Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: [FAQ w trakcie pisania]Zakupy za granica
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Ryo-San
poprostu nie aktywowalas karty w bankomacie;] karta jest jeszcze nieaktywna
Dark Millenia
Ryo - :* smile.gif.
Dziś ją aktywowałam i działa biggrin.gif.
Mastah27
Info dla osób korzystających z usług http://www.gameplay.co.uk/:

5% zniżkę na zakupy w tym sklepie dostaje się po zakupieniu gier, akcesorii czy też sprzętu (ja w każdym razie kupowałem w 99% przypadków gry) na kwotę powyżej 700 funciaków - czyli na nasze będzie to około 4100 zł. Dostajemy także dostęp do ekskluzywnych ofert i wyprzedaży przed zwykłymi kupującymi. Kod możemy wykorzystać dowolną liczbę razy, aż do przekroczenia "terminu ważności" - w moim przypadku jest to 31 stycznia 2006 (pewnie pomyłka, ale kto go tam wie biggrin.gif), a jako że go wczoraj otrzymałem to oznacza jakieś 5 miesięcy zakupów po obniżonej cenie.

Mam nadzieję, że te informacje się komuś przydadzą, bo z tego co widzę ostatnio (?) sklep zlikwidował możliwość wysłania gry na adres inny, niż ten podany przy zakładaniu konta, więc kupno komukolwiek gry odpada.
KheeD
4k ? lol niezle tongue.gif

Jakie polecicie sklepy gdzie jest jeszcze duzy wybór gier na GC ? ;p w Polsce to masakra, prawie nigdzie nic nie ma ;(
MichAelis
Ktos wie czy w koncu playasia wysyla gry do Polski? Bo cos tam sie porobilo ostatnio
[InSaNe]
Ile mniej wiecej idzie do kraju paczka z http://www.gameplay.co.uk/ przy tej najtanszej wysylce za ok. 3 funciaki? Placilem karta Visa Electron .
ping
QUOTE(MichAelis @ 15 10 2006, 15:17) *

Ktos wie czy w koncu playasia wysyla gry do Polski? Bo cos tam sie porobilo ostatnio

Wysyłają. Nie wysyłają tylko gier i akcesorii na PSP do UE (w tym polski) z nakazu dystrybutora czy jakoś tak (dostałem 2 maile w tej sprawie)

[InSane] Najbezpieczniej przyjąć 7 do 14 dni
MichAelis
Insane ok 3 dni idzie
spn_sosnowiec
siema wlasnie zmaierzam kupic na liksangu

http://www.lik-sang.com/info.php?category=...d=89&#alert

i Dreamcast US NTSC kosztuje niecale 50ojro smile.gif wazy 2.8kg ale interesuje mnie ile kosztuje przesylka i czy mnie ocla ? : d

ping
QUOTE(spn_sosnowiec @ 19 10 2006, 20:08) *

i Dreamcast US NTSC kosztuje niecale 50ojro smile.gif wazy 2.8kg ale interesuje mnie ile kosztuje przesylka i czy mnie ocla ? : d

Nie chce ostudzić Twojego zapału ale najtańsza wysyłka wyjdzie 62 dolary / 50 euro
spn_sosnowiec
QUOTE(ping182 @ 19 10 2006, 21:04) *

QUOTE(spn_sosnowiec @ 19 10 2006, 20:08) *

Nie chce ostudzić Twojego zapału ale najtańsza wysyłka wyjdzie 62 dolary / 50 euro

to nie dla mnie takie wyczyny o_O
ping
normalka, dzisiaj chciałem targnąć z play asia 8 gier na PS2 i wyszło jakieś 30$ przesyłki tongue.gif
konstant
Hej ludziska, jaks czas temu zamowilem na Crave'ie 3 gry na Ps2, pobranie kasy poszlo bez problemow (Inteligo), dostalem wiad., ze gry wyslano 10.10, do tej pory "ni hu hu" . Czy to jest normalne?
Ostatnio kupowalem Ninja Gaiden i przyszla o wieele szybciej
ping
różnie bywa, na bazie własnych doświadczeń mogę powiedzieć - przesyłki z play-asia idą mi równo 2 tygodnie od daty wysłania, paczka z ebaya (NYC) przyszła równo w tydzień... ciężko ocenić, najważniejsza jest cierpliwość
[InSaNe]
' date='15 10 2006, 23:25' post='1013591']
Ile mniej wiecej idzie do kraju paczka z http://www.gameplay.co.uk/ przy tej najtanszej wysylce za ok. 3 funciaki? Placilem karta Visa Electron .

