Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wipeout Pure
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4
Ryo-San
jest juz pierwsze recka tej gry

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/920780.asp

a do do szpili to wydaje mi sie ze bedzie to druga po gra RR..ktora pokaze moc kieszonsokki Sony..ba gra podobno jest o wieeele ladniejsza i miodniejsza od RR..ktory pozatym nudzi sie dosyc szybko...
Wipeout Pure bedzie tytulem nr. 1 podczas amerykanskiej premiery PSP...gra ktora naprawde pokaze na co stac Pi Es Pi..
Humulus XP
Na screenach gra prezentuje się rzeczywiście świetnie (wyraźnie lepiej niż RR). Cieszy powrót starych teamów - na screenach dają się rozpoznać m.in. Ag-Systems i Qirex. Design tras też wydaje się powrotem do korzeni - jest trochę wąskich uliczek jak w Stanza Inter z W3O i trasy zawieszone w powietrzu, jak w Odessa Keys. W powietrzu widać też pakowane do W3O w hurtowych ilościach sterowce i balony. Szkoda tylko, że nad designem nie pracowali The Designers Republic. Nasuwa się tylko pytanie - jaki będzie soundtrack, bo jeśli skopią go tak jak w przypadku WF to szkoda gadać. Chwilowo też nie da się powiedzieć czy dali pływający i jakiś taki Star-Warsowy (mam na myśli Pod Racer) "model jazdy" czy znany z odsłon z PSXa. W każdym razie z każdą chwilą coraz bardziej jestem napalony na ten tytuł.
EDIT: Obejrzałem kilka trailerów na IGN i jestem zachwycony designem tras. Nawet nie przeszkadza mi, że nie jest to robota kolesi z DR. Logosy znanych pojazdów trzymają ich styl - szczególnie podoba mi się znak Auricoma i Ag-Sys (wyraźne nawiązanie do designu z W2097). Co do modelu jazdy to mam mieszane uczucia - na trailerach taki Feisar lata jak w WF ale za to Qirex zachowuje się wzorowo - jakby się grało w W2097.
Kolejny EDIT: Najprawdopodobniej, choć nie jest to jeszcze potwierdzone przez samego Tima Wrighta, w ścieżce dźwiękowej do WP znajdą się wałki CoLD SToRAGE!! Podobno jest on wymieniony w creditsach do wywiadu z twórcami WP.
nWo
[b]Nie boli mnie to wcale ze Wipeout Pure bedzie PSP sellerem w Stanach. Widzialem jeden trailer i nie mam zamiaru oglądać nic wiecej. Na szczescie tylko jedno mnie przekonuje to tej gry. Ani muza ani grafa do mnie wogóle nie przemawiają. Tak samo desing tras i bolidów. Za to to co widziałem przez może dwie całe sekundy to prędkość, a ta jest konkretna. Mam nadzieje ze gra nie bedzie sie szarpać i skakać bo jezeli tylko raz mi chrupnie to szkoda było by rozp_erdolić PSP na ścianie. Bo ja tak potrafie. To jest nawjazniejsze.

