Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Charakterystyczne motywy muzyczne z filmów.
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2
Kmiot
Pytam jakie wg Was są najsłynniejsze motywy muzyczne z filmów. Nie chodzi tutaj o całe soundtracki, ale o charakterystyczne kawałki, które automatycznie kojarzą się z odpowiednim filmem i nie sposób ich pomylić.
Dla mnie to zdecydowanie:
arrow.gif główny motyw z 'Gliniarza z Beverly Hills' - Axel F. - prosty, a nieśmiertelny
arrow.gif motyw z 'Mission: Impossible'

btw. dwa chyba najpopularniejsze swego czasu dzwonki na telefony wink.gif

Macie jakieś pomysły?
szczurek
Eye of The Tiger - tum, tum tum tum. TUM TUM TUUUUUUUUM
Marsz imperialny
Huey Lewis & the News - Power of Love [BttF]
Outatime Orchestra - Back to the Future Overture [BttF]
Kali
Indiana Jones i Odyseja Kosmiczna:)
dmlakers
Charakterystyczne motywy z filmow question.gif Dla mnie istnieja tylko z :
arrow.gif Star Wars
arrow.gif Robocop 1-2
arrow.gif Beverly Hills Cop
arrow.gif Jackass
arrow.gif Terminator
arrow.gif Predator
arrow.gif Indiana Jones
arrow.gif Miami Vice ( w tym Crockett Theme biggrin.gif )
Humulus XP
Motyw muzyczny, kiedy przedstawiają się Rycerze Ni ("We are the Knights who say...Ni!!") z filmu Monty Python and the Holy Grail.
tybalt
Zdecydowanie na pierwsze miejsce wysuwa się motyw z Pul Fiction !
przy okazji sprobojcie zapodac sobie do Burnouta 3 ten motyw i trasę Riviera icon_twisted.gif

TAXI Luca Bessona się kłania laugh.gif
Il Capitano
Wg. mnie takim mocno charekterystycznym motywem zapadajacym mi w pamiec na dlugie, dlugie wieki jest fragment z filmu American Beauty!
Reklamowka powiewajaca na wietrze i pianiono Thomasa Newmana...cos pieknego...poezja...czlowiek wpatruje sie w to jak w ducha...zaczyna gleboka droge do innego swiata ktory jest pokryty lekka wznoszącą sie mglą...

Takim motywow w tym filmie jest bez watpienia wiecej, nie bede sie tutaj rozpisywal...Poza tym zalatwilem sobie soundtrack z tegoz wlasnie filmu i slucham podczas cwiczen, moja osoba zaczyna przypominac Lestera Burnhmana cool.gif

Kolejnym niezapomnianym momentem ale juz nie tak priorytetowym jest scena z filmu Terminator 2 w ktorej to T-1000 zostaje powolutku opuszczany do lawy ,wjezdza wspaniala muzyka i na zakonczenie jego pamietny kciuk...bedzie dobrze...jest OK!

Kolejny motyw z tego filmu to akcja w barze! Odebranie ubrania, kluczykow od motoru, wyjscie na zewnatrz. Mala konsultacja z wlascicielem: "...nie pozwole abys odebral mu motor..." ,szybkie wziecie okularow , muzyczka ZZTop(mam ich plytke cool.gif ) i odjazd na harley'u czy innym choperze...

Motyw z "Ostatniego Samuraja" gdzie Katsumoto wraz z kapitanem 'Olgrenem' i cala inna plejadą wspanialych i 'mitycznych' wojowników wjezdzali na koniach do miasta. Kapitalny dzwiek, kapitalna otoczka dzwiekowa...oj taaaa

Nasuwa mi sie tutaj jeszcze wiele motywow z Wladcy Pierscieni ale wspomne chociazby o motywie z 'Powrotu Krola'. Bitwa o Minas Tirith, scierwa staraja sie zdobyc 'miastofortece'. Wylania sie Krol Eomer(czy to oby on :? Nakreca swoich ludzi do walki: "naprzod Rohimirowie za Rohan za cos tam... tongue.gif i przepotezny szturm paru tysiecy jazdy!!! Znowu kapitalna sciezka dzwiekowa sie uwidacznia po czym rzeznicze ciecie....

