Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lik-sang/DVD-Crave i inne sklepiki
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Paczek
Czesc mam pytanie gdyz zlozylem zamowienie na lik-sangu i placilem karta Visa Electron, pisalo ze przeszlo. To da sie jednak placic karta V ELECTRON??

Off topic:

Spoczywaj w pokoju "Nasz" Papiezu !! :cry:
fagg
.. . . .. lik sang ... nie link

z reguly sklepy nie akceptuja visy elektron.. . .wiec to co najmniej dziwne..
Ryo-San
zapewne zaplaciles Visa Electron z Inteligo..a ta karta mimo iz jest Electronem to jest akceptowana praktycznie wszedzie jako Visa Classic i bez preoblemu mozna ja kupowac na necie...
Paczek
nie z Mbanku ale sa to podone banki wiec moze przejdzie, jak myslicie
Ryo-San
jezeli nie jest to ekarta z mBanku tylko zwykly Electron to nie przejdzie..
Paczek
to jest karta Viza Electron wydana przez mBank, przejdzie??
Ryo-San
nie przejdzie niestety
Paczek
A to nic zamowilem wirtualna karte i poczekam. A wirtualna karta przejdzie?? to jest Viza
fagg
no ale on napisal ze juz jej uzyl...i zatwierdzilo tranzakcje.. ocb?
Paczek
No dostalem potwierdzenie na maila ze " Dear Thomas

Thank you for your Order at Lik-Sang.com! Did you know that you can see the status of your order, track your package, print an invoice or update your personal information on our web site?
Order Summary / Shipping Details:

1 x NBA 2005 US$ 49.90
1 x Shipping and Handling (Free Global) US$ 0.00
---------------------------------------------------------------------
Total: US$ 49.90
=====================================================================

Your order ships via Free Global.

" i tam dane moje i shiping information. Poczekamy zobaczymy.

a tak pozatym to jak zamowilem jedna gre to cla nie narzuca??
Ryo-San
w momencie sciagania kasy przez sklep..bank odrzuci tranzakcje..bo aby kupowac na necie musisz miec eKarte z mbanku..ta Visa ktora posiadasz na necie jest niestety nic nie warta
Paczek
Acha, a wirtualna karta przejdzie. Wiesz ktora to jest tylko do placenia na necie !!
Ryo-San
wirtualna oczywiscie bo po to w koncu jest..podobnie Visa Electron z Inteligo...to jedyne dwie karty w Polsce..ktore moze posiadac praktycznie kazdy...i ktorymi mozna robic bezproblemowe zakpy na necie.
Paczek
Ok dzieki a co z clem moga narzucic?
Ryo-San
gra ma wartosc 50 dolcow...nie wiem ile to bedzie po przeliczeniu na euro..ale jezli bedzie to mniej niz 45 euro to cla nie musisz sie obawiac..
ponadto liksang zapewne wysle gre ze swojego oddzialu w Niemczech..wiec tym bardziej cla sie nie obawiaj bo jestesmy w U.E
Paczek
Z niemczech Hmmm to brzmi lajtowo czyli nie bede czekal kolo 2 tygodni biggrin.gif Bo gra jest dostpena a na euro to 38,95 Euro biggrin.gif Jak nie przejdzie teraz moja karta to czekam na wirtualna i zamawiam. Mam pytanie czy korzystaliscie z lik-sang.com ?? czy wszystko bylo ok?? i jak pisze usually ships in 1 week to na serio w ile moze przyjsc tak + - ??
Ryo-San
ja bardzo często korzystam z uslug tego sklepu
mi zamowienia z liksangu dochodzą w 7 dni
Paczek
a porownujac lik-san z DVD Crave to ktory bardziej sobie chwalicie?
Ryo-San
liksang jest jakby to powiedziec bardzo konserwatywny..nie zanizaja wartosci paczek, nie dają kodów znizkowych, nie maja konkretnych obnizek i nie da sie z nimi dogadac;/
a DVCRAVE to DVDCRAVE - swietne ceny, zanizaja wartosc paczek, po kilku tranakcjach dostajemy kody znizkowe, nie trzeba sie bawic w skanowanie karty aby zweryfikowac tranazkcje, gry mają w systemie PAL i ogolnie sa bardzo elastyczni...
Paczek
no ale ja nie musze zanizac watrosci gdyz bede kupowal po jedenj grze, dwie czasami. A na DVDcrave to pisze ze pre-oder games nawet na tych co sa juz ogolno dostepne !! to znaczy ze ich nie maja
Gresh
na liksang podobalo mi sie kiedys jak kazali mi zeskanowac moja inteligo karte z obu stron i jeszcze podpisać się na faksie smile.gif bylem w szoku ... ale spox transakcja przeszla i wszystko bylo okej