Fajnie jest znów ujrzeć Wipeout'a w klasycznym stylu. arrow.gif czekamy za tem na premiere w USA bo jak juz wiadomo premiera konsoli w Europie została przełożona o kilka ładnych pełnych miesiecy.
Butcher
WipEout Pure - recenzja IGN
... nic dodać, nic ująć - ja już zamówiłem...
Ahmad
pomimo ze mam yuz Ridge Racer'a i Vampire Chronicles (tak Jpn'y), to moya pierwsza gra bedzie WP podczas premiery - to yuz poyutrze!! icon_twisted.gif
Ahmad
yak ktos ma ochote, to moze sobie poczytac o moich wrazeniach z Wipeout'em:
http://www.skizo.org/forum/viewtopic.php?t=325
regards.
Humulus XP
A niech mnie - przeglądam wszelkie informacje nt WP. Oglądam screeny i filmiki i niektóre grafiki z gry jako żywo przypominają dzieła TDR. Czyżby tak jak CoLD SToRAGE brytyjska grupa grafików powróciła na stare śmieci? Z tego co się zorientowałem powrócił też podział na klasy prędkości. Jest Vector, Venom, Flash (nowość), Rapier i Phantom. Do znanych trybów gry jak Arcade Mode i Time Trial dołączył Zone Mode znany z WF. Zauważyłem też obecność 2 nowych teamów obok znanych: Feisar, Auricom, Ag-Systems, Qirex, Piranha (Pirhana?) i Assegai. Model jazdy ma być też powrotem do korzeni (ten z WF łagodnie mówiąc zasysał). W czasie licznych lotów nad wyrwami w trasie trzeba znowu będzie sterować dziobem statku by bezpiecznie wylądować po drugiej stronie. Dodatkowo w trakcie lotu można będzie wykonać beczkę wklepując odpowiednią kombinację by po wylądowaniu dostać chwilowego boosta (przypomina mi się podobny patent z Crash Team Racing). Chyba na żaden z nadchodzących tytułów nie czekam tak jak na Wipeout Pure.
Ahmad
A niech mnie - przeglądam wszelkie informacje nt WP. Oglądam screeny i filmiki i niektóre grafiki z gry jako żywo przypominają dzieła TDR. Czyżby tak jak CoLD SToRAGE brytyjska grupa grafików powróciła na stare śmieci? Z tego co się zorientowałem powrócił też podział na klasy prędkości. Jest Vector, Venom, Flash (nowość), Rapier i Phantom. Do znanych trybów gry jak Arcade Mode i Time Trial dołączył Zone Mode znany z WF. Zauważyłem też obecność 2 nowych teamów obok znanych: Feisar, Auricom, Ag-Systems, Qirex, Piranha (Pirhana?) i Assegai. Model jazdy ma być też powrotem do korzeni (ten z WF łagodnie mówiąc zasysał). W czasie licznych lotów nad wyrwami w trasie trzeba znowu będzie sterować dziobem statku by bezpiecznie wylądować po drugiej stronie. Dodatkowo w trakcie lotu można będzie wykonać beczkę wklepując odpowiednią kombinację by po wylądowaniu dostać chwilowego boosta (przypomina mi się podobny patent z Crash Team Racing). Chyba na żaden z nadchodzących tytułów nie czekam tak jak na Wipeout Pure.

nie zawiedziesz sie, co do boost'u w powietrzu musisz nacisnac pravo-levo, lub levo-pravo szybciutko.
yestem na flash i robi sie yuz ostro icon_twisted.gif
Humulus XP

nie zawiedziesz sie, co do boost'u w powietrzu musisz nacisnac pravo-levo, lub levo-pravo szybciutko.
yestem na flash i robi sie yuz ostro icon_twisted.gif

Ahmad - już lepej nic nie pisz bo ślina spowoduje zwarcie w mojej klawiaturze. Na filmikach widziałem prędkości klasy Flash - jestem pod wrażeniem. Phantom pewnie urywa łeb 8O .
Ahmad
no flash yest yuz concretnie szybki, nastepne to yuz nie mowie icon_twisted.gif
Gresh
gracie na analogu czy na digitalu??
ta gra jest zajefana:)
Cerb
O bozena ! Dopiero wczoraj po przejzeniu tego tematu zalapalem konkret zajawke na PSP i WP. Sciagnalem filmik pokazujacy te GRE w akcji i...umarlem ! Jezeli to naprawde tak wyglada i smiga to juz kombinuje kase biggrin.gif . Trasy urwaly mi jaja ! Teraz pytanko na ile starcza gra dla goscia ktory non stop przez rok czasu latal w W2097 z tym ze to bylo ponad 5 lat temu icon_twisted.gif .

Z tego co widzialem to gra obsluguje multi, gral juz ktos w ten sposob ? Jakie sa ograniczenia, lagi itp. ?

