Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: [FAQ w trakcie pisania]Zakupy za granica
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
ping
platnosci karta kredytowa sa darmowe, koszt liczony jest po aktualnym kursie waluty, korzystanie z pay-pala tez jest darmowe, jezeli chodzi o inteligo i play-asia, paypal jest wymagany. Koszt przesylki masz napisany pod zdjeciem przedmiotu, przy wadze faceplate'a szacuje ze bedzie to jakies ~5$ placisz tylko za przedmiot i koszt wysylki
kubaa
Witam serdecznie,
czy mogę prosić o podanie nazw ( stron internetowych ) jakiś sklepów, w których jest spory wybór gier na psp i umd w miarę przystępnych cenach ? No i oczywiście możliwa jest przesyłka do Polski.Znam niestety tylko DVD Crave, a tam filmów na umd nie mają zbyt wiele muszę przyznać.A Play-Asia nie wysyła z tego co wiem do Polski.

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź,
pozdrawiam
Halcos
Mam pytanie do ludzi, którzy dodawali do Paypala ekartę z mbanku. Ile czekaliście na ten numer dostępu rozszerzonego po skasowaniu od was 6,50 zł ?
mord00k
może mi ktoś wytłumaczyć jak jest z płatnościami na amazonie? Przepraszam ale niezbyt mogę się wczytać blush.gif.
MichAelis
Bussines days w UK to pon-pt? Z tego co kojarze to tam poczta caly tydzien chodzi, no ale nie wiem jak to tratowac. Zginela mi przesylka i muszcze czekac 28 dni roboczych.
grykom
Może kogoś zainteresuje:
W Play-Asia po zakupie czegoś drogiego (gdzie jest wielkie prawdopodobieństwo nałożenia cła) można napisać maila z prośbą o wysłanie gry z mniejszą wartością dolarów na paczce.
Niestety jest wada - jeśli paczka zginie, to P-A nie oddaje całej kwoty lecz tylko tą "pomniejszoną".
marcin0903
Mam pytanie czym się płaci na Ebay.co.uk - paypalem ?
ping
tak
ping
wiem że nie powinienem ale zadam kretyńskie pytanie, zablokowali mi kawał czasu temu w inteligo konto, jako że chce zrezygnować z niego całkowicie (tragiczna obsługa klienta) szukam w miarę rozsądnej alternatywy - szukam banku w którym konto umożliwi mi internetowe transakcje nie tylko na terenie polski, którego karta będzie akceptowana w internetowych sklepach jako kredytówka i za pomocą której będę mógł wybierać pieniążki z zagranicznych bankomatów. Myślałem o eKoncie w Mbanku ale kolega ma tam konto i mówi że sklepy internetowe i pay-pal tejże karty nie łykają. Prawdopodobnie wrócę do korzystania z inteligo bo bez możliwości jakich mi dawało to konto czuje się jak bez ręki smile.gif ale mimo wszystko pytam - czy jest jakaś rozsądna alternatywa?
rafalsky
Widze że jesteście obyci w kupowaniu za granicą więc mam propozycje. Jeden odpowiedzialny i inteligentny kolega zbierze kilka zamówień z forum na min. 10 gier i kupimy sobie jakieś tytuły w tym sklepie http://www.ukofferhouse.com/. Z tym że jeśli kupuje się powyżej 10 sztuk to ceny są hurtowe stąd http://www.hkofferhouse.com/. Ceny są conajmiej dobre, nie wiem czy można gdzieś znaleźć taniej i wysyłka jest też do polandu. Co wy o tym myślicie ? Tylko trzeba jeszcze znaleźć obczutego w temacie ziomka piwo.gif który się tym zajmie i powiedzmy nie będzie płacił za wysyłke, bo koszty transportu pokryje reszta zamawiąjących. Jak dla mnie to jest całkiem klawy pomysł, ale potrzeba troche czasu i organizacji.

Na razie można sie organizować a zamówienie najlepiej złożyć po premierze Assasin's Creed i PES 2008 biggrin.gif
Katana
nie moge zroumieć jak to jest z przesyłką z Amazon.co.uk

Wysyłają do Polski w ogóle? jak tak, to jakie koszta przesyłki przy grze?

