Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Premier League
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46
Kroolik
Cech nie odejdzie jest zbyt cenny. Tak samo Torres za nic nie przejdzie do Chelsea. Oni kupią sobie jakąś starszą gwiazdę za olbrzymie pieniądze i się będą cieszyć, albo podkupią kogoś przebijając ofertę razy dwa. Tottenham nie wiem czy będzie tak szaleć bo Berbatov najprawdopodobniej odejdzie (MU?) chyba że za pieniądze z tego transferu kogoś kupią.
No i jestem ciekaw kogo kupi MU i Arsenal.
Obsolete
Milan nie wyda 48 mln na jednego zawodnika, nie ma takiej mozliwosci. Arsenal to pewnie czeka, az Carlos Vela dostanie hiszpanskie obywatelstwo (tym samym w koncu dostanie pozwolenie na prace w Anglii). Chociaz w sumie jak tak patrze na jego statystyki w wypozyczonych klubach, to az tak nie blyszczy (inna sprawa, ze ma dopiero 19 lat).
Kroolik
Myślałem, że trasfery między "wrogimi" zespołami są prawie nierealne a tu się okazuje, że Liverpool chce odkupić Florenta Malouda z Chelsea.
Oferta: okrągłe 10 mln funciszy
zajman
http://www.footytube.com/2008/05/15/cronaldo-the-proof/ Zaje.bista compilacja o CR7 07/08 .Warto zbaczyć bo jest w wyśmienitej jakości .
Saunter
Z Anglii do Pucharu UEFA oprócz Evertonu i Tottenhamu dostaje się Manchester City ze względu na klasyfikację Fair Play - podaje Gazeta Wyborcza. Dzisiaj o 16 początek finału Pucharu Anglii i będzie znany już cały skład pucharowy an przyszły sezon (albo Portsmouth albo Cardiff)
Kroolik
Finał Pucharu Anglii...

Cardiff C. [0 - 1] Portsmouth

37' [0 - 1] N. Kanu
Cris
Najładniejsza parada sezonu
Tomasz Kuszczak
malin1976
Nasz Tomasz ma niesamowity refleks , kilka genialnych parad pokazywały już europejskie media . Szkoda że większość ludzi w Polsce kojarzy go z jedną tylko akcją .
malin1976
CYTAT(zajman666 @ 16 05 2008, 10:30) *
http://www.footytube.com/2008/05/15/cronaldo-the-proof/ Zaje.bista compilacja o CR7 07/08 .Warto zbaczyć bo jest w wyśmienitej jakości .

Wogóle warto przejrzeć wszystkie filmiki na tej stronie dotyczące premierleague . Dzięki za link .
Ficuś
CYTAT(malin1976 @ 19 05 2008, 08:40) *
Nasz Tomasz ma niesamowity refleks , kilka genialnych parad pokazywały już europejskie media . Szkoda że większość ludzi w Polsce kojarzy go z jedną tylko akcją .

Żal mi Kuszczaka bo to naprawdę świetny polski bramkarz i jest na poziomie Boruca lub nawet jest od niego lepszy.Jednak przeciętny kibic polski będzie go pamiętać do końca życia za mecz z Kolumbią i do końca jego sportowej kariery będzie dla niego"puszczakiem".Mało kto wie ,że dostał właśnie tą nagrodę lub gdy grał w WBA też dostał nagrodę za paradę roku i do tego w opinii wielu był też bramkarzem sezonu.Może jest trochę elektryczny na przedpolu bramkowym ale prócz tego to wybitny bramkarz.
Saunter
Nasi bramkarze z Wysp są świetni, ale czasem, niewiadomo czemu mają mecz-odpał, gdzie się wszystko sypie. No ale Kuszczak, Fabiański, Szczęsny i to w pierwszej trójce Premier League - to jest to.
Kroolik
Znów głośno o pajacu Ronaldo. Najnowsza plota:
50 mil euro + Robinho, Sergio Ramos i Mahamadou Diarra