Jak brzmi muza na wbudowanych glosniczkach a jak na sluchawkach (standardowych) ?
nWo
[b]Dajcie namiary na te filmy to poddam je wnikliwej ocenie icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Sebas
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1400_trailer na GameTrailers.com.
Butcher
ponad 20 filmow, w tym recenzja video i Official Trailer
no i obowiazkowo zapraszam tutaj
A zeby calkiem juz pozamiatac, japonska (i na razie tylko ta) wersja Wipeout Pure wlasnie doczekala sie pierwszego update!
Zajmuje 3,7MB na Sticku i zawiera:
- nowa trase Staten Park
- nowy statek Tigron
- nowy skin "Piranha" w menu gry
Czy to nie rewelacja !!? Tylko patrzec jak pojawi sie wersja USA tego pakieciku.
Ekipa developerska ze SCE Liverpool zdradzila niedawno, ze wszystkie update'y do WP zajma ponad 40 MB !!!
Szykujcie wieksze Sticki icon_twisted.gif
Cerb
http://pspmedia.ign.com/psp/binary/article...w_PSP032505.zip - mnie zabil ten filmik, format PSP *.mp4 ale Windows Media Player 10 lyka go bez problemu

Dzis bylem u kumpla pociac sobie w Halo 2 po necie no i uruchomil xboxconnect (czy jakis inny program, dobrze sie nie wpatrywalem) patrze po menusach a tam do wyboru gry na PSP a w srod nich WP i dzialajace w sieci cztery gry. Ciekawi mnie jak to dziala, milutko bylo by sobie rozsmarowac kogos na trasie icon_twisted.gif .
Maiden
dziala poprzez WI-FI
szczurek
dziala poprzez WI-FI

...a ten program to prawdopodobnie był Xlink bo tylko on obsługuje tunneling PSP narazie...
nWo
[b]Na szczescie nie moge zassac tych filmikow, czacha by mi pewnie pękła z podniecenia. Bede musial poczekac az gdzies to obadam osobiscie, z kasą w kieszeni na wszelki wypadek icon_twisted.gif
Cerb
No ja w maju troche grosiwa podlapie to PSP + WP jest moje icon_twisted.gif .

Filmiki leca przynajmniej raz dziennie i po prostu nie moge uwierzyc ze to naprawde tak wyglada, dodac do tego muze plus download z netu nowych tras kawalkow to dla mnei jest nie do przejscia.

chyba sie zlalem w gacie... :roll:
shady
Pytanie do tych co mają Wipeouta- długi jest ?? ,lepiej brac go czy rr ??

chyba sie zlalem w gacie... :roll:

Ja tez icon_twisted.gif
Butcher
Po dluzszym cioraniu wlasnie skonczyly mi sie gacie na zmiane i siedze z golym tylkiem icon_twisted.gif , wiec postanowilem cos napisac o WipEout Pure:
- Shady - dobrze, ze odpusciles RR - chyba sam przyznasz ?
- Qirex_RD - na co Ty jeszcze czekasz chlopie ? icon_twisted.gif jak dostaniesz WP i PSP w swoje lapska, zapomnisz ze masz rodzine i znajomych, ze istnieje szkola, potrzeba odzywiania sie i oddawania stolca - bedzie tylko PURE !! biggrin.gif

JEZUS MARIA !!!!
- jak to wyglada !! 8O
- jak to brzmi !! 8O
- jak to plynnie hula !! 8O
- jakie to jest grywalne !! 8O
- jak to idealnie pasuje do rodziny Wipeout !! 8O
- jak to jest genialnie obmyslane i zaprojektowane !! cool.gif

