Krupier
20 06 2004, 14:19
Medievil jedyneczka zasługuje na dyszkę jak nie więcej ponad normę ;P Ostatnio odświeżyłem jeszcze raz, klimat zabija, humor powala, grafika - sentyment do plejacza

. Grywalność nieprzeciętna. Nie będzie drugiej takiej gry.
Druga część nieco gorsza, ale tylko pod względem klimatu. To już niestety nie ten wiek bodajże XII tylko XVII. Jakoś nie pasował mi do czasów rycerskich, mimo, iż levele są ciekawe. No, ale zagrać warto :}
Humulus XP
20 06 2004, 15:11
Obie gry są świetne, choć dwójka trochę gorsza była. Muzyka była zawsze dopasowana do akcji i przypominała dokonania Danny'ego Elfmana, nadwornego muzyka Tima Burtona. Klimat był nieco fajniejszy w jedynce - szczególnie plansza z ogródkiem z żywopłotu. W dwójce podobał mi się arsenał z gatlingiem na czele i klimat wiktoriańskiego Londynu. Oby Medievil na PSP okazał się godnym następcą serii (remakiem?).
Jutro poszukam w sklepie lub rynku, że chcę kupić grę oryginaln Medievil 1 lub 2.
Jutro poszukam w sklepie lub rynku, że chcę kupić grę oryginaln Medievil 1 lub 2.

Naprawde warto, bo gra jest swietna szczegolnie jedynka.
Danilo1972
20 06 2004, 17:10
Ja znów chcąc odświeżyc sobie wspomnienia pograłem niedawno w tą grę i niestety trzeba przyznać że nie robi już takiego wrażenia jak kiedyś.
Cóż niektóre gry starzeją się szybciej niż inne.
_MundeK_
21 06 2004, 09:36
No i teraz jest zapowiedź MediEvila na PSP

Dan bez oka i z oderwaną reką którą rzucał - RLZ :!: Przeszedłem z miła chęcią. Horrorek ze szczyptą humoru lub na odwrót :wink:
Krupier
21 06 2004, 10:25
No i teraz jest zapowiedź MediEvila na PSP
Jakiś link or sth ?
W najnowszym PSXE jest nawet screen.
_MundeK_
21 06 2004, 11:59
Standardowo - Dan bez oka

Jakaś wzmianka. Ogólnie zarys nowej wersji...
Krupier
21 06 2004, 14:57
Bleh myślałem, że coś więcej dadza :| A gazet nie kupuję ;p
Z drugiej strony mogli by zamknąć serię... Nie wiem jakoś boję się, że będzie to czysta komercja, nic nowego :| Chyba, że ma to być remake, niby też komercha, ale jednak już trochę bezpieczniejsza ;P
Bleh myślałem, że coś więcej dadza :| A gazet nie kupuję ;p
Z drugiej strony mogli by zamknąć serię... Nie wiem jakoś boję się, że będzie to czysta komercja, nic nowego :| Chyba, że ma to być remake, niby też komercha, ale jednak już trochę bezpieczniejsza ;P
bo to MA byc remake... i szczerze mówiąc, Medievil, Gran Turismo i nowy Syphon są dla mnie wystarczającą motywacją, aby zacząć zbierać kase na PSP
Krupier
22 06 2004, 22:03
No to już trochę lepiej

Widzę, że sony zaczyna działać podobnie jak N

Ale miejmy nadzieje, że dodadzą parę nowych elementów.
Dzisiaj kupiłem gre Medievil 1.

