ponoć pojawi sie jeszcze na PS2 i X
Chociaż patrząc na poniższe foty, a zwłaszcza na gniotąca się F1 mocno sie zastanawiam
http://www.ps2on.com/cgi-bin/veure_grafic....cateters001.jpg
jaszczoor
18 03 2005, 09:10
Zdjęcia przed premierą jedynki też były mocno retuszowane więc czemu w tym przypadku by tak nie miało być. TOCA 3 ma takie nieszczęście że na PS2 wyszło GT4 a na iXa wyjdzie za niedługo FORZA.
Zdjęcia przed premierą jedynki też były mocno retuszowane więc czemu w tym przypadku by tak nie miało być. TOCA 3 ma takie nieszczęście że na PS2 wyszło GT4 a na iXa wyjdzie za niedługo FORZA.
co racja to racja! tuning wizualny to jedno, ale widziałeś model uszkodzeń (to nie tylko pofalowana blacha)
zmieniłem nazwę Toca Race Driver 3 teraz będzie czytelniej!
to co wkleił QIREX_RD jako TOCA 4 to jest Toca Race Driver 2! trochę zamieszane w tej chronologii :wink:
[b]Foto jak z jakiegoś Automatu Arcade. Dzieks za tytuł teraz juz wiem czego szukam
Dodam jeszcze, że pierwszy screen jest z TOCA Race Driver(jedynka).
Ja tam nastawiam się optymistycznie na TOCA RD3. Napewno będzie lepsza od dwójki, która jest jedną z najlepszych wyścigówek.
<RILES>
20 03 2005, 14:48
mam nadzieje ze w 3 czesci toci codemaster zrezygnuje z tego durnowatego przyporzdkowywania samochodow do poszczegolnych tras :? i zeby poprawili tryb "rally" bo ten w toce 2 to kompletna kaszana :?
Gra zapowiada się rewelacyjnie. Biorę od razu po premierze. Będzie najlepsza obok GT4 gierka wyścigowa na PS2 i jedna znajlepszych wogóle.
INFOINFO 2
W race driver 3 oficjalnie potwierdzono britisch gt wiecie co to oznacza?
-ferrari 360 modena-team scouderia ecosse
-porsche 911 carrera rsr gt3
-morgan aero gt3
-lamborghini diablo
-lotus elise
-tvr tuscan 400r
wszystko na sezon 2004, poza tym wrócą dtm'y ausv8 supercars itp.
GT, to już op krok do le mans(lmp) moje ukochane
QUOTE(Dajnoł @ 21 06 2005, 09:09)
W race driver 3 oficjalnie potwierdzono britisch gt wiecie co to oznacza?
-ferrari 360 modena-team scouderia ecosse
-porsche 911 carrera rsr gt3
-morgan aero gt3
-lamborghini diablo
-lotus elise
-tvr tuscan 400r
wszystko na sezon 2004, poza tym wrócą dtm'y ausv8 supercars itp.
GT, to już op krok do le mans(lmp) moje ukochane

