Krupier
21 09 2002, 13:55
Pamiętacie jeszcze sir Dantego? Boże jaka to jest wypasiona gra! Zwłaszcza jedyneczka, która ma niesamowity klimat i niesamowitą grywalność. Pamiętam wszystkie chwile spędzone nad tą grą. Rozgryzłem ją na 100%. Szkoda tylko, że dwójeczka była odrobinę gorsza od pierwozoru

No, ale też była miodna nie powiem!

Teżrozgryzłem na 100%

. A Wy graliścię w tą grę? Jakie są Wasze opinie na jej temat?
Ja grałem tylko w MediEvil 2. Moim zdaniem gra jest bardzo fajna, choć nie przypadła mi do gustu tak jak np. Crash 3. Dużym plusem jest klimat gry oraz rzeźnia

(zamachnij się mieczem koło zombiaków to zobaczysz

).
Real-Sith
22 09 2002, 07:39
jedynka wymiata pod względem klimtu nio i medievil ma jednego z bohaterów których nie zapomne nigdy daniel

[dmc nie dawno grałem] i jego szczena po prostu wymiatają i jeszcze te robal... typ po prostu wymiata
Krupier
22 09 2002, 12:50
Hmm, a mnie teraz tak zastanawia czy on się nazywał Dante czy Daniel czy jeszcze jakoś inaczej :? Damn zapomnialem. Chętnie bym sobie odpalił grę, ale mi pad nie działa

.
Sir Daniel Fortesque.Oj aż się łza w oku kręci.Moja pierwsza oryginalna gra:)Przeszedłem ją nawet w 200%Pamiętam że jak w nią grałem nie miałem karty pamięci jeszcze a tam nie ma kontynuacji i zawsze kończyłem w tym samym miejscu(ten boss na statku co z armaty walił jakoś mi zawsze problemy stwarzał).I sobie tak grałem pewnego dnia a mama moja kochana zadzwoniła z pracy ,że mi już karte kupiła.I było to o 15.Zapauzowałem i czekałem do 19 w tym miejscu przed tym bossem aż mama przyjdzie z pracy i będę mógł sejwnąc.Tyle wspomnień z tą grą mam że ojej.2 już nie ma tego klimatu.
Hej no ludzie piszcie o Medievilu wszak gra to piekna
Krupier
23 09 2002, 17:15
Piękna to mało powiedziane! Dla mnie to jest najlepsza przygodówka ever! Nie jakieś Tomb Raidery czy inne podobne! Medi Evil to jest to! Znajdą się obrońcy innych przygodówek?
Nie najlepsza tylko NAJLEPSZA:)i niema lepszej w jaką grałem.
Krupier
26 09 2002, 21:31
Mnie tylko dziwi dlaczego SONY nie robi tej gry na PS2

Kurde taki hit... Pewnie nie mają pomysłu na fabułę. A szkoda bo chętnie bym pograł mimo iż nie mam PS2
Wtedy to bym chyba PS2 od razu kupił.
Dwójka była troche gorsza w sumie.Nie wiem czy 3 miała by jeszcze chociaż troche tego klimatu,ale chętnie bym pograł.
Na pewno nie będzie mieć tego klimatu

Te bronie, te lasy wszystkie i rywale i odgłosy, że nie wspomne o przepięknej muzyce! Boże jaka ta gra jest idealna. Oby SONY mimo tego wydało trójeczkę na PS2, bo na inną konsole Medi Evil nie zasługuje ( mimo iż jestem za GC wolałbym sir Daniela na PS2, nie wiem czemu :> )
_DVEGETA_
5 10 2002, 09:46
medi evil
najlepsza gra na świecie.pamiętam pierw tą klime z dema
później kupiłem pirata medi evila 1 klima the best (jeszcze pamiętam to miasto w którym nie mogłem otworzyć jakiejś tam bramy
) sir daniel fortesqe (czy coś takiego)to była moja ulubiona gra.pojawiła sie dwójka, odrazu pobiegłem po pirata, jak tylko zobaczyłem recke.klime jakąśtam miała ale nie to co 1.
Ja 1 dostałem gratis jak konsole kupowałem.I sobie postanowiłem,że dwójke oryginalą też będę miał.I mam,ale ja wiem czy warto było tą 2 kupować.Gra dobra ale 160 zł jednak troche szkoda.
w medievil 2 nie gralem
ale w medievil gralem, najpeirw na demku ,zponiej kupilem se pirata ale qrde zacinal sie na tej rundzie z myszka

wiec pamietam jak kombinowalem ,poszlem do wypozyczalni przeszlem ten moment na orginale zapisalem i pozniej gralem na piracie

przeszlem cala gre w 100000 % nawet fajne zakonczenie bylo
to byla (pipi)ista gra :cry:
Medievil to swietna gra. Cenie w niej bardzo oryginalnosc, mimo ze szybko sie ja przechodzi to warto pograc
Antares
23 10 2002, 17:34
Owszem. Fajna gierka.
children_of_korn
12 02 2003, 08:55
[size=18][/size]MEDI EVIL JEST SPOKO PRZESZEDŁEM Z WSZYSTKIMI KIELICHAMI

