Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Oklepane motywy
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2
tk
Jakie oklepane motywy najbardziej denerwują was w filmach, lub inaczej jakie motywy, choć oklepane, uwielbiacie i łykacie wszystkie filmy w których są zawarte ?
BOBAN
Policjant pijak rzucony przez żone i poświęcający się pracy, łamiąc przy tym regulaminy...tak stare że aż dobre:D
nWo
[b]Dzieciaki któe tak uwielbiają umierać w filmach.

Schodzi taka panienka do piwnicy i krzyczy Hallo question.gif Jest tu ktos question.gif 8O
Andy to ty question.gif Nie wygłupiaj sie :!: Ide sie rozebrać i wezme prysznic biggrin.gif a w tle cały czas muzyczka jakby sie sam rekin ze szczęk zblizał. Czizes dobre to jest. Nie mam tego wogule dosc.
Kmiot
Amerykańskie komedie o nastolatkach.
-Liceum.
-Ostatnia klasa.
-On wpada w pułapkę miłości.
-Ona też (w skrajnych przypadkach wpada w nią dopiero po kilku incydentach).
-Kłócą się (ona zastaje go w nie dwuznacznej sytuacji z inną - oczywiście nie z jego winy)
-On rozpoczyna desperacką walkę o odzyskanie tej miłości
-W trakcie balu maturalnego, albo coś takiego miłość powraca
Mendrek
- seks w polskich komediach (to chyba akurat na plus hehe tongue.gif )
- samochody za czesto wybuchajace (nie no normalnie te przewody paliwowe jakies wadliwe, od razu pewnie sprzezone z zapalniczka samochodowa)
- gdy cala rodzinka w horrorze na koncu cala zakrwawiona, we flakach, ledwo uchodzaca z zyciem, przytula sie do siebie tak slodko ;/
- w wiekszosci plytkich komedii USA nie moze zabraknac motywow ze sraniem, zyganiem i waleniem konia...
No Maciek
Amerykanie po raz kolejny ratują Świat, inne narody nie są w stanie nic zrobić w obliczu zbliżającego się niebezpieczeństwa.
Humulus XP
Sytuacje w horrorach typu: "My pójdziemy się bzykać a ty idź na zewnątrz - ktoś chyba zostawił piłę łańcuchową na chodzie". To się nigdy nie nudzi. No i oczywiście na końcu bestia musi ożyć bo inaczej nie będzie pieniążków za kolejnych 20 sequeli.
JJJ
w horrorach najczesciej powtarza sie motyw "hmmm jest nas dwudzistu...wiec rozdzielmy sie na grupki jednoosbowe!" zawsze sie idioci rozdzielaja....
2razyjot
Jakie oklepane motywy najbardziej denerwują was w filmach, lub inaczej jakie motywy, choć oklepane, uwielbiacie i łykacie wszystkie filmy w których są zawarte ?

E tam, jak film jest dobry (feeling i aktorstwo) to i oklepane schematy usuwaja sie w cien. Jak film mi sie wybitnie nie podoba albo mam zly dzien to do wszystkiego mozna sie doczepic. ;p
Diabeu
w latach 80 i pierwszej połowie 90 to w większości filmów amer. numery telefonów zaczynały się na 555.....

oklepany motyw to happy end, nieważne co, nawet jak typ ma umrzeć to pojawi się ufo i go uleczy czy inne scierwo
mishka
I dalej sie zaczynają...Mnie ostatnio nudzi już patent, jak jest stary wyga i jakis zołtodziob, albo bohater i jego fumfel fajtłapa...Rzygac mi sie od tego chce. Dalej, w tych amerykanskich 'cool movie' jak pokazują jacy to oni nie są cool i tylko mysla o ruchaniu albo jak byc popularnym. Oczywiscie na koncu jest morał i happy end. Co jeszcze...Jak to shwarz chociaz jest strazakiem to i tak zrobi ci bombe z zapalniczki....Wiele jest rzeczy oklepanych, raz lepiej zrobionych raz gorzej...Ale trudno jest cos wymyslic porządnego. Ostatni mało oklepany film jaki widziałem (albo jaki pamiętam) to Memento....
ds
dosyć pospolity jest motyw kiedy w stronę kamery biegną bohaterowie (najczęściej w zwolnionym tempie) i coś za nimi wybucha, a oni padają na ziemię smile.gif

