Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wario Ware Touched!
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2
roofoos
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Tak mniej wiecej wyglada moj ryj kiedy gram w Wariana, a gram bez przerwy. Przerwalem wlasciwie tylko po to by cos napisac. Ta gra wciaga i nie chce oddac.. No ale od poczatku. Warian wita nas przyjemnym intro opowiadajacym o tym jak to tytulowy bohater zdobywa DS'a..bla..bla..bla.. po wyjsciu wsiada na motor i... jaaaazda. Tu skresl, tam pociagnij, tu strzel, tam poglaszcz, a tu popocieraj, by jeszcze dalej pociac. Tak wyglada mniej wiecej rozgrywka. Minigierki zmieniaja sie w tempie 1/5sek. a Ty nawet czesto nie masz chwili, by przeczytac instrukcje i polecenia musisz wykonywac na czuja, a zeby nie bylo tak pieknie tempo zwieksza sie z gierki na gierke, by pod koniec przybrac takie, ze wlasciwie nie widac rysika smigajacego po ekranie. Ci ktorzy grali w wersje na GC czy GBA moga powiedziec, ze eee... to juz bylo i.. beda mieli racje. Bylo, ale nigdy w tym stylu i z uzyciem magicznego artefaktu ---> RYSIKA(U?). Dzieki temu rozwiazaniu miod po prostu leje sie z ekranu i ekspresowo zapelnia barylki. Minigierek jest mnostwo (na pudelku stoi liczba 180). Jak to bywa niektore bardzo udane i pomyslowe, inne mniej, ale nie ma wlasciwie zadnej, ktora by mi sie nie podobala. Nie jest to gra dla mlodszych uzytkownikow, bo czy mozna tak nazwac gre gdzie zadaniem gracza jest odpowiednio walenie konia, ciagniecie za suty czy ciachanie ogora. cool.gif Sa tu tez "normalniejsze" gry vide swietne rozwijanie rolki srajtasmy po, ktorym na ekranie pojawia sie napis "save the trees" czy zwykly shooter, ktory na wyzszych (szybszych!) poziomach jest istnym zastrzykiem adrenalinki. Autorzy nie zapomnieli rzecz jasna o licznych bonusach dla wytrwalych, ale tu nie zdradze nic. Gra jest wiec i dla graczy "weekendowych" i dla szalencow masterujacych wyniki po nocach pod koldra dawno po dobranocce. Generalnie gra jest MISTRZOWSKA i na pewno nie zawiedzie sie na niej nikt. Mozna sie przyczepic na wala do dwoch rzeczy. Do grafiki, ktora jest...dosc posta i cukierkowata (komiksowa moze), ale akurat w tej grze o grafike chodzi najmniej, no i jest jeszcze muzyka - szybko sie osluchuje, ale nie irytuje, jest dosc prosta. W kazdym razie slabo jak na mozliwosci audio konsolki. Bardzo brakuje tez multiplay'a, ktory by w zwiazku z ta pozycja uczynil prawdziwy mayhem. To wszystko, generalnie goraco polecam nowe przygody Wariana zmacanego. Tu macie jescze fotke gry i pudelka. Sry za kiepskej jakosci zdjecia, ale nie opanowalem jeszcze sztuki i grania, i robienia fotek naraz.
Ryo-San
po przeczytaniu posta roofoos'a już wiem czemu to wlasnie Wario Touched jest drugą(po Mario 64) najlepiej ocenianą grą na DS'a..
Kurcze jak będe kupował DS'a to WT bedzie must-heavem...
Kocham Nintendo za tak oryginalne pomysly w grach...;*
..::XMANiAK::..
ja sie troche na tej grze zawiodlem, powinno byc wiecej gierek ok 300 juz bo tak w kazdej czesci bylo ok 200 a tutaj trzeba wypromowac ten ekran dotykowy, jak dla mnie to 7+ oczekiwalem czegos wiecej sad.gif ale jak na obecne gry to chyba tylko WW T pozostaje do zakupu. Przyjemnie sie gra ale krotka gra [malo bonusow ale niektore z nich sa fajnie np. harmonijka smile.gif-dmuchamy w MIC i krzyzakiem, L, R, A,B, X,Y wydajemy rozne dzwieki smile.gif a czesc tych gier w Toy Room zrobiona jest chyba by zobczyc mozliwosci DSa.. confused.gif]]