ALE ME2 TROCHE SCHRZANILI
Dobra giera , ale 2 lepsza od poprzednika.
Dobra giera , ale 2 lepsza od poprzednika.
no niewiem czy lepsza...
wprawdzie moze mial lepsza grafike ale klimat byl nieporownywalnie wiekszy w pierwszej czesci.2 czesc med evila byla pozatym strasznie krotka i dalo sie ja ukonczyc w kilka godzin.
Nie gralem w 2 czesc ale jedynka posiadala klimat i grywalnosc. Poza tym Daniel Fortesque wymiata z tym jednym okiem i robalem. Jeszcze te odglosy wydawane przez niego po prostu miod
Grałem tylko w drugą część i nieźle wymiata. Poprostu fajna gierca i tyle
Grałem w obie cześći ale dwójka jakoś bardziej mi się spodobała.Cóż różnica gustów :roll: .Być może jedynka jest lepsza....
white-zombie
31 10 2003, 11:32
Przeszedłem obie gry,ale dwójka nie umywa się do jedynki(choć też jest dobra)-zabrakło klimatu i ten wk*rwiający doktorek.W jedynkę pierwszy raz grałem na demie ale jak go przeszedłem, na drugi dzień miałem już pirata

.Żadna inna przygodówka nie podskoczy Medievil'owi.
PS.Najbardziej klimatyczna plansza to ta w Asylum gdzie wyskakiwały ci co chwilę jakieś przygłupy w kaftanikach :wink:
medievil- dla mnie wzór gry idealnej, niedościgniony...
Medievil - moja pierwsza gra na poczciwego PSXa. Giera fajna, ale przeszedłem ją tylko 2 razy, zresztą to było bardzo dawno i nie pamietam wszystkiego. Ważne było ,że była masa zabawy.
Nie wiem czemu ludzie sie podniecają tą gierką mi sie wogóle nie podoba.
kotlet_schabowy
2 11 2003, 17:47
Podniecają się, bo jest spoko - większości się podoba. A, że Tobie się nie podoba - to nic, gusta są różne.
Medievil - w jedynkę grałem tylko w demo - jedna z pierwszych gier, w które grałem. Dwójkę mam pełną. Uważam, że to kozacka gierka. Grafika, muzyka, klimat, grywalność - wszystko. Może oprócz tego, że była dosyć krótka. Jedynkę miałem kiedyś kupić, ale nie kupiłem i chyba sobie ściągnę w Emule. Skoro podobno lepsza od dwójki.
Mam zarówno Medievil 1 i 2. Jedynka jest lepsza. Dwójka jest znacznie trudniejsza. Obie gry są świetne i mają mase sekretów. Nie każdy wie, że M2 ma dwa outra.
maruscha
7 11 2003, 21:32
Medievil mial niepowtarzalny mroczny klimat z wesolym pokreconym swiatem .Dla mnie to najlepsza przygodowka na starego pleja.Daniel Rules...
jedna z gorszych gier na psx w jakie gralem - totalny crap, nie wiem co ludzie w tym widza...
Anonymous
8 11 2003, 16:02
ło jedyneczka miała niesamowity klimat, jeszcze teraz dla mnie jest w czołówce najlepszych paltformerów wszechczasów
kotlet_schabowy
8 11 2003, 22:57
Mam zarówno Medievil 1 i 2. Jedynka jest lepsza. Dwójka jest znacznie trudniejsza. Obie gry są świetne i mają mase sekretów. Nie każdy wie, że M2 ma dwa outra.
Ja właśnie wiem, że są, bo przeglądałem wszystkie filmiki z gry w Action Repley'u, i widziałem to drugie, ale nie wiem, jak się to drugie odkrywało.
Mnie tylko dziwi dlaczego SONY nie robi tej gry na PS2

Kurde taki hit... Pewnie nie mają pomysłu na fabułę. A szkoda bo chętnie bym pograł mimo iż nie mam PS2

nooooo to jest SWIETNY pomysl sam o tym myslalem ! przeciez ta gra walczylaby z Jak'iem 2 i Rachet'em 2 !! przeszedlem 1 i jestem pod wrazeniem ze taka swietna gra wyszla tyle lat temu !!
jedna z gorszych gier na psx w jakie gralem - totalny crap, nie wiem co ludzie w tym widza...
zaloze sie ze nie lubisz platformowek to pewnie dlatego dla mnie to jest moj ulubiony typ gier
Sir Dan Fortescue... Mam drugą część, przeszedłem ją jakieś 70 razy i wcale nie żałuję (2:32 naj. czas). Pamiętam jak ta gra była nowością, wprowadziła w świat gier nowy styl, wykreowała nawe ścieżki rozwoju dla podobnych tytułów. Ale to ona, ona była tą jedyną, najlepszą grą tamtych czasów... No to co chłopaki, zdejmujemy głowę i za*** z tym koksem
Qrczak!! Poza beznadziejną kamerą (pamiętam planszę, w której trzeba było łazić na polu między zbożem- zawsze traciłem życie przez niemożliwość odpowiedniego ustawienia kamery) gierka była full wypas!! Czadowy klimacik, oblany kolorową, fajną graficzką a do tego mamrotanie Dana! Pierwszy raz gdy grałem w Medievil polewałem strasznie z dialogów w grze