http://www.me2008.pl/artykul/985/manu-prze...naldo-siedzicie

W cuda nie wierzę. Po pierwsze jeśli MU sprzeda CR to będą frajerami, po drugie Ferguson chyba na to nie pozwoli, po trzecie wątpię by Real oddał Robinho i Ramosa.
masterlag
Odejście Robinho jeśli będzie możliwość "włączenia" go do transferu CR jest praktycznie przesądzone bo nadal nie może się on dogadać w sprawie nowego kontraktu.Ramos czy Diarra zostaną na pewno a sama plota to głupsza wersja odpowiedzi MU w stylu "CR nie na sprzedaż"
sir_ryszard
Kroolik ale zauważ wypowiedzi Cristiano Ronaldo. Jeżeli deklaruje chęci gry w Realu Madryt nie mam złudzeń. Równie dobrze bez niego United będzie sobie świetnie radzić. Powołując się na słowa Cantony, który powiedział, iż przez ten klub przewinęło się wiele gwiazd, ale siła zespołu nadal pozostała. Jestem zdania: "z niewolnika nie ma pracownika", po części rozumiem deklaracje Portugalczyka. Osiągnął w Anglii praktycznie wszystko, jest tutaj spełniony i pragnie nowego wyzwania. Nie jest typem piłkarza, który gwarantuje "wierność, miłość, i że cię nie opuszczę aż do śmierci". Żadnego ślubu z Manchesterem United nie wziął. Tak naprawdę jego talent nigdy nie robił na mnie szału. Sprawdzał się w przeważającej części ze słabszymi zespołami. Jak przyszło grać z potentatami angielskiej i europejskiej piłki jego gra gdzieś tam gasła. Sprzedałbym go w diabły, za 70/80 milionów euro i kupił na przykład Arszawina czy Pawluczenke. smile.gif Nie rozumiem również postawy Sir Alexa, który nawołuje do CR7 aby ten został na Old Trafford. Powinien zastanawiać się nad pozostałością ekipy, nad ewentualnymi wzmocnieniami, kolejnym skrzydłowym, tudzież napastnikiem, bo sprawa z Carlosem Tevezem również jest niepewna. Hmmmm Berbatov? -_-

EDIT: Owszem że nie można zapomnieć zasług jakie wnieśli Beckham, Van The Man czy inny Roy Keane, ale należy patrzeć na życie słowem 'teraz' i 'przyszłość'. W myśl maksymy "umarł król, niech żyje król". -_-
Kroolik
Dobra tylko taki Beckham czy RvN to ikony. Wiele sezonów, dużo sukcesów, wspaniała gra z najmocniejszymi ekipami. Keane to inna liga, ten to by płuca wypluł dla United.
I masz rację, że z niewolnika nie ma pracownika i dziwi mnie postawa właścicieli MU. Jeśli nie będzie chciał grać to go nie sprzedamy i na trybuny.
Coś mi się w to wierzyć nie chce. Niech go sprzedadzą. On tam się nadaje, bo angielska dla niego jest zbyt siłowa.
Marzy mi się jego transfer i finał LM 2009 Real -MU i wynik 0-3. Tak by utrzeć mu żelowego nosa.
Ciekawe co teraz zrobią "fani" United co tylko na niego zapatrzeni byli. Teraz przybędzie "fanów" Realowi...
Cri$$$tiano jest dobrym piłkarzem, ale dla niego liczy się ka$a. Taki sprzedawczyk jak wielu w światowej piłce. Zero przywiązania do barw tylko idę gdzie więcej dają. Ja od początku za nim nie przepadałem, choć doceniam co zrobił dla United w tym sezonie (niewykorzystane karne w półfinale i finale LM tongue.gif )

IMO Sprzedać go za kolosalne pieniądze i kupić kilku innych znakomitych nieprzereklamowanych piłkarzy.
Tak jak pisał sir_ryszard mogą kupić Arszawina czy Pawluczenke. Może być Berbatov, Huntelaar czy Eto.

