Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MEGA GRA
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
AzKd (Debile)
[size=18]Najlepsza gra wszechczasów na PSX (PSOne) przy której spędziliście większość swojego życia. Nie mogliście spać jeść a jedynym celem było rozłożenie gry na częćci pierwsze. Krótko mówiąc osiągaliście orgazm od samego myślenia o niej. Koniecznie argumentujcie swój wybór. Tylko głęboko się zastanówcie. To musi być naprawdę super hiper mega gra !!!
Paulek L
Crash Bandicoot 3
To jedyna gra, nad której rozgryzieniem pracowała prawie cała rodzina. Owocem 3-letniego (nie żartuję) męczenia gry było zdobycie wszystkich platynowych relikwii. Oczywiście męczyłem też inne tytuły, ale to była moja pierwsza gra na PSX, no i się szczególnie zawziąłem tongue.gif Nie musiałem spać, jeść, pić, liczyło się tylko wyciągnięcie "platyny" w HOG RIDE i ORIENT EXPRESS biggrin.gif
monstrol
Jeżeli chodzi o orgazmy, to jako młody gnyk przesiadywałem przy Dead Or Alive, ghe ghe
Shadow of Nobody
Resident Evil 2 - gra którą ukończyłem blisko 100 razy (pojedyncze scenariusze), regularnie co jakiś czas pykam w to do dziś próbując ustanawiać coraz to nowe czasy podczas speedrunów.
Yano
na psxa chyba nawiecej gralem w tekkena3

oprocz tego SFA3 i jojo's BA

chociaz juz nie pamietam dokladnie w sumie tongue.gif
Meanthord
Najwiecej gralem i masterowalem Tekkena 3 - zajawka z lat 98-00 w PE (Kacik bijatyk, relacje z turniejow, juggle itd.) skutecznie trzymala mnie przy tym tytule smile.gif. W inne gry rowniez oczywiscie gralem, ale wedrowaly na polke, TK3 byl zywy do samego konca (czytaj: do zakupu PS2 wink.gif ).
psx18

Co by nie mówić to ja stawiam na Tomb Raidera biggrin.gif .
Ofeck
zdecydowanie Vagrant Story ukonczylem ja okolo 3 razy na psx i z 5 razy na kompie na emu. Poprostu wszystko w niej jest doskonale grafa muza i przede wszystkim system.
arczibal
Ace Combat 3 siedziałem grałem dniami i nocami po przejściu zaczynałem od nowa i przeszłem ją chyba z 25razy,gra miała klimat,zasłaniałem zasłony zasiadałem w ciemnym pokoju mała lampka koło okna i sie grało. ah brakuje mi tego:(
Iron
Jest kilka takich gier. Moje ukochane za czasów PSXa to: FF 8, FF Tactics, Silent Hill, Tekken 3 i MGS przy każdej z tych gier bawiłem się jak dziecko ...hm bylem dzieckiem hehe zapominając o jedzeniu spaniu i sraniu smile.gif Naprawdę wiele godzin mojego dzieciństwa uciekło przed tymi tytułami happy.gif
wi3wiorqa
Dla mnie to sa mega GRY bo nie moge wybrac jednej.

ACE COMBAT 3, Pierwsza własna gra łooo ale sie cielo, to bylo 'cukrowe' tongue.gif
FF 9 bo ciełam w to dniami i nocami , uważam ze każdy fajnal to mega gra
PAC MAN WORLD, mysle że to przez ta gre zaczełam doceniac PSX'a. Moja o 13 lat starsza siorka, grajac w pewnej planszy w galaxiana nie szczędziła bardzo mocnych słow obrazujących jej zdenerwowanie. Od tamtej chili granie na playu stało sie dla mnie ogromna zabawa i przyjemnościa.
SPYRO 2 tak jakos zapadł mi w pamięc. Możeprzez to że męczyłam sie jak w summer forescie zdobyc ore'a zza drzwi. A wystarczyło tylko wejśc na okno sad.gif
MGS !!! nie zapomne jak przeżywałam gdzie czai sie sniper wolf, a pozniej moment jej zabicia.... albo taki bajerek z psycho mantisem i padem na podłodze
GRAN TURISMO (1 i 2) !!!! CUDO, bez komentarza.
TEKKEN 3 cała rodzina sie schodziła do nas i robiliśmy mini turnieje ;p Pełno kłótni ale i śmiechów. smile.gif
CTR tak jakoś pykalo sie ile wlezie smile.gif
Tony Hawk 2 - ze wszystkich częsci tych pozniejszych też i tak najlepsza dla mnie jest dwójka. Tyle zachodu bylo żeby cos zdobyc smile.gif znaleśc sekretna miejscówe.....