Jestem zadowolony. Pipipipi bardzo dobra gra.
Squaller
24 06 2004, 12:34
Medievil 2 był jedną z moich pierwszych gierek... Swietny, jajcarski klimat- polecam każdemu nie wiedzącemu w co zagrać na sędziwym plejaku
Fajna gierka - głównie ze względu na jajcarski klimat (mieszanina groteski i czarnego humoru w stylu Tima Burtona) i niesamowitą muzykę.
Humulus XP
4 07 2004, 14:51
Ciekawe czy przygotowywany przez Capcom The Nightmare Before Christmas dorówna przygodom Sir Fortesque?
synchronick
6 07 2004, 10:57
Dobra gierka, ile to ja czasu przy niej spędziłem, to już nie pamiętam, fajny klimacik, grafa (jak na tamte czasy) itd. rozwalały i rozwalają. Mowa o pierwszej części, bo drugiej niemam.
Dobra gierka, ile to ja czasu przy niej spędziłem, to już nie pamiętam, fajny klimacik, grafa (jak na tamte czasy) itd. rozwalały i rozwalają. Mowa o pierwszej części, bo drugiej niemam.

i uwierz mi, prawie nic nie straciłeś... dwójka w porównaniu z jedynką to dno...
Sporo grałem w Medievila 2 lecz nie przeszłem go nie wiem czemu może że mogłem jakiegoś bossa przejść nie wiem. Ale cała gra jest Fpyte
Taa Medievil jest super. Sir Dante musi powrócić poraz trzeci!!
Venom 333
10 08 2004, 08:17
Gierka jest rzeczywiście niezła

.
Heh ... kiedy ja w nią grałem ... ahh te wspomnienia
W dwójkę grałem tylko w demko, ale też mi się podobała.
Ha! mam! W końcu udało mi się ją dorwać! Ahhhh, złote czasy przygód Dana wracają!!!!
Dla mnie tylko pierwsze przygody Dante'go nadawały sie do grania (tytuł wyceniam na bezdyskusyjne 9+) "Dwójka" to już nie to. Jakiś gruby palant, czasy już nie te, no i ten ChainGun...
Genesis
25 08 2004, 16:23
Pamiętam czasy jak była wypożyczalnia MAX wypożyczyłem Medievil na PSX-a za 10 zł przeszłem całą jednej nocy, nadrugi dzień czabyło odać
w jedną noc ?? to ta gra taka krotka
Genesis
25 08 2004, 16:34
rozumiesz gierka fajna a na drugi dzień czabyło odać do wypożyczalni
no niestety, to jeden z jej niewątpliwych minusów - rozwalenie gierki na 100% zajmuje nie dłużej ni 6 godzin...
Mi w ogólę się ta gra nie podobała.
Kwestia gustów.
Wolałem Crasha albo Nightmare Creatures (to był klimat!!) szczególnie część pierwsza.
Sir Dante Fortesque... mocarna gierka 2 nie nadgryzlem nawet. Ale 1 poszla w 100%
Ta na PSP to chyba jedynka...
Ja bym wolał jakąś nową część... Jakaś moda ostatnio na remake'i (tak jakoś mi się wydaje).
Co za dużo to i świnia nie chce
Mogli by zrobić Final Fantasy VII na PS2 ale tak porządnie bez żadnej chały ale niewiem czy by im to wyszło :wink:
Mogli by zrobić Final Fantasy VII na PS2 ale tak porządnie bez żadnej chały ale niewiem czy by im to wyszło :wink:
Chyba pierwszy raz się z tobą zgodzę... ...
A jak ty sobie wyobrażasz modele postaci? Z tym byłby największy problem...
Ja bym tam nawet czekał 2 lata byle zrobili dobrą dopracowaną gre :roll:
IMO perfekcji się nie poprawia
Humulus XP
14 09 2004, 15:33
Akhem! - czy tylko mi się wydaje czy dyskusja zeszła już dawno z tematu?
P.S. Ghost Spike - w życiu nie widziałem gry perfekcyjnej (FF VII jest bardzo dobrą grą ale bez przesady...). Koniec offtopa.
Venom 333
29 09 2004, 13:56
Widzę, że tu jakie off-topy zaczynają się robić :wink:
Ja odpowiem na temat
Bardzo ciekawa gra - połączenie RPG, platformówki, przygodówki z zabawnym szkielecikiem w roli głównej. Mi się gra podoba i uważam, że jest ciekawa.
Jednak, jako platformówka jest raczej gorsza niż Spyro czy Crash, a jako RPG też raczej Finalowi nie dorównuje

