Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2
deco
zapowiada sie swietna gierka...ciekawe z jakiej konsoli ten filmik bo chyba nie z PS2 :?

http://www.neo-plus.pl/varia/starwars.mov

ps.nie patrzcie skąd pochodzi ten link:)
Abuse
Słyszałem że ta gierka ma mieć premiere przed wejściem do kin RotS czyli przed 19 maja - będzie sie działo, aczkolwiek nie zamierzam grać w nią nim nie zobacze tej częśc w kinie, chce mieć niespodzianke.
deco
na filmiku masz napisane ze wychodzi 05.05.05 wiec juz niedlugo,..
Ozzy
niemoge sie doczekac premiery tej gry biggrin.gif mam nadzieje ze spelni oczekiwania fanów i nie okaze sie crapem, jestem wielkim fanem SW i licze na ten tytuł icon_twisted.gif
RoL
Sprawdzalem zapowiedz i najnowsze screeny z Gamespotu i wydaje mi sie, ze bedzie niezle. Oczywiscie jesli nie bedzie zle biggrin.gif
Szczerze mowiac, to bardziej czekam na film, ale gierke tez bede musial obadac. Ogolnie mam ostatnio faze na SW. Katuje teraz w Jedi Knight 2 na PieCu. Niech moc bedzie z nami-graczami biggrin.gif
Solidny (pan)
Ja za bardzo nie obstawiam tego tytułu. Jak patrzę na trailery, to mam skojarzenia ze Spider-manem, jeśli chodzi o system walki. Film, mam nadzieję będzie lepszy od Ataku Klonów, ale gra... wolę poczekać na Jedi Knight IV :wink:. Preferuję klimaty Imperium. Ja chcę powrotu do korzeni, do starej gry na PC i PSX (gówniana konwersja) Darth Forces, gdzie Lord Viader jeszcze żył biggrin.gif.
DSK
Ja tam bardziej nie mogę się doczekać premieru filmu.
..::XMANiAK::..
no ja gralem [przeszlem 1 plansze] ale dalej nie gram bo nie mozna omijac filmow confused.gif wiec nie chce psoc sobie zabawy przed filmem [a jak film mi sie spodoba to dokoncze tongue.gif]

gra jest w stylu, zabijaj, chron, idz dalej, zabijaj,itp
Hela
Kiepska grafika, koslawa animacja, prostackie zagadki, system jakby zywcem z gry na PSone przeniesiony, nudne lokacje - gra slabiutka, raczej tylko dla fanow.
Kriseh
No wiec ja juz prawie przeszedlem gre (jestem na finalowej walce Anakina z Obi Wanem) i musze przyznac, ze jak dla mnie jest to gra na 8. Swietne walki na miecze (masakra! piekne, efektowne combosy), dobrze przemyslane uzywanie mocy (rzucanie przeciwnikow lub przedmiotow na przeciwnikow rzadzi), REWELACYJNA oprawa dzwiekowa, sporo akcji, swietny tryb battle (walka jeden na jednego, moze i troche chaotyczne, ale mi pasi). Calosc psuje tylko nieszczesna kamera, z ktora nie mozna NIC zrobic - bywa to nieraz bardzo uciazliwe. Dlugosc gry to jakies 7 godzin gry za pierwszym razem + masterowanie leveli (odkrywanie sekretow) i postaci (pakowanie w rozne rodzaje mocy). Do tego do odkrycia specjalne misje (na zasadzie survivalu), dodatkowe postacie w trybie battle, kilka misji cooperative i tone artow. Sumujac - swietna gre, piekna muzyka, rewelacyjne walki i miejscami kompletnie beznadziejna kamera. Sami sobie wnioski wyciagnijcie ;p

Hela: jak widac mamy BARDZO odmienne zdanie na ten temat wink.gif
Hela
Piekne efetkowne kombosy? lol 3 ciosy pod "kwadratem", 3 pod "trojkatem", jeden pod "o" i 2 z wyskosku... To nie dorownuje takiemu DMC3 do piet nawet... Przeciwnicy sa banalni (nie liczac boss`ow) i nawet jakby byl jakis fajny system walki, to nie byloby na czym go zastosowac. Lockowanie sie na przeciwnikach to czysta masakara!!! Chcialem sie zalockowac na wierzyczce, zeby odbic jej strzaly, to koles sie lockowal na jakims przeciwniku, ktory stal 50m dalej, dzieku czemu stal plecami do wiezyczki i zbieral baty az milo wink.gif Tu nie mozna mowic o dopracowaniu...

Muzyka jest dobra tylko dla tego ze we wszystkich filmach Star Wars byla dobra, a tutaj jest poprostu przeniesiona z filmu.
Kriseh
QUOTE(Hela @ 5 05 2005, 18:53)
Piekne efetkowne kombosy? lol 3 ciosy pod "kwadratem", 3 pod "trojkatem", jeden pod "o" i 2 z wyskosku... To nie dorownuje takiemu DMC3 do piet nawet...