Dacie wiarę, ze przyszla do mnie paczka po czterech dniach? biggrin.gif
MichAelis
QUOTE(MichAelis @ 16 10 2006, 21:00) *

Insane ok 3 dni idzie

Nie nie damy blink.gif
Diabeu
QUOTE(konstant @ 20 10 2006, 17:46) *

Hej ludziska, jaks czas temu zamowilem na Crave'ie 3 gry na Ps2, pobranie kasy poszlo bez problemow (Inteligo), dostalem wiad., ze gry wyslano 10.10, do tej pory "ni hu hu" . Czy to jest normalne?
Ostatnio kupowalem Ninja Gaiden i przyszla o wieele szybciej

na Riddicka od nich to czekałem jakieś 7 tygodni ninja.gif
[InSaNe]
QUOTE(MichAelis @ 21 10 2006, 21:34) *

QUOTE(MichAelis @ 16 10 2006, 21:00) *

Insane ok 3 dni idzie

Nie nie damy blink.gif

Nie zauwazylem Twojego posta biggrin.gif
KheeD
Pewnie juz wiecie ale Lik-Sang splajtowalo przez Sony ... dziwie sie, ze jakos nikt nic o tym nie pisze ;P a moze jest gdzies temat na forum ? ;

http://www.lik-sang.com/news.php?artc=3901
ping
wiemy wiemy.. smutna wiadomość:-( ale zawsze jest jeszcze play-asia (szkoda że do polszy gier na psp nie wysyłają confused.gif) z którego można zamawiać używając linka z mojej sygnatury - refferal a co! icon_twisted.gif
Ryo-San
panowie znacie moze jakis sklep w ktorym moglbym kupic GTA Trilogy Limited Edition na Xboxa? szukam i szukam i narazie znalazlem tylko na Amazonie a ten jak wiemy gier do Polski nie wysyla..
na angielskim ebayu tez tego praktycznie nie ma...ot raz na jakis czas pojawi sie jedna sztuka do tego uzywana..a ja chce folijke - 3xA of course
[InSaNe]
Mam prosbe : czy moglby Ktos mi podac stronke jakiegos DOBREGO sklepu, w ktorym moglbym zamowic preorder MGS Portable Ops? Sprawdzalem na amazonie, ale oni nie wysylaja gier do Polski . Premiera US-version jest 12 grudnia i chcialbym miec gierke jeszcze na swieta . To co wymyslili z wersja europejska to kolejne przegiecie - premiera na wiosne przyszlego roku !
Ryo-San
dzieki Mithos - rozumiem ze hmv wysyla do Polski?

[InSaNe] = play-asia.com
ping
ale mu chodzi o grę na PSP a do unii europejskiej gry na psp nie są wysyłane
MichAelis
Paweł PlayAsia niestety nie wysyla gier na PSP do Polski confused.gif

HMV wysyla, przyanajmniej wysylalo mi jak CD z muza zamawialem.
Mithos
QUOTE(Ryo-San @ 13 11 2006, 19:43) *

dzieki Mithos - rozumiem ze hmv wysyla do Polski?

Wysyła.
Velius
Takie pytanie,bo az mi sie wierzyc niechce...chodzi o aukcje na ebay,dajmy na to widze kolesia ktory sprzedaje gierke na x-boxa 360(albo i wiecej takich) i wszedzie ze aukcja konczy sie za np 10 godzin,aktualna cena to 0,99 GBP(okolo 6zl na nasze),nie ma ceny minimalnej...czy to np nie jest okazja?ee czy jakis hak czy oplaca sie to brac bo jak dla mnie troche dziwne oO Mam doswiadczenie tylko z polskimi aukcjami,dunno jesli chodzi o zagraniczne,moze ktos sie wypowie?bo tak to sobie wezme DOA4 za 10zl + 25zl koszt wysylki lol;p
Mithos
Tyle, ze za te 10h to juz bedzie cena blizsza normalnej. Czasem sprzedawcy sprzedaja gre za 5 funtow, ale wysylka kosztuje 25.
Butcher
QUOTE(Velius @ 28 11 2006, 02:53) *

