Będę zamawiał Dj maxa z play-asia, ktoś wię ile sobie liczą za wysyłkę do poslki? Ogołem gra kosztuje 37E, ile moze to wyjsc z wysyłką? Mogą dopieprzyć do tego cło?
3.10$ jak za taką małą paczke ale mówie Ci od razu że NIE zamówisz tej gry

jest na PSP a gry z PSP nie są wysyłane do Polski.

Czemu?! Geeez, (pipi)e Play-asia -_-'
dlatego że w przeciwnym wypadku skleb by został zamknięty tak jak miało to miejsce z lik-sangiem. Strzeżonego pan bóg... i tak dalej
chm[u]ra
6 05 2007, 22:39
W takim gry na jakie platformy wysylaja do Polski ?
a co oznacza Twoja wypowiedź?
Jeżeli pytasz o to jakie gry do polski wysyła play-asia to odpowiedź brzmi wszystkie oprócz gier na PSP i PS3
chm[u]ra
8 05 2007, 22:06
CYTAT(ping @ 6 05 2007, 23:44)

a co oznacza Twoja wypowiedź?
Jeżeli pytasz o to jakie gry do polski wysyła play-asia to odpowiedź brzmi wszystkie oprócz gier na PSP i PS3
A co jest niby niejasnego w mojej wypowiedzi ? Nalezy rozumiec ja literalnie

. Dzieki za odpowiedz.
ups rzeczywiscie po "takim" powinno byc "razie". Dziwne, dalbym sobie glowe uciac, ze kilka godzin temu jeszcze tam bylo
no gdybyś napisał "w takim sklepie" to bym nie miał wątpliwości
Prince_Hellsing
13 05 2007, 15:39
Zamówiłem breloczek w Play-Asia (tak żeby sprawdzić jak to wszystko działa)

I wybrałem metodę płacenia kartą, wszystko ok dostałem maila, że mam przelać pieniądze. Jak mam z inteligo wybrać żeby suma poleciała w dolarach? Dlaczego w mailu miałem czerwonymi literkami napisane:
"Do not use this kind of payment for any amount below US$150! Please make double sure to pay for all bank charges - ask your bank for help if you are in doubt. This is very important. Underpaid orders can not be sent out."
Drugi problem: Założyłem konto w Paypal, czy ono mi będzie do czegoś potrzebne jeżeli mam konto w inteligo i moge robić zakupy w necie?
wybrałeś pewnie wire transfer - źle!
play-asia nie łyknie Ci karty z inteligo, musisz wybrać przy metodzie płatności pay-pal

anuluj zamówienie i zapłać przez pay-pal.
wybrałeś pewnie wire transfer - źle!
play-asia nie łyknie Ci karty z inteligo, musisz wybrać przy metodzie płatności pay-pal

anuluj zamówienie i zapłać przez pay-pal.
Prince_Hellsing
13 05 2007, 15:56
Dobra no anulowałem i co teraz? Jak przelać pieniądze z inteligo na moje konto PayPal??
to się dzieje automatycznie, złóż od nowa zamówienie, wybierz paypal, poproszą Cię o wpisanie adresu mailowego Twojego Paypala, wpiszesz jeszzce hasło i pieniądze same zostaną odciągnięte z konta jako płatność kartą kredytową.
Prince_Hellsing
13 05 2007, 16:29
Dobra zrobiłem tak i ściągnęło mi z karty te 8zł

W jakim czasie mogę spodziewać się przesyłki??
Ping wielkie dzięki za pomoc

Zawsze mam brać przesyłkę "Airmail" Wziąłem bo była najtańsza

Zamówiłem taki przedmiot: "Brave Story Brave Swing Gashapon" Wie ktoś co to w ogóle jest? Wydaje mi się, że to jakiś losowy breloczek do telefonu

Mylę się?
nie ma sprawy

gashapony to właśnie breloczki do telefonu

Ja osobiście biorę najtańszą wysyłkę, zależy od Twoich preferencji, mi paczki dochodzą zazwyczaj równo w 2 tygodnie.
Prince_Hellsing
13 05 2007, 16:41
OK

A mam jeszcze jedno pytanko, wiem, że Swap Magic pozwala na granie w gry PAL i NTSC, a czy uda mi się zagrać w grę NTSCJ na konsoli PAL + Swap Magic??
powinno się dać jeżeli gra jest kompitabilna ze swap magiciem, w końcu do tego głównie służy

chociaż osobiście sądze że jeżeli nastawiasz się na granie w importy, lepiej przerobić konsolkę.
Prince_Hellsing
13 05 2007, 19:21
Nie no mam gwarancję jeszcze