No to ładnie po raz pierwszy dane mi bdzie jeździć Ferrari 360 Modena. DTM i V8 Supercars też będą z sezonu 2004, więc będziemy w przpadku DTM nowe Audi A4, Merca C-Klase i Opla Vectrę.
Ale będzie klimat, kurczę
jeszcze będzie formula 3000 i jakieś f palmer audi, reszta racej bez licencji
czaisz w f3 jechać tomkiem kubicą a w dtm marcinem tomczykiem?
na jakiej trasie/championship'ie masz rekordy w rd2?chcę luknąć, ale nie mogę znależć
Naraziem mam rekordy z Formula Ford i DTM. Najlepsze moje miejsce to 9 na Donington Park Long w FF. Chciałeś chyba napisać Robertem Kubicą w F3, a Tomczyk nie jest Polakiem. TOCA RD3 będzie rządzić ! Dojdą pit-stopy, planowanie zjazdów do pitu, zużycie paliwa i opon, które wpływa na jazdę.
w formula ford 20sty na outlon park, nieżle
racja, na rd3 czekam tak samo jak ty.
upatruje w tej grze substytutu do le mans 24 heuers, ale
mam wrażenie, że będe miał nowego mistrza w kategorii "true racing sim"
nie mogę sie doczekać zwłaszcza bgtc i tvr 400r,liczę też, że codemasters
wrzuci jakieś prototypy np:audi r8r spyder (najlepiej tam veloqx)
QUOTE(Dajnoł @ 21 06 2005, 09:40)
w formula ford 20sty na outlon park, nieżle
racja, na rd3 czekam tak samo jak ty.
upatruje w tej grze substytutu do le mans 24 heuers, ale
mam wrażenie, że będe miał nowego mistrza w kategorii "true racing sim"
nie mogę sie doczekać zwłaszcza bgtc i tvr 400r,liczę też, że codemasters
wrzuci jakieś prototypy np:audi r8r spyder (najlepiej tam veloqx)
Na Audi R8 nie ma co liczyć i wogóle toru Le Mans. Chcesz to Audi i tor Le Mans to bierz GT4. Następna sprawa to tryb online w RD3, który będzie mocny. Choć w RD2 jest świetny bo gram na bieżąco. Zainteresowanie na serwerach jest ogromne. O każdej porze ktoś gra.
Dzwonek
21 06 2005, 09:18
Ładne te fotki. Szczególnie Clio i Formula. Myśle że nie będzie juz takich znieksztalceń textur jak w poprzednich częściach
PiotrB wygrywasz wyścigi online?
ja nigdy nie grałem z wiecej niż 4 graczy na spiltscreenie w toca RD na pc.
W rd2 można się ścigać na 12 player'ów.
pościgał bym się w ten sposób...
z innej beczki:moje ulubione auto w v8 ausscars to holden commodore team castrol wiem, że falcon lepszy ale ja castrolem wygrywałem z kumplami w rd
w DTM startowałem abt sport audi tt-r DTM,a w btcc astrą.
ty też masz jakieś ulubione auta/teamy, którymi jeźdizisz(mogą być z gt np:ja jeżdżę nissanem r390 gt1, bmw v12 lmr, team joest audi r8, mobil 1 nsx jgtc, xanavi nismo r34 itd...)?
QUOTE(Dajnoł @ 21 06 2005, 11:20)
PiotrB wygrywasz wyścigi online?
ja nigdy nie grałem z wiecej niż 4 graczy na spiltscreenie w toca RD na pc.
W rd2 można się ścigać na 12 player'ów.
pościgał bym się w ten sposób...
z innej beczki:moje ulubione auto w v8 ausscars to holden commodore team castrol wiem, że falcon lepszy ale ja castrolem wygrywałem z kumplami w rd
w DTM startowałem abt sport audi tt-r DTM,a w btcc astrą.
ty też masz jakieś ulubione auta/teamy, którymi jeźdizisz(mogą być z gt np:ja jeżdżę nissanem r390 gt1, bmw v12 lmr, team joest audi r8, mobil 1 nsx jgtc, xanavi nismo r34 itd...)?
W zasadzie w TOCA 2 to bardzo dużo wygrywam. Na PS2 w TOCA 2 pograsz maksymalnie na 8 graczy. Ulubione:
-V8 Supercars: Ford Falcon
-DTM: ABT-Audi TT-R
-LMP: Audi R8, Pescarolo Judd
-GT: Honda NSX JGTC, Motul Pitwork Z
pioro2k4
21 06 2005, 16:26
QUOTE(Dajnoł @ 21 06 2005, 08:22)
... w f3 jechać tomkiem kubicą ...
To nie jest Tomek tylko Robert
A pozatym on nie jezdzi juz w F3 tylko w World Series by Renault.
Na oficjalnej strone rd3 można ściągnąć dzwięk silnika jakiejś fury.
twórcy zachwalają swój nowy sposób nagrywania; z tego co zrozumiałem, to że wszystko było nagrywane oddzielnie np:dzwięk bezpośrednio z rury wydechowej, ze środka itp. Ciekawe czy będzie słychać różnicę(i hope that
Szkoda, że codemasters nie szarpnie się na licencje z le mans, bo w gt4 wprawdzie jest ale stosunek 6ciu aut na trasie in game do średnio 49ciu in real-toż to popłuczyny jakieś...race driver ma przynajmniej warunki-ponad 21 fur na torze...zastanawiam się czy rd2/3 nie ma lepszego engine'u od gt- tyle stosunkowo ładnych, niszczących się fur on track once, 60 fps'ów, jedno najlepszych AI w wyścigach wogule...może ludzie nie doceniają dokonań codemasters...?