Nie ukrywam - serie kochalem od zawsze, ale to co widza moje oczy na PSP powoduja totalny luz zwieraczy. TO JEST najlepszy launch title i co do tego nie mam watpliwosci. Nawet genialne Lumines musi ustapic miejsca...
Za duzo by pisac bo nie wiem od czego zaczac biggrin.gif
Walcie pytania jesli macie...
Paczek
Musze sie przyznac ( tylko bez bicia prosze ) ze nie gralem w zadna z seri Wipeout i o co w niej chodzi bo na filmikach jest duzo wybuchow, ognia itp. To sa tylko wyscigi czy co?? i czy predkosc duzo wiesza niz w RR??
shady
To jaest ścigałka z wieelką prędkością , w wersjach na dużych konsolach zbierało sie rozne " popiedólki" i strzelało się... Prędkośc ? oczywiście większa w wipeoucie wink.gif
Paczek
Shady a skad wiesz ze predkosc wieksza niz w RR?? nie masz jeszcze PSP na na PS2 moglo byc inaczej !! biggrin.gif laugh.gif :wink:
shady
Skąd wiem ? wink.gif Kumpel ma PSP smile.gif , i wogóle w Wipeoutach jest ogromna prędkośc, poczytaj różne fora, dowiesz się smile.gif ( np. www.skizo.org )
Butcher
Dodam jeszcze tylko jedno - pod kątem wizualiów.
Widzialem i gralem w RR na PSP - cudo, miodne trasy, świetny design, otoczenie, blur, itd....
Ale jeśli info o "blokadzie" na 222MHz w PSP jest prawdą, a WipEout Pure wyglada tak jak wygląda - to ja nie mam pytań...
Po prostu zobaczyć i umrzeć - to prawdziwy pokaz mocy tej małej maszynki dla niedowiarków i niezdecydowanych. Tunele podwodne i refleksy rzucane na tor, nocne miasto designu s-f skąpane w kroplach deszczu albo Earthquake przetaczający się przez tor... to tylko czubek góry lodowej, zaledwie gra wstępna do gwałtu, jaki non-stop dokonuje się na naszych oczach icon_twisted.gif
Tego nie oddadzą żadne filmy na necie...
Bogee
Damm Butcher ale mnie nakreciles od czwartku mam PSP ale bez gier(dopiero w srode przyleca:Lumines,Wipout:pure i MGS:A)i juz wtedy mialem ciezko ale po przeczytaniu twoich wrazen:niech cie szlag-I hate you tongue.gif biggrin.gif
nWo
QUOTE(Paczek @ 24 04 2005, 22:25)
i czy predkosc duzo wiesza niz w RR??
*

Odnosnie prędkosci to albo zassaj filmik z mojego podpisu albo daj mejla to ci podesle na poczte, waga 8.4 mb biggrin.gif To z poprzedniego wipeout'a boskiego wipeout'a najlepszego wipeout'a i co najwzniejsze w szybszej o 10 fps wersji XL elllllllllllllllllllllllll death2.gif w oczach

Tak slucham sobie tej muzy z WP (emetrójki) i stwierdzam ze brakuje mi k_rwa obrazu laugh.gif Oj chyba bede musial importowac muze z WF a konkretniej takie kawałki jak Hong Kong Trash: Down the River albo Intuative: Wav Seeker

Przyznam sie szczerze ze z WP tylko T Power mną rusza ze swoim The System normalnie GIBA mną na lewo i prawo smile.gif jestdobrze juz wiem ze ta muza bedzie mną wstrząsać ... juz trzęsie.

shady
A jak jest z długością gry ?
mario87
to chyba jedna z tych gier które się nie kończą
nWo
Z tym moze byc roznie ja w 2097 gram do dzis
w w3o poradycznie
wiecej w wo 3 special edition
w fusion wogóle
a WP bede wszędzie smile.gif (do czasu az mi zapi*^&%#$^ psp)
blush.gif
shady
Quirex , to ty już masz PSP ? O_O , niekupujesz jednak białego ? ;p
nWo
QUOTE(shady @ 4 05 2005, 17:55)
Quirex , to ty już masz PSP ? O_O , niekupujesz jednak białego ? ;p
*

nie no sporostuje, narazie jeszcze nie mam sad.gif ale juz w czerwcu bede miauuuuuu a jak bede miauuuuu to WP w autobusie w pociągu na uczelni na korytarzu w sali wykładowej pod stolikami, w łazience sadząc [ ] ohmy.gif poszła bomba
bebbop
Kupujesz psp, sciagasz obudowe, dajesz do lakiernika, on ja zmatuje, wymaluje i masz biala psp tongue.gif
nWo
Zmiana obudowy to niezły cwancyk ale jakos wytrzymam to premiery GT 4 portable. Szkoda tylko kasy tracic na zamianie psp. Bo napewno sprzedam za mniejsza kase niz kupie a potem jeszcze trzeba bedzie dolozyc do nowej konsoli evil.gif Ta obudowa swoją drogą nie wygląda napewno jak oryginał.
bebbop
Ja chyba jak bede mial PSP to obudowe przemaluje jakas inna farba. Ta standardowa do pupy jest. Swieci sie jak psu jajca i do tego pelno odciskow palcow na niej widac( jakis nowy sposob walki z przestepczoscia? Pobieranie odciskow palcow z PSP tongue.gif ?

