Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Splinter Cell Chaos Theory
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Stron: 1, 2, 3
wojcieszek
W związku ze zniknięciem tematów z ostatnich kilku miesięcy organizuję akcje "przywracamy tematy"Ten akurat temat jest poświęcony panu z trzema latarkami na głowie.
Ozi
Ten akurat temat jest poświęcony panu z trzema latarkami na głowie.

LOL, latarki...

Co do przywracania tematów.

Po pierwsze primo - proponuję się wstrzymać do czasu aż forum zmieni silnik - to tylko propozycja, nie mogę i nie mam zamiaru nikomu zabraniać pisania na forum.

Po drugie primo - jeśli zakładasz temat to napisz coś o grze; coś takiego jak post wojcieszka następnym razem nie przejdzie - to wręcz sztandarowy przykład tego jak pisać nie należy...
Zgub4
Po drugie primo - jeśli zakładasz temat to napisz coś o grze; coś takiego jak post wojcieszka następnym razem nie przejdzie - to wręcz sztandarowy przykład tego jak pisać nie należy...
Buhahahah icon_twisted.gif ale Ozi ma racje :wink: Czy rzeczywiści jest taka z(pipi)ardzofajnieodjechana jak na www.gamerankings.com kumple ma na ps2 i gada że kapa question.gif szpil
..::XMANiAK::..
pan majacy 3 plasterki ogorka na czole smile.gif

same oceny mowa za siebie smile.gif, nic ujac nic dodac smile.gif
Siarex
niewiem jak ta giera wyglada na ps2, ale na xie wyglada F E N O M E N A L N I E ! ! ! jest wypasiona na maxa i tylko moj silny charakter nie pozwala mi grac(koncze doom3) :wink:
ełe
zgadzam sie.
Ozi
zgadzam sie.

Z kim i dlaczego?

Bedziem ciachać następne takie posty...
<RILES>
jestem po kilku misjach i najnowszy splinter to scisla czolowka jezeli chodzi o grafe na xboxie, wystarczy spojrzec na tekstury podloza na terenach otwartych, cos niesamowitego 8O . Reszta gry to stary dobry splinter z kilkoma nowymi ruchami dla fiszera, nowymi misjami i innymi usprawnieniami w systemie gry (nie ma juz tych wkurzajachych limitow alarmow z pandora tomorrow, mozna hakowac elektroniczne zamki w drzwiach lub zgasic swieczke dmuchnieciem).
gamecubek
jak dlamnie gra rewelacja piękna grafika i fantastyczny klimat wprost fenomen grałem u kumpla w MGS3 i sorki ale chaos terory jak dlamnie jest zdecydowanie lepsze :wink:
T800
niewiem jak ta giera wyglada na ps2, ale na xie wyglada F E N O M E N A L N I E ! ! !  jest wypasiona na maxa i tylko moj silny charakter nie pozwala mi grac(koncze doom3) :wink:

Niestety wersje na PS2 i GC są ostro oberżnięte, co prezentuje poniższe porównanie:
Pierwsze
Drugie
madpet
mega mega miód
AkUz
Wspaniala gierka, jedna z lepszych w jakie gralem w przeciagu roku smile.gif Grafika jeszcze lepsze niz w Pandora Tomorrow - oczopląs smile.gif Cieszy kilka usprawnien i nowych ruchow, a takze bardziej rozbudowane misje - teraz juz nie do konca idziemy po sznurku - alternatywne rozwiazania 'robia'. Nic tylko grac cool.gif
Mithos
Pozwole sobie przekopiowac to co napisalem na grupie apgku na temat SC:CT :

Jako, ze jest to juz trzecia czesc to kazdy powinien wiedziec czego mniej wiecej nalezy sie spodziewac. Fanow serii zachecac nie trzeba, a sceptykow przygod Sama Fishera i tak nie przekonamy. Dlaczego? Poniewaz najnowszy tytul oferuje glownie kosmetyczne zmiany w stosunku do poprzednich czesci.

Sterowanie jest takie samo jak w poprzednich czesciach, wiec nie ma o czym pisac.