chodzi o aukcje na ebay,dajmy na to widze kolesia ktory sprzedaje gierke na x-boxa 360(albo i wiecej takich) i wszedzie ze aukcja konczy sie za np 10 godzin,aktualna cena to 0,99 GBP(okolo 6zl na nasze),nie ma ceny minimalnej...czy to np nie jest okazja?

W tym sęk, że zaczynając zakupy na eBay trzeba wyzbyć się przyzwyczajeń z Allegro i podobnych serwisów.
Groszowa wartość towaru na kilka godzin przed końcem aukcji nie jest niczym dziwnym - kilka minut przed zakończeniem cena potrafi urosnąć prawie do sklepowej (lub ostro wyżej w przypadku rarytasów), a o przedmiot walczy w ostatniej chwili kilku/nastu/dziesięciu licytujących. Trzeba wziąć pod uwagę, że eBay dotyczy praktycznie całego świata, więc ilość chętnych na dany towar jest proporcjonalnie większa.
Dla przykładu: mój kumpel (z moją pomocą) poluje na pewien rzadki analog (jakaś włoska gotycka kapela), który od czasu do czasu pojawia się na eBay. Aukcje tego LP na kilka godzin przed końcem oscylują przeważnie w granicach kilkunastu dolarów. Przeważnie licytuję 100$ i olewam aukcję - nie pilnuję do końca. A jeszcze nigdy nie skończyło się poniżej 150$...
Velius
Nie korzystalem jeszcze z ebay wiec nie wiedzialem jakie tam panuja zasady i jak bardzo rozni sie od allegro.Ale biorac na logike faktycznie masz racje,dzieki Butcher za wyczerpujaca wypowiedz.
Adam First
w sumie to jestem prawie pewien ze pisze posta nie-w-tym temacie co trzeba,
ale licze na wyrozumialosc moderatorow - po drugie, jako mod we wlasnej osobie - nie widze powazniejszych przeciwskazan zeby to tu sie spytac, a nie gdzie indziej - jeszcze bron boze bym zalozyl nowy temat dla jednego q. : )
(taki wywod bo pytanie jest 'wielowarstwowe')

link: http://www.play-asia.com/paOS-13-71-hu-49-en-70-1kw0.html

(albo ok, zaczne od prostego pytania: )

polecacie sklep, godne zaufania?
i sam produkt - czekaja mnie jakies niespodzianki?

EDIT: zreszta, glupie pytanie. zauzmy ze sie pytam tylko o stabilnosc sklepu, zeby nie bylo kontrowersji : )
MaciejPŃ
to ja troche z innej beczki. Podobno można odzyskać z zakupionego spzretu w niemczech, vat(16%). podobno są 2 możliwości:

kupić, pojechać na granice, wrócić do sklepu

lub
kupić na granicy podbic kwit i sa firmy ktore vat wypłacają przy granicy(odejmuja sobie jakistam %)

i moje pytanie, czy to prawda, nie ukrywam ze badziej podoba mi sie mozliwosc 2

PS jesli to prawda, to czy takie firmy istnieja w wiekszych miastach polski??. I jakie są procedury
celek
QUOTE(MaciejPŃ @ 1 12 2006, 19:14) *

to ja troche z innej beczki. Podobno można odzyskać z zakupionego spzretu w niemczech, vat(16%). podobno są 2 możliwości:

kupić, pojechać na granice, wrócić do sklepu

lub
kupić na granicy podbic kwit i sa firmy ktore vat wypłacają przy granicy(odejmuja sobie jakistam %)

i moje pytanie, czy to prawda, nie ukrywam ze badziej podoba mi sie mozliwosc 2

PS jesli to prawda, to czy takie firmy istnieja w wiekszych miastach polski??. I jakie są procedury