Ja doceniam talent programistów z Codemasters. Już w RD2 mamy dźwięk zależny od widoku: wewnątrz i na zewnątrz. Czekam z niecierpliwością na pojedynki online nowymi DTM'ami i przejażdźkę BMW Williams w TOCA RD3.
Właśnie, o co chodzi z tym williamsem? codies podpisało umowę z teamem i oprócz teamu f1 będzie cały serial "formula bmw" a skoro mają licencję na bmw może skuszą się na touring car'y-328i, jeszcze chevy, alfa, ford, seat i już by było WTCC, albo przynajmniej jakiś substytut bez licencji; wszystkie wspomniane przeze mnie marki samochodowe przewijały sie już przez serię TRD
A co na temat truck'ów-hiv pisał że są zrąbane(dynamika), poza tym w rd2 nie wyglądają zbyt "sportowo", naszczęście nowe "trucki" prezentują się z wyglądu znacznie lepiej
image
Będziesz ścigał się BMW Williams FW-?? z innymi bolidami, ale pewnie nie licencjowanymi. WTCC napewno nie będzie, przynajmniej oficjalnie.
W kwestii tras; zaglądając na oficjalne strony licencjonowanych championship'ów tj. DTM na sezon 2k4 można zgadnąć jakie trasy będą w rd3; oto moje prognozy:
adria, estoril, eurospeedway, norisring, shanghai, nurburgring, oschershleben, zandvoort, brno(yes!), hockenheimring- tyle w kwestii dtm;
donigton park, modello park, snetterton, castle combe, outlon park, silverstone, truxton(powrót z toca 2!), brands hatch- trasy do british gt;
albert park(melbourne z f1), adelaide, eastern creek, pukekohe park, hidden valley raceway, barbagallo raceway, queenisland, winton, oran park, bathrust, lexmark indy raceway 300(!), symmons plains-v8 supercars.
Ciekawe w ile tras "trafiłem":P
QUOTE(Dajnoł @ 27 06 2005, 12:14)
W kwestii tras; zaglądając na oficjalne strony licencjonowanych championship'ów tj. DTM na sezon 2k4 można zgadnąć jakie trasy będą w rd3; oto moje prognozy:
adria, estoril, eurospeedway, norisring, shanghai, nurburgring, oschershleben, zandvoort, brno(yes!), hockenheimring- tyle w kwestii dtm;
donigton park, modello park, snetterton, castle combe, outlon park, silverstone, truxton(powrót z toca 2!), brands hatch- trasy do british gt;
albert park(melbourne z f1), adelaide, eastern creek, pukekohe park, hidden valley raceway, barbagallo raceway, queenisland, winton, oran park, bathrust, lexmark indy raceway 300(!), symmons plains-v8 supercars.
Ciekawe w ile tras "trafiłem":P
Mnie najbardziej cieszą nowo dodane trasy Brytyjskie: Mondello Park, Snetterton, Silverstone, Truxton gdyż je uwielbiam (TOCA1-PSX). Shanghai świetnie wygląda w F1. Tras podobno ma być 100 !
Skoro będzie ich tak dużo(oh my god! 100 circuits; most of them will be licensed!) to może jednak skapnie na "la sathre" wogule mam nadzieję, że będą jakieś długodystansowe endurance'y- w le mans 24 heuers na dc przejechałem główny tryb- w sumie przejechałem 380 okrążeń(best lap time-3,19,986; ale za szykaną dunlop była jeszcze prosta a nie zakręty). Mam nadzieję, że codies wrzuci nurburgring nordschleife 24 h. przecież maja licencje na dtm'y, a te właśnie startują w tym endurance.
Inna sprawa- Nie grałem w rd2 i chciałbym wiedzieć jak wygląda kwestia spilt screen'u(czy można się scigać z AI i ile w sumie autek może na splcie startować- niestety nie mam raczej szans na granie online więc jest to dla mnie ważna sprawa;zresztą nie wiem czy wogule można edytować start listy w race driver 2( to bardzo ważny atut dla mnie; oby był w race driver 3). liczę na czyjąś odpowiedź( nieukrywam że od PitraB:)Btw: codemasters wyrażnie skąpi informacji na temat "trójeczki". Chyba zdechnę zanim wkońcu utwożą oficjalny website, screeny raz na dwa miesiąceto dla mnie za mało, huh, pozostaje czekać do lipca na naoe newsy...
Według mnie nie będzie Nurburgringu ani Le Mans bo nie taki wizerunek ma seria TOCA. Przecież Touring Cars nie ścigają się długodystansowo. W TOCA Race Driver 2 na split screenie można się ścigać z samochodami AI. W tym trybie jest max 6 samochodów, więc 4 są AI. Nie można w RD2 edytować listy startowej jednak w trybie Simulation możesz brać udział w kwalifikacjach. Tylk niech poprawią model jazdy na szutrze i wogóle całą fizykę tego trybu oraz niech zlikwidują możliwość ścinania online i w time trialu.
speedi torun
29 06 2005, 19:39
QUOTE(PiotrB @ 29 06 2005, 14:01)
............ niech zlikwidują możliwość ścinania online i w time trialu.
To najbardziej wkurza