Kolejny film to "Braveheart" i tortury na Williamie Wallace'e.
"Blagaj o litosc, wystarczy krzyknac a bol przeminie..." Ludnosc "....litosci,litosci...!!!!" No dalej Williamie "litosci..." a on :
"FREEEEEEEEEEEEEEEDDDDDDDDDDDDOOOOOOOOOOOOMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!"
MUZYKA A JA PŁACZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Takich motywow jest znacznie, znacznie wiecej, niezliczona ilosc ...jezeli mi sie cos przypomni nie omieszkam napisac...
puszkin
motywy ze szczęk i gwiezdnych wojen
neospiderman
Z niewymienionych to w/g mnie np. "Hymn To Red October (Main Title)" [Polowanie na czerwony pażdziernik]
i jak dla mnie osobiście motyw z filmu Swordfish [Kod Dostępu] Planet Rock - Paul Oakenfold
speedX
Terminator (main theme)
Matrix (main theme)
Highlander ("Who Wants To Live Forever?")
Gladiator ("Now We Are Free")
Braveheart
Star Wars
Predator
Mission: Impossible
Blade (New Order - Confusion)
dragu
Eye of The Tiger - tum, tum tum tum. TUM TUM TUUUUUUUUM

Chyba coś pokręciłeś icon_twisted.gif
Powino być
tum. tum tum tum. TUM TUM TUM TUUUUUUUM
Chyba, że źle pamiętam wink.gif
Diabeu
Terminator
Halloween
ds
ojciec chrzestny (nino rota - godfather)
Ceglash
Halloween
Mission Impossible
Hanzo
Matrix (main theme)

Czyli co? Ten kawalek Mansona? On ma sie kojarzyc z Matrixem? lol :]
speedX
Matrix (main theme)

Czyli co? Ten kawalek Mansona? On ma sie kojarzyc z Matrixem? lol hyh.gif

Jakiego, kuzwa, mansona??
Chodzi mi o temat przewodni Matrixa > Main Title, czy jakos tak.
A poza tym Juno Reactor vs. Don Davis - Navras (napisy koncowe z Revolutions) jest genialny.
Kmiot
No tak, dorzucę jeszcze przewijające się tutaj:
arrow.gif Eye Of The Tiger z "Rocky'ego"
arrow.gif Indiana Jones - motyw główny
arrow.gif Gwiezdne Wojny
Swoją drogą utwory te maja to do siebie, że są miksowane, powstają dziesiątki innych aranżacji i w ogóle wszyscy chcą kawałek tego tortu, a wersja oryginalna i tak brzmi zawsze (prawie) najlepiej wink.gif
ps. chociaż Axel F. - Music Instructora brzmi ciekawie biggrin.gif
Hanzo

Skoro napisales "Matrix (main theme)", to jednoznaczne dla mnie to jest z piosenka, ktora robi za muzyczny main theme Matrixa, czyli kawalek Mansona - Rock Is Death
...
Obsolete

Skoro napisales \"Matrix (main theme)\", to jednoznaczne dla mnie to jest z piosenka, ktora robi za muzyczny main theme Matrixa, czyli kawalek Mansona - Rock Is Death
...

potrafisz ty odroznic singiel promujacy od tematu glownego? "Rock is dead" tak w ogole.

Zeby sie nie powtarzac z tym, co juz bylo: main theme z Pulp Fiction
Hubi
Gliniarz z Beverlly Hills
BOBAN
wszystkie motywy ze StarWars...to po prostu klasyka (w szczególności Imperialny marsz)

wczorajszy temat z "Taksówkarza"...Ilekroć to włyszę to wymiękam

oczywiście "Indiana Jones", "Gliniarz z Beverly Hills"...zapada w ucho od pierwszego słuchania aż do końca życia

P.S. może nie charaktyrystyczny, ale uwielbiam bo słuchać (heh czasami tylko początek filmu se puszcze)...mianowicie "Imperium słońca", cudna pieśń wink.gif
nWo
[b]Terminator 2
Star Wars
Indiana Jones
God Father
Predator
No Maciek
Gladiator (The Battle)
Mission Impossible
Night at Roxbury (What is love ;D)
Star Wars
K-PAX
Kmiot
[quote][b]Predator