lub kiedy morderca idzie powolnym krokiem za biegnącą ofiarą, która ciągle pada i potyka się o wszystko co możliwe, aby w końcu zostać dorwanym

albo kiedy na końcu główny zły spotyka się z głownym dobrym, celuje do niego z pistoletu i zamiast go zabić to czeka aż ktoś mu przeszkodzi:]
iaikO
Kobieta trzymająca kogoś na muszce... Chodźby niewiadomo co złego zrobił zły charakter trzymany na muszce, kobieta nie strzeli, czeka.. czeka... czeka... czeka... przy okazji wywiązuje sie jakiś niezbyt inteligęntny i..... i nagle cos strasznego się dzieje! Jakiś zagubiony ptaszek postanawia sobie gdzieś polecieć, strzela piorun, spada deska, pęka gałązka, trąbi samochód, przejeżdża pociąg, przelatuje samolot, ktos coś krzyknie, lub do pokoju wbiega straszna mysz i.... kobieta odwraca swoją mądrą głowę i złoczyńca wytrąca jej gnata z rąk ;]
Nie lubie czegos takiego ;/
Hubi
Dziewczyna pociesza chlopaka i go usciskuje, zaraz wchodzi prawdziwa dziewczyna tego xhlopaka i mysli ze oni sie caluja. Tandeta!
Saunter
Bohater ktory robi jakis wielki, straszny blad i pozniej go zaluje, a dziewczyna do ktorej startuje, wybacza i z nim pozniej jest.
Mendrek
Ciekawy lecz oklepany jest motyw mijania sie na ulicy bohatera z jakims czlowiekiem, zwykle wtedy akcja zwalnia w momencie kiedy przechodza obok siebie wink.gif
puszkin
Jak pod koniec filmu dohodzi do spotkania oko w oko głównego bandziora z "tylko jedynym który może go powstrzymać" i ten zły najpierw leje dobrego, a gdy ten prawie zdycha, nagle odzyskuje siły i bandzior dostaje baty.
piotrekh3
Mnie najbardziej śmieszy (bo nie denerwuje) jak we wszystkich bondach najpierw Bond zostaje kulturalnie oświecony w jaki sposób zostanie zgładzony, a później dowiaduje się co dokładnie zamierza ten główny zły charakter. I oczywiście dowiaduje się jak można przeszkodzić w zagładzie świata. Ale i tak lubie sobie agenta 007 poogladać smile.gif
Diabeu
większość przeciwników zaprzestaje ataków kiedy bohaterowie zaczynają gadać, zonk
tk
- Amerykański madafaka koniecznie z zakrwawioną koszulą chwilę przed uratowaniem świata rzuca jakiś średnio śmieszny dowcip.
- Często kiedy bohater krzyczy "NO!" wlączaja slow motion, choć to głównie patent w prześmiewczych komediach
- Twardy glina i jego partner żółtodziób który na końcu i tak ratuje mu dupe.
- Przy rozbrajaniu bomby licznik zawsze zatrzymueje sie przy 0:01
- Johny gdzie jesteś, wyłaż, przecież wiesz, że nie lubie seksu przed kolacją, Johny daj spokój, O Jezy Johny czemu masz korkociąg w głowie ( to chyba z Halloween 20 Years Later", nie licząc ostatniej kwesti biggrin.gif )
- Conajmiej jedna ofiara seryjego mordercy w amerykańskich horrorach musi mieć coś wbite w ryj biggrin.gif
- No i to co wszyscy kochamy .... licealisci w horrorach, najlepiej cycate blondynki biggrin.gif
mishka
Amerykanskie filmy wojenne. Są tak głupie ze poza Szeregowcem Ryanem (wyjątek potwierdza regułę), nie ma tam nic wartego uwagi. Wszystko sie powtarza. Stary wyga kapitan, w dodatku tajemniczy, w koncu sie zaprzyjaznia z ekipą, dalej oni po kolei giną az w koncu albo kapitan wraca do domu, albo oddaje za nich zycie. Niech zrobią film w ktorym ktos najmniej widoczny w całym filmie przezyje...
Stachu
Są tak głupie ze poza Szeregowcem Ryanem (wyjątek potwierdza regułę), nie ma tam nic wartego uwagi.