I przyjmują płatności kartą kredytową VISA?
buzra102
Czy ktoś coś ostatnio zamawiał z PlayAsia? Jak długo czekał na paczkę? Czy wiadomo do jakiej kwoty można uniknąć cła?
Mithos
Ja zamawialem zelde na DS'a. Czekalem tydzien. Ale na paczke z gamplay.co.uk czekalem np. 3 tygodnie.

Cla nie placisz przy kwocie mniejszej niz 50 $ (tak mniej wiecej).
pietreksenik
Czy robił ktoś zakupy w sklepie http://www.ukofferhouse.com/ o którym pisze rafalsky
izon
CYTAT(pietreksenik @ 2 11 2007, 18:18) *
Czy robił ktoś zakupy w sklepie http://www.ukofferhouse.com/ o którym pisze rafalsky

Dolaczam sie do pytania bo hurtowo by to naprawde niezle wychodzilo i sam chetnie bym sie zlozyl na takie cos..
Faranell
CYTAT(izon @ 12 11 2007, 01:44) *

Dolaczam sie do pytania bo hurtowo by to naprawde niezle wychodzilo i sam chetnie bym sie zlozyl na takie cos..

Rowniez sie pod tym podpisuje;)
karol885
CYTAT(Faranell @ 12 11 2007, 15:07) *
CYTAT(izon @ 12 11 2007, 01:44) *

Rowniez sie pod tym podpisuje;)

Dobra panowie jestem gotów wyprobować ten sklep i ewentualne podatki i kontrole celne wziąć na siebie. Musze sie z tym jeszcze przespac wi wezme powiedzmy 8x Ratched and Clank.
Zobaczymy jak to wyjdzie i jakie będą realne koszty czas oczekiwania itd.
wendiego
Dołączam do grona zainteresowanych wink.gif
MichAelis
Czy ktos wie ile wynosi prowizja za sprzedanie przedmiotu na ebay? wystawialem przez co.uk.. Wiem ze paypal cos przygarnia za wyplacanie kasy. To bedzie spory pieniadz wiec wole sie dowiedziec zanim mnie oskubia wink.gif
Nitro619
mam takie noobiarskie pytanie- jak na play asia kupie gre za np 65$ to rozumiem że złapie się na cło na granicy PL, i...co to znaczy? Czy jak listonosz przyniesie to bedzie chciał jakąs kase (jesli tak to ile?) czy przyjdzie cos do płacenia i dopiero będe mógł odebrać gre?
karol885
CYTAT(Nitro619 @ 18 11 2007, 17:09) *
mam takie noobiarskie pytanie- jak na play asia kupie gre za np 65$ to rozumiem że złapie się na cło na granicy PL, i...co to znaczy? Czy jak listonosz przyniesie to bedzie chciał jakąs kase (jesli tak to ile?) czy przyjdzie cos do płacenia i dopiero będe mógł odebrać gre?

Jeśli już wlepia Ci cło to zapłacisz zarówno 3,5% cła jak i 22% VAT. A co do płatności z tego co wiem to są dwie możliwości. Albo będziesz musiał dopłacić przed odebraniem paczki odpowiednia kwotę, albo za jakiś czas przyjdzie Ci informacja z urzędu skarbowego o zaległościach smile.gif. Wiec zakupy za granica nie zawsze sie niestety opłacaja. Zawsze możesz liczyć na szczęście i może akurat Twoja paczka przejdzie bez kontroli wink.gif
Wallerot
Mam pytanko. Kupiłem na dvdcrave Mass Effect , przyszło potwierdzenie złożenia zamowienia. W informacjach o zamówieniu mam taki wpis:
" Security Check: Your order is currently being checked for security purposes. This means that is one of your first orders and you will be required to confirm that the credit card being used is valid. You will receive an email with information on how this will be done. "

W jaki sposób będzie to sprawdzenie karty ?? I czy kasę oni sami pobierają z konta czy ja muszę wysłać?
i jeszcze jedno ,gdzie można anulować zamówienie, bo nie mogę tego znaleźć.
Kocmax
Witam mam zamiar sprowadzić 7 gier od DVDCrave dla kumpli czy przy takiej ilości gier złapie mnie urząd celny nawet jak napiszą mi "GIFT" i zaniżą wartość na paczce
Czappi
7 gier to jednak sporo, więc raczej jako Gift paczki nie oznaczą.
Kocmax
a jakby osobno w jednej 4 a w drugiej 3
buzra102
CYTAT(Wallerot @ 24 11 2007, 11:13) *
Mam pytanko. Kupiłem na dvdcrave Mass Effect , przyszło potwierdzenie złożenia zamowienia. W informacjach o zamówieniu mam taki wpis:
" Security Check: Your order is currently being checked for security purposes. This means that is one of your first orders and you will be required to confirm that the credit card being used is valid. You will receive an email with information on how this will be done. "

W jaki sposób będzie to sprawdzenie karty ?? I czy kasę oni sami pobierają z konta czy ja muszę wysłać?
i jeszcze jedno ,gdzie można anulować zamówienie, bo nie mogę tego znaleźć.