Nasza postac dostala kilka dodatkowych ruchow i sztuczek, ktorych jednak praktycznie uzywac nie trzeba. Ot, mozna sie pobawic.

Pierwsze co rzuca sie w oczy to genialna grafika. Mozna smialo powiedziec, iz jest to jeden z najladnieszych tytulow na Xboxie. Dlaczego nie najladniejszy? Poniewaz wiekoszosc czasu spedzamy w ciemnosciach i noktowizorze (obraz czarno-bialy) i okazji do podziwiania kounsztu grafikow jest niewiele.

Muzyka jak to muzyka, nie przeszkadza ale pierwszy SC pod tym wzgledem nadal wygrywa.
Bardzo dobre sa natomiast odglosy otoczenia (jak zawsze). Jak ktos ma poteznego subwofera to bassy trzesa oknami

Grywalnosc jest bardzo duza (ogromna?), jako ze ciezko oderwac sie od ekranu. Jednakze, w momencie gdy zaczynamy sie naprawde wciagac (w moim przypadku wciagnalem sie w klimat kolo 7 misji) to gra sie konczy!! Otoz, czas potrzebny do skonczenia gry jest naprawde skandaliczny. Mnie zajelo to jakies 8h!! To mniej niz Pandora Tomorrow i DUZO mniej niz pierwszy Splinter CeLL.

Misje sa standardowe w porownaniu do poprzednich czesci i ciezko doszukac sie w nich czegos odkrywczego. Jezeli ktos ukonczyl poprzednie czesci to CT pod tym wzgledem na pewno go nie zaskoczy (moze z wyjatkiem jednej misji, ktora sie ciagnie dluuugo). Rewolucyjnosci na miare pierwszego Splintera prozno szukac.

To co wymiata to KLIMAT. Jest rewelacyjny. Jak to w Splinter CeLLach.

Duzym minusem jest to, ze gra jest dosyc latwa. W dodatku mozna saveowac w kazdym momencie...

Reasumujac, gra jest bardzo dobra ale krotka. Zagrac i skonczyc po prostu trzeba ale zanim sie wyda 200zl to polecam powaznie sie zastanowic.

Jaka ocene mozna wystawic tej grze? Normalnie powinno byc cos powyzej 9, ale poniewaz gra konczy sie bardzo szybko to bedzie 8.9.

Pierwszy Splinter CeLL nadal niedoscigniony. A CT to tylko dodatkowe misje z niewielkimi usprawnieniami. Mam nadzieje ze kolejna czesc, juz na nastepnej generacji konsol, czyms mnie zaskoczy. Bo na razie widac, ze tworcom koncza sie pomysly i jezeli caly czas maja dalej robic tylko mission packi to w koncu gracze sie znudza. I pomimo, ze grajac w CT swietnie sie bawilem to jednak powoli zaczynam sie nasycac (a moze juz sie nasycilem?).
KoBik
Racja, coś w tym jest. Splinter Cell CT to gra świetna, niestety, już trzecia odsłona, ale nie ma co psioczyć. Bawiłem się świetnie. Na tym się nie zakończy. Klimat nadal rozrywa gacie. Jest czasem śmiesznie, Fisher wali pod nosem fajne teksty. Cała otoczka jest piękna. Grać nie marudzić :!:
grzcyb
Splinter Cell:Chaos Theory jest super!Trzyma klimat poprzednich części,jest sporo nowych patentów,swietne misje.Dla mnie 9+/10
Diabeu
Nasza postac dostala kilka dodatkowych ruchow i sztuczek, ktorych jednak praktycznie uzywac nie trzeba. Ot, mozna sie pobawic.