ale seria idzie w dobrym kierunku ( w przeciwieństwie do Colina

) więc jest nadzieja
Racja, touring cary nie ścigają się długodystansowo, ale już w toca race driver 1 spośród listy samochodów znaleźć można długodystansowe prototypy tj. Mg LOLA Ex270 le mans, toyota ts020 gt-one czy viper gts-r; rd3 będzie miało BGTC, a według twórców, będzie trzeba "przejeżdżać" 7 różnych dróg kariery, w tym i GT, a to już o krok od długodystansowych wyścigów...Wg. mnie super trucks, go-karty i wrc bardziej nie pasują do wizerunku serii.
Uwaga!!! nowe info i screeny na
codemasters.com
GTmaster
16 07 2005, 11:39
Ja tam szanuje Codies za to, że poza TOCA mają świetnego Colina (no, CMR3 i CMR2005 przemilczmy:). Dopiero teraz mam okazję grać w TOCA RD2 na PS2 i po trzech dniach grania mam 70%. Mam takie pytanie, trochę offtopic: Czy aby zaliczyć TOCA RD2 na 100% muszę przejść jakieś time triale, czy single race? Bo widzę w menu przy nich, że mam 0%.
QUOTE(GTmaster @ 16 07 2005, 12:39)
Ja tam szanuje Codies za to, że poza TOCA mają świetnego Colina (no, CMR3 i CMR2005 przemilczmy:). Dopiero teraz mam okazję grać w TOCA RD2 na PS2 i po trzech dniach grania mam 70%. Mam takie pytanie, trochę offtopic: Czy aby zaliczyć TOCA RD2 na 100% muszę przejść jakieś time triale, czy single race? Bo widzę w menu przy nich, że mam 0%.
Musisz wygrać wszystkie wyścigi w Free Race na poziomie Normal lub Hard. Odblokujesz w ten sposób wszystkie fury. Żeby całą grę zaliczyć na 100% należy również przejść karierę na 100%.
GTmaster
16 07 2005, 16:07
Dzięki za pomoc.
"Both championships will feature the 2005 season, complete with car set-ups, practice sessions, and qualifying races."- czyli możliwe, że będą audiki a4 DTM 2005