ale wole DVD Carve - sa bardziej prosci no i ma sie z nimi kontakt - są komunikatywni:)
Paczek
Skan karty HEHEHE ale musza sie jakos zabezpieczyc :wink: A jak im to wyslales faxem?? czy Mailem??
Gresh
no wlasnie kolesie zarzyczyli sobie :
- ksero karty platniczej inteligo z widocznymi wszystkimi gadzetami
- moj podpis identyczny z tym widniejacym na karcie

wyslalem faxem bo nie mam skanera do podpisu:)
ale ogolnie po tym fakcie pomyslalem sobie, ze szkoda mi czasu i zachodu:)
Paczek
no ale na DVDcrave jest malo gier na PSP bo wiekszosc to pre-ordery!!
mario87
może dlatego że w australii jest PAL?
sterna
W lik sangu daja pkt i też można na coś sobie nazbieraćsmile.gif Tylko na cholere mi jakieś filmy na dvd tongue.gif
Butcher
ponadto liksang zapewne wysle gre ze swojego oddzialu w Niemczech..wiec tym bardziej cla sie nie obawiaj bo jestesmy w U.E

Lik-Sang NIE MA w niemieckim oddziale NIC zwiazanego z PSP i wszystko jest wysylane z Hong-Kongu. Mimo wszystko watpie aby taki drobiazg jak gra video zostal oclony ...
Paczek:
"usually ships in 1 week" nie oznacza czasu dotarcia do klienta - oznacza ze NIE MAJA TEJ GRY NA STANIE i maja ja dostac DO 7 DNI MAX a potem wysla do Ciebie. Sam w ten sposob czekam na jeden tytul od 10 dni :roll:

Co do samego sklepu to JEDEN Z LEPSZYCH sklepow dla graczy na swiecie. Ale sa slawni glownie dzieki temu, ze maja WSZYSTKO dla fanow i maniakow (od nich sciagalem gitarke do Guitar Freaks - szla 2 tygodnie).
Jednak proste rzeczy jak gry czy DVD wole brac z DVDCrave - ceny te same praktycznie, a szybciej i przesylka tansza.

Odnosnie gier na PSP w DVDCrave i L-S:
Jedni i drudzy maja ostatnio PROBLEM z zatowarowaniem PSP (Lik-Sang rowniez czego wcale nie kryja - nikt nie spodziewal sie takiego popytu na import PSP i gier po premierze w USA (Lik-Sang ma TYLKO japonskie konsole poki co, ale po 24.03. wzroslo zainteresowanie tym sprzetem w ogole). Crave ma mniejszy wybor na razie w grach (ale za to konsole wersji USA), ale jak zobacza popyt (zwlaszcza od klientow z Europy) to podejrzewam, ze wezma sie powaznie za temat ...
Wiekszosc gier jakie Crave dostalo po premierze USA poszla na realizacje pre-orderow (wiec nawet nie trafily do sprzedazy na strone tylko od razu "sold-out / next shipment 05.04.") - albo NIE MOGLI dostac wiecej, albo zamowili za malo bo nie przewidzieli takiego popytu.
A to ze niektore maja status pre-order z premiera 05.04. oznacza, ze w ogole ich nie dostali z pierwsza dostawa 31.03.

Mario87 - system PAL w Australii nie ma znaczenia. Gry na PSP nie maja blokad regionalnych (jak DVD czy PS2/Xb/GC) - zarowno konsole jak i gry mozesz kupic gdzie chcesz i wszystko bedzie ze soba dzialac...
sterna
Bralem gre na DS i o cle mowy nie było, teraz wziąłem na PSP i nawet nie biore tego pod uwage :wink:
Ale to prawda że wszystko zwiazane z psp idzie od nich bo nawet mi to mailem przyslali jak pytalem o wysylke psp smile.gif
mario87
Butcher tak wiem ze psp nie ma blokady, ale np. DS też nie ma blokady a są gry podzielone na PAL, JAP i NTSC, nie wiem dokładnie jaka jest róznica pomiędzy grami z usa a grami z europy czy australi

i tak widziałem, na dvdcrave przy grach jest napisane Compatible Worldwide a przy grach na DS PAL
Paczek
Mam pytanko gdyz placilem ta karta Viza Electron z mBanku ( powyzej wytlumaczenie ) i przyslali mi ze musze wyslac im ksero karty i podpis to znaczy ze przeszla moja karta?
Krzych Ayanami
Nie. To znaczy, że musza otrzymać powyższe dokumenty aby zweryfikować, iż karta której dane podałeś naprawdę należy do ciebie. Kiedy się już upewnią, wtedy wykorzystają ją do zapłacenia za złożone przez ciebei zamówienie.
Butcher
... widziałem, na dvdcrave przy grach jest napisane   Compatible Worldwide a przy grach na DS PAL