Cholera, zabijcie mnie, ale nie pamiętam tego motywu, mimo, że film oglądałem parokrotnie :oops:
Zdaża się wink.gif
kica
[quote][quote][b]Predator

Cholera, zabijcie mnie, ale nie pamiętam tego motywu, mimo, że film oglądałem parokrotnie :oops:
Zdaża się wink.gif[/quote]
Potwierdzam - nie moge skapnac jaki tam motyw byl - a to tez jeden z moich ulubionych filmow :wink:
JJJ

Skoro napisales \"Matrix (main theme)\", to jednoznaczne dla mnie to jest z piosenka, ktora robi za muzyczny main theme Matrixa, czyli kawalek Mansona - Rock Is Death
...

jedyne co sie chyba z matrixa kojazy to motyw wejscia neo do budynku i ta muzyczka taka przy scenie z najazdem na jego trepy ^^
speedX

...

jedyne co sie chyba z matrixa kojazy to motyw wejscia neo do budynku i ta muzyczka taka przy scenie z najazdem na jego trepy ^^

Propellerheads - Spybreak!
Owszem, niezly, chociaz produkcje Juno Reactor i Dona Davisa wymiataja.
Beliaal
kawalki z reqiem dla snu nie sposob ich pomylic
dracula dla mnie niezapomniana

a teraz z innej beczki kawalki ktore latwo mozna pomylic
produkcja zimmer filmy
The Rock
Crimson tide

zawsze mam problemy z ich rozroznieniem icon_twisted.gif
DiS666
arrow.gif Władca Pierścieni:Drużyna Pierścienia (A knife in the dark)
arrow.gif Rocky(Main theme)
arrow.gif Top Gan (take my breath away)
arrow.gif Blade (dyskoteka)
arrow.gif Przyjaciele(muzyka z intra :wink: )
arrow.gif Młodzi Gniewni / Dangerous Minds ( Gangsta's Paradise)
arrow.gif MacGyver (Main theme)
arrow.gif Ghostbusters (Main theme)
arrow.gif Mision Imposible (Theme)
arrow.gif Star Wars (Imperial March)
arrow.gif The A-Team.(TU-TU-TU-DU-TU :wink: )
arrow.gif The X-Files (Main)
arrow.gif Terminator 2 (Theme)
A słyszał ktoś Spiderman 70s Cartoon Theme, to dopiero klasyk
tybalt
Zdecydowanie na pierwsze miejsce wysuwa się motyw z Pul Fiction !
przy okazji sprobojcie zapodac sobie do Burnouta 3 ten motyw i trasę Riviera  icon_twisted.gif 

TAXI Luca Bessona się kłania  laugh.gif

potrafisz ty odroznic singiel promujacy od tematu glownego? \"Rock is dead\" tak w ogole. 

Zeby sie nie powtarzac z tym, co juz bylo: main theme z Pulp Fiction

Nie wyszło ;-)
Dodaje jeszcze motyw Bonda bo w sumie super znany a nie wiem czy ktos wymieniał %-)
szafa
Dziwie sie, ze jeszcze nikt nie napisal o 'rolsie wsrod gl. motywow muzycznych' - kawalku pochodzacego z filmu 'Dobry, Zły i Brzydki' Sergio Leone. Pewnikiem niewielu bedzie wiedzialo, o ktory kawalek chodzi, ale dam glowe, ze slyszeli go przynajmniej raz w zyciu(chociazby w innych filmach).

