Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DoA Hardcore:)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2
Angelo
Kto z ws grywa/grywał w te gierke? Tutaj mozemy o niej pogadac, bo chyba nie było takiego tematu:P. Zdobyliście wszystkie stroje?
chojny
Dead or ALive: Hardcore był jedną z dwóch pierwszych gierek jakie nabyłem przy zakupie konsoli PS2 (drugim tytułem był TTT). Pamiętam jak zagrywałem się w nią dniami i nocami... a to wszystko dzięki rewelacyjnemu systemowi Tag (mozliwości juggle'owania oraz rzuty tagowe - ich ilość i wykonanie - na prawdę mnie wtedy powalały) oraz samej prędkości gry! Obecnie dawno już w tą pozycję nie grałem ale myślę że lada dzień i ją odpalę - ot z czystego sentymentalizmu smile.gif ... Heh i ta unikana galeria... i stroje zawodniczek wink.gif
kica
Ja posiadam "zwykle" Dead or Alive 2 cool.gif Giera fajna na szybka partyje z kumplem ale w single jakos mnie nie wciagnela
alienator
Jaka jest roznica miedzy Hardcore, a zwyklym DOA ? wink.gif ?
chojny
Jaka jest roznica miedzy Hardcore, a zwyklym DOA ? wink.gif ?

Różnice są tylko kosmetyczne... tzn. dodano tylko kilka nowych strojów każdej postaci oraz wrzucono dodatkowe areny w trybie Tag (w zwykłej wersji był tylko jeden 'stage' na której odbywały się walki w tym właśnie trybie sad.gif )
alienator
A czy w obu wersjach jest galeria ? :>
A jak tak, to kiedy sie udostepnia i gdzie ?
Bo ja za cholere nie moge znalezc confused.gif (chyba ze to wina wersji rip wink.gif )
kica
Bo ja za cholere nie moge znalezc confused.gif (chyba ze to wina wersji rip wink.gif )

Bym ci powiedzial ale jak juz wczesniej wspomnialem giera jak narazie zbiera tylko kurz na polce :?
ShtaS
galery jest w zwyklej chyba chociaz ja sam nie weim czy mam zwykla, bo kupilem wersje platinum i mam chyba wiecej niz jedna arene w tagu confused.gif kurcze nie pamietam, jak sprawdze to powiem biggrin.gif
chojny

Mam dobra wiadomość - galeria z panienkami znajduje się w obu wersjach - Dead Or Alive 2 i Dead Or Alive 2: Hardcore wink.gif
Aby ją odblokować musisz przejść Team Mode z pięcioma postaciami. Galeria nazywa się CG Gallery.
... Miłego oglądania cool.gif
Stachu
Nic ciekawego ta galeria ,podobnie jak cala ta gra

..ale ja mam w ogóle uraz z dziecinstwa do tej serii więc pewnie się nie znam :wink:
chojny
..ale ja mam w ogóle uraz z dziecinstwa do tej serii więc pewnie się nie znam  :wink:

Wiesz Soled - kwestia gustu wink.gif Choć fakt - galeria ta może tylko z początku powala ale z czasem naprawdę staje się po prostu... nudna. Tym bardziej stała się nudna kiedy pojawiła się Eva w MGS3 wink.gif
ShtaS

..ale ja mam w ogóle uraz z dziecinstwa do tej serii więc pewnie się nie znam  :wink:

powiedz nam o tym problemie, razem postaramy sie znalezc rozwiazania, naprawde "Warto rozmawaic" cool.gif
Tomita
Ja gralem w dao na dreamcasta jak jeszcze mialem, i szczerze mowiac najbardziej przypadla mi ze wszystkich mordobitek wlacznie z tekkenami soul caliburami, wirtua fighterami, mortalami itd, a to dlatego ze bardzo przypadl mi do gustu system kamien papier nozyce, w multi jest naprawde niezla zabawa-gra czasem przypomina szachy:>
Angelo
Mamy pytanie jak zdobyc C8 dla Kasumi ?
chojny
Mamy pytanie jak zdobyc C8 dla Kasumi ?

Hmm... zależy czy grasz w systemie UPS czy nie... ale cóż... zakładam że nie... Aby zdobyć C8 dla Kasumi (skąpy, biało-złoty strój ninja... ale które nie są skąpe biggrin.gif ) należy zdobyć przedmiot o nazwie Cherries w trybie Survival lub po prostu stoczyć Kasumi 150 walk... oczywiście niekoniecznie pod rząd. Jeśli grasz w UPS'ie wystarczy tych walk stoczyc tylko 135...
Sam strój prezętuje się następująco. Polecam - z przodu wyglada lepiej wink.gif
Wolny
Sam robiłeś tą fotke?Kurcze ,ta gra ładnie na tym screnie wyglada.Musze se załawtić,pamietam jak na DC e to grałem.
chojny
Sam robiłeś tą fotke?Kurcze ,ta gra ładnie na tym screnie wyglada.Musze se załawtić,pamietam jak na DC e to grałem.