Osobiście mam już serdecznie dosyć tych jego żelowych gierek. Niech się jasno określi albo zostaje albo niech wy.pierdala.
W sumie do Realu się nadaje. Taka biegająca i przewracająca się reklama plastiku.
Cr3aTiVe
http://www.pilka.pl/index.php?mid=1&show=90569

Wiadmość która ucieszy każdego fana Arsenalu . Samir Nasri piłkarzem "The Gunners" pod okiem tak znakomitego fachowaca jakim jest Wenger Samir stanie się jednym z najlepszych pomocników świata,teraz już jest dobry ale wiadomo jak Arsene szlifuje diamenty.
sir_ryszard
To chyba oznacza, że z klubem pożegna się Alexander Hleb co nie? Czy już się pożegnał? xD
malin1976
Sciągnąłem sobie przypadkiem z emule filmy zawierające wszystkie bramki Manchesteru United z sezonów od 2002/2003 do 2006/2007 . Każdy sezon to dwie godziny w jakości dvdrip . Super sprawa !!!

I teraz pytanie . Wie ktoś może gdzie kupiłbym oryginały ?
Kroolik
Skąd to zassałeś?
Kupić? ebay lub oficjalny sklep
malin1976
Zassane z emule . Super sprawa dla fana MU i angielskiej piłki . Super jakość , wszystkie bramki , komentarz angielskich ludków od piłki , wywiady itp , itd . Warto oblukać .
Figlarz
Dobrze wiedzieć, raczej sobie zassam wink.gif

No to jutro zaczynamy sezon Premier League meczem o Tarczę Wspólnoty pomiędzy Manchesterem United (mistrz kraju), a Portsmouth (zdobywca Pucharu Anglii). Zapowiada się ciekawie, zwłaszcza, że United będzie grało bez kilku kluczowych zawodników (m.in Rooney'a i Ronaldo). Nie wiem jak wygląda kadra Portsmouth, bo ostatnio nie śledzę niusów o Premiership...

Mecz odbędzie się jutro o godzinie 16:00.
Saunter
W ataku Portsmouth wystąpią Defoe-Crouch, więc ogień całkiem całkiem, tym bardziej, że ManU ma tylko Teveza z przodu.

kiko
Na szpicy może też grać Giggs lub młodziutki napastnik i wychowanek MU, Campbell. Manchester bez kilku kluczowych graczy dzisiaj - Rooney, Ronaldo, OH, Park i min. wiecznie kontuzjowany Saha. Jednak skład i tak jest silny, więc liczę na zwycięstwo ekipy Fergusona. Co do ataku Defoe/Crouch - no to może być najbardziej skuteczna para tego sezonu.
malin1976
W zespole Man Utd nie zagrają kontuzjowani: Cristiano Ronaldo, Owen Hargreaves, Ben Foster, Louis Saha i Park Ji-sung. Niepewny występu jest Wayne Rooney. Na Igrzyskach Olimpijskich znajduje się z kolei Anderson.

W Portsmouth kontuzjowani są: Lassana Diarra, David Nugent oraz Sean Davis. Pod znakiem zapytania stoi występ Nwankwo Kanu.

Składy :

Man Utd : Van der Sar , Kuszczak , Neville, Brown , R Da Silva , Ferdinand , Vidic , O'Shea , Evans , Evra , Silvestre , F Da Silva , Nani , Carrick , Scholes , Fletcher , Gibson , Possebon , Giggs , Martin , Tevez , Campbell .

Portmouth : James , Johnson , Campbell , Distin , Hreidarsson , Utaka , Diop , Pedro Mendes , Kranjcar , Crouch , Little , Sahar , Diarra , Defoe , Davis , Kanu , Wilson , Duffy , Lauren , Nugent , Mvuemba , Cranie , Ashdown .

Może być ciekawy mecz na inaugurację .
Figlarz
Liczę na Possebona w środku. W sparringach zagrał świetnie, popisał się kilkoma niezłymi strzałami. Na prawej flance, w obronie, Ferguson mógłby wystawić jeszcze raz Rafaela Da Silvę. Ma chłopak talent.