Nie nastawiam się na granie w importy, ale w play-asia sa ciekawe tytuły za niewielką cenę
Play3rrr
17 05 2007, 16:49
Ja moge dodać że jeśli ktoś mieszka w UK to jest promo w Blockbusterze że jeśli im dasz swojego xO-pro z dowolną grą to PS3 kosztuje 199ł ... Opylca sie ??
Prince_Hellsing
22 05 2007, 06:05
OK paczka z play-asia doszła do mnie po tygodniu równym

Fajny ten breloczek

Dodatkowo dostałem fajną naklejkę z gry i kupon zniżkowy na kolejne zakupy (5$ przy 50$) - rewelacyjnie zapakowane, niec nie ma prawa siś uszkodzić.
Poelcam ten sklep, szybko tanio i bezpiecznie

Napewno zrobię tam więcej zakupów
chcialbym kupic sobie dosyc delikatny sprzet na ebay.com. jaka firme kurierska wybrac aby byc pewnym ze towar nie zostanie uszkodzony?
Pyatanko: Czy produkt w sklepie play-asia który jest tylko "save for later" będę mógł dostać?Jest jakaś szansa że będzie?
Witam, chciałbym zacząć przygodę z zagranicznymi zakupami, ale niebardzo wiem jak się do tego zabrać. Założyłem konto w paypal i czekam właśnie na ekarte z mbanku. Zna ktoś może jakies zagraniczne stronki poza play-asia, na których można dostać gry i akcesoria do takiego sprzętu jak neo geo pocket?? Znalazłem dwie zagraniczne strony:
http://www.retro-games.net/ecom/default.asphttp://www.egameaddiction.com/store/Czy ktoś może z nich korzystał??
Proszę o pomoc...
Wie ktoś czy oni wysyłają do polski?
http://www.games-asia.com/djmaxportable2-p-2186.htmlFree shipping worldwide brzmi zachęcająco
a nie lepiej zamiast ryzykować u mało znanych sklepów, założyć sobie konto na ebayu

?
Prince_Hellsing
9 06 2007, 10:07
A ja mam pytanie, jaka jest szansa, że użytkownik eBay, który ma 10000 pozytywów nas nie oszuka? W końcu on jest w innym kraju i mu to rybka
Prince_Hellsing
10 06 2007, 08:26
Taka osoba to dla mnie może dostać nawet wyrok śmierci od eBaya. Czy my jakoś odzyskamy pieniądze?
CYTAT
a nie lepiej zamiast ryzykować u mało znanych sklepów, założyć sobie konto na ebayu wink.gif?
Ne ebayu nie ma tego co ja chce

Czy mi sie wydaje czy play asia zmieniła zasady? Przy grach na PSP pisze
This item is not available for shipping to
# European Union
# Iceland
# Liechtenstein
# Norway
Chyba ze polska to nie UE k*rwa
MichAelis
18 06 2007, 00:25
No po prostu do calej europy nie wysylaja
CYTAT(Mikes @ 18 06 2007, 00:53)

CYTAT
a nie lepiej zamiast ryzykować u mało znanych sklepów, założyć sobie konto na ebayu wink.gif?
Ne ebayu nie ma tego co ja chce

Czy mi sie wydaje czy play asia zmieniła zasady? Przy grach na PSP pisze
This item is not available for shipping to
# European Union
# Iceland
# Liechtenstein
# Norway
Chyba ze polska to nie UE k*rwa
tłumaczyłem Ci to dwa razy - play asia nie wysyła gier na PSP i PS3 do polski ;-) od dawna. jak nie jestes zalogowany to ten napis nie widnieje, może dlatego się pomyliłeś
Czy Allekarta jest akceptowana na paypal.pl czy może lepiej mieć e-kartę z mBanku?
MichAelis
8 07 2007, 15:46
Jest akceptowana. Allekarta dziala wszedzie
pietreksen
16 07 2007, 14:21
Czy jest możliwe abym dostał awizo gdzie jest napisane wezwanie do urzędu skarbowego może chodzić o to że kupiłem z Hong Kongu zestaw 7 breloczków z Mario.
Wygralem aukcje dwoch płyt CD na niemieckim eBayu (koszt łącznie z wysylka to 9 euro) i teraz musze za nie zaplacic. Bardzo prosze o jakies info w jaki sposob zaplacic
Najprosciej byloby po prostu przeslac kase na jego konto przez interenet ale czy tak sie da ? Jesli tak to ile bede musial sie wykosztowac dodatkowo i czy musze poprosic o jakies jego dane jak nummer konta czy cos ?
Nie siedze za bardzo w sprawach pay pal itd ale nie mam nawet karty kredyowej wiec i tak chyba niciz by z tego byly...
Bardzo prosze kogos o pomoc - jak zapłacic
jedyna słuszna opcja to pay-pal

