Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Monitor
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
LiBerR
Mam problem z monitorem, otoz jego statystyki mam ustawione na max, aby bylo najjasniej, ale i tak w niektorych grach i filmach prawie nic nie widac. Co mam zrobic?
2razyjot
Mam problem z monitorem, otoz jego statystyki mam ustawione na max, aby bylo najjasniej, ale i tak w niektorych grach i filmach prawie nic nie widac. Co mam zrobic?

Nic nie wiemy dalej na temat modelu/marki/stazu sprzetu.

Takie anomalie moze powodowac setki czynnikow - karta graficzna, konczacy sie zywot monitora itp., itd ...

BTW: niektore filmy (szczegolnie kinowki) maja taka wlasnie wade, ze sa za ciemno nagrane - tutaj rozjasnianie obrazu wiecej psuje niz poprawia.

BTW2: w grach szukaj opcji 'brightness' ...
Wiśnia San
Ja też miałem taki przepał (za ciemny obraz) zaraz po tym jak mi się monitor zepsół. Gdy wrócił z serwisu obraz był za ciemny, olałem serwis bo straszne buce tam pracowały i udałem się do kolegi elektryka. Chłopak na włączonym monitorze rozkręcił go i ręcznie (śrubokrentem) ustawił jasność i teraz chula jak dziki.
Garcia
Ziomek tak mial i jego monitor w niedlugim czasie szlag trafil ale to raczej pojedynczy przypadek a ty nic nie napisales co masz za model itd.
-GLD-Uzny
Proponuje prawy->wlasciwosci-?ustawienia_>zaawansowane, tam wybierz zakladke z nazwa twojej karty i powinienes miec cos takiego jak "opcje kolorow". Przynajmniej ja tak mam (fx 5900).
Forebode
Jak masz kartę nvidii to spróbuj ppm na pulpicie -> właściwości -> ustawienia -> zaawansowane -> wejdź w ten panel kontrolny nvidii i am masz Color Correction - jasność możesz sobie ustawić jak chcesz.
Beliaal
w radeonach dziala tak samo smile.gif tylko ze wszystkie ustawienia zaleza od sterownikow szukaj opcji brightness
a co do jasnosci to tak jak poprzednik srubokret i ustawic jasnosc recznie tak jest najbarxdziej optymalnie icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.