Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GamePark GP32- czy są jacyś posiadacze >>??<<
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy
seban694
Siema wszystkim forumowiczom smile.gif
Jak w temacie... Czy na forum są ludzie posiadający kieszonsolkę GP32 ??? Podzielcie się wrażeniami... Ja kupiłem swój sprzęt w sierpniu zeszłego roku na allegro z kartą pamieci 128 MB. Posiada ekran o przekątnej 3.5" (320x240, 65 tys. kolorów), procka 133/166 Mhz i dzięki tym parametrom i pojemnej karcie pamięci można ogladać na niej odpowiednio skompresowane filmy, standardowo wbudowany odtwarzacz MP3. Zestaw develperski udostępniony został oficjalnie na stronie twórców GP32, dzięki czemu powstaje bardzo dużo softu do niego, ogólnodostępnego w Necie, m. in. emulatory innych konsol (np. NES, SNES, automaty, SMD, Atari, PCE, ZX, SMS, GameBoy Color- oczywiście większość działa super plynnie, tak więc naprawde cudnie jest nosić takie legendarne konsolki w kieszeni:)), konwersje starych super hitów (np. DOOM- nieporównywalnie lepiej wygląda niż na GBA, HEXEN, Heretic, ROOT), softy do odtwarzania filmów, obrazków jpg, bmp, itd., powstają całkowicie nowe gry, głownie od japońskich developerów (wiele świetnych RPG, bijatyk) i twory domowe i wiele, wiele innych super towarów smile.gif.
Nośnikiem danych są karty SmartMedia, a z komputerem łaczy się poprzez port USB....
MP3 można słuchać ze słuchawek (standardowy jack) bądź z wbudowanych stereofonicznych głośniczków
Pozdrawiam SocoM
skizo
Niestety, u nas w kraju wielu posiadaczy tej rewelacyjnej jak na ówczesny czas konsolki nie znajdziesz ... zbyt długo była supportowana wyłącznie na terenie KKW. Na pewno sprzęcik posiada mój dobry znajomy ze sceny - Hando, który zbudował największy i najpopularniejszy obecnie serwis na Świecie poświęcony GP32. Pewnie znasz ten adres, ale ... http://www.gp32x.com/
Kiler8888
Kiedy była to nowośc, to bardzo chciałem go kupić, ale nie miałem jak kupić i mi się odechciało smile.gif
A ty gdzie, i za ile kupiłeś swoją ?
Goldi69-PL-
jak by co to mam sztuke do kupienia za 700zl wink.gif
kulak4
Witam.
Będzie to mój pierwszy post, dlatego proszę o wyrozumiałość. Jak widać tematem jest koreańska konsola, GP32. Czytałem, że poprzez podłączenie jej do kompa, można ściągnąć emulatory Segi Genesis, MAME itd. Czy emu te są specjalnie przygotowywane pod ten sprzęt, czy wystarczy zgrać wersje komputerowe? A jeżeli tak, to jak przypisano funkcje przycisków? Dla przykładu:w MAME trzeba wrzucać monety jednym klawiszem, najczęsciej inne 3 służa do zadawania ciosów w bijatykach. Również taka Sega Mega Drive wymaga 3 klawiszy akcji, jak więc rozwiązano ten problem? Czy ktoś z forum posiada tą konsolę i czy może odpowiedzieć mi na pytanie? A propo, czy w/g Was warto zaopatrzyć się w ten sprzęt? Chodzi mi głównie o oldschoolowe gierki i emu, nie miałbym zamiaru kupować obecnie produkowanych(wyobraźcie sobie, grać w pociągu w takiego Golden Axe czy Demolition Man-cud, miód i orzeszki).
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro.

Z ostatniej chwili:
Dopiero teraz zauważyłem, że są jeszcze 2 przyciski a'la R1 i R2, ale to i tak mało...

Z jeszcze bardziej ostatniej chwili smile.gif
Czy nośnikami gier są płyty CD? A w kwestii tych emulatorów, to jak się je włącza, czy jest coś na wzór pulpitu, gdzie włączasz daną aplikację or sth?
kulak4
I jak, nikt nie jest w stanie mi pomóc? Sam próbowałem patrzeć na zagranicznych stronach, jak to działa, ale nie ma dokładnej odpowiedzi na moje pytanie, zresztą nie ma to jak opinia innych.