Niestety meczu nie zobaczymy na Canal+Sport, więc trzeba będzie się zadowolić Sopcastem...
Kroolik
Pierwsze trofeum w nowym sezonie zdobywa Manchester United.
I chyba raczej kiepsko. 0:0 i w karnych 3-1.
Oglądał ktoś? Co się działo?
kiko
Manchester lepszy od początku spotkania, ale osamotniony w ataku Tevez nie mógł wiele zrobić. No cóz pod nieobecność Rooneya i Ronaldo widoczne braki w ataku. Jednak w tym tygodniu na Old Trafford ma przybyć napastnik i będzie to prawdopodobnie Berbatov. Wracając do meczu - widać, że to dopiero początek sezonu. Temo nie było szybkie, brakowało prezycji, jak i ogrania. Zobaczymy, co przyniesie niedzielny mecz z Newcastle.
Figlarz
Najlepsi na boisku to bez wątpienia Fletcher, Nani i Tevez. Praktycznie cała ofensywa się na nich opierała. Niektóre akcje były po prostu cudowne. Podania z pierwszej wychodziły jak nigdy dotąd. Mam nadzieję, że będzie JESZCZE lepiej biggrin.gif Mówie tutaj o United, of kors

W Portsmouth zaimponował mi David James - ma facet refleks nieziemski...
Saunter
Za tydzień zaczyna się sezon EPL, dokładniej za 6 dni, wtedy zobaczymy jak to się rozwiąże. Patrząc na papier i składy to wydaje mi się, że Chelsea ma najsilniejszą 11, z jedyną, małą luką w składzie w lewym napadzie (Malouda i Kalou nie sprawdzają się tak super-hiper), na reszcie pozycji - klasa światowa. United ma silną kadrę, ale bez transferów zobaczymy co z tego będzie.
Kroolik
Nie zapominaj o:
Arsenalu
IN: Aaron Ramsey (Cardiff City, ÂŁ5million), Samir Nasri (Marseille, undisclosed), Amaury Bischoff (Werder Bremen, undisclosed)
OUT: Mathieu Flamini (AC Milan, free transfer), Jens Lehmann (VfB Stuttgart, free transfer), Alexander Hleb (Barcelona, ÂŁ11.8million), Gilberto (Panathinaikos, undisclosed)
Liverpool'u
IN: Philipp Degen, (Borussia Dortmund, free transfer), Andrea Dossena (Udinese, undisclosed), Diego Cavaleri (Palmeiras, undisclosed), Emmanuel Mendy (Murcia Deportivo, undisclosed), David Ngog (Paris St Germain, undisclosed), Robbie Keane (Tottenham Hotspur, ÂŁ19million)
OUT: Harry Kewell (Galatasary, free transfer), John Arne Riise (AS Roma, ÂŁ3.96million), Anthony Le Tallec (Le Mans, undisclosed) Peter Crouch (Portsmouth, ÂŁ11million), Scott Carson (West Bromwich Albion, ÂŁ3.25million), Danny Guthrie (Newcastle United, undisclosed), Sebastian Leto (Olympiacos, loan)
Tottenham'ie
IN: Luka Modric (Dinamo Zagreb, ÂŁ16.6million), Giovani dos Santos (Barcelona, ÂŁ4.7million), John Bostock (Crystal Palace, ÂŁ700,000), Heurelho Gomes (PSV Eindhoven, undisclosed), David Bentley (Blackburn Rovers, undisclosed), Cesar Sanchez (Real Zaragoza, undisclosed)

a tu wszystkie z PL: http://www.premierleague.com/page/Headline...1316307,00.html