"There’s real race content from the US too, including the Dodge Charger that’s new on the NASCAR circuits this year. Alternatively, try the open-wheel endurance with the IndyCar Series championship cars at Indianapolis."- no, no nieżle
"over 40 championship circuits"- trzy potwierdzone- Indianapolis, Nurburgring, Shanghai International Circuit
"There’s also plenty to show off your technical racing skills, especially with F3, Formula BMW and the Formula Palmer Audi with its turbo boost function that delivers an extra whack of 50bph to the engine! Though use the turbo tactically to overtake or achieve a fastest lap time - it lasts just 8 seconds and you can only use it 8 times in a race."- to mówi samo za siebie. Ta gra zastąpi fanom symulacji
FIA GTR z pc'ta, jeżeli nie będzie lepsza ofkoz
QUOTE(Dajnoł @ 25 07 2005, 14:07)
"Both championships will feature the 2005 season, complete with car set-ups, practice sessions, and qualifying races."- czyli możliwe, że będą audiki a4 DTM 2005

"There’s real race content from the US too, including the Dodge Charger that’s new on the NASCAR circuits this year. Alternatively, try the open-wheel endurance with the IndyCar Series championship cars at Indianapolis."- no, no nieżle
"over 40 championship circuits"- trzy potwierdzone- Indianapolis, Nurburgring, Shanghai International Circuit
"There’s also plenty to show off your technical racing skills, especially with F3, Formula BMW and the Formula Palmer Audi with its turbo boost function that delivers an extra whack of 50bph to the engine! Though use the turbo tactically to overtake or achieve a fastest lap time - it lasts just 8 seconds and you can only use it 8 times in a race."- to mówi samo za siebie. Ta gra zastąpi fanom symulacji
FIA GTR z pc'ta, jeżeli nie będzie lepsza ofkoz

Rewelacja !!
Mr. Montana
27 07 2005, 16:02
Gierka moze byc niczego sobie. Po raz pierwszy w serii pojawily sie wozki ferrari. Na jednym z shotow widac 360 modene. Poprzednie czesci byly nawet fajne
A ja widzę tam jeszcze lamborgchini diablo...
QUOTE(PiotrB @ 29 06 2005, 13:01)
Według mnie nie będzie Nurburgringu ani Le Mans bo nie taki wizerunek ma seria TOCA. Przecież Touring Cars nie ścigają się długodystansowo. W TOCA Race Driver 2 na split screenie można się ścigać z samochodami AI. W tym trybie jest max 6 samochodów, więc 4 są AI. Nie można w RD2 edytować listy startowej jednak w trybie Simulation możesz brać udział w kwalifikacjach. Tylk niech poprawią model jazdy na szutrze i wogóle całą fizykę tego trybu oraz niech zlikwidują możliwość ścinania online i w time trialu.
Wczoraj na Nurburgringu scigaly sie DTM-y (wygral Ekström w Audi A4, Hakkinen byl 4-ty jezdzi w Mercedesie), Formula 3, Porshe Cup GT3, 24H tez tam sie odbywa chociaz nie przysiegne czy tak bylo w tym roku.
QUOTE(Świrol @ 8 08 2005, 16:54)
Wczoraj na Nurburgringu scigaly sie DTM-y (wygral Ekström w Audi A4, Hakkinen byl 4-ty jezdzi w Mercedesie), Formula 3, Porshe Cup GT3, 24H tez tam sie odbywa chociaz nie przysiegne czy tak bylo w tym roku.
No ja jeszcze 24h wyścigu nie widziałem na Nurburgring Grand Prix, więc skąd to wiesz? Seria DTM wymiata ! Ostatnio widziałem urywki na Motors TV (szkoda, że nie ma na Eurosport) i emocje są niesamowite ! Ach te Audi A4 i Mercedes C-Klasse DTM