Znam parenaście fajnych amerykańskich filmów wojennych więc nie wiem o co Ci chodzi.Ostatnio nawet leciał (znów) "Czas Apokalipsy"

Co do oklepanych motywów to powiem tak:
DRUŻYNA "A".Wszystkie odcinki takie same.
Jakaś akcja na początku ,ktoś potrzebuje pomocy ,przychodzi Hanibal i reszta ,Merdock gada z wymyślonym psem ,zeby uratować sytuacje chlopaki budują jakiąś machine ,nawet jeśli stoią z 10 metrow od bandziora i ten strzela to nikt nie ginie ,w ogóle to nikt nie ginie(nawet po dachowaniu potrafili wyjść z płonącego auta) ,na końcu wszyscy dziękują ,a B wścieka się na Merducka... icon_twisted.gif ale i tak lubiłem ten serial
Beliaal
mac gayver zawsze to samo pakuje sie w klopoty z ktrych ratuje go jego wynalazek
o ile dobrze kojarze knight rider tez powtarzal takie motywy :>
jaszczoor
Filmy dla dzieciaków w których jest drużyna niedoje,bańców którzy i tak w końcu zaczynają ciężko trenować i z końca tabeli przesuwają się na jej początek a na końcu w meczu o puchar ze złą drużyną wygrywają jednym punktem w ostatniej sekundzie.
Rozpier,dalają mnie takie motywy icon_twisted.gif
maciek88
Kiedy dobry ze złym sie bije, zły wygrywa przez wiekszosc walki, gdy nagle przyjaciel dobrego mowi mu jakas bystra mysl lub on sam ja sobie przypomina, dostaje powera i zabija zlego. Dzizas, prosze niech jakis film mnie w koncu zaskoczy i dobry dostanie takie baty, ze nie ruszy nawet palcem, zly pocwiertuje zwloki, nasra na nie i podpali smile.gif
Diabeu
historyczne filmy, te z lat 60 i 70, typy zawsze ogolone uczesane a laski wymalowane choćby nie wiem jaka zawierucha to fryz stoi jak miał - no i ogolone klaty O_o
lukasz
Amerykanskie filmy wojenne. Są tak głupie ze poza Szeregowcem Ryanem (wyjątek potwierdza regułę), nie ma tam nic wartego uwagi. Wszystko sie powtarza. Stary wyga kapitan, w dodatku tajemniczy, w koncu sie zaprzyjaznia z ekipą, dalej oni po kolei giną az w koncu albo kapitan wraca do domu, albo oddaje za nich zycie. Niech zrobią film w ktorym ktos najmniej widoczny w całym filmie przezyje...

szeregowiec to przykład najbardziej głupiego i prostego filmu wojennego ,że aż rzygać sie chce.obejrzyj czas apokalipsy czy łowce jelenii icon_twisted.gif

a jakie są najbardziej oklepane motywy?
-ten kto mówi ,że zaraz wraca to za chwile ginie(kłania sie krzyk)
-zabija ten który nie jest w ogóle podejrzany
-krzyczenie noooooo jak wspomniał Teka
-komedie dla teenagerów w stanach.
Mq
Przed wykonaniem jakiejs ryzykownej akcji:

-Badz ostrozny / Uwazaj na siebie
-Bede.

Dodatkowe punkty jesli slowa wymawia dziewczyna i na koniec jeszcze sie caluja.

-Good luck.
(ziom wychodzi)
-You're going to need it. (damdamDAMDAM)

Bonus jesli slowa te wymawia slepy murzyn.

