Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo 2 - nowe mapy;]
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
-GLD-Uzny
NOWE MAPY H4X0RY xD Od gory: Containment, Warlock, Turf, Sanctuary...

BG w zimie/Sidewinder... m000000000l :?
http://www.bungie.net/images/Games/Halo2/s...CONTAINMENT.jpg

OMFG!!! WIZARD!!!!!!!!!!!!!!
http://www.bungie.net/images/Games/Halo2/s..._mp_WARLOCK.jpg

Kolejny BG, tym razem w miescie confused.gif
http://www.bungie.net/images/Games/Halo2/s.../H2_mp_TURF.jpg

[b]Wydaje sie wporzo ;P[b]
http://www.bungie.net/images/Games/Halo2/s...p_SANCTUARY.jpg

REGULAMIN!!! - [Raptor]
Przepraszam, to z podniecenia ;P - [Paweł]
kamson11
Warlock wygląda wy(pipi)iście cool.gif
Siarex
wypas!! szczegolnie fajnie zapowiada sie nowy wizard tongue.gif i ta ostatnia mapa(sanctuary) moze byc ciekawa. contaitment i turf wydaja sie byc troche duze :? . ale poczekamy zobaczymy laugh.gif
B0CZEK
no fajnie mamy mapy a co z cziterami ?? :roll:
AkUz
Ten Wizard nowy naprawde klimatyczny 8O Reszta moze byc..
Jędrek
Wizard roxx. Podoba mi sie ten Sidewinter, ale zobaczymy jak bedzie sie na nim gralo. I ta ostatnia ujdzie, a to miasto jakies dziwne smile.gif
Flaha
Hmm to juz nie ten sam wizard za duzo tych szczegołow jak na gre multiplayerową sad.gif
Raptor
Flash: Juz nie placz na sile bo to sensu nie ma.

Co do nowych mapek... kto kupuje plytke z mapami?
Moze jakas zrzutka? - panowie warszawiacy.
Bo jakos mi sie nie usmiecha placic na LIVE za 7map (kazda po 5usd = 35usd). A sciagac za free wolalbym po wakacjach.
Kazdy z plytki skorzysta... - DLC za pomoca memorki nie da rady przeniesc (jest przypisany do konsoli).
Wpierw sie zrzucimy na CD, a pozniej mozna po wakacjach bedzie sciagac jak ktos skasuje sobie za free wszystko. Co wy na to?
Po co przeplacac... wystarczajaco duzo za LIVE poplacilismy i jeszcze tyle czekania by dostac 2 mapki za free a za 7 bulic.
kamson11
Mozna sie w sumie złożyć Raper
Raptor
No to jak na razie mamy 2 osoby chetne...
#1 Raptor
#2 Kamson11
Przypominam, ze oferte kieruje tylko do osob z warszawy (tych znanych na forum).

Pomysl: Zrzucamy sie wspolnie na plytke z dodatkowymi mapkami.
Powody: Te same co zawsze - zbiorowo taniej... i taniej wychodzi niz jakby kazdy mial sobie sciagac z XBL (2 beda za free, pozostale 7 platne).
Wykonanie: Albo sie spotykamy wszyscy u jednej osoby i zgrywamy po kolei (przy okazji jakiegos lanu), albo po kolei CD wedruje po ludziach - lepsza opcja wydawala by sie ta pierwsza.
FiL4

original img HERE
1.  Invisibility in middle, yet unless this scale is huge, i dont see how to get in there to get it.
2. No powerups on ledges. This map, like other maps in h2, probably changes with gametypes, so they may be in for slayer etc, but as with the decreased usage of powerups in h2, i would bet they dont have 4 powerups in the small level anymore.
3. It doesnt look like youll be able to jump to these ledges w/o a nade, much less the ledges at 4.
5. nooks and crannies up top, would be interesting if there were a way up there, but im thinking there isnt an easy way up.
6. obviously supports 4 man ctf.  

original img HERE
This screenshot is pretty, but doesnt tell much at all about the map.
1. Barracade in back, possibly the base, but not very creative if so
2. Doubtful, but getting on top of the builings would be leet
3. The backdrop is beautiful

original img HERE
This pic also doesnt show much about the map
1. Waterfalls are neat, but the lower once could be an air vent.
2. Lots of quick jump opportunities in this map probably
3. While this is certainly scenery, would be cool to hide up in the treehouse.

original img HERE
1. Look at the size of the banshee in respect to the base, and rest of the map.  The map is absolutely HUGE!
2. what are these things?  portal exits?
3. can you go in these?  doesnt look like.  maybe you can get on top.
4. im betting theres a path through this mountain, as hinted at in the exit/entrance halfway through at 5
6.  thank/hate these guys