lol

close-combat jako taki jest bombeczka, poprzednio miałeś kanciasty łokieć któy zasysał na całej długości, teraz w zależności od ustawienia i trigera masz rożne akcje - szybko, płynnie i elegancko aż zejeżdża Tenchu ten motyw
plus motywy na rurach/linach - profeska i klimat w jednym

mapy wreszcie mają po kilka wersji zaliczenia jej segmentów - nawet w takim lighthouse jest tego pokaz a to przecież pierwszy level, potem jest tylko lepiej

hacking też dobry, świetnie rozwiązany, nie jest wcale łatwy a pomaga w poruszaniu się po mapkach oraz wykonywaniu m.in. opportunity goals

seria się rozwinęła, poszła do przodu. jak tego nie widzisz to jesteś ślepy
CichyGrzmot
Ta grafa mnie powaliła.Żadna inna gra nie ma takiej.A fizyka to mistszostfo świata.Trupy turlają się hak w żeczywistości.
CheeseOfTheDay
grafa to fakt ładna, ale jak uważasz tą fizykę za mistrzostwo świata to pograj sobie w HL2, ujrzysz jaka przepaść dzieli te 2 produkty pod tym względem, pozdro.
Saunter
Gdzie mozna kupic Splintera 3 na Xboxa? Wie ktos? Dzisiaj na allegro widzialem nowke 3xA za 150! ale juz poszedl...
Diabeu
ja składałem preorder na dvdcrave, w Ultimie tego nie mają (a nawet gdyby to cena by bylo chora, powyżej 200 pln na 100%)
w sumie możesz obadać Empik, ostatnio tam byłem to nawet dużo tytułów na kloca mieli, ale szansa jest mała
jak masz dostęp do karty na którą zakładałeś Live! to za jej pomocą możesz u kangurów kupić (dvdcrave)

jestem aktualnie na Hokkaido, ale chyba wpierw stuknę Lighthouse na Expert, qrewsko ciekawi mnie ten poziom trudności
2razyjot
Wczoraj wlaczylem aby zobaczyc ... Tylko na chwilke.

Powiem krotko - gdybym mial wylacznie PS2 i gdyby ktorykolwiek z tutaj wrzuconych efektow zostal obciety to chyba bym sie czerstwa bula pochlastal!

Piekne tekstury, postac Rybaka zyskala sporo polygonow, genialnie prezentuje sie woda splywajaca ze skal, jaskinia w ktorej lataja nietoperze (po strzala sie plosza i dostaja korby, hehe), na morde wskoczyl mi szeroki usmiech gdy ziomus po cieplej seryjce opadl bezwladnie na barierke od mostu i tak pozostal ... Piekna grafika i bijacy feeling od tego tytulu - tak w skrocie pierwsze mini-wrazenie.

Biore sie za to jak tylko zmecze 'DOOM 3' ... icon_twisted.gif
Diabeu
Hokkaido na Expert, muhuhuhuhu ale to jest poryte, of korz można pojechać trybem assault i wytłuc kretynów tylko po co? nie ma to jak powymijać Johnów, postraszyć - jak ja to lubię icon_twisted.gif

trykać do mnie jak ktoś chce w co-op pocisnąć
versus też
CichyGrzmot
grafa to fakt ładna, ale jak uważasz tą fizykę za mistrzostwo świata to pograj sobie w HL2, ujrzysz jaka przepaść dzieli te 2 produkty pod tym względem, pozdro.

Myślisz że nie grałem? I wcale nie zmieniam zdania.
gruby+
Gdzie mozna kupic Splintera 3 na Xboxa? Wie ktos?Dzisiaj na allegro widzialem nowke 3xA za 150! ale juz poszedl...

Na allegro pokazało sie parę egzemplarzy za... 130 zeta! 3xA w folii! Jeden juz do mnie leci biggrin.gif Anyway. tanioszka panie, tanioszka.
CheeseOfTheDay

Myślisz że nie grałem? I wcale nie zmieniam zdania.