A tu wspomniany
Manchester United
OUT: Gerard Pique (Barcelona, undisclosed), Kieran Lee (Oldham Athletic, free), Chris Eagles (Burnley, undisclosed), Danny Simpson (Blackburn Rovers, loan)
i Chelsea
IN: Jose Bosingwa (FC Porto, ÂŁ16million), Deco (Barcelona, ÂŁ8million),
OUT: Ben Sahar (Portsmouth, loan), Hernan Crespo (released), Slobodan Rajkovic (FC Twente, loan), Steve Sidwell (Aston Villa, ÂŁ5million), Claude Makelele (Paris St Germain, free transfer), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart, undisclosed), Tal Ben Haim (Manchester City, undisclosed)
Obsolete
Podczas meczu 2. kolejki angielskiej Premiership, w którym Manchester City pokonał West Ham United 3:0 doszło do mrożących krew w żyłach scen.
Przy jednej z interwencji głowami zderzyli się dwaj gracze MC - Micah Richards i Tal Ben Haim. Zderzenie nie okazało się zbyt szczęśliwe dla 20-letniego Richardsa, reprezentanta Anglii, który przez osiem minut leżał nieprzytomny na murawie. Zawodnik MC był o krok od śmierci. Dzięki szybkiej reakcji lekarzy, którzy rozpoczęli reanimację juz na murawie, zawodnikowi nie stało się nic poważnego.

Teraz Richardsa czeka kilka dni pobytu w szpitalu na obserwacji

Ufff, musieliby go wykreslic z nowej edycji Football Managera, a to jeden z najlepszych obroncow/DM w grze. Szkoda by bylo.
kiko
CYTAT(Obsolete @ 25 08 2008, 16:24) *

Teraz Richardsa czeka kilka dni pobytu w szpitalu na obserwacji

tak przeważnie na onecie ich newsy z prawdą nie mają wiele wspólnego - dzisiaj Richards opuścił szpital i w sumie to nie było nic poważnego wink.gif
Saunter
Co mnie cieszy, Liverpool nie gra super a wygrywa, tego zabrakło w ostatnich latach. Myślicie, że to ten moment, kiedy The Reds włączą się do walki o tytuł? Czy będzie jak zawsze?

Wydaje mi się, że Arsenal nie powtórzy formy sprzed roku, za duże ubytki.

Sunderland znowu wzmocniony. Tym razem Arton Ferdinand z WHU.
Kroolik
Bolton 0-0 WBA
Everton 0-3 Portsmouth
Hull City 0-5 Wigan Athletic
Middlesbrough 2-1 Stoke City
West Ham Utd 4-1 Blackburn
Arsenal 3-0 Newcastle

Chelsea [1 - 1] Tottenham H.

28' [1 - 0] J. Belletti
45' [1 - 1] D. Bent

Sunderland [0 - 3] Manchester C.

45' [0 - 1] S. Ireland
50' [0 - 2] S.W. Phillips
58' [0 - 3] S.W. Phillips

Aston Villa [0 - 0] Liverpool

Tabela:
Chelsea 7
Liverpool 7
Man City 6
Arsenal 6
West Ham 6
Middlesbrough 6
Aston Villa 4
Bolton 4
Man Utd 4
Blackburn 4
Newcastle 4
Hull City 4
Wigan 3
Fulham 3
Stoke City 3
Portsmouth3
Everton 3
Sunderland3
Tottenham 1
WBA 1
Saunter
Dzisiaj ostatni dzień okna transferowego, więc warto popatrzeć na ruchy klubów Premier League, bo to one lubią poszaleć.

Corluka -> Tottenham
Kroolik
Dimitar Berbatov z Tottenhamu do Manchesteru United -> 30,75 miliona funtów.
"Częścią transakcji wiązanej, której dokonał Manchester United jest roczne wypożyczenie Fraizera Campbella do ekipy Spurs."
http://www.manutd.com/default.sps?pagegid=...;newsid=6617336

Nareszcie ! Teraz sprzedać w przyszłym sezonie lalusia do Realu, a kasą wzmocnić skład (obrona, pomoc) i będzie git
Saunter
A Robinho na City of Manchester. Jeśli będzie się czuł zadowolony w Manchesterze to będziemy mieli nowych aspirantów do walki o główne cele - Tottenham z Pawluczenką, Corluka, Modriciem, Bentleyem oraz Man City z Robinho, SWP, Kompanym. Fajnie się podziało w tym oknie Premier League.