Sklep pobierze z twojego konta niewielką kwotę. Otrzymasz e-mail, o tym fakcie i masz na niego odpowiedzieć i podać tą kwotę (ze złotówek przelicz na $AUD). Opłata za zamówienie zostanie zmniejszona o tą niewielką sumę, która została pobrana wcześniej w procesie weryfikacji. Nie musisz nic wysyłać. Sklep sam pobierze poprzez twoją kartę płatniczą pieniądze z konta bankowego. Anulować zmówienie można z poziomu twojego konta (current orders) i konkretny numer. Tylko po pewnym czasie od złożenia zamówienie nie ma już możliwości anulowania.

->Kocmax, sklep prowadzi dość liberalną politykę, więc powinien zaniżyć wartość takiej paczki poniżej 50$ oraz oznaczyć jako GIFT. Jednak im więcej gier, tym większa szansa na to, że urząd celny zainteresuje się twoją przesyłką.
Wallerot
Dobra to już wiem ale teraz ma dziwny problem. Jak wejde w to konkretne zamowienie to jest napisane ,że nie mogą pobrać kasy z konta , wyskakuje taki komunikat: " Received and Open: Your order has been received and acknowledged. Your payment has not been processed, and you have the ability to log in and change your order.
When attempting to process your card, the following error was received: 05,Do Not Honour."
Nie mogą pobrać kasy dlatego,że w inteligo jest przerwa techniczna , czy coś innego jest tego przyczyną??
buzra102
Sam od piątku próbuję zmówić grę z DVDCrave i nie mogę nawet złożyć zmówienia, ponieważ pod koniec jego składania (pole na inf. o credit card) mam błąd - karta Visa Electron z Inteligo. Możliwe, że przyczyną jest bank PKO, albo sklep przestał akceptować ten typ kart - z twojego e-maila 05,Do Not Honour.
Wallerot
Inteligo zaczęło działać ,więc może teraz juz się tam odstaną i pobiorą tą kwotę.
buzra102
A skąd masz informację o problemach technicznych Inteligo.. jakiś link ??
Niestety nadal nie można złożyć zmówienie -> błąd:
Error: The payment of your order failed.
The reported error is: 12,Invalid Transaction
Wallerot
Jak wchodzisz na ich strone to wyświetla się komunikat o problemach technicznych ,teraz go juz nie ma . Zobacze co powiedzą następny, razem jak będą chcieli pobrać kasę.
buzra102
Czy wy również próbując złożyć zamówienie w DVDCrave kartą Visa Electron z Inteligo, otrzymujecie następujący błąd:
"
Error: The payment of your order failed.

