Podobno kazdy X360 z wejsciem HDMI mial byc z 65n (przynajmniej tak czytałem na tym forum) a przeciez Arcade jest dostepny tylko w wersji z HDMI...
HDMI nie jest ściśle związane z 65n i basta. Tak jak Elite które miały już HDMI, ale nie 65n.
czy da się gdzieś zobaczyć na co się wydało MP (microsoft points)?
marketplace>zarządzanie kątem>historia pobrań
mam parę pytań bo zamierzam kupić x360:
1. czy dużo stracę z grafiki na zwykłym kineskopowym telewizorze ? funai 29' 100hz
2. czy lepiej dopłacić do wersji premium te 300 zł? czym one się różnia w ogóle? w premium mam bezprzewodowy pad, dysk twardy 20gb, headset i tyle tak?a wersja elite jest taka sama jak premium tylko 120GB dysk?
3. czy przeróbka x360 jest równoznaczna ze stratą gwarancji? bo sprzedawcy np. na allegro, gwarantują, że nie tracę gwary
4. czy opłaca się przerabiać ? nie psuję się od tego konsola? jakie są rodzaje przeróbgek
5. i ogólnie jak jest z awaryjnością konsoli?
6. czy działają gry ze zwykłego xboxa?
Sokolov
22 04 2008, 15:30
1. Dość sporo, bo różnica między HD a zwykłym SD jest dość znaczna.
2. Wszystko tak jak napisałeś. Jeśli jesteś nastawiony na korzystanie z usługi sieciowej, to bierz premium. Do Arcade będziesz musiał dokupić dysk, który jest dość drogi.
3. Przerobisz=nie masz gwarancji
4. Nie znam się na przeróbkach, ale wiem że się nie opłaca. Przede wszystkim dlatego, że nie pograsz sobie przez internet

5. Awaryjność hmmm...

Niektórzy mają już po 5 egzemplarz konsoli, bo poprzednie im padły. Moja wytrzymała rok i 3 miesiące. Niektórym natomiast konsola działa od dnia premiery i nie narzekają na nic. Różnie więc to bywa

6. Większość działa, ale nie wszystkie. Na xbox.com jest lista które działają, a które nie. Z takich ważniejszych tytułów nie odpalisz np. MGS2:S
5. Najnowsze egzemplarze są dużo mniej awaryjne, w zasadzie można powiedzieć, że jak na razie bezawaryjne.
1. grajc na TV jak i monitorz LCD jakies duzej roznicy nie widac - plus jest taki ze na TV masz wrazenie ze jest AA lecz na monitorze ewidentnie jego brak - do wad TV naleza czesto male czcionki czy mala mapa w Paradise (prawie nic sie z niej nie da wyczytac na monitorze odrazu lepiej)
2. na wiki masz co kazdy zestaw posiada - nie chce jak i inni powtarzac ciagle tej samej odpowiedzi
3. teoretycznie tracisz ale sprzedawcy robia rozne myki - np. zdejmuja ta plombe lecz pozniej nakladaja czy tez oferuja wymiane calej konsoli za np. 300zl
4. wydaje mi sie ze popsuc sie moze jedynie naped od slabych plytek - glowne "uszkodzenia" wynikacja z CPU/GPU
5. wersje 65nm sa chyba z ok polroku i jakos nikt nie mial jakis usterek
6. dziala ze 200gier ale jesli planujesz grac gry z X1 lepiej zainwestowac w normalny "emulator" czyli konsole bo emu na 360 jest slaby, duzo gier dziala lecz z bledami, dropy, zawieszki - biorac X1 masz wiekszy liste kopatybilnosci
1. Czy można grać na zwykłym kineskopowcu?
2. Czy XboX ma WiFi?
3. Czy online jest płatny?
4. Demka są darmowe?
Colin84
22 04 2008, 21:05
1 - jak ma gniazda do podłączenia to pewnie tak
2 - jak dokupisz to będzie
3 - online w sensie grania jest płatny
4 - może mało widziałem ale jeszcze nie widziałem w życiu płatnego dema
1. Mozna, ale grafika bedzie wyraznie slabsza.
2. Ma, ale musisz zakupic do tego wifi adapter (czy cos w tym stylu, nie pamietam dokladnie nazwy)...
3. Granie Online jest platne
4. Dema sa darmowe
CYTAT(jakbu @ 22 04 2008, 21:57)

