i inni, to forum staje sie bardziej przejrzyste i estetyczne.
MichAelis
Hubiego rozumiem- boi się, że ktoś mu wpadnie na chate i obije morde za te głupie offtopy smile.gif.

LOL
no niech sie boi.
laugh.gif
Hubi
A kto powiedzial ze sie boje? Co Wy za glupoty wypisujecie.
Jednak wrocilem do starego profilu ze wszystkimi informacjami. Nie pytajcie dlaczego.

EDIT:
Wcale nie nabijam postow, ale pozatym zgadzam sie z tym co napisales Minio.
Minio
Sorry, ale nie mogę się powstrzymać (i tak ktoś by to napisał):
Przeciez to nie jest zabawa w nabijanie postow.

To czemu TY to właśnie robisz icon_twisted.gif
A bardziej na serio: ja osobiście lubie, gdy wiem z kim mam do czynienia. Lubie wiedzieć, gdzie ktoś mieszka (czy blisko czy daleko ode mnie- może byśmy razem pograli?), ile ma lat i jakiej jest płci. Dzięki temu w miare wiem, z kim gadam (bo Avatar to tylko obrazek- np. mój nie jest bynajmniej podobny do mnie w rzeczywistości). Moje spojrzenie.
nWo
A bardziej na serio: ja osobiście lubie, 
gdy wiem z kim mam do czynienia,
gdzie ktoś mieszka (czy blisko czy daleko ode mnie- może byśmy razem pograli?), 
ile ma lat i jakiej jest płci.

[b]O jezu :!: numery konta i imiona rodziców tez mam podac question.gif rozmiar buta i kołnierzyka cie zadowolą :wink: laugh.gif biggrin.gif arrow.gif a tak swoją drogą to gdzie jest opcja w opcjach ktora wyłacza pokazynie ilości postów question.gif
Anonymous
Nie, nie i jeszcze raz nie! Źle mnie zrozumiałeś. Nie chcę wiedzieć jak wyglądasz i nie mam zamiaru szukać na tym forum czegoś innego niż dyskusji na temat okołogrowy (są strony typu sympatia.pl BTW: jest tam mój nauczyciel od matematyki smile.gif ). Tylko ja chcę się czuć na tym forum jak na podwórku. Spotykam się z ludźmi (3/4 nie znam, ale to inna sprawa) i wiem o nich co nieco (powierzchownie). DO tego służą te informacje.
Chcesz podać numer konta? To podaj jeszcze kod PIN smile.gif
Musisz wybrać "Profil" (na górze strony), tam dajesz "profile", potem "privacy" i zaznaczasz drugą opcje od dołu ("Display my messengers references") na nie i wysyłasz. Powinno być tak, jak chcesz.
Minio
A ten na górze to ja. Sam nie wiem jakim cudem, ale wysłało to jako "Gość" smile.gif. Chyba znam sposób- walcie na PW.
palo

A bardziej na serio: ja osobiście lubie, gdy wiem z kim mam do czynienia. Lubie wiedzieć, gdzie ktoś mieszka (czy blisko czy daleko ode mnie- może byśmy razem pograli?), ile ma lat i jakiej jest płci. Dzięki temu w miare wiem, z kim gadam.

popieram w 100%. Ja też, jak ktos pisze coś intrygującego patrze odruchowo na range, ilośc postów, wiek etc. To się przydaje, bo wiesz mniej więcej, z kim gadasz. Trzynastoletnim chłopaczkiem, czy np. trzydziestoletnim mężczyzną. A tak, jak jest tylko nick, ranga i avatar, to nie wiesz, z kim masz do czynienia.
dragu
Nie ma tych danych...

.... i liczy się tylko to, co sobą reprezentujesz.
Minio
Oczywiste jest to, żę liczy się to co sobą reprezentujesz. Tylko jeśli tylko to się liczy, to dlaczego nie podać ile ma się lat czy gdzie się mieszka? Czy ktoś się wstydzi, że mieszka na wsi (lub małym mieście) a nie w stolicy? Czy może nie chce podać wieku z obawy przed niepoważnym potraktowaniem??
Poza tym: te informacje zwiększają wiarygodność. Wiesz, że to żywy człowiek a nie jakiś robot czy program do pisania postow.
Osobiście nie mam zamiaru ukrywać tych informacji (wiek, miasto ilość postów i inne). Jeżeli wy nie chcecie ich pokazywać, to wasza sprawa. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać, aby je podawał do publicznej wiadomości.
Chyba można już zamknąć ten temat, bo nic mądrego już tu nie napiszemy.
Berion
Nie ma tych danych...
... i liczy się tylko to, co sobą reprezentujesz.