Hmm widzę że gusta względem fizyki też są. No jak dla mnie zapodanie dobrej klasy ragdolla w grach nie wystarcza by zachwycać się fizyką. 2 lata temu tak, ale nie dzisiaj.
Peace.
Diabeu
jaaaa czepiacie się słówek teraz ppl,
fizyka jest dobra, nie jest super, nie jest (pipi)asta, jest dobra
puść serię w placy typowi co ucieka, rzuć fraga pod nogi, zrzuć ciało ze schodów
jest DOBRZE icon_twisted.gif
klooha
Owszem wersja xbox-owa jest świetna (przeszedłem juz) ale czemu nikt nie wspomniał o niekiedy strasznym gubieniu klatek question.gif Przeciez w momencie gdy konsoli przychodzi obliczac troszke wiecej polygonów gra najzwyczajniej w swiecie sie haczy!!
..::XMANiAK::..
wkurzjace to jest ze wszedzie zgasi sie swiatlo, trafi sie kula kolesia [niezabilismy] to nagle nas widzi... [noktowizor maja??]
Diabeu
no to ciekawe co skrobiesz bo jestem za Hokkaido i ANI razu nie haczyło, no i co teraz?

Xmaniak, nie do końca, on tylko kierunek kojarzy ale nie dokładne miejsce, weź strzel do typa a następnie przesuń się np. na przeciwległą ścianę - nie pójdzie za tobą
ja tak wczoraj się ganialem z 4 typami na parkingu
klooha
Wiem ze przy Pandora Tomorrow tez gra czesto haczyła podczas gdy w zadnej recenzji nikt o tym nie wspomniał! Aha i wersja w która gralem to Full a nie Beta! Czy cos nie tak jest z moim Xboxem???
Dodam ze reszta gier ma tyle FPS-ow ile trzeba tzn jesli w recenzjach jest wyraznie napisane ze 60 fps to u mnie tez tyle jest.
Problem mam jedynie z tym Splinterem bo znowu nikt nie narzeka na plynnosc podczas gdy ja tak! :x i wcale sobie nie wymyslam :wink:
TomisH
Dodam ze reszta gier ma tyle FPS-ow ile trzeba tzn jesli w recenzjach jest wyraznie napisane ze 60 fps to u mnie tez tyle jest.

No tak, bo przecież każda gra ma licznik FPS, nie? icon_twisted.gif

Splinter? U mnie czasami też zamarudzi, głównie w coop.
klooha
Ja gram tylko w single i czasami tnie niemilosiernie a co dziwne najbardziej w ostatnich misjach, czym dalej tym czesicje siada animacja.
Co do tych fps to nie chodzi mi o dokladne wartosci lecz o ogolna ocene plynnosci animacji ("jak masło", płynnie, czasem haczy itp.) icon_idea.gif
KoBik
Ciekawa sprawa z tym haczeniem. Bo moja wersja jest płynniutka. Tak w ogóle to gdzie wy widzieliście spowolnienia w Pandora Tommorow? Ja nic takiego nie zauważyłem, tym bardziej w Chaos Theory... 8O
A.Z.BEST
Tutaj pragnę nadmienić, że niektórzy ludzie mają problemy z widzeniem obrazów ruchomych i nie zauważają czy gra jest płynna, czy akurat było przyhaczenie. Pamiętam dwóch kumpli... ja mówię... o zahaczyło, potem znowu... a oni na mnie wielkie oczy. Nic nie widzieli o_O. Ja widze najmniejsze zwolnienia animacji ;P. Splinter 3 ssa już jednak z X'a całą moc i... potrafi zwalniać, a w coopie nawet chrupać.

A jak komuś haczy za mocno, to radzę pokombinować z przełączaniem NTSC/PAL.
Flik
to zlaezy tylko od tego ile grasz wink.gif ja kiedys nie zwracalem uwagi na to ze na PSXie mi gry haczyly. teraz wylapie kazda najmniejsza zcinke. z kolei moja ciotka np w ogole nie kapuje o co chodzi jakby i jak jej mowie ze zwalnia to mnie nie rozumie.
Diabeu
Azbest mordo, gdzie ci zwalniało? serio, Hokkaido zaliczone, teraz w Korei ganiam w porcie i za choinkę nie miałem chrupchrup, a też wyłapuję takie bzdety, za długo gram żeby nie zauważać wszelkich "wyskoków"

wina sprzętu? chyba tak
2razyjot
Azbest mordo, gdzie ci zwalniało? serio, Hokkaido zaliczone, teraz w Korei ganiam w porcie i za choinkę nie miałem chrupchrup, a też wyłapuję takie bzdety, za długo gram żeby nie zauważać wszelkich \"wyskoków\"