1. Czy można grać na zwykłym kineskopowcu?
2. Czy XboX ma WiFi?
3. Czy online jest płatny?
4. Demka są darmowe?
4. tzn jesli masz platnego live to masz przez tydzien demo na wylacznosc placacych potem laduje ono dla darmowych userow
1. To XBoX ma wejście RJ-45? (Kabel Ethernetowy)
mario87
23 04 2008, 09:37
ma
Slupek88
23 04 2008, 16:06
Mam XO, od roku, ale nigdy nie kupowałem MS Points. A chcę kupic, do doatków do GtA, wieć mam 2 pytania.
1.Czy punkty mają jakąś date ważności, to znaczy jak załaduje je np. dziś, to będe je miał dopóki, ich nie wyczerpie, czy jak?
2.Wiem, że nie możecie, wiedzieć ile będa kosztować dodatki do Gta, ale w jakiej cenie są przeważnie dodatki do gier? Ile najwięcej trzeba było wywalić MS Pointsów za jakiś dodatek?
Colin84
23 04 2008, 16:14
Najpierw poczekaj na samo GTA a szczególnie na ukazanie się dodatków.
Jeżeli już teraz natychmiast musisz mieć te punkty to zapytaj się sprzedawcy. Nie pamietam czy jest jakaś data przydatności do spożycia bo wszystkie od razu wydałem, ale chyba nie.
Wszystko zależy od wielkości dodatków i tego jak sobie bedą je cenić. Na moje to kilkaset spokojnie.
Zeratul
23 04 2008, 16:22
zdrapki maja date waznosci... czyli jak nie zaplikujesz kodow w okreslonym czasie to kod moze sie uniewaznic. A same punkty nie... jak juz sa na koncie to beda tam lezec.
Co do dodatku to ja bym obstawial pomiedzy 2400 do 4000 MSP...
w koncu jeden dodatek ma miec rozmiar jednej z poprzednich odslon gry...
Slupek88
23 04 2008, 16:25
Łoł, liczyłem na mniej... No nic, dzięki za odpowiedzi.
Colin84
23 04 2008, 16:35
Przykładowo paczka 6 fur do TDU kosztowała 350 msp. Tak duże dodatki, do takiej gry bedą odpowiednio dużo kosztować ale mam nadzieję że nie tyle ile Zeratul obstawia
Albert Wesker
23 04 2008, 17:45
dodatek do obliviona kosztowal 2400 i to chyba najdrozsza rzecz na live (oprocz pelnej wersji lumines ale to mozna na raty

)
CYTAT(Zeratul @ 23 04 2008, 17:22)

Co do dodatku to ja bym obstawial pomiedzy 2400 do 4000 MSP...
w koncu jeden dodatek ma miec rozmiar jednej z poprzednich odslon gry...
Ja też, jeśli potwierdzą się ploty o nowym mieście, to za nie na pewno zażyczą sobie minimum tyle. Tym bardziej, że zainteresowanie będzie ogromne niezależnie od ceny.
CYTAT(Slupek88 @ 23 04 2008, 17:06)