Krotka analiza nowyc map. Enjoy.
..::XMANiAK::..
5 New Halo 2 Gametypes

OXM 43
Siarex
czy istnieje jakas mozliwosc aby taka osoba jak ja bez xbl mogla zdobyc nowe mapki(przynajmniej tego wizarda)?? :roll:
Maiden
No to jak na razie mamy 2 osoby chetne...
#1 Raptor
#2 Kamson11
Przypominam, ze oferte kieruje tylko do osob z warszawy (tych znanych na forum).

dopisz mnie ohmy.gif
Soul
Dopish i mnie...... ale nadal brakoje miczegos na wzor prizonera i Chillouta:| chociahs ten nowy wizard.... widze tam jakis teleport:P
zaqwsx
JA bym sie chetnie zrzucil na te mapki tylko nie wiem czy sie zgodzisz Raptor , jestem z Wrocławia confused.gif
Maiden
najprosciej bedzie jak sie u kogos spotkamy przyniesiemy xboxy i zgramy wszystko za jednym zamachem anieżeli plytka miala by krazyc :wink:
zaqwsx
można by bylo np wysłac sam dysk twardy i osoba z płytką by wgrała mapki i by odesłąła.

takie rozwiazanie by bylo dobre dla tych mniej znanych osob wam z forum ( np ja), ktorzy sa z poza wawy.
SIKI
No ja też moge sie dołożyć, tylko u mnie to musi być przesyłka ;]
Priorytet szybko idzie;]
NiXoN
najprosciej bedzie jak sie u kogos spotkamy przyniesiemy xboxy i zgramy wszystko za jednym zamachem anieżeli plytka miala by krazyc :wink:

Chyba mówisz tylko o osobach z twojego miasta i okolic icon_twisted.gif
Jędrek
Tez bym sie na to pisal ;]
Mozecie wy, warszawiacy se pozgrywac i podeslac mi, ja potem SIKIemu, a on odsyla wam do Wawki.
Siarex
dopisac pana sierexa prosze do tej skladki (im wiecej osob w skaldce tym mniej kazdy zaplaci) biggrin.gif proponuje zeby najpierw skopiowala sobie ta plytke wawa a reszta osob juz sie jakos zgada biggrin.gif
kamson11
Moim zdaniem za dużo kombinowania, Raptor chyba tylko osoby z Wawy :roll:
Siarex
ale jak juz se wawa zgra to po co wam ta plytka wtedy :roll: a tak to wiecej osob bedzie mialo mapki, a wy mniej zaplacie. wszystko jest proste i jasne chyba .
Ryo-San
watpie panowie czy Bungie da sie tak latwo z tymi mapkami wydymac...Ide o zaklad ze będą jakies zabezpiecznie...mapki bedzie mozna odplatnie zassac...lub kupic w sklepie..ale napewno nie da sie tego tak latwo przegrać..Dzisiejszym, swiatem rządzi pieniadz:) a Microsoft najlepiej o tym wie;]
SIKI
Moim zdaniem za dużo kombinowania, Raptor chyba tylko osoby z Wawy  :roll:

Hmm jakie kombinowanie? Wgrywacie sobie mapy, wysyłacie je na 5 dni w woj. dolnośląskie i ja Wam odsyłam...
Jak nie chcą to zrbimy składke woj. Dolnośląskie i jakoś sobie poradzimy smile.gif
Jędrek
Moim zdaniem za dużo kombinowania, Raptor chyba tylko osoby z Wawy  :roll:

Naprawde dzieki. Przeciez jak zgrasz se mapki to po ch.uj Ci ta plytka ?

Ryo - tez wydaje mi sie, ze bedzie to jakos zabezpieczone. Przeciez MS dobrze o tym wie, ze ludzie zrzuca sie na 1 plytke. I tak dobrze, ze Mountain Dew zasponsorowal graczom te 2 mapki z free. Niestety nie bedzie Hang'em High na bank. Bungie powiedzialo, ze jezeli ktos chce zagrac na tej planszy w kazdej chwili moze odpalic Halo: CE. Szkoda. Nowe mapki w matchmaking maja byc w wakacje, po tym jak kazdy bedzie mogl miec to za darmo (?). A patch kasujacy bugi (glitchowanie, standbay'e etc) ma ukazac sie troszke wczesniej niz mapki. I dobrze.
Flaha
To miała byc dyskusja o nowych mapach (jak wam sie podobają itp.) a nie "kto złozy sie na DVD z nowymi mapami" jak chcecie sie składac to sie na MSN/tlen/GG umowcie albo spotkajcie sie :?
Soul
Ta Dokladnie.... pytano ile dokladnie ma to DVD kosztowac na pln prosze....smile.gif i co do tych map spodziewalem sie czegos lepszego :|
KarCzoH
Ja się tam ciesze ,że będe mógł zagrać na mapce przypominającej starego poczciwego WIZARDa. Nie ma się co dziwić i nażekać ,że wygląda tak ,a nie inaczej :!: Tylko mi nie mówcie ,że myśląc o nowym WIZARDzie myśleliście o identycznym WIZARDzie z Halo 1 o 100 % procentowym jego odwzorowaniu. Nie ma się co dziwić ,że uległ on tak drastycznym zmianom. To ,że jego kondygnacja jest taka ,a nie inna też nie ma się co dziwić. Nie zapomnijmy ,że w Halo2 zmieniono grawitacje :!: Brak overshielda w strategicznych miejscach też może dziwić. No ,ale Halo 2 nie jest już takim technicznym szuterem więć overshild czasami mógł by się tutaj wogule nie sprawdzać (plasma gun + BR ROX :!smile.gif .