.
Oblukaj ten site :
http://www.jwhubbers.nl/photo/vln0404/index.php scigaja sie na Nordshleife i sa to bardziej ubozsze w kase teamy wiec DBR9 nie zobaczysz. Ale wyscig jest
GTmaster
8 08 2005, 17:45
Nie moge się już doczekać TRD3. Oby wszystkie spekulacje okazały się prawdziwe...
QUOTE(Świrol @ 8 08 2005, 17:11)
Oblukaj ten site :
http://www.jwhubbers.nl/photo/vln0404/index.php scigaja sie na Nordshleife i sa to bardziej ubozsze w kase teamy wiec DBR9 nie zobaczysz. Ale wyscig jest

OK, ale ja napisałem Nurburg. Grand Prix, a to trasa ta krótsza. Ściaga się na niej Formuła 1.
Odnośnie TRD3 to gra może być tym co nazywam "esencją ścigania". Seria TOCA zawsze była najlepsza pod względem walki na torze.
Aaa to teraz rozumim, a ja pamietam jakie wrazenie zrobilo AI w Toca 1 na ps one. Przepychanki, sypal sie trojkatny lakier

walka o miejsca, a w gt4 ciagle jezdza po sznurku, ze niby sprzet za slaby, litosci. Do roboty bysta sie wzieli Polyphony.
QUOTE(Świrol @ 8 08 2005, 16:54)
No, a nie mówiłem!!! Może codies wrzucą nur-northschleife- ostatnio taka moda
Acha, zapomniałem o jednym, w RD3 będzie autocross, rallycross i Monster trucki ( błeee, no ja wymiękam, po co, ja się pytam? )
Z fur, które mogę potwierdzić, a które nie występują często w grach wymienam:
Mosler MT 900R, Ultima "coś tam", corvette Z06, morgan 5 aero (chyba najdziwniejsze auto klasy gt z wyglądu ); prawie pewne jest porsche 911 carrera gt3 rsr bo w oryg. BGTC startuje...
Oby nowe info ujawniło czy DTM będzie na sezon 2k4 czy 2k5, bo bym się "karnoł
" nowym A4 DTM 2005
Come back z rd2 zaliczą formula GT ligths( ja kce lmp siakieś

)...
Koniec przekazu

[update:)]
Skriny, screeny, screenies, zdjatka nowe!!! 
. Chętni do komentarzy?
Tak już zaznajomołem się z najnowszymi screenami. Screeny wyglądają na PC'towe, ale wierzę, że zrobią lepszą grafikę niż w TRD2. Co do samochodów to legendarne Mercedesy wyglądają dobrze.
Screen bezpośrednio z gry:

Z ciekawostek podam, że dostaniemy trasy w Bahrain'ie i Shanghai'u. Łącznie ma być ich około 100. Świetnie zapowiada się tryb online, w którym będą treningi i kwalifikacje przed wyścigiem w sieci. Będzie można też oglądać zmagania najlepszych w trybie spectator.
QUOTE(PiotrB @ 11 09 2005, 10:15)
Screen bezpośrednio z gry:
(...)
Z ciekawostek podam, że dostaniemy trasy w Bahraini'e i Shanghai'u. Łącznie ma być ich około 100. Świetnie zapowiada się tryb online, w którym będą treningi i kfalifikacje przed wyścigiem w sieci. Będzie można też oglądać zmagania najlepszych w trybie spectator.
ja dostałem już od codies to, na czym mi zależało- DTM'y na sezon 2k5 (Audi A4 2005)
A te screeny widziałeś?
Te też widziałem. Fajnie, że będą bolidy F1 Williamsa, ale najnowszy FW 27 jest brzydki.
"(...)TOCA Race Driver 2006 will feature more than 80 different cars in total, most of which are officially licensed race cars from competitions all over the world(...)"
"(...)Notable additions to the garage for 2006 will include Baja trucks, monster trucks, sprint cars, and Koenig-tuned Ferraris, Lamborghinis, and Porsches.(...)"
Nie wiem jak Ty, ale ja nie trawię "monster trucków" i "sprint carów"...
Chodzi Ci o tego bolida? Wg mnie nie jest taki zły... taki mocno ospojlerowany...

[update]
Fajny screen, co nie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.