To kwestia nazewnictwa i opisu, a w tym przypadku akurat DVDCrave "przedobrzylo"- moze jak wprowadzali DSa nie do konca kumali patent kompatybilnosci (to raczej nowosc w temcie gier), a teraz juz im sie nie chce zmienic opisu, albo nikt im tego nie wytknal.
Kazdy inny sklep ma podzial DSa analogiczny jak PSP - na JAP i US. Nic wiecej nie jest potrzebne, bo gry te same, tylko kwestia jezyka w samej grze.
szczurek
@Butcher: gry na GBA też nie są regionowane więc sądze, że dla DVDCrave poprostu nie chciało się zmianiac podpisów...bo przecież i tak każdy w miare obeznany wie o co biega. Tak dla sprostowania
Paczek
ostatnio byla duza dostawa gier na PSP na dvdcrave zamowilem ostatnia MGS:AC!D schodzagry jak swieze buleczki wkoncu mam ekarte mBanku i moge gry kupowac !!
Butcher
Wiem, ze byla dostawa na DVDCrave, bo jeszcze w tym tygodniu mam nadzieje dostac paczke z WipEout Pure i Lumines icon_twisted.gif - wyszlo tydzien temu.
A z Lik-Sang folia ochronna Hori w drodze ... cool.gif
shady
Butcher - może w następnym tygodniu zagralibyśmy sobie w Multiplayera ?? tez z Opola jestem smile.gif
kumo
witam
czy ktos sie moze orientuje ile funciakow bede musial dodac do ceny za koszty wysylki do UK (PSP VP)?

spoko, juz wiem :wink:
Butcher
Pytasz o Lik-Sang ? Bo temat troche zboczyl biggrin.gif
Wrzuc do karty i przejdz do Checkout, tam bedziesz mial opcje wyslki i koszty z tym zwiazane. Z gory uprzedzam, ze od kosztow CALEJ paczki (PSP + przesylka) odbiorca w UK bedzie musial zaplacic 17% VAT przy odbiorze, co stanowi jakies 40-60 funtow. Czytalem mnostwo postow Anglikow i tylko 1 na 10 uniknal placenia, tym bardziej gdy wysylasz kurierem (UPS), a raczej innych opcji nie ma (paczka musi byc ubezpieczona).
kumo
lik-sang obnizyl cene...
Patrycjusz

Panowie ile wynosi przesyłka do polski i w jakiej całościowej sumie powinienem się zmieścić?

P.S.

Standard pack po 250 $ więc jeszcze taniej!
Butcher

Ludzie - badzmy realistami - ZYJEMY W POLSCE
Najnowszy kawałek growej elektroniki chcecie sprowadzac z Hong-Kongu ? Ze sklepu netowego, ktory w żaden sposób nie oszczedza Wam dodatkowych kosztów ? Jezeli podcieracie sie pieniedzmi i kilkaset zeta nie stanowi roznicy, to jasne - ale ja tu nic taniego nie widze:

250$ konsola
62$ wysyłka UPS
22% VAT do całości

Nie wiem jak Wam, ale mi po dzisiejszym kursie srednim wychodzi 1121 zeta. ZA STANDARD PACK.
Value Pack to "jedyne" 1335 zeta...

A teraz spojrzcie co sie dzieje na Allegro ...
Ryo-San
Wiem, ze byla dostawa na DVDCrave, bo jeszcze w tym tygodniu mam nadzieje dostac paczke z WipEout Pure i Lumines  icon_twisted.gif - wyszlo tydzien temu.
A z Lik-Sang folia ochronna Hori w drodze ...  cool.gif

Butch jak dostaniesz paczke daj znac jak tam sie zachowuje nasz Urząd Celny;]
Jędrek
Wlasnie, jak dokladnie jest z tym clem, od jakiej wartosci/objetosci nakladaja ?
Butcher
Butch jak dostaniesz paczke daj znac jak tam sie zachowuje nasz Urząd Celny;]

