QUOTE(Batman @ 4 08 2005, 11:20)
Crimson tide - "Roll Tide"
Hunt for Red October - "Russian Navy Hymn"
The Italian Job
Ja na przykład tych motywów nie kojarzę, ale to już chyba tylko mój problem
Kmiot: Nie mow mi, ze nie slyszales glowne motywu Karmazynowego Przyplywu, bo kto jak kto, ale Zimmer robi zayebista muze do filmow. A co do Italian Job to popelnilem blad, bo raczej mi chodzilo o pare utworow, a nizeli jeden charakterystyczny. Napewno slyszales pare kawalkow z tego OST, bo w wielu trailerach one leca.
Nie no. Może i słyszałem, ale po prostu nie kojarzy mi się on z filmem.
A co do Italian Job, to nawet nie oglądałem (ani trailerów, ani filmu) więc stąd moja nieznajomość tematu.
QUOTE(Kmiot @ 4 08 2005, 21:13)
A co do Italian Job, to nawet nie oglądałem (ani trailerów, ani filmu) więc stąd moja nieznajomość tematu.

Sorry za OT, ale chce wyjasnic sprawe

. Nie chodzilo mi o trailer Italian Job, tylko trailery innych bardzo znanych filmow. Polcema zassac Tobie ten OST bo sam sie zdziwisz ile jest tam znajomych motywowo. Np. ostatnio slyszalem ta muzyke w trailerze Skarbu Narodow.
Ölschmitz
5 08 2005, 08:29
druzyna a
makgajwer (ch... wie jak to sie pisze hyhy)
archiwum x
star wars
rozowa pantera
benny hill
te sa bardzo charakterystyczne, a nie polowanie na czerwony pazdziernik rotfl, ktos chyba nie do konca rozumie ten temat, tak samo jak szczurek wymieniajacy power of love z powrotu do przyszlosci. przeca nie o ot chodzi. np. pulp fiction ma charakterystyczny motyw ten grany na napisach.
szczurek
5 08 2005, 10:18
rzeczywiście wybacz mistrzu, już nie będe
No więc
Knightrajder (ch... wie jak to sie pisze hihi)
Chociaz nie, to przeciez serial. Znowu nie zrozumialem tematu
To moze
Gareth Gates - Unchained Melody z Ghosta albo
John Travolta & Olivia Newton - You're the one that I want
??11
QUOTE(Batman @ 4 08 2005, 11:20)
[...]
Mission Impossible
[...]
Tylko sie nie śmiejcie - ja wczoraj późno bo późno pomyliłem ten theme z Bondem ;>
Ölschmitz
5 08 2005, 14:02
szczurek - mylisz malego z palcem. knightrider pasuje jak ulal, bo to charakterystyczny motyw. nie wiem jak ci to wytlumaczyc. powiedzmy slyszysz w radiu power of love. myslisz sobie "to ta piosenka power of love jakiegos tam kolesia". potem leci muzyczka z archiwum x np. i wtedy kojarzysz odrazu ten serial. ma byc charakterystyczny motyw.
to tak jakbym powiedzial, ze charakterystycznym motywem z filmu pulp fiction jest "son of a preacher man". bezsensu i daruj sobie ironie "mistrzu" bo nie jestes zabawny.
szczurek
5 08 2005, 19:58
Hmm o ile się nie myle to nazwa tematu brzmi "
Charakterystyczne motywy muzyczne z filmów". Póxniej w pierwszym poście czytamy.
"Pytam jakie wg Was są najsłynniejsze motywy muzyczne z filmów. Nie chodzi tutaj o całe soundtracki, ale o charakterystyczne kawałki, które automatycznie kojarzą się z odpowiednim filmem i nie sposób ich pomylić. "
Hmm o ile dobrze rozumuje to chodzi o kawałki które automatycznie kojarzą się z filmem, a nie o motywy przewodnie (inna sprawa, że te są głównie wymieniane)
Moim numerem jeden jest
Ennio Morricone - Le parrain [Godfather]
Nie sposób pomylić
Przestańcie się kłócić, bo wiadomo o co chodzi. Olszesky ma rację i chodziło mi głównie o takie motywy. które prawie każdy skojarzy, ale to nie znaczy, że skoro komuś się "Son Of A Preacher Man" kojarzy z "Pulp Fiction" to nie może o tym wspomnieć. Może. Na tym polega temat do dyskusji, a nie taki jedynie do wymienienia i dania sobie spokoju (np. Twoja najlepsza gra, albo Twój najlepszy kawałek muzyczny, bo wtedy nie ma o czym dyskutować

)
@szczurek - nie czepiaj się mojego pierwszego postu, bo starałem się jak najlepiej wyrazić o co mi biega, nie popadając w słowotok