EDIT:
W najnowszym PSX Extreme piszą o tym sprzęcie tyle, co nic...
kulak4
Cześć Seban694.
Czy jako posiadacz GP32 mógłbyś odpowiedzieć na pytanie w poście GP32 raz jeszcze?
Z góry dzięki.
Pozdro.
kulak4
To jak, nikt nie odpowie? Szkoda, że mój post został zignorowany, chciałem się tylko czegoś dowiedzieć przed ewentualnym zakupem konsoli, a tak powstał z tego monolog...
mario87
lol, wiesz gdzie jesteś? widziałeś adres? forum.psxextreme.pl FORUM a nie jakiś chat, dlatego jest też tutaj taki przycisk który się zwie EDYTUJ, a jak nikt nieodpowiada to znaczy ze niema nic do powiedzenia na dany temat.... pozostaje Ci tylko czekac aż ktoś przyjdzie który zna się na tym GP32, a jak niechcesz czekac to google.pl ....
kulak4
Witam.
Wiem do czego służy opcja EDIT, z której, co uważniejsi zdążyliby zauważyć, korzystałem we wcześniejszych postach. Jednak problem tkwi, jak już napisałem, w tym, że na stronach wyszukanych w google nie ma dokładnej odpowiedzi na moje pytanie, są podane ogólniki(że emuluje itd., nie jest podane w jaki sposób, jak się to odbywa). Liczyłem na szybką odpowiedź, gdyż zauważyłem iż niektóre osoby mają styczność z tym sprzętem, a jako, że mam okazję go kupić, chciałem się dowiedzieć, co i jak. Nie pozostaje mi jednak nic innego jak czekać, mimo iż czas nagli...
Pozdrawiam.
MichAelis
to moze skontaktuj sie z tymi osobami w inny sposob niz przez forum
seban694
Czesc kulak
Sorry ze nie odpisywalem ale dopiero teraz zajrzalem do mojego tematu o GP32.. Nosniekiem danych sa karty SmartMedia, max 128 mb. Wrzuca sie specjalne wersje emulatorow i gier... Jest wiele serwisow traktujacych o GP32 i stamtad mozna sciagac emulatory, a romy to sie bierze najzwyklejsze wersje z netu.... Jesli jestes zainteresowany to moglbym Ci sprzedac go, bo sam teraz posiadam PSP i juz nie uzywam GP32. Mozemy transakcje przeprowadzic przez Allegro. Cena jaka mnie interesuje to 650 zl- mozna sie jeszcze dogadac (koszty przesylki pokrywam ja), do tego dolaczam karte pamieci 128 mb, na ktora wpakujesz od ch*** gierek i plytke CD z emulatorami wielu konsol, grami specjalnie stworzonymi dla GP32 i domowymi portami wielu zajbistych gierec (homebrew)- np. DOOM, Heretic i wiele, wiele innych towarow. A takze dorzuce Ci programy do obrobki filmow, tak aby GP32 mogl je odczytac (potrafi dekodowac filmy divx i xvid no i oczywiscie odpala mp3 bez zadnego problemu).
Pozdrawiam seban694
..::XMANiAK::..
@seban694
odezwij sie na PW
hauwa
tak sie składa ze tez posiadam gp 32.jak dla mnie BOMBA. do tego posiadam unikatowy pokrowiec z logo gp 32, kabelek do łącze3nia z kompem, akumulatorki i 2 karty po 64 mega. jesli byłby ktoś zainteresowany to moge sprzedać. będe konkurencyjny do porzednika i podam cene 600zł za komplecik. Wszystkow stanie idealnym
MaciejPŃ
człowieku, on miał nówke, i to ponad rok temu do spzredania...i ogolnie pchli targ jest gdzie indziej
hauwa
faktycznie nie zauwazyłem daty. a moja sztuka tez jest nowiutka !!!!!jak komuś zależy moze i kupi za taka kase no nie????
MaciejPŃ
nie bo byly prawie połowe taniej na znaynm serwisie aukcyjnym
Mario64
GP 32 bardzo mnie zafascynował możliwością posiadania emulatorów starszych konsol.GP wg. mnie jest jednym z lepszych handheldów i zastanawiam się czy by go nie kupić. Jeśli ktoś posiada GP 32 na sprzedasz to prosze napisać do mnie PW gdyby mi odpowiadało to możemy zrobić tranzakcję na Allegro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.