I jeszcze:
-male dzieci ktore sa zaradne i pokonuja zloczyncow mimo iz tych jest wiecej i sa uzbrojeni
-gowniarze ktore krzycza do rodzicow "nienawidze cie!" zeby po duchowej podrozy w filmie na koniec sie z nimi pogodzic.Ewentualnie moga krzyknac "nie jestes moim ojcem!" do poczciwego ojczyma.
-okazuje sie ze glowny bohater jest duchem.Tylko pierwszy film z tym motywem jest rozgrzeszony
-murzyn-wesolek ktory wie jak to jest na ulicy
-w komediach "LOLOL PRZERABIAMY TOM ZNANOM SCENE Z MATRIXA W ZWOLNIONYM TEMPIE DODAJAC JEDEN ZABAWNY SZCZEGOL HAHA JESTESMY MISTRZAMI PARODII"
-w filmach disneya przeslanie "jesli jestes brzydki ale jestes soba na konca laska ci da"
-inteligentne zwierzeta
Easy_1
Wszystkie te akcje ze zwolnionym tempem. Od czasow matrixa sa niemal w kazdym amerykanskim filmie akcji
humungatunga5
Blade 3 - tam oklepanych patentów jest kilka. Choćby te gdy grupka trzech albo czterech głównych złych na początku jakiejś akcji ''kroczy do miejsca przeznaczenia'' w zwolnionym tempie, wchodzi jakaś super, ekstra, dynamiczna muza i w ogóle oni są kozakami. W końcu złapali swojego odwiecznego wroga. W owym filmie takich scen jest co najmniej trzy icon_evil.gif. Podobny pochód był także w Kill Billu, lecz tam bardzo mi się spodobał... dziwne. Kolejna typowa akcja: Siedzi sobie Jaś z Małgosią w samochodzie, jest ciemno, ona na niego zła, on chce jej wsadzić, godzą się, całują, następnie przychodzi zło, zabija chłopaka, a niewiasta ucieka w strachu i smutku... albo sama zostaje zabita. O nagłych przypływach uczucia głównych bohaterów i ich pocałunkach w najmniej sprzyjających warunkach nawet nie wspominam.
Ölschmitz
- amerykanskie komedie dla nastolatkow - nawet jesli jestes brzydki, jestes popychadlem i tak zakocha sie w tobie najlepsza du,pa w szkole
- horrory - wszyscy gina, przezywa tylko dziewczyna i umiesniony blondyn
- jak na ekranie widzimy wielka szybe, to znaczy, ze zaraz ktos przez nia wyleci
- policjant, twardy madafaka, komendandt na niego drze dupsko, ale go nie wywywali bo dzieki jego niekonwencjonalnym metoda ratuje zycie wielu ludziom (niszczac przy tym pol miasta)
- amerykanskie komedie, ale nie te dla nastolatkow - jest facet, nieudacznik, zakochany jakiejs kobiecie, nagle dostaje jakas super moc, przez 20 minut jest zabawnie, w tle leci muzyka, a on wykorzystuje swoje moce, potem uzywa ich zeby zdobyc ukochana, pod koniec je traci, ale ono i tak go kocha (bruce wszechmogacy, maska, czy "czego pragna kobiety" sie klaniaja)
JJJ
-w kazdym filmie musi zginac zawsze jeden murzyn,czesto ten murzyn ginie jako pierwszy
-oklepanym motywe jest tez zwrot z horrorow(imooo baaardzo glupi) "rozdzielmy sie"

i to tyle zeby nie powtarzac sie po reszcie
Kubaa__
- w horrorach to, ze postac uciekająca przez potworem, mordercą czy ch..j wie czym zawsze musi sie potknac i wy..ebac na glebe
- glowny bohater ma zawsze super cela i zabije wszystkich swoich przeciwnikow nawet pistoletem na wode, a ci bedac uzbrojonymi po zęby nie mogą w niego trafic
janol
Ostatnia scena: bohater/ bohaterowie odchodzą/ odjeżdżają/ odpływają na tle zachodzacego słońca- no normalnie nic tylko się porzygać chair.gif
Yohko
genialne dzieci - hackerzy.

11-letnia blondyneczka rzucajaca "ach, to tylko linux/unix/itp." i w 5 minut lamiaca wszelkie zabezpieczenia, z ktorymi wczesniej nie poradzil sobie informatyk laugh.gif
Obsolete
najlepszy i najabrdziej smieszacy mnie oklepany motyw jest zwiazany z tak zwana fala filmow o nielegalnych walkach z lat 80 i poczatku 90. Facetow walczacych w klatkach obserwuje publicznosc i zawsze, ale to ZAWSZE sa to ludzie z wyzszych sfer, biznesmeni, zblazowane kobiety, ktore szarpia za otaczajaca arene walki siatke, kraty czy cokolwiek innego, trzymajac w rekach pieniadze i robiac rozne smieszne, niby krwiozercze miny, toczac piane z pyska, krzyczac "Zabij, wykoncz go" itp itd doslownie w KAZDYM filmie z tego gatunku jaki widzialem powielal sie ten motyw;]
Dante
niekończąca się amunicja w filmach akcji