Po przerwie reprezentacyjnej pierwszy szlagier - Liverpool vs Manchester United, czyli jak się Keane z Berbatovem spotka:)
ogqozo
Co roku się mówi przed sezonem, że "może teraz", że może ktoś wejdzie do wielkiej czwórki, a kończy się jak zawsze. Nie wiem, czy Robinho będzie tak wymiatał w City, na pewno wiele wniesie do gry, ale sam ligi angielskiej chyba nie podbije.
Kroolik
On troszkę drobny jest więc istnieje ryzyko, że Robinho będzie połamany w pierwszym meczu.
Wiadomo, jak cię ktoś ośmiesza, to cię wkurza, a wtedy o bezmyślny faul nie trudno.
Saunter
Myślę, że to mocno przesadzona już opinia. Torres też był chuderlawy i mało fizyczny, a jak sobie poradził. Liga angielska to już nie są sami drwale i kołki siłowe...
ogqozo
Że co? Fernando Torres ma 186 i waży 78 kilo, to dobrze zbudowany facet. Robinho jest niższy o 15 cm i o 15 kilogramów lżejszy. Nie ma porównania.
Kroolik
Zobaczymy jak sobie poradzi, choć jak wiadomo Liga Anielska jest najtwardszą z istniejących.
Ja mu życzę dobrze, ale zobaczymy czy będzie zwoływał konferencje i płakał jak to już robił w Santosie i Realu...
Saunter
CYTAT
A jednak Torres idzie do Liverpoolu. Suma ok. 40 mln euro nie jest wcale śmieszna, bo przecież Thierry Henry kosztował dwa razy mniej. Na razie to zdecydowanie najwyższy transfer tego lata, i najwyższy w całej historii Liverpoolu. Tyle że ja się obawiam, czy ten piłkarz się nadaje do Premiership.

ogqozo - Twój cytat z 1.07.2007 w temacie Transfery. A Torres poradził sobie wybitnie, więc dlaczego nie Robinho, chłop ma lepszy speed i drybling. Tyle, że oprócz Elano mało kto mu tak może podać. Nie ma choćby Gerrarda, czy Fabregasa do pomocy w City (do zimowego okna, ponoć dają 125 mln za CR7)
ogqozo
Nie byłem jedynym, który wątpił, czy Torres sobie poradzi. On tak, ale nic to nie daje Robinho. Przypadek Hiszpana nie oznacza od razu, że Premiership jest ligą dla każdego.
Saunter
Więc za wczasu nie przekreślajmy jego szans na zabłyśnięcie w EPL, bo ma potencjał, tylko żeby go wykorzystać umiał
ogqozo
Ciekawy artykuł o rosnącej potędze Manchester City:

http://rafalstec.blox.pl/2008/09/Czy-2-mln...poszedl-za.html

Rafał Stec zwraca uwagę na ciekawą kwestię - bardzo rzadko za sporą kwotę piłkarza kupuje klub słabszy od mocniejszego, a teraz coś takiego się zdarzyło.

W sumie nie dziwi mnie to. Mało który piłkarz chciałby zamieniać po prostu klub na słabszy dla samej wyższej pensji. Nie dlatego, że żadnemu nie zależy na pieniądzach. Po prostu: jaki klub (i w ogóle: jaki pracodawca) chciałby kupić i opłacać kogoś, któremu zależy tylko na kasie? Kto zagwarantuje City, że gdy Robinho dostanie wyższą ofertę, to nie wykręci im takiego samego numeru, jak teraz Realowi? Powie: "oddajcie mnie, bo jak nie, to i tak nie będę grał"? A kasa w kontrakcie leci, więc nie ma sensu go zatrzymywać. Wreszcie: jacy piłkarze chcą mieć jako kolegę gościa, który swoich poprzednich kolegów zupełnie po chamsku zostawił, bo mu ilość zer w kontrakcie nie odpowiadała? Naprawdę, nie wróżę Robinho lekkiego życia, choć talent ma wielki.