vat mozna bylo odbierac przed naszym wejsciem du uni europejskiej teraz nie ma juz takiej mozliwosc
buzra102
QUOTE(Adam First @ 30 11 2006, 17:33) *

w sumie to jestem prawie pewien ze pisze posta nie-w-tym temacie co trzeba,
ale licze na wyrozumialosc moderatorow - po drugie, jako mod we wlasnej osobie - nie widze powazniejszych przeciwskazan zeby to tu sie spytac, a nie gdzie indziej - jeszcze bron boze bym zalozyl nowy temat dla jednego q. : )
(taki wywod bo pytanie jest 'wielowarstwowe')

link: http://www.play-asia.com/paOS-13-71-hu-49-en-70-1kw0.html

(albo ok, zaczne od prostego pytania: )

polecacie sklep, godne zaufania?
i sam produkt - czekaja mnie jakies niespodzianki?

EDIT: zreszta, glupie pytanie. zauzmy ze sie pytam tylko o stabilnosc sklepu, zeby nie bylo kontrowersji : )

Sklep godny polecenia -> często kupuję gry free region na x360. Sklep nie zaniża wartości paczki, ani nie oznacza jako GIFT, co przy kwocie $250 gwarantuje Tobie naliczenie cła i podatku na granicy. W takim wypadku chyba bardziej opłacalne jest zakup DSLite w Polsce. Dodatkowo nie masz gwarancji i wtyczka od ładowarki ma inne bolce niż te używane w Europie (potrzeba przejściówka) i chyba konsola wygama innego napięcia (nie jestem do końca pewien). Lepiej taki sprzęt kupić w sklepie DVDCrave. http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=29558 - zaniżą wartość paczki, oznaczą GIFT, więc możliwe, że ominiesz cło. Jednak nadal nie masz gwaracji. Twój wybór.
KheeD
Noobowskie pytanie, ale co tam ;P - Wszystkie gry "Region Free" maja do wyboru jezyk angielski ? dzięki za odp.
ping
większość jeśli nie wszystkie są w PALu więc tak
buzra102
Wczoraj zamówiłem w DVDCrave GoW limited edition i zapłaciłem moją kartą visa electron z Inteligo. Dzisiaj rano przyszedł do mnie e-mail, że pobrali z mojego konta jakąś tam kwotę i muszę ją podać, aby zweryfikowali moją kartę. I tutaj jest problem, gdyż konto mam prowadzone w złotówkach, a sklep sciągając z mojej karty niewielką kwotę stosuje $ AUD. Wysłałem do nich odpowiedz z kwotą w złotówkach i przeliczyłem tą kwotę także na $AUD po kursie waluty. Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Jak sądzicie, czy powinnienem do nich coś pisać, gdyż nie jestem w stanie podać im dokładnej sumy w $AUD, która została pobrana z mojego konta, w celu weryfikacji, ponieważ bank nie przewalutowuje pieniędzy po kursie z giełdy.
KheeD
ping182, dzięki

buzra102 chyba dobrze zrobiles, tez bym tak zrobil ;p najpierw patrze ile kasy mi sciagneli w "Blokady" przeliczyc na $AUD i chyba wszystko.
Mithos
QUOTE(buzra102 @ 6 12 2006, 16:25) *

Wczoraj zamówiłem w DVDCrave GoW limited edition i zapłaciłem moją kartą visa electron z Inteligo. Dzisiaj rano przyszedł do mnie e-mail, że pobrali z mojego konta jakąś tam kwotę i muszę ją podać, aby zweryfikowali moją kartę. I tutaj jest problem, gdyż konto mam prowadzone w złotówkach, a sklep sciągając z mojej karty niewielką kwotę stosuje $ AUD. Wysłałem do nich odpowiedz z kwotą w złotówkach i przeliczyłem tą kwotę także na $AUD po kursie waluty. Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Jak sądzicie, czy powinnienem do nich coś pisać, gdyż nie jestem w stanie podać im dokładnej sumy w $AUD, która została pobrana z mojego konta, w celu weryfikacji, ponieważ bank nie przewalutowuje pieniędzy po kursie z giełdy.