allekarta, karta z mBanku, inteligo, nic z tego nie masz? przelewy międzynarodowe kosztują kupę kasy.
Posiadam karte bankową w PKO BP oraz konto internetowe. Czy to wystaczy ? Co jeszcze musze zrobic jesli nie ?
pietreksen
20 07 2007, 17:23
To nie wystarczy chyba że zrobisz drogi przelew zagraniczny prowizja banku około 30 zł - 50 zł
Najlepiej będzie jeśli weźmiesz karte kredytową w PKO lub założysz konto w Inteligo. Te karty będą pasować do PAYPAL'a.
Mam pytanko: Wybieram się do Hamburga 1 sierpnia.Chciałbym nabyć konsolę Wii, ale zastanawiam się czy mi się to opłaca:)
Może ktoś zna cenę i jakieś dobre sklepy z konsolami nawet używanymi w Hamburgu?
Proszę o opinie na ten temat i pozdrawiam!!
Więc tak, jak zamawiał przez ebay to najlepiej paypalem tak? Przy zwykłych przelewach dowalają podobno (pipi) duzo prowizje. Ktoś tu wyżej pisał ze na paypal mozna dodac Inteligo. Jak? Można czy po prostu mam płacić kolesiowi przez inteligo, wtedy nie narzuca prowizji? Aha, i czy mam kolesiowi pisać że ma wysłać paczkę jako gift i zanizyc jego wartosc? wtedy nie dowalają cła czy cos?
ok, jakas karta mi ruszyła, czy o potwierdzenie za 6.50zł jest konieczne zeby komus płacic na ebayu?
tak.
inteligo dodajesz do paypala w ustawieniach konta paypal przez wpisanie numeru karty inteligo. Potwierdzenie jest konieczne a jego zwrot dostajesz przy pierwszej tranzakcji z tego co pamiętam, stratny o te grosze nie będziesz. Cła nie powinni dowalić

jednak niech zaznaczy opcje gift, profilaktycznie
Pytanie do zamawiaczy z play-asia - wiem że bywa różnie, ale jaka kwota jest bezpieczna jeśli chodzi o cło? 55$ to już ryzyko ?
ja przyjmowałem ~40$ za bezpieczną wartość ale od początku tego roku ponoć coś się zmieniło
Na lepsze czy gorsze? xD Dobra, jak będę zamawiał grę która wazy mało wiec prawdopodbiner bedzie wysyałana w kopercie bąbelkowej czy czyms takim której wartosc z wysyłką wynosi ~70$ co mam zrobic zeby pominąć cło? Chyba się juz o to pytałem ale nie moge znaleźć x_X
na gorsze (dla nas - importerów - oczywiście)

co masz zrobić żeby pominąć cło? zostaje chyba tylko modlitwa ;-) wszystko zależy od szczęścia, jak źle trafisz to będziesz musiał płacić, niestety takie życie.
Poproś sprzedawce żeby wysłał paczkę jako gift i zaniżył jej wartość, powinno pomóc.
MichAelis
6 08 2007, 21:06
Ktos zamawial cos z hmv.co.uk? Ile idzie srednio wysylka od nich?
Ja zamawialem cos na PSP (afair). Przyszlo jakos szybko (kilka dni).
MichAelis
12 08 2007, 12:42
A mam pytanie czy przesylki z zagranicy ktore notabene zazwyczaj ida w polsce jako listy zwykle, sa w jakis sposob inaczej traktowane? Czy tak samo jak np rachunek telefoniczny?
Spoznia mi sie juz jedna przesylka z UK(pierwszy raz) i nie wiem czy w ogole jest sens isc na poczte i pytac. Gdzes czytalem, ze na poczcie boja sie podbierdalac "paczki" z zagranicy, bo cos tam cos tam, ale ile w tym prawdy?
mi kiedys przesylka z play-asia spoznila sie o miesiac, stresu sie przy tym najadlem, ale swego czasu zamawialem sporo rzeczy z netu i nic mi nie ginelo. Inna ciekawa sprawa ze przesylki z PA czasem ladowaly normalnie w skrzynce jak list a czasem byly awizowane jako polecony / ew. musialem podpisac kwitek
Właśnie założyłem konto w Inteligo i chciałem kupić Faceplate do 360 BlueDragon chyba 9,99$ ile razem mnie wszystko wyniesie z przesyłka, przelewem itd... ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.