Mi nigdy nawet przez mysl nie przyszlo zeby ta gra miala dorownywac glebia DMC3, liczylem na lekka, fajna wyrzynke latara doprawiona moca i dostalem to co chcialem, jestem zadowolony i juz smile.gif

Te moje "8" po dluzszym zastanowieniu (troche alkoholu) zmieniam jednak na 7. Ta kamera mnie wku.rwia ;p

A i jeszcze jedno - poszla wyliczanka na temat combosow - a kombinacje miedzy przyciskami? 2x kwadrat i trojkacik, itede itepe. No pewnie mozna powiedziec, ze i tak sie tego nie uzywa ale faktem jest, ze ilosc combosow sie troche zwieksza, do tego dojda ciosy z dashowania i rzuty. Zreszta, wystarczy spojrzec na liste ciosow w ekranie upgrade'a postaci i okazuje sie, ze wcale tego nie jest az tak malutko.
Hela
Ale ilosc nie idzie w parze z jakoscia...
Kriseh
QUOTE(Hela @ 5 05 2005, 22:13)
*

A to juz tylko twoje zdanie :>
stasimon
QUOTE(Kriseh @ 6 05 2005, 15:19)
QUOTE(Hela @ 5 05 2005, 22:13)
*

A to juz tylko twoje zdanie :>
*

Cudow sie nie spodziewalem, ale dla mnie ta gra jest poprostu zajefajna! Wlasnie taka chcialem, zrecznosciowka z ladna oprawa audio-video i mnostwem combosow. Ja tam bez namyslow daje grze 8- (bylaby nawet 9 gdyby mozna bylo czasami przestawic kamere!) Chociaz patrzac na nia z boku, gra zdecydowanie dla fanow Star Wars!

pzd.
Wydmuch
... tragedia - tak zaczynam swój post. Moge odrazu powiedzieć,że SW eIII:RoS daje 6/10 z racji tego,że poruszam temat STAR WARS'a - tylko i wyłącznie. Ta gra to żart - spodziewałem się (może niesłusznie,bo nieczytałem żadnych zapowiedzi - ew. tylko kilka trailerów) coś bliższego Jedi Academy - i oprócz fenomenalnych walk (niestety tego też niewidze w obecnym tytule) oczekiwałem troche zagadek i bardziej rozbudowaną exploracje pomieszczeni... - i jaki jest produkt końcowy? Nawalanka w której idziesz albo do przodu,albo do tyłu (schemat stary jak świat !),z kilkoma atakami - całośc oparta na świetnej produkcji ... i może tylko dlatego zainteresowałem się ...

Gra jest kpiną - nie ma to jak wydać kmiot,a potem patrzeć jak ludzie wyklinają w domu "Co ja do ku@wy kupiłem?!" ... żałosne!

Pozdrawiam,Wydmuch.

Ocena - 6(na szynach)/10
.:MicK:.
O grze nie chcę się wypowiadać bo nie lubię gier Star Wars, ale mogę powiedzieć że film zapowiada się nieźle (dziś kupiłem sobie bilety na przedsprzedaży biggrin.gif ). Jeśli gra bę dzie jak film , to może ją sobie nawet kupię. Tylko krowa zdania nie zmienia.
stasimon
QUOTE(Wydmuch @ 6 05 2005, 19:52)
... tragedia - tak zaczynam swój post. Moge odrazu powiedzieć,że SW eIII:RoS daje 6/10 z racji tego,że poruszam temat STAR WARS'a - tylko i wyłącznie. Ta gra to żart - spodziewałem się (może niesłusznie,bo nieczytałem żadnych zapowiedzi - ew. tylko kilka trailerów) coś bliższego Jedi Academy - i oprócz fenomenalnych walk (niestety tego też niewidze w obecnym tytule) oczekiwałem troche zagadek i bardziej rozbudowaną exploracje pomieszczeni... - i jaki jest produkt końcowy? Nawalanka w której idziesz albo do przodu,albo do tyłu (schemat stary jak świat !),z kilkoma atakami - całośc oparta na świetnej produkcji ... i może tylko dlatego zainteresowałem się ...

Gra jest kpiną - nie ma to jak wydać kmiot,a potem patrzeć jak ludzie wyklinają w domu "Co ja do ku@wy kupiłem?!" ... żałosne!

Pozdrawiam,Wydmuch.

Ocena - 6(na szynach)/10
*

no wiesz ja tam sie po tym tytule nie spodziewalem niczego wiecej niz dobrej zrecznosciowej bijatyki (zreszta podobnej do LOTR: ROTK) i nie zawiodlem sie! Gra pewnie jest idealna kopia filmu i to mi bardzo odpowiada! Przeszedlem juz pierwsze 10 leveli ale nie bede gral dalej bo nie chce sobie psuc ogladania filmu!

