Ölschmitz
9 04 2005, 07:53
No wlasnie.
IGN dal notę 9,9 - to chyba nie wymaga komentarza.
W takim razie dziwi mnie ocena OXM - 9,4... Powinni raczej zawyżać ; )
to jest wlasnie dziwne 8O . magazyn, ktory kazdej komercyjnej grze na xboxa wystawia ocene conajmniej 9,8 ,przegina palke w druga strone przy jade empire. ale kto by sie przejmowal xbox magazinem, wazne ze ign dal 9,9, a oni sie chyba na grach znaja :wink:
Mam nadzieje tylko ze pelna versja gry rozni sie opd demka i to duzo o0
konstant
9 04 2005, 20:40
Noi kto teraz powie, że opłaca się kupić na obecny czas ps2
OsciBosci
10 04 2005, 11:24
Noi kto teraz powie, że opłaca się kupić na obecny czas ps2 :?: :twisted:
lol ja Ci tak powiem z powodu GT4, MGS3 i GoW!!
Ryo-San
10 04 2005, 11:27
to zes doj/ebał ;/
konstant
10 04 2005, 13:45
to zes doj/ebał ;/

Co nie mozna miec swojego zdania

:!:
konstant
10 04 2005, 15:20
No comment
Ryo-San
10 04 2005, 17:29
no oczywiscie ze mozesz wyrazic swoje zdanie..ale jak zapewne wiesz trzeba poprzec to odpowiednimi agrumentami to po pierwsze..po drugie takie "opinie" to czysta prowokacja skierowana w posiadacy PS2, po trzecie co twoja opinia ma wsoplnego z tematem?...przeciez normalne jest ze predzej czy pozniej ktos ci napisze ze piep/szysz glupoty..ty mu odpiszesz ze wyrazasz tylko swoją opisnie;/
i zacznie sie offtoppowanie - takie jak teraz...
dlatego wszyscy wracaja do tematu!
W tej chwili czekam na Jade Empire jak na zbawienie. Sądząc po wszystkim co widziałem (materiały) można spodziewać się wielu godzin wspaniałej zabawy. Tylko, żeby z tego nie zrobił sie taki maras jak z Fable. :?
Sobota przyniesie pełną wersję więc sie zobaczy.
OsciBosci
11 04 2005, 14:59
W tej chwili czekam na Jade Empire jak na zbawienie. Sądząc po wszystkim co widziałem (materiały) można spodziewać się wielu godzin wspaniałej zabawy. Tylko, żeby z tego nie zrobił sie taki maras jak z Fable. :?
Sobota przyniesie pełną wersję więc sie zobaczy.
Czlowieku spojrz na pierwsze ocen na zachodnich serwisach...jak myslisz czy gra jest dobra czy kiepska??
MaxVarEmreis
11 04 2005, 15:57
Grał ktoś już?? Faktycznie gra jest AŻ tak dobra?? Bo, że jest dobra to wiadomo, ale czy zasługuje na takie oceny.
Noi kto teraz powie, że opłaca się kupić na obecny czas ps2

JA
Gra została oceniona tylko przez IGN ??? (nie liczac tego magazynu poswieconego X-Box'owi)
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/918890.asp
Gamespy dal 5/5 8O Srednia ogólnie wynosi 97.8% chyba mamy hit
Ryo-San
11 04 2005, 19:29
Gra została oceniona tylko przez IGN ??? (nie liczac tego magazynu poswieconego X-Box'owi)
dzisiaj swoje noty wystawily jeszcze:
gamespy 100%
Game Zone 98%
Console Gold 98%
OsciBosci
11 04 2005, 19:57
I tak najwazniejsza jest ocena GameSpot, jesli bedzie 90%< to bede pod wrazeniem!!
karys88
12 04 2005, 09:02
I tak najwazniejsza jest ocena GameSpot, jesli bedzie 90%< to bede pod wrazeniem!!
Już dawno nie było chyba takiego dużego rozrzutu między IGN a Gamespotem, GS dał 8,4 8O :roll:
To ja już nie wiem o co chodzi
pozdro
karys
Frank Jaeger
12 04 2005, 09:07
W recce Gamespotu, można przeczytać, że pierwsze ukończenie gry zajmuje ok. 20 godzin
CichyGrzmot
12 04 2005, 10:36
to troche mało jak na RPG.Mam nadzieje że będzie można dużo grac poza fabułą.
malo