Na tamtą fotke nie patrz bo była ona tylko w celach... ekhem - informacyjnych jak wygląda dany strój. Tu są lepszej jakości... A grę polecam!!!

Stachu

powiedz nam o tym problemie, razem postaramy sie znalezc rozwiazania, naprawde \"Warto rozmawaic\" cool.gif

Etam ,po co temat zaśmiecać, który raczej powinien być w dziale bijatyk.

Gra nie jest aż taka zła :wink: ,można się przezwyczaić do rzutów po 40% i ciągłych reversali ,bez możliwości chickena(tak jak w T)ale mimo to giera jest spoko...tylko ,że....

zawsze miała pecha.Za czasów PSXa gra była w cieniu Tekkena ,Soul Bladea i Virtua Fightera.Jak DOA2 wyszedł na DC też mi sie nie chciało w to grać ,bo był Soul Calibur ,jakis czas temu wyszedł na PS2 ,ale był już TTT.Teraz mamy już T5 ,a o DOA2 raczej niewiele osób jeszcze pamięta
taka moja skromna opinia :wink:
2razyjot

zawsze miała pecha.

Ja akurat 'Tekkena' nie toleruje wiec chetnie chwytam sie za DOA i Soul Blade - kwestia gustu, mily Panie. A i na falujace cycki lubie popatrzec ... xD
Stachu
A i na falujace cycki lubie popatrzec

Ja rownież wujaszku więc...pozwle sobie polecić jeden z lepszych servisów erotycznych w Polsce.

Adresu nie podam ,bo się feniu doczepi(zapraszam na PW)

Ewentualnie radze się wybrać na dyskoteke.
(Może mniej silikonu i to wszystko jakieś prawdziwsze będzie ,ale też daje rade)

No i po największym atucie tej gierki :wink:

pozdro
ShtaS
znacie jakas strone na ktorej bedzie napisane, za ile walk lub za jaki przedmiot, dostajemy dany stroj dla danej postaci smile.gif ?
chojny
Polecam link:
http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file/do...re_costumes.txt
Nie klikaj na niego (bo wyskoczy błąd) lecz kliknij na niego prawym przycikiem myszy i daj "Zapisz element docelowy jako..." (plik zapisany jest w Notatniku - .txt)... tyle, że po angielsku... jednak szybko połapiesz sie o co chodzi w danym stroju... jesli nie - to pytaj - podpowiem!!!
Angelo
Cherries tam nie ma:/ tak samo jak u Ayane tiary:/ walcze walcze i nic:/
chojny
Cherries tam nie ma:/ tak samo jak u Ayane tiary:/ walcze walcze i nic:/

Fakt- dokładnie takiej rzeczy nie ma... sprawdziłem - ja mam przedmio o nazwie Cherry Blossom... jesli to nie pomoże pozostanie nabijać walki - ja właśnie w ten sposób pozdobywałem stroje smile.gif
Tomita
Z moich znajomych co grali u mnie w bijatyki to zawsze najchetniej wszyscy w dao pykali, wiec jst to kwestia gustu, ja np. w soul calibur 2 wogle nie gram mam chybza z 1,5 h gry tylko
chojny
Z moich znajomych co grali u mnie w bijatyki to zawsze najchetniej wszyscy w dao pykali, wiec jst to kwestia gustu, ja np. w soul calibur 2 wogle nie gram mam chybza z 1,5 h gry tylko

Dokładnie - kwestia gustu i tego w jaką byjatykę mamy ochotę zagrać... Prosty przykład - mój kumpel który zawsze stawiał inne bijatyki niżej od Tekkena i za bardzo nie lubił w nie grać tak po ujżeniu Hardcore'a bardziej mnie namawiał do sparingów w DOA niż w TTT... ot po prostu szybasza walka (bardziej arcade'owa) mniej wymagająca od gracz (nie mówie że system w ODA jest zły!!!! - po prostu nie ma rozdraniczenia pomiędzy prawą a lewą kończyną)... Tekken też chodzi często w konsoli ale DOA jest świetną od niego odskocznią...
Angelo
hm no i gram ta Kasumi i gram i nicXD strasznie to meczace:P narazie mam mało stojów:P (no tiny mam 7 az:P).A własnei czemu Kasumi w story mode nie ma filmiku na końcu i czy to prawda ze jak sie przejdzie doa2 w całosci (100%) to dostaje sie extra stroik dla kasumi?
chojny
hm  no i gram ta Kasumi i gram i nicXD strasznie to meczace:P narazie mam mało stojów:P (no tiny mam 7 az:P).A własnei czemu Kasumi w story mode nie ma filmiku na końcu i czy to prawda ze jak sie przejdzie doa2 w całosci (100%) to dostaje sie extra stroik dla kasumi?