The reported error is: 12,Invalid Transaction"
bemaxxxrusek
cały czas ten błąd?
puppets
potrzebuję pomocy przy zakupach za granicą, ale nie chodzi akurat nie chodzi o gry a o pierdoły ze strony metalliki. Jezeli ktos jest wstanie pomóc to prosze o kontakt, wiecej szczegółow w PTT, załozyłem tam temat.
grykom
Czy zamawiał ktoś gry na DS'a z Play-Asia? Nie było problemów żadnych? I jaką wersję, US wysyłają bez problemu?
ping
Play-Asia nie wysyła do krajów Unii Europejskiej tylko gier na PSP i PS3, wszystkie inne są normalnie wysyłane a sam osobiście targałem z Play-Azji gry na DS'a
Radiell
Witam, mam zamiar kupic 3-4 gierki na play-asia i jak sadzicie lepiej zamowic je w jednej paczce wyjdzie to jakies 200$ (duza szansa ze nalicza clo) czy lepiej kazda gre pojedynczo zamawiac obnizyc koszt paczki i oznaczyc jako gift? Co jest bardziej oplacalne/??? I jeszcze co dokladnie oznacza na play-asia "Back ordered, ships once restocked?
ping
przy paczce o wartości 200$ cło byłoby "troszeczkę" wysokie hyh.gif ja zamawiam zawsze kilka paczek osobno chociaż ostatnio dało mi się to we znaki - z 3 paczek wysyłanych 1 dnia doszła do mnie dotychczas tylko jedna.
A ten napis oznacza że gra została wyprzedana i będą ją dostarczać po uzupełnieniu zapasów.
Jędrek
Dawno nie kupowalem na dvdcrave, nigdy nie mialem z tym problemu, ale teraz nie moge zaplacic karta z Inteligo. Cofa mnie do pola wypelniania bez podania konkretnej przyczyny. Czy to ma zwiazek z tym, ze dvdcrave 'wyplulo w swiat' numer kart i dane? Co teraz zrobic?
ShtaS
Mam pytanie do osób, które kupowały coś z USA, a przesyłka była wysyłana przez USPS. Jaki jest realny czas oczekiwania na przsyłkę? Na stronie USP jest podane 6-10 dni, jednak nie sądzę, aby uwzględniono logistyczne możliwości Poczty Polskiej. I drugie pytanie, mianowicie, czy w przypadku nie dotarcia takiej przesyłki mogę dochodzić swoich praw w PP?
maciucha
Witam. Pamiętam, że kiedyś jak kupowałem karte graficzną w jakimś zagranicznym sklepie płaciłem przez Moneybooker. Wyglądało to tak, że przelewałem na konto na tej stronie pieniądze i wtedy sklep pobierał stamtąd kase... Możan tak robić z plasy-asia?
ping
Wystarczy wejść w pomoc dotyczącą zapłaty za przedmiot na play-asia Play-Asia.com - Your One-Stop-Shop for Asian Entertainment żeby zobaczyć że taka możliwość istnieje.
banny
elo

Chciałbym spytać czy opłaca sie ściagać z Play-Asia ps3?

interesuje mnie ten model:

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-bo-49-en-70-2bot.html

cena jest przystępna, 290 Eur to nieduzo, za taki sprzecik...
moze jest gdzies ukryty haczyk?
wersja jap odtwarza wszystkei gry z teog co mi wiadomo, tylko ejszcze nei wiem co z tym ~110 V
Aha no i jak z gwarancja by było? ;]

Musiolik
CYTAT(banny @ 25 01 2008, 16:42) *
moze jest gdzies ukryty haczyk?

CYTAT
This item is not available for shipping to
# European Union
# Iceland
# Liechtenstein
# Norway
tu jest haczyk
banny
o losie :|

hmm, tylko ciekawe czemu ;]
ping
było wałkowane dawno temu - Play-Asia nie chce podzielić losu lik-sang
MaciejPŃ
Czy Amazon wysyła do polski płyty z muzyką?
maciucha
No i chciałem zapłącic przez Moneybookers ale dostalem widomosc od play-asia z m.in. taką treścią

"Do not use this kind of payment for any amount below US$150! Please make double sure to pay for all bank charges - ask your bank for help if you are in doubt. This is very important. Underpaid orders can not be sent out." Rozumiem, że przez monebookers nie moge im płacić kwot poniżej 150$? Czy oni poszaleli czy ja jestem idiota confused.gif ?
Julita
Mam takie pytanie.

1. Mam konto w allegro.
2. Konto na zagranicznym ebay założone na adres jaki miałam gdy byłam w stanach na wakacjach, założyłam tez tam sobie konto a banku i potwierdziłam dzięki temu konto na ebay.

Teraz zakupiłam przedmiot (570$) na ebay u osoby która mieszka w stanach i muszę za niego zapłacić przez paypal (a mam tu tylko 25$). Moje pytanie brzmi, jak przelać pieniądze z konta w mbanku albo inteligo na konto paypal ?? Czy można tak zrobić ?
greah
CYTAT(Julita @ 17 02 2008, 10:35) *
Teraz zakupiłam przedmiot (570$) na ebay u osoby która mieszka w stanach i muszę za niego zapłacić przez paypal (a mam tu tylko 25$). Moje pytanie brzmi, jak przelać pieniądze z konta w mbanku albo inteligo na konto paypal ?? Czy można tak zrobić ?
Konta PP się nie zasila; PP podpina się pod wybrane przez Ciebie konto bankowe i z niego czerpie środki więc na podpiętym koncie musisz mieć złotówkową równowartość 570$
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.