Wyszło jak wyszło i w zasadzie wszyscy wiedzą o co chodzi

Czyli chyba gra gitara
requiem dla snu- sommer overture
w sumei to chyba kazdy kawalek z ost jest charakterystyczny
nawet remix dla lotr kojarzy mi sie z requiem;p
Hah, przypomniał mi się motyw ze "Słonecznego Partolu" ahahahaha.
Innego podkładu muzycznego przy którym biegał by Dejwid Haselhof aka Micz Bjukanon sobie nie wyobrażam
frida 13th, halloween, predator, resemary baby,jaws, omen
dmlakers
7 09 2005, 20:25
Star Wars, Robocop, Predator, Terminator ... no i oczywiscie Rambo
Solidny (pan)
7 09 2005, 20:42
Star Wars
Mission Impossible
Mortal Kombat

Terminator
Motywy Matrixa
Panowie, a o Bondzie nie zapomnieliscie??

Głowny motyw muzyczny, a nie jakies piosenki maddonny

Wiecej nie chce mi sie wypisywac, zreszta i tak byly juz przedstawione
- The X Files
- Rambo III
- Allo allo
- Requiem dla snu
- Mortal Kombat
Nimloth_1988
10 09 2005, 13:37
Dla mnie najbardziej charakterystycznymi motywami są motywy z STAR WARS

, ale lubię też piosenki ze Shrek'a
Podpisuję się pod większością wymienionych...
ALE KRUWA JEGO MAĆ!!!
Powierzchownie zczaiłem wszystkie posty i NIKT nie wspomniał NICANIC o Williamsie i jego motywie muzycznym do Parku JurajskiegoPogięło WAS, koledzy;)???
Widocznie był on zbyt mało charakterysytczny
Solidny (pan)
3 10 2005, 22:05
TITANIC chyba

.
Wiesz, motyw bardzo znany, ale komu chce się zastanawiać 5 minut nad postem i przypominać 20 motywów.
A i przypomniał mi się motyw Władcy Pierścieni, najczęsciej występujący w pierwszej części. Takie głośne tuby. No wiecie, ten groźnie brzmiący

. No i motyw Rohanu przewija się przez II i III część. Wypas.
caly ost z Rubber Johnny
QUOTE(Zabuza @ 6 08 2005, 23:26)
requiem dla snu- sommer overture
w sumei to chyba kazdy kawalek z ost jest charakterystyczny
nawet remix dla lotr kojarzy mi sie z requiem;p
Lux Aeterna jest mocniejszy IMO jeżeli chodzi o ten OST.
2razyjot
5 10 2005, 10:21
Motywy? No moze nie sa to filmy pelnometrazowe ale:
- Druzyna A - ile ja bym dal za jakas serie na dvd.
- MacGyver - kekekekeke.
- Knightrider - nie wiem czy nazwa poprawna ale kazdy wie o co chodzi.
A z pelnometrazowych to zdecydowanie
- Koszmar z ul. Wiazow - ta melodyjka sni mi sie po nocach.
House of 1000 Corpses i Rob Zombie ze swoim House of Sin poza tym Terminator 2 Main Theme i Indiana Jones Theme
Star Wars Imperial March Metal Gear Solid Theme nie chodzi mi o końcówke tylko o sam początek ten z łodzią podwodną. Tak wiem, MGS to nie jest filmy tylko gra ale dla mnie to juz jest dzieło na miare Filmu.
QUOTE(kempa @ 3 10 2005, 18:03)

Jurassic Park Main Theme

Mało charakterystyczny??? Wolne żarty

Napewno bardziej niż większość TU wymienionych;) Ale jak tam chcecie... Dla mnie Williams jest (pipi)... kompozytor i tym kawałkiem zarządził...
Theeee Siiimpsooons tum tum tum tururum tum tum tururum tururum ...
QUOTE(Burthess @ 7 10 2005, 20:21)
Theeee Siiimpsooons tum tum tum tururum tum tum tururum tururum ...

Jak ja mogłem o tym zapomnieć

. No i jeszcze jest początkowy motyw z Labolatorium Dextera

.
Sąsiedzi
Solidny (pan)
7 10 2005, 21:13
QUOTE(Royal @ 7 10 2005, 14:45)

Jurassic Park Main Theme

Napewno bardziej niż większość TU wymienionych;) Ale jak tam chcecie... Dla mnie Williams jest (pipi)... kompozytor i tym kawałkiem zarządził...
Na tyle, że widziałem wszytskie części i nie kojarzę go
QUOTE(Solidny (pan) @ 7 10 2005, 22:13)
QUOTE(Royal @ 7 10 2005, 14:45)

Jurassic Park Main Theme

Na tyle, że widziałem wszytskie części i nie kojarzę go

Nie no. Jakbym go teraz usłyszał, to zapewne bym z niczym innym go nie pomylił, ale w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć jak on leciał nutami. Napewno dosyć charakterystyczny był.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.