ps. ja mam pomaranczowa okladke smile.gif czym moze sie roznic wersja USA od EURO?? smile.gif
roofoos
Prawdopodobnie niczym sie nie roznia. Ten post wyzej napisalem po obcowaniu z gierka moze 2godziny wiec moze byc krotka. Mimo wszystko wymasterowanie wszystkich gierek troche trwa. Po calym dniu grania dalbym tej pozycji 8+. No i poprawka. Dzwiek po pewnym czasie po prostu wkur.wia.
emik
Jaka giere byscie polecili na "pierwszy ogien" na DSa? Wario czy Mario? A moze cos jeszcze innego? :>
A kiedy w ogole bedzie Metroid final ver?
Pozdro!
mario87
metriod w sierpniu chyba, na pierwszy ogień ja bym brał Mario, ale niesety mogłem wybierać pomiędzy feel the magic i the urbz (i wybrałem feel the magic) wink.gif

co do pudełka to najkimś forum(skizo czy swiat nintendo) ktoś pisał że pudełka europejskie są grubsze od tym z USA czy japonni więc może też się róznić kolorystyka okładki :wink:
roofoos
Chyba warto wpierw uderzyc w Mariana - dluzsza zabawa, no i pelnoprawna gra. Wario jest dosc specyficzny - nie wszystkim moze sie podobac. Aha, w Mario jeszcze nie gralem. Dopiero przed chwila przyszedl z Australii, a poki co bawie sie Warianem.
flyjack
dobrze czynisz , bo jakbys zaczal od mariana to bys do waria nie przeszedl juz biggrin.gif
sterna
pogralem troche i kurna cholerstwo wciaaaga :wink:
Gierki z jajem az sie prosza zeby pograc cool.gif
Zobaczymy kiedy sie znudzi smile.gif
sterna
Za co sa toys? chyba za bicie rekordow ale chcialbym to sciclej okreslic smile.gif
szczurek
doslownie za wszystko :) za pobicie high score'a, za odkrycie wszystkich mini gier, za przejscie kilkudziesieciu minigierek dla kazdej z postaci :)

ostro jest poprostu. Już drugi raz w ciągu trzech dni ładuje DSa. Wario wciagnal mnie razem z kumplami doszczetnie i zmiażdżył na kawałeczki. Gram teraz praktycznie wszedzie, na przystanku, na przerwie w szkole, w autoubusie, na lekcji, w bibliotece. Zebranie wszystkich zabaweczek to jakiś hardkor :) narazie mam około 3/4 tego. Wprawdzie wiekszosc to po(pipi)y, ale trafia sie kilka naprawde godnych uwagi [ping pong, papuga, air dude czy inne]. Banan na ryju, dla mnie najlepsza gra na DSa narazie :)
MichAelis
Gra naprawde wciaga, znow gralem w MM i mam coraz wieksza chec na DSa mimo ze go skreslalem na poczatku mea culpa...
Ta gra jest 8O strasznie wciaga i jest mega jajcarska, teraz mam metlik w glowie i nie wiem czy czekac na PSP
WW to zadne wyzwanie na 100% smile.gif, HARDCORE MIX to hardcore, 1 zycie, 3 poziom trudnoci gier czyli szybkosc smile.gif
Jędrek
Maniak: W ile h przeszedles WW:T? Sa tam jakies poziomy trudnosci?

Odezwij sie na gadu :!:
szczurek
HARDCORE MIX to hardcore, 1 zycie, 3 poziom trudnoci gier czyli szybkosc :)

o taaak, mega hardkor, narazie mam 28 o_0

Ajajaj jeszcze dwa toysy do zebrania, teraz nie bedzie tak latwo... :)
Maniak: W ile h przeszedles WW:T? Sa tam jakies poziomy trudnosci? 

niepamietam, ale duzo to nie zajmie ci, moze 6-8h

jak grasz to co bossa rosnie szybkosc [i poziom trudnosi [sa 3] gry]
Jędrek
Dzis dostalem (hi Maniak). Odrazu skasowalem save'a, aby nie psuc sobie zabawy. Mini gierki sa super. Mam 'juz' 4 zabawki. Nie moge tylko zdobyc korony dla Wario - wymagajace, nie ma co smile.gif 2 nastepne postacie przeszedlem na 100%. Ide grac. Mega grywalnosc !
czesc zabawej jest beznadziejna, jedynie moze z 5 jest ciekawych...

o nie moj save sad.gif wink.gif
MichAelis
dzis zamowilem Wario mam nadzieje ze jutro do mnie dojdzie i DS tez... smile.gif
Jędrek
Kurde, nie moge przejsc misji bo nie mam mikrofoniku icon_twisted.gif
LOL.