Ale przewalutowanie to ma miejsce dopiero po jakims czasie. Blokada powinna byc w AUD.
ping
nie. jak swego czasu aktywowałem swoje konto na moneybookers kartą z inteligo (sytyuacja taka sama jak problem buzra102), to blokada była w złotówkach. Trzeba było wpisać pobraną kwotę w euro a jak pomyliłes się choćby o 0.01E to następny raz mogłeś to wklepać po 24 godzinach, za cholere nie mogłem znaleźć rozliczenia w Euro a kursy walut mają drobne różnice, po paru dniach udało mi się wyłapać optimum dzieląc pobraną z konta kwote na ilość euronów mi odebranych. Przykładowo, jak kupiłeś coś za kwotę X w obcej walucie, weź ilość pobranych złotówek, podziel ją przez obcą walutę i będziesz miał wtedy kurs z tamtego dnia. Mam nadzieję że cokolwiek z tego zrozumieliście biggrin.gif
buzra102
Już wszystko ok, a GoW właśnie do mnie leci. Napisałem dodatkowo e-mail do DVDCrave z wyjaśnieniem mojej sytuacji i zatwierdzili. Ciekawe, czy oznaczyli moją paczkę jako GIFT i zaniżli wartość.
Mastah27
Każda paczka z DVD Crave jest wysyłana jako Gift, a że celnicy pomimo tego w moim przypadku je otwierają to inna sprawa, chociaż zawsze kończyło się to pieczątką "Dopuszczono do obrotu blablabla".
Jakuza
Chce kupić jakąś grę na dvdcrave i poszukue kogoś kto by pomógł co i jak, co gdzie wpisać tongue.gif Ktoś chętny ?
Mithos
Bez jaj... na pierwszej stronie jest tutorial (ze zdjeciami excl.gif ) blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Jakuza
QUOTE(Mithos @ 8 12 2006, 07:59) *

Bez jaj... na pierwszej stronie jest tutorial (ze zdjeciami excl.gif ) blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif

Wiem, wiem - ale mi chodzi o róźne małe duperele jak np. czy ten 16 cyfrowy numer karty mamy wpisać razem czy oddzielnie po 4 ( tak jak jest to na karcie ), ile wynosi ubezpieczenie paczki ( chce coś kupić za równowartość 200 zł ) i czemu trzeba 2 razy dane przepisywać ?
Ryo-San
jak chcesz to uderz do mnie na gg to wszystko Ci wyjasnie
buzra102
Jak długo czekaliście na paczkę od DVDCrave ? Na stronie jest napisane, żeod 5-10 dni. Czy ten przedział czasowy jest rzeczywisty ? Ja na grę z PlayAsia czekałem, aż 16 dni.
Jakuza
QUOTE(Ryo-San @ 9 12 2006, 14:00) *

jak chcesz to uderz do mnie na gg to wszystko Ci wyjasnie

Spoko, odezwę się jutro wink.gif
Jakuza
Albo inaczej zapytam tutaj wink.gif

Mam parę pytań co do sklepu DvdCrave :

1. ) W formularzu są miejsca na dwa adresy, rozumiem że shiping adress to adres na który ma zostać wysłana przesyłka a billing Adress?
2. ) W formularz przy informacjach o karcie kredytowej są dwa dodatkowe miejsca do wypełnienia - Issuing bank i Issuing Country - co w nie należy wpisać? ( Nazwę banku i kraj z którego jest karta kredytowa czy coś innego? )
3. ) Co do ubezpieczenia - to ile wynosi ta dodatkowa opłata no i czy opłaca się ją brać ?
4. ) Czy kod pocztowy ma być zapisany z pauzą/spacją czy bez ( tzn. 22-333/22 333 czy tak 22333 ?? )
5.) No i podobne pytanie z numerem karty kredytowej ( chodzi mi o ten 16-cyfrowy ciąg liczb - czy ma się go pisać w równym ciągu czy z przerwami co 4, tak jest na karcie? ( 12345423234... czy tak 1234 5432 4567... ? )
6. ) Pytanie do tych co już kupowali w DVDCreve - ile tak średnio idzie paczka do Polski ( 10 dni tak jak pisze, czy dłużej lub krócej ? )

Z góry dzięki za odpowiedź wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.