Myśle że te gry rozłożyłam na częsci pierwsze, tak baaaaardzo dokładnie.
Aem
ISS i wszystko jasne
Dr.Czekolada
Tekken 2/3 i Resident Evil 2/3, a był jeszcze Tenchu 2 - latałem do qmpla i staraliśmy się wszystko wymasterować.......... niezapomniane czasy chlip wink.gif.
Dante
Jeśli chodzi o spędzony czas itp
Front Mission3- W grę grałem cholernie dużo na pewno znacznie powyżej 1000godzin a to z prostego powodu, w moim plejku nie działały sloty na kartę pamięci po jakims czasie użytkowania. Każda porazka równała sie nowemu rozpoczęciu gry a ta sama w sobie jest długa do tego dwa scenariusze. Było warto bo to tytuł wybitny nalezący do top 10 psx'a
Re
MGS i GT elo rap;d
Figaro
Moim zdaniem debeściakami jest seria ISS, FF7 oraz seria Crash Bandicoot ;]
_tifa
FF7 i FF9 smile.gif
Sizzzu
Mega gra, hmmm... Ciezka sprawa na PSXa bylo tyle za(pipi)istych gier ze glowa mala. Ale stawiam na Resident Evil 2, po jego kupnie nie wychodzilem z domu przez jakies 2 tygodnie, oczywiscie nie liczac szkoly tongue.gif, aczkolwiek bedac w szkole nie moglem myslec o niczym innym niz o RE2. Mysle ze to dlatego iz RE2 byl moja pierwsza gra na PSX, a na PSXa przesiadl;em sie z Segi Mega Drive. Ta gra urzekla mnie swoim klimatem , dwiema postaciami do wyboru i tematyka. Sega MD nie miala gier z gatunku Horror. Wiadomo jako malolat to bylo fascynujace, podniecajace i wciagajace a wszystko przez to ze bylo tak bardzo przerazające hyh.gif Grafika wprawiala w oslupienie, kwestie mowione przez bohaterow to tez nowosc dodajaca klimatu, a muzyka potrafila doprowadzic do stanu w ktorym ciarki przechodza gesto po plecach. Kilka Scenariuszy, wiele godzin grania, czego mozna chciec wiecej hyh.gif Siedzialem nonstop i gralem, a do tego straszylem mlodsza siostre (tego tez nigdy nie zapomne:]). Przy RE2 spedzilem chyba nawet wiecej czasu niz przy slawnym FFVII. Poprostu w mojej pamieci ta gra pozostanie jako Mega GRA!!
nWo
wipeout 2097
wip3out
wipeout 3 special edition
Velius
Final Fantasy VII
Final Fantasy Tactics
oraz...Final Fantasy VIII
Re
Prawdziwym mistrzostwem i grą która się nie poddawała to ARMY MEN !!!!!!! Bóg wie ile teego byłO:D:biggrin.gif:D:D:D ale dzielnie wychodziły kolejne części, nie poddając się recenzjąąąąa:D Mistrzeee:D
Figaro
MEGA, ale taką naprawdę MEGA jest ISS 2, Crash 1,2,3, Rayman 2, FF7 - Masters.
Kame
Driver 2
NFS Porsche 2000
Szpilu
Chrono Cross (legenda właściwie wśród jRPG);
ISS PE 2 (praktycznie najlepsza gała na PSX'a);
Tomb Raider IV (bardzo przyjemna i klimatyczna zręcznościówka).

Oj, klikło mi się więcej razy, niż przewidziałem tongue.gif. Przepraszam, cosik mi się Net skitrał w nieodpowiednim momencie ;/.
Re
A Szpilu zapomniałeś dodać że jeszcze

Chrono Cross (legenda właściwie wśród jRPG);
ISS PE 2 (praktycznie najlepsza gała na PSX'a);
Tomb Raider IV (bardzo przyjemna i klimatyczna zręcznościówka).

biggrin.gif:D:D:D:D:D:DD:
_tifa
CYTAT(Velius @ 20 11 2007, 12:29) *
Final Fantasy VII
Final Fantasy Tactics
oraz...Final Fantasy VIII

FF8? Ja jakoś do "ósemki" nigdy nie mogłam się przekonać i dłużej pograć, a próbowałam wielokrotnie confused.gif.
Yahoosh
Crash Team Racing, reszta gier multi ma kontynuacje, przeważnie lepsze od wersji PSX'owej, zaś ta gra takiej nie posiada i nie powinna jeszcze przez dłuższy czas posiadać. O Tekkenie3 zapomniasz, o FF7 zapomnisz, ale o CTR najlepszych wyścigach "all-race-at-drift" nie zapomnisz.
Dlatego - zrozumiałem... CTR najlepszą gra z PSX'a jest.
Don_Pedro
Metal Gear Solid - iscie filmowy scenariusz, doskonale postacie, swietna grafika. W MGS'a sie nie gralo, MGS'a sie ogladalo!