tam oni prója po tysiać pocisków a dopiero ptem zmieniaja magazynek

albo to że główny dobry z tym złym walczą wręcz mimo iż często jeden z nich trzymał gnata ale go wyrzuca aby stanać w honorowym pojedynku
Kmiot
Pogrzeby zawsze odbywają się w deszczowe dni. Wszyscy są smutni, ukryci pod czarnymi parasolami i przeważnie tylko główny bohater stoi gdzieś na uboczu i takie tam.
Snejk
oklepany motyw w horrorach made in japan - dziwczynka z czarnymi kłakami które zasłaniają jej ryło smile.gif
Hrubaz
Odkopuję temat bo bardzo ciekawy smile.gif A i przez te 3 lata pewnie się trochę oklepanych motywów zebrało. Ode mnie:
- karły- a la Epic/Date Movie. Przepraszam. Co amerykańce w nich widzą?
- osierocone lub nie dzieci przebywające na wakacjach u ciotki/wujka odkrywające jego magiczny sekret. Obowiązkowy happy end na wszystkich płaszczyznach
- nabijanie się w parodiach z gangsterów, blingów, nigga wa, pimpów czy jak to jeszcze sie nazywa. . Ludzie, ile można. To jest parodią samą w sobie.
epl
CYTAT(lukasz @ 18 03 2005, 19:23) *
CYTAT

szeregowiec to przykład najbardziej głupiego i prostego filmu wojennego ,że aż rzygać sie chce.obejrzyj czas apokalipsy czy łowce jelenii icon_twisted.gif

?

co niby takiego glupiego czy prostego jest w Szeregowcu???
ze oparty na prawdziwej historii???
ze pokazuje wojne od troche bardziej fizycznej strony???
ze dobrze zagrany??? swietnie nakrecony???
ja wiem ze mozna miec awersje do spielberga ale akurat szeregowcowi klasy ciezko odmowic

oklepane motywy???
sa oklepane bo je lubimy;]
tzn fajnie gdy slaba druzyna wygrywa, frajer podrywa najlepsza laske, wszystko konczy sie ok - happy ending is a good ending;]
lukasz
CYTAT(epl @ 15 04 2008, 23:12) *
CYTAT(lukasz @ 18 03 2005, 19:23) *
CYTAT

?

co niby takiego glupiego czy prostego jest w Szeregowcu???
ze oparty na prawdziwej historii???
ze pokazuje wojne od troche bardziej fizycznej strony???
ze dobrze zagrany??? swietnie nakrecony???
ja wiem ze mozna miec awersje do spielberga ale akurat szeregowcowi klasy ciezko odmowic

oklepane motywy???
tzn fajnie gdy slaba druzyna wygrywa, frajer podrywa najlepsza laske, wszystko konczy sie ok - happy ending is a good ending;]

Stary post odgrzebałeś ale zdania nie zmieniam.Szeregowiec Ryan jest prostym filmem ,bo nie wiem czy mianem skomplikowanego można określić coś co kręci się wokół ciągłego parcia do przodu z karabinkiem i niekończącej się i męczącej aż do zrzygania rzeźni.
Głupi? Tak , ja nie wymagam inteligencji od Rambo 5 ,bo wiem czego się tam spodziewać ale jeśli jakiś film dostaje oscara za najlepszy film a fabułę ma prostą jak konstrukcja cepa sto lat po osiągnięciach Łowcy Jeleni czy Czasu Apokalipsy to wybacz ale wysiadam.
Te twoje pytanie czy uważam ten film za głupi ,bo ...jest oparty na prawdziwej historii uważam za jakąś prowokację ,bo nie wiem jakim ignorantem musiałbym być aby po tym oceniac filmy.Pokazuje wojnę od fizycznej strony? owszem i na tym traci ,bo jest za dużo akcji i ma się wrażenia obcowania z dokumentem a nie z filmem fabularnym (co jak wskazuje nazwa-musi mieć fabułę).
Dobrze zagrany? Ja nie zapamiętałem żadnej wybitnej kreacji stamtąd. Świetnie nakręcony? Technicznie napewno dobry ale takich filmów dobrych technicznie ale płytkich jak kałuża to już trochę było.

