Co o tym myslicie? Gra na pewno bedzie swietna, ale po screenach nie widze postepu graficznego, a ten mógłby jakis jednak byc..
Premiera US 9 pażdziernika..
..::XMANiAK::..
18 03 2005, 17:26
mam wersje na GBA i jakos mnie nie przyciagnela, byc moze przyzwyczyailem sie od innego rodzaju RTS [C&C, RA, GENERALS], wolalbym jakas strategie czasu rzeczywistego niz turowa...
graficznie biednie, cut ulepszona grafa z GBA...
paroofa
18 03 2005, 18:25
Gra być może i będzie dobra, grywalność może wzrosnąć dzięki zastosowaniu rysika. Aczkolwiek grafika ... powiem tylko tyle, że wygląda DOKŁADNIE jak na GBA + ciut lepsza rozdziałka, ciut lepsze tekstury i tła. TYLE. Moim zdaniem gdyby coderzy się postarali to i GBA by to pociągnęło, ehh. :roll:
Kalafior
18 03 2005, 20:22
Ja osobiście nie mogę się doczekać. AW było grą dla której kupiłem mojego GBA. Mam nadzieję, że tą część dopracują pod każdym względem, bo AW 2 było w moim odczuciu zwykłym mission packiem - za mało w dwójce było nowości, aż jeden nowy pojazd i kilka dodatkowych postaci i te beznadziejne budowle do niszczenia typu rury i działa . Chciałbym aby w nowej odsłonie pojawiły się nowe formy terenu i kilka nowych budunków(3, 4 wystarczą w zupełności) . A najlepiej by było jakby każda nacja miała inne jednostki(coś ala Starcraft). No i najważniejsze - niech u diabła wyżucą Fog of War - bo naprawdę nie chce mi się kilka razy ropoczynać misji ażeby zobaczyć gzie komputer poukrywał swoje jednostki. To chyba wsio, bo grafika mi ogólnie mówiąc pasuje taka jaka jest.
dante2003
18 03 2005, 20:41
Na moje oko podłoże jest teksturą. Może jednak grafika nas zaskoczy (obroty kamery

)?
obserwując niektóre opinie, ogólnie nt. DSa to odnoszę wrażenie, że każdy patrzy tylko przez pryzmat-im ładniejsza, tym lepsza.
Advance Wars charakteryzuje się potęznym grywem i na jego wybuch czekam na DSa. Poza tym pokładam ogromne nadzieje w zastosowanie touch screena.
Ja np bardzo na ten tytul czekam i jezeli recenzje beda pozytywne to na 100% go lykam.
szczurek
19 03 2005, 19:54
Poza tym pokładam ogromne nadzieje w zastosowanie touch screena.
yup, jak dla mnie najwieksza bolaczka AW bylo wlasnie sterowanie d-padem. Podobnie jak Mithos, jesli nieczego nie spartolą to łykam. Może nie odrazu po premierze, ale łykne napewno....
Ja bardzo licze na ta gre, graficznie jest jak jest ale jesli jeszcze grywalnosc bedzie conajmniej na poziomie tej z GBA to bedzie cudnie. Aktualnie nie ma gry na DS dla ktorej kupilbym ta konsole (narazie chyba kupie sama konsole i zostawie sobie Xg-flasha, tylko musze opchnac GBA). AW zaraz obok HM i Another Code to moj must have (jezeli kupie DSa

)
Advance Wars DS.
Prawdopodonie beda nowe rozwiazania kamery (gorny ekran jednostki latajace, dolny ekran jednostki naziemne).
Jest wielka szansa na opcje OnLine w tym tytule. Mario Kart DS bedzie w Europie w czerwcu i ten tytul ma wprowadzic nowy firmware do DS'ow, wiec takze opcje OnLine.
Gdyby faktycznie byla opcja OnLine nie pozbylbym sie tego tytulu.
MichAelis
3 05 2005, 16:17
no prosze coraz ciekawiej sie robi