Nie kazdy po tej grze oczekuje czegos ambitnego! Wydaje mi sie, ze gra miala byc prosta i jest prosta! Dla fanow Star Wars pozycja obowiazkowa!

A wracajac do Jedi Academy to nie kazdemu sie ta gra podobala (mi np. wogole). A walki na miecze w Star Wars Episode III:Revenge of the Sith sa o wiele lepiej zrobione!

pzd.
Kriseh
QUOTE(stasimon @ 6 05 2005, 23:03)
Przeszedlem juz pierwsze 10 leveli ale nie bede gral dalej bo nie chce sobie psuc ogladania filmu!
*

13, a szczegolnie 14 level to juz lekkie przegiecie nawet jak na poziom normal - radze uzbroic sie w cierpliwosc smile.gif
Wydmuch mial pretensje ze idzie sie tylko w prawo i sie nawala w to co sie nawinie - ALE WLASNIE O TO CHODZI W TEJ GRZE!!! Tu nie mialo byc skomplikowanych zagadek, systemu walki rodem z niewiadomo-czego. No chyba, ze wiekszosc szukala w tej grze glebi na miare KOTORa.
desden
czy ja dobrze czytałem 12 minut z filmu tylko? blink.gif
Bartezoo
Ja tam czekam na tę grę ale są duże rozbieżności miedzy opiniami jedynym sie podoba a innym nie .Kupie jak zagram w demo.
Ozzy
Jestem fanem SW i gra mi bardzo podoba. Mam w (pipi)e co inni o niej sadza jak dla mnie narazie po przejsciu 4 leveli jest ok. Walka z Dooku jest widowoskowa, combosy tez sa dobrze skomponowane zobacze jak bedzie dalej, ale i tak nie zmienie zdania ze gra jest fpyte biggrin.gif

Jak dla mnie 8-(jak narazie)
Guts
Dobra pytanie do tych co gre juz ukonczyli.Cz pod koniec gry mozna posmigac Vaderem ? biggrin.gif
.:MicK:.
Ja bym tam chciał uczestniczyć w walce na kraterze. To by była walka. starwars.gif Już niedługo zobaczę ją w filmie.
Roki
A jak waszym zdaniem wyglada grafika?
Ozzy
na 7
YETI
Bograłem troche i sie rozczarowałem, spodziewałem sie czegos lepszego gra na 7-.
Wembley
Słuchajcie bo podobno ma byc jakis super ekstra dodatek w tej grze (tak pisali w nowym PE biggrin.gif ). Przeszedłem juz cala gre i dalej nic mi sie nie odblokowało. Wiecie jak sie to robi... Pozdro
Kriseh
Pewnie Mazziemu chodzilo o mozliwosc stoczenia pojedynku Vadera z Obim na pokladzie Gwiazdy Smierci, dosc zaskakujacy dodatek musze przyznac.
Freek
Pograłem troch i naprawde mam wątpliwości. Jedi academy było wpyte, a to jest jakiś kiepski żart. Ide w prawo i bije to nie jest schemat do gry z roku 2005. I kropka.
BTW: Czy ktoś grał w lego SW? Ciekaw jestem jak ona ma sie do części III
macku
QUOTE(Guts @ 7 05 2005, 23:36)
Dobra pytanie do tych co gre juz ukonczyli.Cz pod koniec gry mozna posmigac Vaderem ? biggrin.gif
*

W trakcie przechodzenia gry, dostajesz bonusowe levele, w ktorych mozesz grac takimi postaciami jak: Ochrona generala Grievous`a, general Grievous, Yoda czy tez Vader...

Gra nie jest powalajaca...
Ale kazdy fan bedzie zadowolony. smile.gif

6/10
desden
Tak się zastanawiam czy na ign'ie gra dostała 4.5 czy jestem ślepy? blink.gif

Ja grafe oceniam na jakies 8-,dźwięk chyba 9,miud 6+

Jak narazie jet multum tych chlas ciachnięć mieczem świetlnym i dobrze,ale zdrugiej strony każdą wklepana kombinacja wygląda tak samo ;/

Nie mam zdania do reszty z jej uroku ;]
Tomita
A mozna przechodzic gre we dwoch tak jak w wladcy pierscieni powrot krola naprzyklad??
Wydmuch
Można,tyle,że to nie ma wiele wspólnego z fabułą jak się zorientowałem - poza tym ten tryb współpracy jest dosyć mały (tzn. levele są bardzo małe...).