:wink:
Patryk2804
13 02 2005, 22:09
Zdecydowanie najlepsza platformówka na psx'a
A jak sobie przypomne te wspaniałe poziomy i jaki w tej grze był klimat to aż żałuje ze niemam już psx'a :cry:
Widzę, że tu jakie off-topy zaczynają się robić :wink:
Ja odpowiem na temat :P
Bardzo ciekawa gra - połączenie RPG, platformówki, przygodówki z zabawnym szkielecikiem w roli głównej. Mi się gra podoba i uważam, że jest ciekawa.
Jednak, jako platformówka jest raczej gorsza niż Spyro czy Crash, a jako RPG też raczej Finalowi nie dorównuje :D :D :D :wink:
Bo MediEvil'a ciężko zaklasyfikować jako platformówkę, czy RPG, na takie "mixy" mówi się po prostu przygodówki
Pan kościasty utkwił w mojej pamięci jak mało która postać z gier. Gierka była poprostu códowna. Grywalność, grafa (jak na PSXa) całkiem niezłai do tego ten klimat, palce lizać, lecz nic nie zauroczyło mnie tak jak muza. Szkoda tylko że druga część była nieco gorsza, ale mimo to przeszedłem obie części po 2 razy na 100%. Kostek z pajęczyną w oku powinien zawitać jeszcze na PS2 i to koniecznie, ale jak wiadomo nic poza marzeniami nam nie zostanie. Choć morzna cieszyć się nową wersją na PSP albo NDS (niepamiętam do końca:)
Mackal21
4 03 2005, 10:22
Teraz w końcu przechodzę Medievil 2.Ta gra trzyma poziom części pierwszej,czyli jest dobrze.Oj,będzie w co grać przez te kilka dni.
Teraz w końcu przechodzę Medievil 2.Ta gra trzyma poziom części pierwszej,czyli jest dobrze.Oj,będzie w co grać przez te kilka dni.
moim zdaniem 2 w porownaniu z częścią pierwszą wypada słabo, zwłaszcza jeżeli chodzi o klimat... jest dobrze, ale mogłoby byc dużo lepiej. Licze, że wersja na PSP da rade...
Jedynka jak i dwójka były świetne, choć bardziej przybastowała mi pierwsza część, polecam każdemu :!:
Pamiętacie jeszcze sir Dantego? Boże jaka to jest wypasiona gra! Zwłaszcza jedyneczka, która ma niesamowity klimat i niesamowitą grywalność. Pamiętam wszystkie chwile spędzone nad tą grą. Rozgryzłem ją na 100%. Szkoda tylko, że dwójeczka była odrobinę gorsza od pierwozoru

No, ale też była miodna nie powiem!

Teżrozgryzłem na 100%

. A Wy graliścię w tą grę? Jakie są Wasze opinie na jej temat?
MediEvil pisze się razem, a Sir Dante to jest w Devil may Cry, w Medievil'u jest Sir Dan (Daniel) Fortesque... reszta to by się zgadzała
jay jay
28 03 2005, 09:39
Grałem w obydwie części . Obie wspaniałe , choć 2 bardziej mi przypasowała .Mam pytanie -czy jest szansa , że wyjdzie 3? Bo szanse są chyba nikłe :cry:
Humulus XP
28 03 2005, 10:05
Jeśli szykowany na PSP remake jedynki okaże się sukcesem to jest iskra nadziei, że seria doczeka się pełnoprawnej kontynuacji.
Jeśli szykowany na PSP remake jedynki okaże się sukcesem to jest iskra nadziei, że seria doczeka się pełnoprawnej kontynuacji.
...oby tylko Dan nie trafił w przyszłość... Powrót do średniowiecza - to jest to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.