Nie mozna rowniez nie wspomniec o 'main theme' z 'Czterech pancernych i psa'.
Kali
Aaaaaa - wazna sprawa: GREMLINY ATAKUJA!biggrin.gif Tututuruuuu tumtum tututuruuu tumtum tu tutu tututututum tum:)
iaikO
Plebania OST miażdży ;p

A poważnie, motywy z Requiem for a dream zostają w pamięci na długo...
Perzot
Wg mnie 2 najbardziej znane to :
-Mission Impossible
-Rocky
Yhu
Lost Of The Mohicans - motyw na początku filmu (polowanie)
Braveheart - gdy Wallace ma sen o wisielcach
Gladiator - wstęp do walki na początku i jej ciąg
Gwiezdne Wojny - Vadder wychodzi ze statku i podkład muzyczny z utworu "Imperial March"
tk
"Psychoza" scena z typką pod prysznicem biggrin.gif
nemo_O
-Mission Impossible
-Rocky
-Braveheart
-Efekt Motyla
-Spiderman
-Drużyna A ;]
ds
aha jeszcze motyw z Knight Rider (tutututuTumTumTummtutututumtumtum polecam).
BOBAN
przyszło mi namyśl jeszcze coś temat z "Mortal Kombat"
tk
przyszło mi namyśl jeszcze coś temat z \"Mortal Kombat\"

Rzeczywiście swego czasu bez przerwy słuchałem tej pisoneki.

"MOOOOORTAAAAAAL KOOOOOOOMBAAAAAAAAT ! TumTumTumTUmTUm" biggrin.gif
Kmiot
przyszło mi namyśl jeszcze coś temat z \"Mortal Kombat\"

Wczoraj po pijanemu mi się też ten motyw przypomniał smile.gif Rzeczywiście jeden z podstawowych obok tych co wymieniłem. Aż wstyd, że dopiero teraz się przypomniał. Baaaardzo charakterystyczny.
Hanzo
Jan Hammer - Crockett's Theme
Chyba nie trzeba mowic z jakiego to serialu :)
Beliaal
ino nietoperek znaczy batman sie mnie jeszcze przypomnial a co do polskich filmów to ucho od śledzia znaczy sie kasiarz kwinto laugh.gif

no i pyknął mój 1000 post icon_twisted.gif
Il Capitano
nikt tu nie wspomnial o muzyczce z 'Rambo:Pierwsza krew' ktora takze zapada gleboko w pamiec...wlasnie sobie zgralem theme:
Dan Hill - It's A Long Road...... icon_twisted.gif polecam kawalek ,pierwsza klasa!
Przy koncowych napisach...odplynąlem...po prostu baja...prawdziwa masturbacja dla moich uszu icon_twisted.gif

polecam jeszcze kawalek z Viva La Bam: Daniel Lioneye: The King of Rock and Roll icon_twisted.gif muzyczka tyczy sie wujasa Bama M. Dona Vito
Mackal21
Jan Hammer - Crockett's Theme
Chyba nie trzeba mowic z jakiego to serialu smile.gif

No nie trzeba ,nie trzeba.Ten utwór zabija. cool.gif
A tak po zatym utwory z :
Rocky
Terminator 2(tytulowy)
James Bond(tytułowy)
Star wars(tytułowy)
Indiana Jones(tytułowy)
Predator(tytułowy)
Alien
Miasteczko Twin Peaks(tytułowy)
Mcgyver(tytułowy)

Jak sobie coś przypomnę to napisze.
tk
Ostatnio przed wyjściem do budy w tv zauwazyłem poczatke McGyvera, bardzo charakterystyczna muzyczka, pozatym w święta oglądając E.T skojarzyłem także temat z tego filmu, w momencie kiedy dzieciaki zaczynają lecieć na rowerach.
Re
Terminator, Robocop, Star Wars, Filmy do których muzykę komponowała Harry Gregson-Williams i Hans Zimmer. Ale powiem wam, że KOSMOSEM jest muzyka do pierwszego BATMANA Danny'ego Elfmana. (main theme) tego nikt nie pomyli.
Marlon
terminator
requiem for a dream
star wars
Kmiot
A zapomnieliśmy o motywie muzycznym z "Pogromców Duchów" laugh.gif
Nie idzie tego pomylić z niczym innym happy.gif
Batman
Crimson tide - "Roll Tide"
Hunt for Red October - "Russian Navy Hymn"
Glowny motyw z pierwszego Batmana
The Italian Job
Mission Impossible
Star Wars
James Bond
Indiana Jones i wiele, wiele innych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.