20h. jak dla mnie to jest minimalnie 2tygodnie. i pozatym pisze ze
pierwszego, co oznacza mniej wiecej tyle ze aby odkryc nowe bronie/questy/zakonczenia trzeba bedzie przechodzic ja kilka razy. co da nam pewnie z dwa lub trzy razy tyle.
20h to bardzo krotko :? Powinno byc min. 40h
ty weź zamiast bredzić przeczytaj to co napisał flik bo bardzo dobrze to ujął co oznacza pierwsze przejście
Ocena z Teamxbox 9,7 -

nie ma możliwości żeby gra była kiepska...
Nieco dziwi ocena od GameSpotu - 8.4/10. :roll:
konstant
13 04 2005, 20:41
Nieco dziwi ocena od GameSpotu - 8.4/10. :roll:
a bo oni są "inni" : MGS3 dostał tam chyba 8,6 :?
8.4 niby dlatego, ze gra jest do przejscia w 20 h. Ale olac ich, zawsze daja zanizone oceny
btw gral juz ktos?
Ci z Gamespota jacyś uprzedzeni są...
Coś mi się wydaje, że po to po ich ekstremalnych notach dla MGS2. Teraz wolą dmuchać na zimne i nie wystawiać not powyżej 9.0 (chyba że dla hitów absolutnych).
Tak czy siak- Jade Empire będzie z pewnością warte zagrania. Jest napisane "będzie" ponieważ premiera USA jutro.
CheeseOfTheDay
14 04 2005, 18:23
Warte na pewno bedzie.
apatia77
15 04 2005, 14:25
20+ godzin to nie jest krotko jezeli mamy do wyboru 4+ postacie i kazda z postaci posiada rozne techniki walki, to nie jest Fable gdzie byla dostepna tylko jedna postac,
niemniej graficzka jest fajna, narazie gralem tylko z 2 godzinki i nie wkrecilem sie na tyle na ile bym chcial, ale pogram jeszcze dzisiaj ktoras godzinke i zobaczymy czy gra mnie wciagnie, osobiscie oczekiwalem duzo z tej gry i zapewne jeszcze wiele mnie oczekuje,
szkoda ze wiekszosc walk jest troche chaotyczna - mam na mysli ilosc przeciwnikow z ktora nalezy walczyc na raz, wolalbym skupic sie na mniejszej ilosci ale za to trafiac na mocnych przeciwnikow a nie na takich ktorych sie sieka w 3 sekundy, no ale bossowie to pewnie dopiero mnie czekaja,
jak pogram wiecej to dam znac co sie zmienilo,
edit
po dluzszym graniu przez kolejne 2 godziny gre oceniam juz inaczej,
nie jest to czego sie spodziewalem do konca ale gra sie ciekawie, troche za duzo czytania a za malo walczenia, wolabym wiecej walczenia
do tego po przyzwyczajeniu sie do sterowania itp juz nie gubie sie walczac z grupa przeciwnikow,
zobaczymy czy moj stosunek do Jade Empire zmini sie po kolejnych kilku godzinach grania,
Ryo-San
15 04 2005, 20:21
gral juz ktos? kumpel gra od wczoraj i podobno grafa ssie totalnie...
gral juz ktos? kumpel gra od wczoraj i podobno grafa ssie totalnie...
patrz post wyzej
moze cos napisze chlopak o grafie...
Ta ja niebawem tehs bede miakl jsuz Sowja Versje na poniedzilek pogram i ocenie mam nadzieje ze ta gra naprawde zryje mi czache jak mi to zapowiadano
Niezla gra, chociaz dalej jeszcze sie w niej do konca nie odnalazlem - z drugiej strony widziac pewne rozwiazania mam kotorowe deja vu