Zresztą, City to nie jedyny klub, którego sprawa dotyczy. Sam Real chciał przecież pozyskać Cristiano Ronaldo, który podobno w taki sam sposób szantażował Fergusona.
Saunter
Ciekawy obrazek znalazłem na blogu Off The Post

MC w styczniu?smile.gif
Kroolik
Nie masz szans na takie zestawienie.
Miliard euro pewnie by nie starczyło, a do tego wątpię by większość z nich chciała się przenieść do MC
Barbatov na bramce? Jest taki bramkarz czy to błąd i chodzi o Bułgara z MU?

Na stronce devilpage.pl pojawiło się zestawienie tegorocznych transferów, wklejam wybrane kluby. Pełna lista TU

Arsenal

Przybyli do klubu:
Aaron Ramsey [Cardiff] 5 mln funtów
Samir Nasri [Marseille] 16 mln euro
Amaury Bischoff [Werder Bremen] Kwoty nie ujawniono
Mikael Silvestre [Man Utd] 750 tys. funtów

Odeszli z klubu:
Jens Lehmann [VfB Stuttgart] Wolny transfer
Mathieu Flamini [AC Milan] Wolny transfer
Alex Hleb [Barcelona] 11.8 mln funtów
Gilberto [Panathinaikos] 1 mln funtów
Justin Hoyte [Middlesbrough] 3 mln funtów

Wypożyczeni do klubu:
*Brak *

Wypożyczeni z klubu:
Kerrea Gilbert [Leicester]
Philippe Senderos [AC Milan]
Armand Traore [Portsmouth]
Nacer Barazite [Derby]

Chelsea

Przybyli do klubu:
Jose Bosingwa [Porto] 16.2 mln funtów
Deco [Barcelona] 8 mln funtów

Odeszli z klubu:
Harry Worley [Leicester] Wolny transfer
Steve Sidwell [Aston Villa] 5 mln funtów
Claude Makelele [Paris St Germain] Wolny transfer
Tal Ben Haim [Man City] 5 mln funtów
Anthony Grant [Southend United] Wolny transfer
Andriy Shevchenko [AC Milan] Kwoty nie ujawniono
Shaun Wright-Phillips [Man City] Kwoty nie ujawniono

Wypożyczeni do klubu:
Fabio Paim [Sporting Lisbon]

Wypożyczeni z klubu:
Harry Worley [Leicester]
Scott Sinclair [Crystal Palace]
Ryan Bertrand [Norwich]
Ben Sahar [Portsmouth] Wypożyczenie na sześć miesięcy
Slobodan Rajkovic [FC Twente]
Shaun Cummings [MK Dons]
Claudio (pipi)rro [Werder Bremen]
Lee Sawyer [Southend]
Jack Cork [Southampton]
Tom Taiwo [Port Vale]

Liverpool

Przybyli do klubu:
Andrea Dossena [Udinese] 8 mln funtów
Philipp Degen [Borussia Dortmund] Wolny transfer
Vincent Lucas Weijl [AZ Alkmaar] Kwoty nie ujawniono
Diego Cavalieri [Palmeiras] Kwoty nie ujawniono
Emmanuel Mendy [Murcia Deportivo] Wolny transfer
David Ngog [Paris Saint Germain] Kwoty nie ujawniono
Robbie Keane [Tottenham] 20.3 mln funtów
Vitor Flora [Botafogo] Wolny transfer
Albert Riera [Espanyol] Kwoty nie ujawniono
Peter Gulacsi [MTK Hungaria] Kwoty nie ujawniono

Odeszli z klubu:
John Arne Riise [Roma] 4 mln funtów
Harry Kewell [Galatasaray] Wolny transfer
Anthony Le Tallec [Le Mans] Wolny transfer
Peter Crouch [Portsmouth] 9 mln funtów
Scott Carson [West Brom] 3.25 mln funtów
Steve Finnan [Espanyol] Kwoty nie ujawniono

Wypożyczeni do klubu:
*Brak *

Wypożyczeni z klubu:
Adam Hammill [Blackpool] Wypożyczenie na sześć miesięcy
Godwin Antwi [Tranmere]
David Martin [Leicester]
Sebastian Leto [Olympiakos]
Craig Lindfield [Bournemouth]
Andriy Voronin [Hertha Berlin]