Co do pierwszej częsci Twojego pytania dotyczącego czy Kasumi ma kończacy filmik to mogę śmiało odpowiedziec, że jako jedyna postać takowego filmiku nie ma sad.gif ... a szkoda bo mógłyby być badzo ciekawy biggrin.gif ... co do drugiago pytania to nic mi nie wiadomo... musiasz po prostu walczy, walczyc i jeszcze raz walczyć... a props - ile masz walk nabitych dla Kasumi??
Angelo
Już mam ten strój nabijałem na Tabelce:P.Co do filmiku to jest końcowy Kasumi jak sie przejdzie ge na 100%-tak przynajmniej słyszałem.No bo jak sie przejdzie gre na 100% to Kasumi ma specjalny strój a raczej go nie ma:P
Poszukiwacz
Witajcie!
Czy można w Polsce zdobyć DoA2:Hardcore na PS2? Szukałem w internecie, ale nie mogę znaleść. icon_evil.gif mad.gif Czy znacie jakieś sklepy (internetowe albo zwykłe) które sprzedają ten tytuł? Bardzo proszę o pomoc!!!
lechu
O ile sie nie myle (jeżeli się myle niech mnie ktoś poproawi) to DOA2:H wyszła tylko na DCka, z tym że DoA2 na PS2 to poprostu DeCekowa DoA2:H
Poszukiwacz
Tu jest problm, bo róźne źródła róźnie piszą. wacko.gif Dla przykładu w Wikipedii pisze że wyszła jedna wersja na PS2, z kolei na GameSpot można znaleźć opisy dwóch różnych gier:
Dead or Alive 2
Dead or Alive 2: Hardcore
Coati
doa2h wyszlo na ps2... musisz czatowac na allegro tam czasem sie pojawia:) ja osobiscie poluje na ZOE2 i Ico w dobrej cenie
wodny1988
http://gameshop.pl/dead-alive-p-558.html

Wersja PAL gry "Dead or Alive 2" to odpowiednik gry "Dead or Alive 2: Hardcore". Czyli możesz śmiało kupować. smile.gif
Iron Savior
DoA2:HC nie ma nic wspolnego z PALowska wersja zwyklego DoA2... A tak przy okazji - zna ktos moze sposob na odblokowanie strojow dla postaci w DoA2 NTSC JAP? Tylko prosze nie dawac linkow do zadnych stron na ktorych sa opisy do kazdej innej poza NTSC JAP wersji, bo juz je widzialem i nie dzialaja te sposoby w JAPonczyku...
jjdoa5
IRON SAVIOR ma 100% rację co do tego że DOA2 HARDCORE nie ma nic wspólnego ze zwykłym DOA 2 . Posiadam oryginalną DOA HARDCORE wer. pal-ntsc , gram w nią już ponad rok i jeszcze mi się nie znudziła . Ta gra w systemie TAGA jest praktycznie niewyczerpana i można zawsze coś nowego odkryć .
Super Big Boss
Ja mam DOA: H ale nie podoba mi się zbytnio. Jedna z gorszych bijatyk na ps2 (moim zdaniem oczywiście).
Ana
Iron: nie jestem pewna, bo gram tylko w DOA2 jap w wersje na DC i tam odblokowywanie strojów wyglada jakos tak, że 3 sie odblokuje po jednorazowym przejsciu Story, czwarty po 5krotnym, 5 chyba 20-25, a reszta juz jakoś odblokowała się podczas VSów więc może jest zależne od "ilości wybrania postaci". Ale do czwartego stroju jestem na bank pewna ze w wersji DCkowej tak to sie odblokowywało...

Przy okazji: jak odblokowac 3 strój Leifang w DOA3?
Gawlick
Mam DoA2 Platynke w PALu i Hadrcore w NTSC w rożnic jakiś większych nie zauważyłem, no ale w H pograłem tylko jakieś 3 H, a w zwykłą ponad 50 wink.gif
Czymś się one różnią?
Iron Savior
W Hardcore masz ciut lepsza grafike, w PALu masz mniej strojow, co do reszty nie bede sie wypowiadal, bo nie jestem w 100% pewny roznic wiec nie chce Cie w blad wprowadzic.