Co do ostatniego zdania to odmawiam Szeregowcowi klasy a Spielberga lubię np.w Indiana Jones`ie.

A propo oklepanych motywów to South Park inteligentnie sparodiował jeden powtarzający się motyw.Jest jakaś drużyna ,która przezywa kryzys i lekarstwem na ich troski ma być jakiś świetny były sportowiec ,który od czasu jakiejś tam traumy żyje jak pustelnik.Na początku waha się , wstępnie nawet często odmawia trzymając w niepewności wspomnianą drużynę.Wszystko po to by ujawnić się w ostatnim meczu jak cały team ma doła.
kempa
oklepane motywy???

nie wiem jak inni, ale ja wolałbym zebys jednak wypowiadał sie w pierwszej osobie liczby pojedynczej.
Hrubaz
Dobra. Inny motyw. Dlaczego w horrorach i filmach survival typu Jurassic Park bohaterowie pod koniec (ale często wcześniej) mają na sobie pełno ran, zadrapań na twarzy, brudne i poobdzierane rzeczy, mimo że w filmie nie widać żeby jakoś często działa im się fizyczna krzywda. Czy to takie łamagi, że co krok przyjmują glebę i wpadają na wszystko co stoi im na drodze, a sceny te z życzliwości wycięto?
Hejas
CYTAT(kempa @ 16 04 2008, 11:28) *
oklepane motywy???

nie wiem jak inni, ale ja wolałbym zebys jednak wypowiadał sie w pierwszej osobie liczby pojedynczej.

Zapewne użył liczby mnogiej nie bez powodu. tongue.gif

Ma zresztą chłop rację.
Stachu
powaga?

nigdy nie lubiłem hepi endow, a od filmow z druzynami sportowymi i frajerami podrywającymi najlepsze laski trzymam sie z daleka
kempa
CYTAT(Hejas @ 17 04 2008, 21:21) *
oklepane motywy???

Ma zresztą chłop rację.

no to musze Cie zmartwic. oklepane motywy to powielanie schematów, brak kreatywnosci, chodzenia na łatiwzne, szukanie łatwego zarobku czyli wszystko to co zabija sztuke filmowa. i zapwniam Cie, ze nikt nie robi tego z myslą o tym, ze TY to lubisz, conajwyzej z mysla o Twojej naiwnosci. jesli to lubicie to spoko. nie widze jednak uzasadnienia dla uzywania luczby mnogiej w tym przypadku.
Shankor
Hackowanie kompów:
Access Denided!
3 sek naciskania losowo wybranych klawiszy
Access Granted!

Pisanie na kompach: ajsdhfgsjdfhgsfhgaygaygaueryg aerygu aeryekguae gvae gvaer ger
A wyświetla się: Cześć! Co u Ciebie?

Szamotanina w której pada strzał i nie wiadomo kto dostał kulkę.
Romantyczne w stawki w filmach akcji.
Wybuchające po stłuczce samochody.
Gadanie: Nie umieraj! Patrz na mnie! Nie odchodź! Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Hejas
CYTAT(kempa @ 18 04 2008, 00:36) *
CYTAT(Hejas @ 17 04 2008, 21:21) *
oklepane motywy???

Ma zresztą chłop rację.

no to musze Cie zmartwic. oklepane motywy to powielanie schematów, brak kreatywnosci, chodzenia na łatiwzne, szukanie łatwego zarobku czyli wszystko to co zabija sztuke filmowa. i zapwniam Cie, ze nikt nie robi tego z myslą o tym, ze TY to lubisz, conajwyzej z mysla o Twojej naiwnosci. jesli to lubicie to spoko. nie widze jednak uzasadnienia dla uzywania luczby mnogiej w tym przypadku.

Dżizas, będziesz się teraz kłócił z tym, że ludzie lubią happy endy? Oczywiście, że lubią.

Ty też lubisz.

Dobra, tak tylko się z Tobą droczę. Wiadomo, że nie lubisz.

Nie gniewaj się. :*
Millionaire
Wkur.wia mnie wykopywanie drzwi jednym butem.
Oglądałem sporo materiałów z akcji policyjnych, m.in. forsowania drzwi i słabe drzwi potrzebuja ok. 15 uderzeń ręcznego tarana albo rozepchania framugi rozpornicą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.