QUOTE(tekA @ 12 05 2005, 20:21)
Azi, co byśmy bez ciebie zrobili, dawaj, dawaj.

No ale tak na oko to specyfikacja się potwierdza.
Będę walił faktami, raczej bez komentarzy, bo wyjdzie za długi tekst....
SPOJLERYKonsola wyjdzie za mniej niż 6 miesięcy - w sumie nie napisano, że w listopadzie, ale to pewne. Najpierw będzie premiera w USA... i tu najlepsze, 7-10 dni później maszyna uderzy do Europy (yahooooo!). W grudniu X360 ukaże się w Japonii.
Cena narazie nie jest znana, wiadomo jednak (acz nie podano) w jakiej kategorii cenowej X360 się zmieści. Wiadomo też, że M$ nie popełni takiego błędy jak przy premierze Xa jedynki. Tj. cena na pewno nie będzie wywalona w kosmos... Ja osobiście myślę o 300 ojro. Poza tym smucenie o tym, że Xbox 1 jest jak obraz, a 360 będzie jak rzeźba i że nazwa 360 wynika z tego, że nie jest to tylko kolejny Xbox, a CAŁKOWICIE nowe i rewolucyjne coś (blablabla). Coś tam o Xbox Live i implementowaniu, tj. doczepianiu dysku...
Potem, że M$ chce opanować ten rynek (zaczynam się bać, bo z konkurencji może się zrobić monopol ;/) i że będzie tak, że Sony i MS będą widziane na równych pozycjach w tej dziedzinie. Dalej o tym, że maszyna jest silna i aż ciężko będzie programistom wykorzystać jej możliwości, dlatego na starcie będzie aż tylko 10-16 gotowych tytułów a w ciągu pół roku liczba ta wzrośnie do 40. Microsoft w pierwszej kolejności wymienia (wieloznaczne - bo nie mówią czy jako tytuły flagowe, czy jako launch titles) Perfect Dark Zero, Kameo: Elements Of Power i Project Gotham Racing 3.
Poza tym specyfikacja jest zrozumiała, acz przetłumaczę to, co może być jeszcze nie do skapowania: kamerka będzie pobierała obraz do 1280 pikseli (tj. 1280xYYY). Dysk będzie wyjmowalny i upgrade'owalny. Memorki będą miały min. 64MB. Będą też własne soundtracki i będzie można zrobić filmy i zdjęcia aparatem cyfrowym, a następnie wysłać je do swoich znajomych na Xbox Live (łał

).
Co ciekawsze z tego co mówią...
Peter Moore:
Narazie nie wiadomo nic nowego w sprawie Square Enix. Więcej powinno się wyjaśnić na E3, ale zdziwię się bardzo jeśli będzie jakiś developer, który nie stworzy w tej generacji jakiejś gry na Xbox'a 360.
Będziemy mieć 2 miliony userów Xbox Live tym razem. Przynajmniej.
Xbox jechał na niewielkiej liczbie supertytułów i superbohaterów kojarzonych z platformą. Master Chief i Fable już nie wystarczą. Teraz dochodzi (przynajmniej) Joanna Dark.
J. Allard:
Będzie masa front plejtów do Xbox'a 360 tak, by każdy mógł mieć takiego Xbox'a jak chce.
Piractwo szkodzi wszystkim, dlatego postanowimy skupić się jeszcze bardziej na Xbox Live - nikt nie gra w pirackie Halo 2 po sieci.
Kaniec. Tłumaczenie bardzo swobodne, acz treść zachowana

.
Cholera... znalazłem chyba nawet treściwsze info na xboxlife.dk

. Zapewne rzecz pochodzi z drugiej strony tego artykułu

.
Lecimy w punktach, których jeszcze nie wymieniłem:
- Project Dark Zero, Project Gotham Racing 3 i Kameo będą tytułami startowymi (ale jak mówiłem - brzmi to dwuznacznie w artykule)
- X360 będzie współpracował z... iPodem - będzie można przesyłać stuff między iPodzikiem a Xem 360 o_O.
- Xbox Live Silver to prawda i będzie gratis!
- Będzie można oglądać TV poprzez (w sensie through) Xbox'a
- X 360 będzie mógł stać, lub leżeć
- Gdy będziesz oglądał film, pozostałe funkcje konsoli będą wyciszone/ uśpione i dzięki temu konsola będzie mnie hałasować.
- Baterie w padach będzie można po prostu wymienić, ale będzie można padziki ładować po prostu przez port USB w konsoli.
- Liczby na padzie pokazują który "numer" ma gracz trzymający danego pada
- Logo na padzie to w rzeczywistości ekranik, który wyświetla (obraz?), gdy jest DLC (wtf?)
- Peter Moore zapowiedział Halo 3 na ten rok (grudzień? o_O ten rok??)
- Rallisport Challenge 3 wychodzi na Xbox'a 360...
Koniec ;p.