Ana - zagraj Survival Tag z Jann Lee w druzynie i wygraj przynajmniej 20 walk
Oen
CYTAT(Iron Savior @ 18 12 2006, 21:32) *
DoA2:HC nie ma nic wspolnego z PALowska wersja zwyklego DoA2...

CYTAT(Iron Savior @ 7 03 2007, 18:02) *
W Hardcore masz ciut lepsza grafike, w PALu masz mniej strojow, co do reszty nie bede sie wypowiadal, bo nie jestem w 100% pewny roznic wiec nie chce Cie w blad wprowadzic.

No to cholernie duzo tych roznic XD
Ana
czytaj: Hardcore ma chyba wszystkie dodatki jakie miał DOA2 jap LE na DC, poza tym w "ciosach" raczej nie ma roznicy
jjdoa5
Różnią się wersje na DREAMCASTA I PS2 , bo miałem kiedyś Drima . Różnice są w grafice i strojach postaci . Np. TINA ma nowe stroje które były w pierwszym DOA na szaraka . To samo tyczy się innych postaci . A w ciosach BAYMAN dostał parę nowych technik względem DC ! . A tak na marginesie tylko kretyn może powiedzieć że DOA jest płytkie ( szkoda że nie widział jak ja gram w tą grę ) chyba by mu szczena opadła co do efektowności i dynamiki tej gry laugh.gif . A tak na marginesie to posiadam TEKKENA 5 I DOA2 HARDCORE i jakoś do tej pory żadna mi się nie znudziła , mimo tego że DOA ma mniej do odkrycia ( no chybaże w systemie taga gdzie jest bardzo rozbudowana !
Super Big Boss
DOA jest płytkie. W tej grze wszystko sprowadza się do wyczekiwania na atak przeciwnika i założeniu rewersala za 1/3 paska, co to za zabawa? W tekkenie przynajmniej trzeba umieć juggla zrobić a w DOA nic tylko stoisz i przechwytujesz ciosy. Wogóle ta gra jakaś plastikowa taka.
Kid
Dla mnie się bardzo podoba seria DoA cool.gif Najlepsza seria bijatyk EVER biggrin.gif
C1REX
CYTAT(Super Big Boss @ 10 03 2007, 19:46) *
DOA jest płytkie. W tej grze wszystko sprowadza się do wyczekiwania na atak przeciwnika i założeniu rewersala za 1/3 paska, co to za zabawa? W tekkenie przynajmniej trzeba umieć juggla zrobić a w DOA nic tylko stoisz i przechwytujesz ciosy. Wogóle ta gra jakaś plastikowa taka.

Widać, że nie znasz gry. Płytcy są osobnicy, którzy oceniają system po kilku godzinach grania z kompem.
Równie dobrze mogę napisać, że w tekkenie styknie zbić dolną nogę i na gwarancie zabrać połowę paska, a w SC i VF zrobić RO za cały.

Jedynie zgadzam się, że gierka ma plastikowy design. Zwłaszcza wygląd postaci mnie odrzuca.
Sama gra natomiast jest świetna.
jjdoa5
BUHAHA ! skoro uważasz że DOA jest płytkie . Jakbyś posiedział w Practice tyle godz . co ja i jeszcze wyczyniał takie cuda to byś gadał inaczej . Nie twierdzę że TEKKEN 5 jest słaby , bo mam do niego ogromny sentyment , ale DOA jest bardzo widowiskowe i efektowne i na tym polega jego potęga . To że rewersale zabierają sporo energii zmusza gracza do kombinowania jak zaatakować drugiego przeciwnika . Grafika może i jest nieco plastikowa ale ta gra ma design mangowy i dlatego się tak różni od TEKKENA . A tak poza tym to widziałeś może DOA 4 ?, bo ja grałem w ten tytuł i mogę ci zagwarantować że pożera TEKKENA NA ŚNIADANIE GRAFIKĄ I SYSTEMEM WALKI ! . Skoro nawet MUTTI pokochał ten tytuł to musi mieć w sobie ogromny potencjał . Ten post jest do SUPER BIGG BOSSA ninja.gif
Kid
CYTAT(Super Big Boss @ 10 03 2007, 20:46) *

Fanboystwo Tekkena się szerzy, lubie Tekkena, ale bez przesady dry.gif jak to mówił Mutti "jeżeli nie lubisz DoA dla zasady, to Twoja strata buraku"
jjdoa5
Zgadzam się z tobą w 100% KID i pozdrawiam laugh.gif
Boogieman
Ja mam DOA2:H i jest zarabiste.Mozna sie czasem odstresowac bo niezbyt wymagajacy system walki (nie liczac kontrataków )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.