Manchester City

Przybyli do klubu:
Jo [CSKA Moscow] 18 mln funtów
Tal Ben Haim [Chelsea] 5 mln funtów
Vincent Kompany [Hamburg] Kwoty nie ujawniono
Robinho [Real Madrid City] 32.5 mln funtów
Shaun Wright-Phillips [Chelsea] Kwoty nie ujawniono
Pablo Zabaleta [Espanyol] Kwoty nie ujawniono
Glauber Berti [FC Nuremburg] Kwoty nie ujawniono

Odeszli z klubu:
Ashley Grimes [Millwall] Kwoty nie ujawniono
Sun Jihai [Sheffield United] Wolny transfer
Andreas Isaksson [PSV Eindhoven] Kwoty nie ujawniono
Garry Breen [Hereford United] Kwoty nie ujawniono
Geovanni [Hull City] Wolny transfer
Matthew Mills [Doncaster] 300 tys. funtów
Rolando Bianchi [Torino] Kwoty nie ujawniono
Vedran Corluka [Tottenham] 8.5 mln funtów

Wypożyczeni do klubu:
*Brak *

Wypożyczeni z klubu:
Kelvin Etuhu [Leicester]
Kasper Schmeichel [Coventry]
Karl Moore [Millwall] Wypożyczenie na 6 miesięcy
Javan Vidal [Grimsby]

Manchester United

Przybyli do klubu:
Dimitar Berbatov [Tottenham] 30.75 mln funtów

Odeszli z klubu:
Gerard Pique [FC Barcelona] Kwoty nie ujawniono
Kieran Lee [Oldham] Wolny transfer
Chris Eagles [Burnley] 1.25 mln funtów
Mikael Silvestre [Arsenal] 750 tys. funtów
Dong Fangzhuo – Rozwiązanie umowy
Louis Saha [Everton] Kwoty nie ujawniono

Wypożyczeni do klubu:
*Brak *

Wypożyczeni z klubu:
Michael Barnes [Shrewsbury]
Febian Brandy [Swansea City]
Danny Simpson [Blackburn]
Craig Cathcart [Plymouth]
Lee Martin [Nottingham Forest]
Fraizer Campbell [Tottenham]

Tottenham Hotspur

Przybyli do klubu:
Giovani Dos Santos [Barcelona] 4.7 mln funtów
David Bentley [Blackburn] Kwoty nie ujawniono
Cesar Sanchez [Real Zaragoza] Kwoty nie ujawniono
Roman Pavlyuchenko [Spartak Moscow] 14 mln funtów
Vedran Corluka [Manchester City] 8.5 mln funtów
Luka Modrić [Dynamo Zagrzeb] 21 mln funtów

Odeszli z klubu:
Tommy Forecast [Southampton] Kwoty nie ujawniono
Joe Martin [Blackpool] Kwoty nie ujawniono
Paul Robinson [Blackburn] 3.5 mln funtów
Robbie Keane [Liverpool] 20.3 mln funtów
Steed Malbranque [Sunderland] Kwoty nie ujawniono
Young-Pyo Lee [Borussia Dortmund] Kwoty nie ujawniono
Anthony Gardner [Hull] 2.5 mln funtów
Younes Kaboul [Portsmouth] Kwoty nie ujawniono
Dimitar Berbatov [Manchester United] 30.75 mln funtów

Wypożyczeni do klubu:
Fraizer Campbell [Manchester United]

Wypożyczeni z klubu:
Joe Martin [Blackpool]
David Button [Rochdale]
Leigh Mills [Brentford]
Simon Dawkins [Leyton Orient] Wypożyczenie na sześć miesięcy
Anthony Gardner [Hull]
Charlie Daniels [Gillingham]
Tomas Pekhart [Southampton]
Saunter
Kroolik to był taki mały żarcik z mojej strony.
Kroolik
załapałem po czasie. mam opóźnione myślenie, od urodzenia tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.