Ogolnie fajne jak na razie
apatia77
16 04 2005, 10:43
po spedzeniu kolejnych 2 godzin zaczynam sie juz nudzic czytaniem tych wszystkich textow, dla niektorych moze to byc wielkim plusem tak rozbudowane dialogi i historia ktora powinna popychac grajacego do bezustannego grania, niestety jakos mnie tak nie popycha (w sumie to tylko ffx mnie wciagnelo swoja historia),
co do grafiki to jezeli ktos gral w Half-Life2, FarCry, Doom3 itp na pc z ustawieniami na high lub max do ciezko znalesc gre ktora mu dorowna jakoscia wycwietlanej grafiki, poniewaz Jade Empire jest gra innego rodzaju nie da sie zrobic swiata tak doskonalego, mnie wogule grafika nie rusza w JE za duzo juz widzialem grajac na pc, w niektorych mmorpg grajac z ustawnieniami na max mozemy popatrzec co to znaczy fajna graficzka,
najgosze sa chyba te lokacje w ktorych dostajemy praktycznie zero swobody poruszania, strasnzie waskie te sciezki i bardzo malo jest miejsc gdzie mozna by bylo pochodzic bo otwartym terenie (jezeli wogule takie istnieja), mysle ze w Fable bylo lepiej zrobione poruszanie sie po mapie/swiecie jak i sama walka, ale obydwie gry sa nieco inne chodz bardzo podobne,
no nic, zobaczymy co sie wydazy dalek,
A co ty mi tu wyskakujesz z grami na pc? pitej z tym... nikt nie gra na pc, bo to wstyd. Mam taaakiego kompa a nie można na tym grać.
Jade Empire jest tym czego sie spodziewałem. Grą którą pomęczę przez najbliższy czas! Od grania odciąga mnie i to skutecznie... MIDNIGHT CLUB 3 DUB EDITION. Oskary za muze... :!:
apatia77
16 04 2005, 18:09
A co ty mi tu wyskakujesz z grami na pc? pitej z tym... nikt nie gra na pc, bo to wstyd. Mam taaakiego kompa a nie można na tym grać.
Jade Empire jest tym czego sie spodziewałem. Grą którą pomęczę przez najbliższy czas! Od grania odciąga mnie i to skutecznie... MIDNIGHT CLUB 3 DUB EDITION. Oskary za muze... :!:
granie na pc to wstyd ???????????? nie wszyscy maja prehistorycznego pc na ktorym nic nie dziala, do tego miliony ludzi gra na pc w tysiace gier, sam do nich naleze i wciaz oceniam granie na pc wyzej od grania na konsoli (a posiadam kazda konosle, nawet kieszonkowe) , do tego jest kilka gatownkow gier na pc jak mmorpg, fps, rts w ktore nie mozna niestety sobie pograc na konsoli w taki sposob w jaki oferuja pc,
muza w MC3 wedlug mnie jest do (pipi),
i na koniec nie oceniach wszystkich bo (pipi) wiesz i innych upodobaniach, wlasnie dlatego mamy fora na ktorych wymieniamy swoje poglady na dany temat,
granie na pc to wstyd ???????????? nie wszyscy maja prehistorycznego pc na ktorym nic nie dziala, do tego miliony ludzi gra na pc w tysiace gier, sam do nich naleze i wciaz oceniam granie na pc wyzej od grania na konsoli (a posiadam kazda konosle, nawet kieszonkowe) , do tego jest kilka gatownkow gier na pc jak mmorpg, fps, rts w ktore nie mozna niestety sobie pograc na konsoli w taki sposob w jaki oferuja pc,
Zaraz zaraz. Piszesz tak jakby na PeCety byly takie gry jak Jade Empire, Tekken 5, Burnout 3 czy Zelda. Chyba ze ja Cie zle zrozumialem. Bo co do FPSóów, RTSów itp to sie zgadzam ale dlaczego twierdzisz ze granie na PC jest lepsze niz na konsoli (uwzglednioając pozycje ktore wyzej wymienilem - chyba ze wolisz gry pecetowe)? A to ze masz wszystkie konsole swiadczy jedynie o Twej zamoznosci, napisz jeszcze w ile gier na konsolach się zagłębiłes i/lub przeszedles.
Ups, zeby sie tu nam nie zrobil za duzy offtop - mysle ze Jade Empire trzeba dobrze poznac, wykryc wszystkie jej smaczki (a napewno takie ma) aby ją w miare obiektywnie ocenic. No i najlepiej ją ukonczyc zeby przekonac sie ile mozna jeszcze zrobic za drugim przejsciem.
apatia77
16 04 2005, 18:41
z tymi konsolami to zle troche mi sie powiedzialo, mialem w sumie wszystkie konsole juz(oprocz psp i dc) ale posprzedawalem bo nie wydawalem z czasem na granie we wszystko, obecnie mam tylko xbox i pc, (to tak jakbym chcial sprobowac wszystkiego, wiadomo ze nie ma sie tyle kasy zeby kupic sobie wszystko od razu)
wiadomo ze nic nie zastapi niektorych gier na danej konsoli ale tez nic nie zastapi danych gier na pc,
i przyznam dopiero przeszedlem gdzies w 1/4 Jade Empire i wiele mnie jeszcze czeka,
i na koniec to ukonczylem mase gier na kazdej konsoli, tak sie sklada ze gram ogolnie bardzo duzo, w szczegolnosci przechodze kazdego dobrego fps na pc i ukonczylem bardzo duzo gier na GC czy PS2, obecnie gram w kazda dobra gre na xboxie, chcialbym z powrotem teraz ps2 z uwagi na to ze jest znowu kilkanascie swietnych tytulow w ktore bym sobie chetnie pogral,
xelloss
16 04 2005, 19:08
Skończysz gimnazjum to skończy się masowe granie.
Możecie powiedzieć, czy JE jest 'głębsza' niż Fable i Kotor? Muszę wiedzieć, na jaki typ gry się nastawić.
feyd_hark
16 04 2005, 19:52
Takie gadanie jest bezsensu, rzygać mi sie chce jak na to patrze.
Szanuje qąpy jak i qąsole