Z grubsza: Masz rację...
- Ja np. chcę mieć widoczną ilość postów, ale jednocześnie nie chcę aby ktoś pomyślał, że mam ją widoczną tylko po to, aby inny user pomyślał: "łał ma 5000 postów, no to pewnie zna się na rzeczy" - czy coś w tym stylu... ...
Mam ja widoczną ponieważ lubię wiedzieć ile ich napisałem i ile mi ich ubywa... Po co to piszę? Hmm... trochę mnie to ruszyło co napisałeś.

Druga sprawa:
Mam zaznaczone w opcjach co trzeba i nie widać mojego avatara. Widzę go po zalogowaniu... Jak mi to wytłumaczycie? :|
dragu
Gdy jestem zalogowany, to widzę wszystkie swoje dane, więc pewnie stąd Ty również widzisz swój avatar.
Berion
Gdy jestem zalogowany, to widzę wszystkie swoje dane, więc pewnie stąd Ty również widzisz swój avatar.

Mój problem polega na tym, że jest widoczny tylko dla mnie. Chciałbym aby był widoczny również dla was... ...
dragu
Display my web informations - tak
Display my personnal informations - nie.

Powinien być widoczny avatar...
Stachu
Bez danych jest przejżyściej ,pozatym wskaźnik postów jest beznadzejny.

Po co ludzie maja wiedzieć ile ich napisałem?Chce być równy z tymi co dopiero tu weszli.Ogólnie mam gdzieś co myślą ,ale nie chce żeby sugerowali się tym wskaźnikiem.No i najważniejsza sprawa to pisanie postów dla wskaźnika.Wkurzają mie takie teksty ,że niby pisze coś tylko dla postu.No i teraz jak wskaźnika nie widać to chyba jasne ,że mi to wisi.

A co do danych osobowych.Chcecie wiedzieć z kim macie do czynienia?A niby po co?A jak ktoś bardzo chce się spotkać to przecież jest priv.

Berion
Mam ja widoczną ponieważ lubię wiedzieć ile ich napisałem i ile mi ich ubywa...

Ty masz stary pecha z tym profilem i....nie chce Cie martwić ,ale wskaźnika postów też Ci nie widać.No ,jedynie Ty go widzisz.Osobiście nie lubie zastanawiać się jakie posty mi wyparowały.Anóż jakieś sensowne(chociaż niewiele ich
laugh.gif )
Kmiot
A bardziej na serio: ja osobiście lubie, gdy wiem z kim mam do czynienia. Lubie wiedzieć, gdzie ktoś mieszka (czy blisko czy daleko ode mnie- może byśmy razem pograli?), ile ma lat i jakiej jest płci.

A może ktoś nie chce z Tobą grać i zawierać nowe znajomości na podstawie miejsca zamieszkania? Ja np. nie mam ochoty żeby mi ktoś marudził nad uchem, że mieszka w moim mieście itp.
Zupełnie zbędna wydaje mi się świadomość czy ktoś z kim dyskutuję, jest stąd czy stamtąd, ile ma postów, czyli ile siedzi już tutaj i jak się orientuje w realiach (to poniekąd mówi ranga, a wiadomo, że "nieznajomi' często gubią się i popełniają błędy - norma - dopiero się uczą), a tym bardziej kiedy dołączył i czy akurat jest online - bzdura.
Berion
Huh!! 8O
Teraz jest piknie hyh.gif Powinien być widoczny podpis/avatar ... i tak jest w istocie.

Dzięki Dragu. Najlepsze jest to, że miałem tak właśnie ustawione... Zaglądam... i 8O
Minio
Zupełnie zbędna wydaje mi się świadomość czy ktoś z kim dyskutuję, jest stąd czy stamtąd, ile ma postów, czyli ile siedzi już tutaj i jak się orientuje w realiach (to poniekąd mówi ranga, a wiadomo, że \"nieznajomi' często gubią się i popełniają błędy - norma - dopiero się uczą), a tym bardziej kiedy dołączył i czy akurat jest online - bzdura.

To Twoje spojrzenie. Moje znasz. I ogólnie Twoje argumenty są dobre, ale z jednym się nie zgodzę- lampka "online". Akurat dla mnie jest ona świetnym pomysłem, dzięki któremu wiem, czy szybko mogę liczyć na odopwiedź. Ty nie chcesz udzielać tych informacji- nie rób tego. Mi nie przeszkadza, że ktoś widzi, ile napisałem postów- zostawiam to. Jak napisał SMUGGLER (chyba tak się pisze tą ksywke): "jeden lubi pomidorówke, drugi ogórkową". Nie ma sensu z tego powodu skakać sobie do gardeł.
BTW: chyba najgłupszy konfilkt, w jakim kiedykolwiek uczestniczyłem. Z mojej strony EOT, więc proszę, abyście nie odpisywali.
nWo
[b]Ja nadal widze ile mam postów icon_evil.gif a mam takie ustawienie
loco_pl
dobra to moze zapalimy lufke pokoju zeby atmosfere rozluznic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.