PS. Przepraszam za Off-topic.
Gresh
na stronie wipeout pure
//www.wipeoutpure.com/

pojawił sie już download do wersji amerykanskiej:)
mozna sciagać i grać na nowym torze nowym statkiem i nowym skinem:)
tygrysex
A ja chcialem pobrac dodatek, ale aplet nie widzi mojej karty sad.gif
Mam PC Card Adaptor (Sony), wie ktos w czym problem?
shady
tygrysex, tak wogóle to do czego służą te adaptory ??
Gresh
tutaj macie mirror do dodatku
wystarczy go wgrać do savegame katalogu wipeout pure na memorce:)

http://www.psp-hacks.com/downloads/UCUS98612DGAMMAPACK1.zip
a tutaj instrukcja : http://www.psp-hacks.com/
shady
A mozę mi ktoś powiedziec do czego służą te adaptery do kart ??
sym
QUOTE(shady @ 20 05 2005, 23:15)
A mozę mi ktoś powiedziec do czego służą te adaptery do kart ??
*

Adaptery służą do tego, aby móc uzywać karty Memory Stick DUO w urządzeniu, które wykorzystuje zwykłe karty Memory Stick( które, jak zapewne wiesz, są większe gabarytowo)
shady
Niezrozumiałem zabardzo ??
Sebas
QUOTE(shady @ 21 05 2005, 09:45)
Niezrozumiałem zabardzo ??
*

A co tu jest do rozumienia? Wkładasz takie MS Duo do takiego adaptera i całość możesz użyć w użądzeniach wykorzystujących zwykłe, większe Memorysticki.
shady
Dobra, rozumiem już. A czy rzóżnią się czymsc karty SONY od Sandisk ??
Paczek
Tak tym ze na jednej pisze Sony a na drugiej SanDisk biggrin.gif Nie roznia sie niczym innym !!
shady
Dobra, firmą się tylko różnia, koniec OT.
no i żeby nie było : wp wyglada (pipi)i,ście na filmikach smile.gif
Butcher
QUOTE(tygrysex @ 20 05 2005, 21:11)
A ja chcialem pobrac dodatek, ale aplet nie widzi mojej karty sad.gif
Mam PC Card Adaptor (Sony), wie ktos w czym problem?
*

A po kiego Ci jakis Card Adaptor ?
Rozumiem, ze masz PSP i karte Duo, wiec zalatw sobie tylko kabel USB-mini do laczenia PSP z kompem - to podstawowy zakup i przyda Ci sie niejeden raz do wrzucania mp3, filmow czy zdjec na Sticka.
Wchodzisz na Official WipEout Pure WebSite, wybierasz USA (jesli masz gre z USA), PSP Downloads >> Latest Packages i stronka sama Cie poprosi abys podlaczyl PSP do kompa. Znajduje konsolke, w niej Sticka i zrzuca Ci update prosto na niego.
Jedyny minus taki, ze trzeba byc zarejestrowanym na jakiejs oficjalnej stronie PlayStation i uzyc tutaj tego login/password zeby dostac update.
tygrysex
PC Card Adaptor mam juz od jakiegos roku, jako czytnik kart z cyfrowki (Sony wiec MS) - swietnie sie do tego nadaje i nie zajmuje mi zadnego poru USB w laptopie. Ale jesli faktycznie sie niebedzie dalo w przyszlosci przez to roznych upgrade robic, to zainwestuje w kabel.
A na tej stronie jestem zarejestrowany (i nawet niepamietam, zebym sie rejestrowal - moze podczas rejestracji jakiejs gry do on-line na PS2), ale podczas calej operacji mimo, ze karta jest aplet jej niewidzi sad.gif narazie skozystalem z sposobu z psp-hacks.com
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.