Glupio, jak sie nie ma mikrofonu to nie mozna isc dalej (?).
bartiz
LOL?

Przecież mikrofonik jest na dole wbudowany laugh.gif Przecież Ci nie wycieli laugh.gif
Jędrek
LOL faktycznie biggrin.gif
Nie wiedzialem, ze mozna tak wink.gif Bez podczepiania go wink.gif Dobry pomysl Nintendo.

Banalne - wystarczy dmuchac tylko wink.gif
szczurek
wymiekam z ta gra, zostaly dwa toysy i za cholere nie idzie ich zdobyc, aż się mózg lansuje powoli. ARGH... blink.gif
bartiz
Ile jest wszystkich TOY'sów tongue.gif? Można to jakoś sprawdzić ?
CassSept
Szczurek, zagadj na 6707117 to ci pomogę bo mam wszystkie tongue.gif
Toysów jest 33, w pierwszym pokoju 16 a w drugim 17 + zapewne do pierwszego pokoju dochodzi film który sie dostaje pdoczas gry z włożonym WW:Twisted do slotu na gry z GBA.
sprawdz na gamefaq tam pisze za co dostanaje sie zabawki
Gotenks
Byłem dzisiaj w Rzeszowie, więc musiałem zahaczyć o Media Markt. Z ciekawości zacząłem się rozglądać za stanowiskiem z DS. I o dziwo znalazłem, ale konsolka była zawieszona tak nisko, że przy grze trzeba było kucać. Do tego nie było rysika, a ekran był zajedwabiście porysowany, ale to szczegól :roll:
Załadowany był ofkoz Wario, tyle że w wersji niemieckiej. laugh.gif
Z braku stylusa zacząłem giercować przy pomocy paznokcia, nie było tak źle, ale na swoim DS wolałbym tego nie próbować. Wciągnęło mnie na kilkadziesiąt minut i gdybym nie widział stojącego obok brata, który robił maślane oczy na widok sprzętu, to pewnie siedziałbym znacznie dłużej. TA GRA MA NIESAMOWITY POWER!!! Kierowanie sikającym kolesiem, rozwijanie srajtaśmy i wyrywanie kłaczka wymiatało.
Już wiem jaką grę sobie kupię po skończeniu Mario64 cool.gif
CassSept
To miałeś farta bo w MM w Kielcach jest :
- Wyrwany rysik
- Kilka rys jakby został trafiony kamieniem
- Rozwalony stand
- Nie da się włączyć
Oto Polska właśnie wacko.gif
MichAelis
Heh u mnie we Wrocku to juz druga konsolka jest zepsuta, pierwsza byla zrypana niemal zaraz po premierze, zamontowali druga i teraz znowu to samo.
Jędrek
No bo ludzie tacy sa. Jak ktos naprawde chce przyjsc i zobaczyc bo chce dokonac zakupu to juz nie ma gdzie. mad.gif
szczurek
Dobra, wstąpiła we mnie nowa siła. Albo zalicze 100% albo nie wiem blink.gif
Cass poprostu powiedz ile trzeba zdobyć w Air Dude Talktohand.gif
jak wybierzesz zabawke to taki pasek co przejedzie pokaze cie krotkie info i liczbe do zaliczenia [tak samo w graniu w jedna gre na roznych poziomach]
CassSept
Air Dude potrzebuje 100 (nie mogelm wogóle do 80 dolecieć bo mnie potem głowa bolała, jak przeleciałem 100 to do 199 doleciałem confused.gif).
Air Dude to zaglerki??
szczurek
Air Dude to samolocik...ja mam tam 428, z nudów nabiłem death2.gif
CassSept
Trzeba tak żeby mieć wszystko :
- u każdej postaci powyżej 30 zaliczonych mini-gier
- zaliczenie wszystkich mini-gier
- w Juggle Boyu 40
- w Orbit Ballu powyżej 1000 mil
- w Air Dude powyżej 100 m
- w Big Hurlu powyżej 80 m
- w Snope Rope powyżej 15 (ja miałem równo 15, fart tongue.gif)
- w Pyoro T ponad 3000 punktów
Takie są progi we wszystkich osobach i grach w Toy Roomie, po tym powinieneś mieć wszystkie zabawki tongue.gif
MichAelis
lame jestem wiem, ale co to orbit ball np? i gdzie to jest ? :|
Jędrek
No wlasnie blush.gif
MichAelis
cieszy mnie to ze nie jestem sam biggrin.gif
ta gra to proscizna a wy sie trudzicie smile.gif
szczurek
Cass: mam pytanie, masz PALa czy NTSC? blink.gif