juz sie doczekac nie moge na AW
3 05 2005, 19:36
Advance Wars, świetna strategia, której dwie części ukazały się dotychczas na konsole z rodziny Game Boy, przeniesie się teraz na DS'a. Na tą platformę ma się ukazać Advance Wars DS, a my zdobyliśmy nowe informacje na jej temat.
Przede wszystkim czeka nas aż 25 misji w trybie kampanii, z czego z pewnością będzie zadowolona większość fanów serii. Nowością ma być tryb Survival, w którym gracz musi zwyciężyć kilka starć w różnych warunkach. Czasem będzie to ograniczona ilość gotówki, a czasem z góry określona ilość turn, podczas których należy wygrać starcie. Powinno to podnieść atrakcyjność zabawy.
Nowy będzie również tryb Combat, gdzie walki odbywać mają się nie w systemie turowym, lecz rzeczywistym. Powstanie w ten sposób swoisty RTS, gdzie gracz wcieli się w rolę dowódcy i będzie wysyłał do walki kolejne jednostki.
chyba dla trybu COMBAT kupie ADV Wars DS
Nazwa Advance Wars DS jest przefachowa, tak samo zrestzą jak Super Mario 64 DS. To ja jeszcze proponuję Super Mario Advance DS i Mario Kart for Gamecube DS. A jak wyjdzie nowy GBA (powiedzy - GB Evolution) to będziemy mieć Advance Wars DS Evolution.
9 05 2005, 13:33
kazda gierka ma dopisek DS... tak jak gry na N64 Super mario 64, DK 64, Doom 64, Quake 64
szczurek
18 05 2005, 07:04
Advance Wars Dual Strike, tak się teraz ta gra nazywa.
mario87
22 05 2005, 20:58
17 06 2005, 16:21
Famicom Wars DS 9/9/8/8-34/40
ocena b.dobra
W sumie spodziewałem się oceny większej, a to za sprawą touch screena, jednak i tak widać kolejny, 3 już sukces tytułu. Na pewno kupię!
http://www.honestgamers.com/systems/conten...3&game_id=14962 Heh, jest już pierwsza recenzja wersji dla Stanów (link wyżej), aż sam się zdziwiłem że na tyle dni przed premierą w USA, ale spójrzcie na ocenę - 10/10 ! Oczywiście to dopiero pierwsza nota i to mniej znanego (w dodatku rozdającego oceny

) serwisu, ale to pozwala mieć jeszcze większe nadzieje, że ten tytuł zawieść już nie może

.
Poczekajmy jednak na więcej ocen, mnie osobiście z zagranicznych serwisów najbardziej interesują werdykty IGN i Gamespot.
jak mi puszczą nerwy to łykam w takim razie wiadomą strategię. A pierwszą zakupioną szpilą miał być THPS.
Bedzie good, a czy ktos zauwazyl, na jednym z filmow na gamespot mozna zauwazyc jak gracz wchodzi do menu kupna i sa dwie nowe jednostki jedna przeciwpowietrzna ale zapomnialem nazwy a druga to Megatank !
Gram. Jest super. 21 misja przede mna ;]
dante2003
20 09 2005, 23:47
QUOTE(Quby @ 9 08 2005, 21:14)
Bedzie good, a czy ktos zauwazyl, na jednym z filmow na gamespot mozna zauwazyc jak gracz wchodzi do menu kupna i sa dwie nowe jednostki jedna przeciwpowietrzna ale zapomnialem nazwy a druga to Megatank !

Jest Megatank i jest naprawdę MEGA

Doszło sporo jednostek, lotniskowiec, samolot stealth i inne.
i... badziewna kupa. Nowa jednostka, ktora smierdzi mi i nie pasje w ogole do gry.
21 09 2005, 12:56
Jędrek jak to jest z tym trybem ktory pozwalal zagrac w pelnometrazowego RTSa?? [wszystko ma sie odbywac w czasie rzeczywistym a nie turowym bo z tego co pamietam z zapowiedzi to mialo byc]
Gralem w ta kupe.
Jezdzimy czolgiem po mapie bez niczego, wciskamy A i strzelamy do przeciwnika. Owczesnie wybierajac jednostki. Kupa. Gralem tylko 1vs1, na wiecej graczy moze byc smieszne ;]
dante2003
22 09 2005, 14:17
Tryb Combat to jest coś w stylu Tanks na Nesa, trochę bardziej rozbudowane.
Myślących o zakupie gry zapraszam do recenzji Voo na skizo.org:
http://www.skizo.org/katalognds_detal.php3...ecenzja&sys=NDS
Gra jest swietna. Mam od okolo tygodnia i codziennie sobie pogrywam przez okolo godzinke. Wciaga niczym odkurzacz.
Czy ktoś mogłby mnie oświecić jak rozegrać partyjke na 2 DSach i jednym carcie?
Albert Wesker
5 10 2005, 20:38
da sie zagrac tylko w ta kapowata strzelanke wiec...
Ołłłł jeeeeee
sterna - czym sie martwisz chlopaku ? Znajdz mi kogos kto nie ma/nie bede mial 'za chwile' Advance Wars Dual Strike. ;]
Ja