Dwójka straciła trochę klimat. Zbyt duża ilość broni (większość nie była do niczego potrzebna), miejscami monotonne plansze i nie pamiętam, ale Sir Fortesque (tak się to pisze?) nie mówił już tak samo

Mimo wszystko obie części darzę ogromnym sentymentem!
Sir Daniel Fortesque:) niezły koleś moja siostra go lubiałą

przeszłąm tylko część 2 ale niezłe było(Gatlin gun rządzi:>)
szczurek
18 01 2004, 09:23
grałem kiedyś w demko ale jakoś mnie nie przekonało, pomylony bohater, otoczka "jestem kościotróp, fajnie nie?"...e tam....wole pograć w SMS ;]
HunterX
24 01 2004, 00:49
Grałem po troszku w obie gry (pierwsza lepsza hehe). Mogę powiedzieć jedno: klimat wymiatał. Co prawda nigdy jej (mow o tej lepszej) nie skończyłem, ale wiem że dla takiej gry warto było kiedyś kupić PSX'a! Brawo za geniusz dla twórców - macie u mnie browara! :wink:
PS. Kontynuacji na PS2 bym się nie spodziewał. Ba, raczej już w ogóle taka nie wyjdzie. Twórcy gry robią inne gry (Primal, Ghosthunter) - i chwała im za to (gdyż potrafią zakończyć serię, a nie ciągnąć ją w nieskończoność).
Ja właśnie wiem, że są, bo przeglądałem wszystkie filmiki z gry w Action Repley'u, i widziałem to drugie, ale nie wiem, jak się to drugie odkrywało.
Z tego co pamiętam, to drugie, lepsze zakończenie uzyskiwalo się zabijając ostatniego bossa z luku (lub kuszy, dawno gralem). Prawie każdy używal w tej walce gatlin gun'a.
kotlet_schabowy
24 01 2004, 15:08
Podobno twórcy serii Medievil ( Cambridge Studios ) tak długo pracowali nad poprzednimi częściami, że już im się ta seria " przejadła " i nie mają zamiaru ( przynajmniej w najbliższym czasie ) nie zamierzają tworzyć następnego Medievil'a.
_MundeK_
25 01 2004, 18:27
Ja w jedynce miałem problem w jednym miejscu kiedy to trzebabyło uderzać mieczem w takie obracające się posążki. To było jak dobrze pamiętam w jakimś ogrodzie, labiryncie. Nie mogłem sobie poradzić. Miełem grę rzucić, ale przypomniałem sobie o mojej super, extra, mega, wypasionej księdze kodów. Cyk, cyk i już byłem dalej :wink:
Podobno twórcy serii Medievil ( Cambridge Studios ) tak długo pracowali nad poprzednimi częściami, że już im się ta seria \" przejadła \" i nie mają zamiaru ( przynajmniej w najbliższym czasie ) nie zamierzają tworzyć następnego Medievil'a.
a szkoda...

gra miała potencjał... jedynka, oczywiście
Przemski
5 02 2004, 10:29
Medievil to jedna z tych gier, które zawsze będą kojarzone z szarą skrzynką.
Niepowtarzalny klimat, wszechobecna GROTESKA i wspaniałe wykonanie uczyniły ją jedną z najciekawszych gier w historii.
Myślę że mimo wszystko dobrze, że teraz nie pokuszono się na sequel, a to dlatego że spoglądając na kolejne odsłony i reinkarnacje starszych tytułów ma się dość. Uważam że dla developera lepiej nie tworzyć trzeciej części narazie wogule niż odciąć kolejny kupon...
Poczekamy do następnej generacji konsol i wtedy - petycja, o ile sami o tym nie pomyślą.
Grałem w tą grę i myślę że jest super, długo przy niej siedziałem i nie nadarmo. Is cool
Mackal21
17 06 2004, 10:15
Świetna gra.Medievil to jedna z najlepszych przygodówek na Psx-a.
Grafika w tej grze to cud-miód.Poziomy także zrobione są z dużym polotem(wspaniałe scenerie),a muzyka to perełka.Medievil posiada także świetny klimat,który pozwala wczuć się w tą grę.Moja ocena to 9+.
Medievil dla mnie jest w pierwszej 10 najlepszych gier na PSX , tej gry nie da sie opisać słowami w to TRZEBA ZOBACZYĆ.
PS. Przez wasze wypowiedzi aż mam ochote zagrać jeszcze raz , chyba kupuje jeszcze w tym tygodniu
oldscoolman
18 06 2004, 19:17
No gra maprawde jest spoko,jesli chodzi o grafe 8O ...jak oni to zrobili.Przeciez wiadomo ze psx jest ograniczone technicznie,a jednak taaaaka piekna gra
Grałem Medievil 2, ale tylko DEMO.

. Cudowna grafa, świetna gra i niepowtarzalny klimat (gotycki i sztuka średniowieczna). COOOL Medievil.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.