Silent Hill - produkcja, ktora zmienila moje podejscie do gier! Niezapomniany klimat na poczatku historii i widok rozszarpanego ciala psa, ktoremu towarzyszlylo okropne wycie syren sprawilo, ze wylaczylem konsole. Ze strachu - mialem wtedy 13-14 lat. Dalsza czesc gry rozpracowywalem z bratem i ojcem. Ostatecznie SH tak bardzo wrylo mi sie w psyche, ze skonczylem je az 5 razy!

Resident Evil - pierwsza i najlepsza czesc serii, z ktora spedzilem wiele niezapomnianych godzin. Gra byla grywalna, straszna, przemyslana.

Crash 3 i Spyro - dwie najlepsze platformowki, w ktorych prawdziwa radosc czerpalo sie ze zbieractwa wszelakich po(pipi)ek i ze skakania. Szkoda, ze dzis juz nie ma takich produkcji...

FFVIII - nigdy nie lubilem RPG, ale jakos polubilem sie ze Squallem i doszedlem do trzeciej plyty. Potem sie zagubilem huh.gif

Tenchu 2 - fabula w tej grze mna zawladnela! W dodatku spodobali mi sie glowni bohaterowie. T2 bylo takze bardzo rozbudowane, zywotne, grywalne!

Syphon Filter 1 i 2 - za grywalnosc i headshoty!

Poza tym sporo czasu poswiecilem takim hitom jak: Medal of Honor 2, Tekken 3, Medievil, Crash Team Racing...
Tajfun
Hmmm... Mogę tu podać kilka przykładów... FF7 - noce i dnie spędzone na masterowaniu postaci, wczuwania się w fabułę, ale też ćwiczenia Chocobo wink.gif. Poza tym to Crash Bandicoot, miałem tylko pierwszą ale co z nią spędziłem i ile sie namęczyłem to tylko ja wiem tongue.gif a na samym końcu coś co razem z rodzinką męczyłem tongue.gif - Tomb Raider smile.gif aż uważam, że nie musze komentować smile.gif
CROCCO
ooo takk ;-D sie nie zapomne tych czasów... najbardziej Tekken 3 (nie miałem sobie równych) , Crash Bandi 3 , Syphon Filter 1,2,3 i oczywiście RESIDENT EVIL 1,2,3, ale największy sentyment mam do Nightmare Creatures 2 świetna gierka!! tym bardziej że po polsku ją miałem :-D szkoda że nie ma nowych części ;-(
orzel
Suikoden 1,2 wub.gif Gram w to do tej pory.
Crash -seria
Diablo
Residen Evil 123
Gry te przechodziłem przynajmniej kilkanaście razy.Każda z nich zaliczona na 100% .
Pewnie były też inne ale już zapomniałem.
Mihau_ALU
Civilization II, C&C: Red Alert 2, oraz Legend of Mana.
W pierwsze dwie caly czas cioram na psp ;p
Nekrokatolik
CTR i tekken 3 to były gry w które jak jeszcze do przedszkola chodziłem to z ojcem praktycznie codziennie popindalałem (głównie Tk) a latem jak do mnie kuzyni przyjeżdżali z bielska podlaskiego co też w domu psxa mieli to se do późnej nocy turnieje robiliśmy ależ to wtedy było xDDD jest co wspominać
coopa
To były laaata temu, ale nie mam większych wątpliwości, że będzie to Harvest Moon. Jest wiele "Fajnali", Metal Gear'ów i innych gier starających się być jak najbardziej skomplikowane i wzruszające, jednak HM mimo swej prostoty wciągnął mnie niegdyś całkowicie. Co tu dużo mówić - masa rzeczy do zrobienia, wszystko jest przyjemne, po prostu sielanka...
Lukastec
Najwiecej czasu spedzilem grajac w Tomb Raider 4. Bylo ono moja pierwsza gra. Dlugo zagrywalem sie oczywiscie w Fajnale oraz w MGS i na koncu wSyphon Filter 3 - skaczylem wielokrotnie
arqueek
CYTAT(Nekrokatolik @ 23 03 2008, 22:27) *
CTR i tekken 3 to były gry w które jak jeszcze do przedszkola chodziłem to z ojcem praktycznie codziennie popindalałem (głównie Tk) a latem jak do mnie kuzyni przyjeżdżali z bielska podlaskiego co też w domu psxa mieli to se do późnej nocy turnieje robiliśmy ależ to wtedy było xDDD jest co wspominać

Jestes moim kuzynem? Oo Hehe

Ale wracajac do tematu... zadna gra nie wciagela mnie tak bardzo jak The Legend of Dragoon. Ciekawe czy ktokolwiek stad zna ta gre smile.gif
_Blizzard_
TOMBI2, CRASH 2,3 i CTR, Harvest Moon to najbardziej mi sie wrylo smile.gif
Rafael_Sorel
FinalFantasy VII VIII IX te perełki męczyłem w każdej chwili ile się dało kosztem jedzenia, nauki itd
plissken
Super mega wspaniała seria Vigilante, te gry sie poprostu nie nudzą
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.