No wlasnie sie zastanawiam - DVDCrave to przewaznie 8 dni i bylo, a tu 10 minelo i nic. Z drugiej strony, mieli zaznaczyc GIFT, co przy wysylce poczta lotnicza (a taka wybralem jak zawsze) nie ma dla nich znaczenia, bo i tak tych paczek nie ubezpieczaja. Chyba ze Celny dowali sie do wartosci - ponad 100$ US...
Jedrek:
o ile wiem, wszystko o wartosci handlowej powyzej 40$ idzie do oclenia (tudziez opodatkowania). Oczywiscie, jesli taka wartosc jest wykazana, a paczka nie jest prezentem (gift).
Ryo:
Twoj sig daje rade icon_twisted.gif
Paczek
http://www.videogamesplus.ca/ znalazlem fajny sklep i wlasnie oczekuje od nich paczki z MGS:AC!D wyslali 3 godizny po tym jak zlozylem zamowienie biggrin.gif wyczytalem na zagranicznych forach ze sklep jest wart uwagi i jak narazie jestem zadowolony druga gra idzie z importmadness!! Jak tylko dostane kieszonkowe zamawiam gry z lik-sang i dvdcrave zeby sprawdzic ktory sklep jest najfajniejszy!! Lumines fajne jest?? to tak off topic!! jaka gre polecacie?? sorry za off topici?? biggrin.gif
Patrycjusz

Ludzie - badzmy realistami - ZYJEMY W POLSCE
Najnowszy kawałek growej elektroniki chcecie sprowadzac z Hong-Kongu ? Ze sklepu netowego, ktory w żaden sposób nie oszczedza Wam dodatkowych kosztów ? Jezeli podcieracie sie pieniedzmi i kilkaset zeta nie stanowi roznicy, to jasne - ale ja tu nic taniego nie widze:

250$ konsola
62$ wysyłka UPS
22% VAT do całości

Nie wiem jak Wam, ale mi po dzisiejszym kursie srednim wychodzi 1121 zeta. ZA STANDARD PACK.
Value Pack to \"jedyne\" 1335 zeta...

A teraz spojrzcie co sie dzieje na Allegro ...

Boże chłopie! Wyluzuj. Ja się po to pytałem bo nie wiedziałem ile to wyjedzie. Czy ty masz czasami dni by odpowiedzieć mile i uprzejmie?
Butcher
Nie widziales ile wyjdzie, a ja owszem, totez dokladnie opisalem, zeby kazdy sie dowiedzial. Cos w tym niemilego ? icon_twisted.gif
A co do komentarza - chyba po to mamy forum? cool.gif
Wole napisac czarno na bialym i dodac swoje zdanie, niz za chwile przeczytac post typu "czy jest sens kupowac PSP w Lik-Sang?" albo "to gdzie w koncu jest taniej?"

A chyba wszyscy wiemy, ze idiotow nie brakuje ? Wystarczy spojrzec na NOWY (sic!!) temat niejakiego haxmana, ktory zalozyl go tylko po to aby spytac sie czy oplaca mu sie kupic jedna PSP z eBay, po czym podaje link do aukcji, gdzie gosciu sprzedaje 4 NARAZ, hurtem.
Nie wiem jak Wam, ale mi rece opadaja i scyzoryk sie otwiera jak widze taki "kfiatki"...
Dlatego w swych postach staram sie prezentowac fakty, plus czytelne dla wszystkich i wyczerpujace komentarze - oczywiscie w pelni subiektywne, a niektorym moga takze wydawac sie ostre. Uwierz mi - daleki jestem od mega-powagi czy depresji biggrin.gif
Peace.
Paczek
zgadzam sie z Butcherem lepiej napisac czarno na bialym wiele jest ludzi ktorzy nie wiedza jak kupowan na necie!! Co myslicie o importmadness.co.uk zamawial tam ktos cos??
shady
zgadzam sie z Butcherem lepiej napisac czarno na bialym wiele jest ludzi ktorzy nie wiedza jak kupowan na necie!! Co myslicie o importmadness.co.uk zamawial tam ktos cos??

No własnie, razem ze streną wysyąłłem do nich majle, co ze cłem itd. czy wysyłaja do PL, ale jakoś nie odpisują confused.gif
Paczek
ja do nich pisze i mi odpisuja za kazdym razem czekam moze ze 2 dni, ostatnio mi napisali ze jak gra nie przyjdzie do przyszlego wtorku to uznaja ja za zaginiona i wysla nowa biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.