Teraz mam gre kumpla i chetnie bym z nim pograł, a sam nie zamierzam póki co kupować
Zawiodłe msie:( Jednostki powietrze na drugim froncie same lataja:/ Zawsze lubiłem AW ale mogli sie postarać i dać jednak coś wiecej niż mission pack z kosmetycznymi zmianami:(
Z drugiej strony nie wie msam co by można było zmienić
QUOTE(sterna @ 6 10 2005, 16:45)

Ja

Teraz mam gre kumpla i chetnie bym z nim pograł, a sam nie zamierzam póki co kupować
Zawiodłe msie:( Jednostki powietrze na drugim froncie same lataja:/ Zawsze lubiłem AW ale mogli sie postarać i dać jednak coś wiecej niż mission pack z kosmetycznymi zmianami:(
Z drugiej strony nie wie msam co by można było zmienić

A nie da sie czasem przejac recznej kontroli nad tymi jednostkami na drugim ekranie ?
Albert Wesker
28 10 2005, 23:38
tylko w jednej misji sie nie da a w reszcie jak najbardziej

btw. te misje w kampanii to banal, hardcore zaczyna sie w War Room
Z jedna, dwie sa ciezkie w kampani.
Ile ta gierka kosztuje, bo grałem u kumpla na GBA SP, a będę miał SP i chętnie ją kupię.
używana koło stówki, ale ta nie jest na GBA PS, tylko na ds'a. Ta na gba jest tańsza, zresztą możesz sobie zobaczyć...
Palpantine
23 05 2006, 14:04
Szukam chętnych do giercowania w dwóch w Advance Wars. Wszelkie detale mogę podesłać na PM. Tylko jest małe pytanko, czy moja wersja (US) będzie wspópracowała z europejskimi?
Z tego co wiem, to niestety trzeba mieć dwa egzemplarze z tego samego regionu...
Palpantine
25 05 2006, 13:15
No trochę szkoda
A co do samej gry. Świetna turówka, najlepsza na DS`a (narazie). Nie żałuę 118 godziń spędzonych przy giercowaniu. Masa bonusów, map, dowódców, jednostek i trybów. Fani strateg kupować w ciemno. Idealna inwestycja dla was
SturmBlackHole
8 07 2006, 21:36
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
Advance Wars Dual Strike to wymiatacz. Nie zetknołem się z drugą taką grywalną grą na handhelda.
Niestety w trzecią część sobie raczej nie zagram bo na DS na razie mnie nie stać
W AW2 grałem miesiącami (CAMPAIGN, HARD CAMPAIGN, WARROOM) podwyższając wyniki coraz wyżej i wyżej.
Jak się dorwę do trójki to chyba umrę ze szczęścia...
wy(pipi)ane :* że tak powiem
SturmBlackHole
10 07 2006, 14:39
Zauważyłem, że w ADVANCE WARS DS nie będzie (to chyba normalne---zgodnie z fabułą ADVANCE WARS 2) STURMA. Teraz liderem Black Hole ma być jakiś "Von Bolt". Zahibernowane zwłoki mają być tym ostatnim złym Boss'em???
Czy ktoś mi może powiedzieć coś o jego Skill'u (chodzi mi o POWER'a, jak mocne są jego jednostki) i skąd on się w ogóle wziął? Na stronach poświęconych ADVANCE WARS DS niewiele mówią o takich sprawach.
SturmBlackHole
13 07 2006, 19:22
QUOTE(SturmBlackHole @ 10 07 2006, 15:39)

Zauważyłem, że w ADVANCE WARS DS nie będzie (to chyba normalne---zgodnie z fabułą ADVANCE WARS 2) STURMA. Teraz liderem Black Hole ma być jakiś "Von Bolt". Zahibernowane zwłoki mają być tym ostatnim złym Boss'em???
Czy ktoś mi może powiedzieć coś o jego Skill'u (chodzi mi o POWER'a, jak mocne są jego jednostki) i skąd on się w ogóle wziął? Na stronach poświęconych ADVANCE WARS DS niewiele mówią o takich sprawach.

Sorki, Sorki... Jeśli już ktoś zamierzał (łaskawie) odpowiedzieć na moje pytanie to już nie trzeba.
Sam sobie odpowiedziałem. jakoś w necie wygrzebałem info na te tematy
jarek12
26 10 2006, 19:34
W gre nie gralem ale z czystym sumieniem moge ja polecic kazdemu posiadaczowi ds-a. Ta gra rozwija szare komórki. Właśnie odkładam na nią kase.
[tori: lol?]
ironspider
9 11 2006, 12:28
Gra jest zajefajna .Polecam!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.