Niewiem czy wszystcy zapomnieli o czymś takim jak UNDERGROUND question.gif Z kąd wszystcy mieli HALO2 już w październiku 2004 question.gif Przecież Microsoft nie będzie sprawdzać z kąd zassałeś nowe mapki ,a wątpie żeby każda mapa miała tak jakby własny "CD-key". Więcej tu chyba nic nie musze mówić na ten temat.

PS: Ja i tak mam nieprzerobionego Xa więc czeka mnie download z LIVE ,albo zakup płyki z mapkami. Nie wie ktoś czasem gdzie będą dostępne płytki z mapkami question.gif Ewentualna cena question.gif Czyżby normalnie w sklepach na półce obok gier question.gif 59.99 euro :wink:

PS1: Ktoś z okolic KRK chętyn na akcje podobną do tej jaką organizuje Raptor question.gif
Raptor
watpie panowie czy Bungie da sie tak latwo z tymi mapkami wydymac...Ide o zaklad ze będą jakies zabezpiecznie...mapki bedzie mozna odplatnie zassac...lub kupic w sklepie..ale napewno nie da sie tego tak latwo przegrać..Dzisiejszym, swiatem rządzi pieniadz:) a Microsoft najlepiej o tym wie;]

A jak bylo z plytka do RS3:BA? Samo bungie mowi, ze plytka przyda sie podczas gdy np. zmienimy X'a. Kazde DLC zawsze jest przypisane do konsoli (eepromu). Watpie aby dodawali jakies seriale czy cos... To tylko w polsce AZ tak ludzie kombinuja wink.gif
Co do osob, ktore maja przerobione X'y z mozliwoscia gry na LIVE... mysle, ze plytka pojawi sie dosc szybko na necie...

Lista chetnych na zrzutke:
#1 Raptor
#2 Kamson11
#3 Maiden
#4 Bieniu
#5 Soul

Koszta: 19.99usd + przesylka (pewnie na dvdcrave bede kupowal).
Cena mapek w necie: 2 free, 2 (pewnie po 5usd od mapy lub za pack), 5 (?).
Plusy CD: Nie trzeba bedzie siedziec i zasysac tego przez dluzszy czas (na bank malo wazyc nie beda).
Minusy CD: Trzeba sie spotkac wszyscy razem (nejlepiej w najblizszy weekend jak tylko CD przyjdzie). Nie wiadomo czy nie wymysla jakis zabezpieczen dodatkowych (watpie - bo jak? Mapki maja byc wlasnie rowniez dla tych co LIVE nie maja! A CD to CD, nie zablokuje sie sam na dana konsole).

Jedrek & Co.: Zawsze chetnie, ale mysle, ze zabawa w wysylanie itp. byla by takim sobie pomyslem (trzeba na to czas znalezc itp. - a nie zawsze sie go ma, poczta ukradnie czy cholera wie i pozniej jakies nieprzyjemnosci, ze nie dochodzi albo jeszcze nie wyslana).

Co do mapek: To milo widze 2. Warlocka i Sanctuary. Reszta ble tongue.gif
NiXoN
Ja tez moge się zrzucić, tylko o spotkaniu to niema moway za daleko :wink:
SIKI
Dobra może zakończmy już temat "składania się na płytke';]
Ustali się jak wyjdzie już płyta... Jest znana jakaś data?
Jędrek
Ja mam przerobionego Xa z mozliwoscia gry na Live, wiec chyba nie bede za nie placil icon_twisted.gif

Raptor: Bez przesady. Jezeli juz sie umawiamy, to ma to isc sprawnie. Watpie zeby ktos chcial umyslnie ja zatrzymac w domu. Fakt poczta to poczta, ale przeciez slalibysmy prio. Tak czy siak, teraz juz wie skad bede mial te mapki. Wiec dzieki smile.gif