No mi przerywaja filmiki. Oo Tzn. nie rwie sie dzwiek, ale plynie przez 2 sekundy statek normalnie by skoczyla animacja i dalej leci normalnie, pozniej znowu skok itp ... Ale w grze juz jest ok. Hmmm ...
Diabeu
no to masz Ph, opinie jumaczy mnie nie interesują
tybalt

Jumacz taki co coś zajumał? %-)
Sie znaczy złodziej pirat, nie? tongue.gif
Ja sięwypowiem o gierce po łikendzie bo roboty mam w choler, ale z tego co widzialem w wideo recenzjach to będzie masakra.
Rzeczywiscie jest dużo większa swoboda niż w poprzednich częsciach?:->
2razyjot

A czy ja do Ciebie mowie, jak Cie nie interesuje to sie nie odzywaj ... ;p

Tez tak macie, ludziska jak w przypadku, ktory opisalem powyzej?
Diabeu
zapewne 99% tych co ukradli z tego samego miejsca co ty
2razyjot
zapewne 99% tych co ukradli z tego samego miejsca co ty

No, powrzucaj sobie jeszcze troszke, no ... lol. xD

EOT - zapytanie nadal aktualne a nowy 'Splinter' wymiata i nie zawacham sie siegnac po oryginal. biggrin.gif

_Diabeu_ - rotfl, nie nabijaj sobie postow, spamerze. ;p
Diabeu
idź spytaj na forum warezowym, a nie tu spamujesz temat
tybalt
Biją się, biją się laugh.gif
Ja razem z iksem kupiony dostalem kilka gier pirackich i od kiedy Ninja Gaiden mi sięzacina na samym koncu przedostatniego levela to chyba bede kupowal oryginaly:P
Myslalem ze sie pochlastam ze na razie nie skoncze tej gry:P

EDIT: tak czy siak piszcie o Splinterze nowym:P
Czy rzeczywiscie zwiększyli swobodęw odczuwalnym stopniu icon_twisted.gif
Diabeu
jest odczuwalna, sam się łapałem za głowę jak znajdywałem kolejne skróty/przejścia na Hokkaido (jak na razie ta mapka rulez), w Battery od samego początku można się wbić w wentylację i poomijać masę guardów/kamer - przy ponownym podchodzeniu polazłem "dołem" - całkiem inna taktyka i zabawa wtedy jest, nie mówiąc o tym że po wejściu w kanał naprawczy dopiero się zdziwiłem jak można śmignąc na skróty
po prostu należy pamiętać o mozliwościach Sama i o otwartej architekturze misji - i jedyne czego mi szkoda to szybszy dostęp do mapy oraz oznaczenie Sama na niej (kilka razy ostro zjarany się pogubiłem) icon_twisted.gif
KoBik
wujaszek_JJ ja posiadam taki feler podczas filmików. Trochę haczy. Ale podczas gry właściwej nic mi nie haczy. Niektórzy z was opisują taki problem. Ja tam nic nie widzę, albo jestem już tak zamulony Splinterem, że nie chce widzieć żadnego błędu albo rzeczywiście nic nie haczy:wink:
KoBik
wujaszek_JJ ja posiadam taki feler podczas filmików. Trochę haczy. Ale podczas gry właściwej nic mi nie haczy. Niektórzy z was opisują taki problem. Ja tam nic nie widzę, albo jestem już tak zamulony Splinterem, że nie chce widzieć żadnego błędu albo rzeczywiście nic nie haczy :wink:
sildar
Przed chwila dorwalem nowego SC i po prostu rozwalil mnie 8O Gra jest 10 razy lepsza niz obie poprzedniczki razem wziete, a przeciez wcale tak wiele tych zmian nie ma. Ale ten nóż... icon_twisted.gif
Ryo-San
a tu mata jakis punkt odniesienia co do roznic miedzy poszczegolnymi wersjami.

SIKI
Widziałem to już na forum x-scene :>
Ktoś pare stron wcześniej mówił, że różnice między ps2 i x są minimalne laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.