i choć bardziej wole (preferuje granie na konsoli, bo po to ona jest) to nic nie zastąpi mi dnia spędzonego nad Cywilizacją, serią Command & Conquer, czy wiecznie żywego Heroes Of Might And Magic, wybaczcie panowie, albo gadanie cytuje "PS2 jest lepsza od Xboxa lub na odwrót" - to dla mnie brzmi jak rasizm - "Biali są najlepsi, Żydzi..." choć to temat wiecznie żywy, o którym można gadać i gadać. Opamiętajmy się.
pozdrawiam
[...] czy wiecznie żywego Heroes Of Might And Magic [...]
bracie

kocham ta serie. szczegolnie mile wspominam czesc trzecia - HoMM3 + dodatki. multiplayer wciagnal mnie na tyle ze kiedys zrobilem razem z kuzynem 3 dniowy maraton
Niestety nikt mnie nie przekona do PC. To jest (pipi) warty sprzęt do grania. Zaznaczyłem, że posiadam BARDZO dobrego kompa i niestety te GRY są nic nie warte. A takie pecetowe rpgi czy inne rtsy mnie nie ruszają :!: gdzie tam grafika

jedynie w FPP na czymś można oko zawiesić. Sory apatia77 ale takie jest MOJE zdanie i nie musisz się z nim zgadzać tak jak ja z Tobą. Pewnie grałeś w BURNOUTA 3 i powiem Ci, iż to jest esencja KONSOLOWEGO GRANIA :!: na fotelu z piwem w łapie i z muzą podkręconą na max. Kawałki w MC DUB EDITION i tak dla mnie rządzą bez Twojego gadania... i mi nie wciskaj, że (pipi) wiem bo to samo mogę powiedzieć o Tobie, za kogo ty się uważasz? będziesz zmieniać ludziom poglądy? sorki no bonus, źle trafiłeś...
Jade Empire rządzi maksymalnie, choć nie powiem oczekiwałem czegoś innego ale z drugiej strony czemu mam narzekać? jakbym miał zacząć marudzić to nic by mi się nie podobało :? Klimat jest, to jest ważne...
A.Z.BEST
17 04 2005, 07:05
Kobik: i Ty masz 20 lat? Czuję się jakby kłóciły się przede mną dzieciaki, ale na szczęście mam na to radę. Ja tu mam moda

. Więc temat o przewadze pc/ konsol radzę sobie wsadzić... w zapomnienie ;].
Nic na to nie poradze. Moja opinia na ten temat się nie zmieni. Mnie sie nie czepiaj.
apatia77
17 04 2005, 11:20
KoBik - ja tu nie zmieniam zadnych pogladow, to ty wyskakujesz jak bys wiedzial ze granie na pc jest nic nie warte lub nie ma zadnych wartych grania gier na pc, ja wyrazilem tylko swoje zdanie a nie zdanie za wszystkich tak jak mozna wywnioskowac z twoich obrazliwych wypowiedzi, nie wszyscy maja takie upodobania jak ty, moze jak dorosniesz to jeszcze zmienisz swoj sposob podejscia do wszystkiego,
a tak nawiasem to w JE jestem juz w Imperial City wiec chyba wieksozsc gry juz ukonczylem, no ale to sie jeszcze okaze,
No ok. Zawsze są jakieś dwie racje. Tylko nie gadaj mi tu że musze dorosnąć bo co to znaczy być dorosłym

nie grać w gry

błee. Niestety jestem zagorzałym fanatykiem KONSOL i pc traktuje jako sprzęt do innych celów. Przecież mam do tego prawo. Tak samo jak do tego, że gry pc mi nie podchodzą ale ok ty także masz prawo do swojego głosu. Sorki za naskok. Graba?
Przepraszam za oftopy, znikam...
W grze Jade Empire jest mnóstwo dialogów co zmusza gracza do dokładnego czytania, jeśli zna się anglika na dość dobrym poziomie. Nad czym ubolewam bo nie jestem na tyle dobry żeby rozumieć każde zdanie. Eh jak mi się marzy ogólna lokalizacja gier w Polsce :roll: ale ten fakt mnie nie zniechęca, ponieważ zakochałem się w tym klimacie jaki oferują nam chłopaki z Bioware.
Tytuł godny polecenia każdemu...
Wybaczcie jeśli siępowtózę, ale jak wygląda walka?
Na filmiku patrzy mi sięto raczej na zręcznosciowe naparzania, a wszyscy móią że to RPG
Czy to po prostu RPG, z walkązręcznościową w czasie rzeczywistym?:->
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.