Ale w sumie nie wiadomo jak to bedzie z mapkami jak ktos sciagnie z p2p. Imo Microsoft napewno o tym pomyslal smile.gif Mysle, ze zdobycie tych mapek za free nie bedzie takie proste...
Soul
Ja Moge przyjechac do wawki z iXem;] ps Karczoch ja kdlamnie to bardziej Skilowe jest 4-ka z battel rifle ....... ziolone +br =taniosc;/
PS ta mapa SANCTUARY hm cos mi t usmierdzi prisonerem:) icon_twisted.gif
KarCzoH
My tu gadu gadu ,a wie ktoś może jaka jest przybliżona premiera tych mapek question.gif
Raptor
My tu gadu gadu ,a wie ktoś może jaka jest przybliżona premiera tych mapek  :?:

Pierwsze 4 (2 free i 2 platne) pod koniec kwietnia (nie ma konkretnej daty). Pozostale 5 wraz z premiera CD gdzies w maju...?
Wszystkie mapki po wakacjach beda za free.

Oczywiscie pomysl na zrzutke ma tylko wtedy sens jak cena za jedna mape przekroczy 2usd.
siwy
Ech... widać w jaką strone idzie Bungie- 2 nowe mapy do Big Team Battle :? . No ale nowy wizard wygląda cool cool.gif
Raptor
Ech... widać w jaką strone idzie Bungie- 2 nowe mapy do Big Team Battle  :? . No ale nowy wizard wygląda cool  cool.gif

Bo Bungie to pie.rdzi.elo.ne nooby icon_evil.gif.
Dzieki bogu za takie mapki jak Warlock smile.gif
Ogolnie Bungie/MS idzie znowu w kierunku... $
Za pomoca halo2 i dodatkow do niego badaja jak daleko moga sie posunac z wyciskaniem kasy z ludzi.
Wpierw 2 darmo i 2 za kase... potem 5 za kase i wydajemy CD ze wszystkimi 9 + dodatki w postaci jakis filmikow za 20usd. Ci co kupia wszystkie mapy na poczatku zaplaca za nie 2x tak naprawde.
Ale nie jest zle... jak mapy beda (na razie pozornie) trzymaly taki poziom to sa szanse, ze przynajmniej polowa z wydanych mapek bedzie fajna - czyli bedziemy mieli 4-5 fajnych dodatkowych map... zbierze sie na tyle co powinno byc wink.gif.
Jak widze te mapki do BTB to mnie cholera strzela wink.gif
KarCzoH
Według mnie sam WARLOCK to już sukces :wink: Ale ciągle mnie zastanawia jakie będą te trzy inne mapy. Screenów jak narazie nie widzieliśmy oprucz tych czterech. Może podziurawiony ChillOut question.gif :roll: Nadzieja zawsze pozostaje icon_twisted.gif
marshall
Ja tam nie bede sie pie/rdo/lil i kupuje wszystkie dodatki jakie beda dostepne do H2 :wink: No chyba ze za jedna mape krzykna z 5$ to wtedy ich oleje. Bo jesli bedzie tak jak dino mowisz czyli z 2dolki za 1-2mapy to, to nie sa jakies wielkie pieniadze wink.gif A nie bedzie chcialo mi sie czekac az wypuszcza to za free...(I tak wiecej przepijam/przepalam kasy) icon_twisted.gif
KarCzoH
A nie bedzie chcialo mi sie czekac az wypuszcza to za free...(I tak wiecej przepijam/przepalam kasy) icon_twisted.gif

Marshall exclaim.gif Ty to masz jednak łeb laugh.gif Zastanawialem się z kąd ja tu wezme kase na nowe mapki :roll: (kasa jest ,ale na inne ważniejsze wydatki np. kobieta) ,a ty mi taki pomysł podsyłasz laugh.gif Przecież chyba każdy potrafi sobie odmówić jakiś wypad w weekend na rynek ,dyskoteke czy też zrezygnować z usług miłej pani :wink: .
[b]
PS:
Czy nazwy map [i]LOCK
-Hp- BaNaN
Dołączam się do zbiórki
marshall
Marshall exclaim.gif Ty to masz jednak łeb laugh.gif

IQ powyzej sredniej wrescie ziooom nie icon_twisted.gif
Dragen
Krajowej?? czy Europejskiej?? bucheheheheheheheh icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif laugh.gif laugh.gif
revolver_ocelot
czyli dopiero w lipcu zagramy w nowe mapy, ale coś nie wierze w info na tej stronie, oby wyszlo wczesniej bo w wakacja malo kto ma czas grac
CichyGrzmot
Plansze za kase...Buahahahaha

Hadysz
Maiden
ładny ale jakis ciemniejszy niz na screenie :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.