Pozdrawiam,Wydmuch.
Bartezoo
QUOTE(Guts @ 7 05 2005, 21:36)
*

tak można grać Vaderem:starwars: przeszedłem tę gre i jak na fana SW daje grze 8=starwars.gif
Ekansik
Dodatkiem do odblokowania jest zakończenie alternatywne gdzie

UWAGA SPOILER!
Obi łan mówi, "it's over anakin, i have a highground" tak, jak w filmie, i mówi, żeby nie próbował skakać, anakin skacze i obi, zamiast mu uciąć ręke i nogi tak jak w filmie, nie trafia go, anakin przeskakuje nad nim i przebija go mieczem w serce i kompem zrzuca na brzeg lawy. Potem idzie do paplaniny, paplanina mowi mu ze się dobrze spisał, daje mu miecz świetlny koloru czerwonego i mówi, że to jego nowa broń. Anakin zabija paplanine z nienacka i mowi, że od teraz galaktyka jest jego.
KONIEC SPOILER'A!
Jak ktoś chce to znajde linka do tego zakończenia.

Let the force be with you.
desden
.:Ekans_Dilos:. po cos to da teraz popsujesz smak temu co to przechodzi,na szczęście jestem już za tym ;]
Ekansik
QUOTE(desden @ 29 05 2005, 00:48)
.:Ekans_Dilos:. po cos to da teraz popsujesz smak temu co to przechodzi,na szczęście jestem już za tym ;]
*

Dlatego napisałem tak, aby kto nie chciał przeczytać, nie dał rady wink.gif
shady
Cos mnie tak na tą gre nakręca, niewiem co, moze to ze jestem fanem SW.
PS. O ile się nie myle to kamera w grze jest TPP ??
Chyba jutro w to zagram ;p
desden
QUOTE(shady @ 29 05 2005, 17:08)
Cos mnie tak na tą gre nakręca, niewiem co, moze to ze jestem fanem SW.
PS. O ile się nie myle to kamera w grze jest TPP ??
Chyba jutro w to zagram ;p
*

Kamera sama lata jak chce ;]
shady
A mam takie pytanie: Kamera jest taka jak w Lotr: retur of the king czy taka jak w Prince of Persia : Warrior Within ?
T_4_killer
QUOTE(shady @ 30 05 2005, 13:28)
A mam takie pytanie: Kamera jest taka jak w Lotr: retur of the king czy taka jak w Prince of Persia : Warrior Within ?
*

taka jak w LOTR
shady
Czyli nie takie " zwykłe " TPP , czyli kamera zmienia ciągle swoje położenie ?
No to troche biednei, ale powiedzcie, jak to się sprawdza w praniu wink.gif
Poldek
Gierka jest całkeim całkie ale troche kródka i nie ma opcji przechodzienia jej w multiplayer mozna tylko grac rundy albo tyoczyc pojedynki
mlokon
QUOTE(Freek @ 23 05 2005, 18:20)
Pograłem troch i naprawde mam wątpliwości. Jedi academy było wpyte, a to jest  jakiś kiepski żart. Ide w prawo i bije to nie jest schemat do gry z roku 2005. I kropka.
BTW: Czy ktoś grał w lego SW? Ciekaw jestem jak ona ma sie do części III
*

w lego SW jest odniesienie do wszystkich części ponoć.. czytałem w Clicku że to gra ogólnie dla dzieci i że raczej nie dla fanów serii...
shady
Ale powiedziecie jak ta kamera sie sprawuje w praniu, bo chce jutro lub w środe kupić gre wink.gif
desden
Tak shady mozesz jutro lecieć pierwszy na giełde bo warto! ;]
shady
Ale właśnie o to chodzi, zeby nie wyrzucić kasy w błoto, bo gram na oryginałach ;p
więc jak ta kamera sie w praniu sprawdza ?
Ozzy
Jesli grasz tylko na orginalach to gry nie kupuj. Jest za latwa i za krotka zeby wydac na nia kupe szmalu chyba ze jestes wielkim fanem SW
mlokon: slucha sie clicka to daleko zajdziesz(pecetowe gazety zawszw pier,do,la glupoty) ja gadalem z mazzim i powiedzial ze gra jest bardzo fajna. Ja mu wieze bo jest fanem sagi i zna sie troche na tym.
desden
Ja czytałem froggera i Randala jak kiedyś tam byli, teraz tego nie kupuje bo $$^$%$%$^!

Ja tez grałem w Lego star wars.Miła gierka nie wiem czy dla dzieci,bo ja nie zauważyłem takiego klimatu...
Zauważyłem że tej grze brakuje rozwinięcia trybu bijatyki ala tekken z combosami itd.
Jest na dobrej drodze do ukazania się kolejnej gierki bazującej na połączeniu czysto wyżynanki+dobrej bijatyki która by sie przydała jeszcze teraz ;]
Shady jak masz watpliwości to ci powiem że wiekszość ludzi tylko zgrzyta, że nie ma na blaszaka XD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.