Ok, zostałą chyba tylko jedna zabaweczka, prawie równiusieńko na środku w pierwszym Roomie czeka na nią miejsce. W pierwszym pokoju mam 15 toysów a w drugim 17 więc tak chyba powinno być....

Orbit Ball to odbijanie różowej kulki w góre za pomocą rysowania kresek.

edit: jednak chodziło o tego orbit balla, mam 100% muhahahahahha death2.gif
CassSept
Ja mam PALa.
Zapewne będzie w pokojach po 17 jak będzie ten filmik dostępny po włożeniu Twisteda.
szczurek
takie dziwne uczucie teraz, wlaczasz konsole i wiesz, ze nie masz już nic do zrobienia w grze blink.gif

Kto pobije moj rekord w Air Dude - 445? tongue.gif
CassSept
Podajcie swoje rekordy z mixów [;
Monster Megamix - mało grałem bo lipny, 44 (przed sekundą spojrzałem, myślałem że mam mneiszjy Oo)
Hardcore Mix - bardzo dobry mix, dzisiaj zaliczyłem 41 smile.gif
Gnarly Mix - mój ulubiony smile.gif 50 smile.gif
PS. Szczurek, sprowadzałeś DS`a z DVDCrave, right? Czy miałeś z tym sklepem jakieś kłopoty? jaki jets koszt przesyłki? bo zamierzam sprowadzać WW:Twisted.
mario87
z dvdcrave nie ma żadnych problemów, no może się nie podobac to że przesyłka idzie ok 2-3 tygodnie jak są jakieś święta i zamawiałeś w piątek confused.gif

koszt przesyłki będzie napisany jak będziesz zamawiać, w przeliczniu na zł przesyłka Mario64 DS wyniosła ok 10zł, przesyłki są oznaczone jako gift
(pipi)ista fota

http://img14.imgspot.com/u/05/126/00/wolfwario8nz.jpg

ps. ktos tez zrobil juz mario tongue.gif i yoshiego tongue.gif
Spooky Monkey
QUOTE(..::XMANiAK::.. @ 15 03 2005, 07:52)
ps. ja mam pomaranczowa okladke smile.gif czym moze sie roznic wersja USA od EURO?? smile.gif
*

Hmmm... A ja zauważyłem w jakimś inter-sklepie że są dwie wersje - Wario Ware: Touched (3+*) i Wario Ware: Touched! (5+*) (i o (chyba) 20zł droższy)... Ciekawe czym się różnią..?

*dozwolone od lat...

tongue.gif = cool.gif
szczurek
pewnie tylko okładką, chociaż może z wersji PALowej wyrzucono współprace z Wario Ware:Twisted? Kto wie.

BTW: chce ktoś kupić wariana, stan idealny, 3*A, save 100%itpitd:)
MichAelis
w Palowej wersji jest wspolpraca z WW:T.
CassSept
Wczoraj u Crygora pobiłem nowy rekord, 87 smile.gif
Czekam teraz aż mi przyślą Twisteda (wiecie jakie sa z nim jaja <<) z DVDCrave...
Powiedziedli że w przyszłym tygodniu mają mieć dostawę więc pewnie w czerwcu mi przyjdzie...
A Europejska wersja znowu opóźniona, teraz na nie-wiadomo-kiedy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.