Mam XO, od roku, ale nigdy nie kupowałem MS Points. A chcę kupic, do doatków do GtA, wieć mam 2 pytania.
1.Czy punkty mają jakąś date ważności, to znaczy jak załaduje je np. dziś, to będe je miał dopóki, ich nie wyczerpie, czy jak?
2.Wiem, że nie możecie, wiedzieć ile będa kosztować dodatki do Gta, ale w jakiej cenie są przeważnie dodatki do gier? Ile najwięcej trzeba było wywalić MS Pointsów za jakiś dodatek?
1. sama zdrapka ma datę ważnosci ale jesli zaraz po zakupie wklepiesz kod do xboxa to punkty te mogą leżeć na koncie ile chcesz czasu - dpuki ich nie wyczerpiesz
należy pamietać ze są inne zdrapki do kont usa i inne do kont europejskich - na serwisach aukcyjnych wciskają kit bo np zdrapki 4000MP są na konta amerykańskie i jesli chcesz używać na koncie europejskim to musisz utworzyc drugie konto (amerykańskie) i na nie sciągać asortyment z rynku. Poprostu sciągniete rzeczy/pliki są widoczne dla wszystkich kont na twej konsoli (niezależnie od regionu konta)
2. Koszt dodatku jest uzależniony zazwyczaj tym co to za dodatek - np 200-300 MP koszują pierdoły w stylu dodatkowy samochód trasa itp. a dodatki duże (np oblivion, tomb raider itp) to koszt 2400MP. sądze ze tyle bedą dodatki do GTA kosztować czyli 2400MP
Czemu mygamercard.net pokazuje "nie prawdziwe" informacje na temat GSa? Otoz ukonczylem COD2 na 1000/1000 zas MGC pokazuje 530/1000, podobnie mam z PDZ - 175/100 a 140/1000. Chyba trzeba nabierzaco podpinac konsole do neta by nie gubil MGC naszego skora
Chyba jest cos takiego, ze jesli przez jakis tam okres czasu, po ostatnim graniu nie podlaczysz konsoli do neta, to potem MGC olewa ja.
Jak w xboxsie ma sie żywotność lasera??
BlackRaven
26 04 2008, 18:05
Zwykla z rok albo więcej. Czysta loteria
kolo jakies bzdury wymysla z palca sobie wyssane...
po pierwsze rozne sa napedy i rozne sa ich awaryjnosci
po drugie nikt nie prowadzil zandych badan na ten temat wiec nie ma mozliwosci odpowiedziec na takie pytanie
mozna tylko ocenic ogolnie ktory naped sprawuje sie lepiej i mniej z nim klopotow, a kolejnosc na ta chwile jest taka (od najlepiej sprawujacego sie do najgorzej):
BENQ
LG
Samsung
Dzięki juchy takiej odpowiedzi oczekiwałem.
maciucha
27 04 2008, 13:16
Jakoś ostatnio coś mówiło się o upłynięciu licencji na F1 dla SONY. Ktoś wie czy M$ zrobił coś w tym kierunku (a wara im nie, zamaswiam pre-ordera jak tylko będzie można).
Keymaker
27 04 2008, 13:24
A co tu ma Microsoft do powiedzenia ?

Dla mnie F1 jest zbyt niszowe, aby MS się tym zainteresował. Prędzej EA, które swego czasu wydawało gry na licencji F1.
maciucha
27 04 2008, 15:09
CYTAT(Keymaker @ 27 04 2008, 14:24)

A co tu ma Microsoft do powiedzenia ?

Dla mnie F1 jest zbyt niszowe, aby MS się tym zainteresował. Prędzej EA, które swego czasu wydawało gry na licencji F1.
Dużo. Sony miało wykupioną wyłączność na gry z F1 tylko na ich konsole. Na to samo licze teraz od M$...
Czy gitara z PCtowej edycji GHIII zadziala na X0? W sumie identyczna gitara jest w GHII na Xboxie, co nie?
Keymaker
27 04 2008, 20:19
Dokładnie - gitara z GHII na X360 i GHIII na PC to to samo urządzenie.
Czy wszystkie gry na X360 są w 16:9 ??
Keymaker
30 04 2008, 09:21
Zdecydowanie tak
CYTAT(gilek @ 29 04 2008, 22:43)

Jak już dostałeś odpowiedź - tak. Z tymże nie wiem co było intencją twojego pytania, jeśli chodzi o granie na 4:3 i kwestię pasów, to niektóre gry działają też w 4:3 na takich telewizorach lub monitorach. A jeśli pytałeś się po prostu w kontekście grania na TV panoramicznym to już wiesz.
Grrubas
30 04 2008, 16:02
niekoniecznie, np: taki PGR4 czy DMC4 smigaja w 4:3 bo sam gram wlasnie na monitorze 4:3
Tak, bo to sa wyjatki, ktore dzialaja tez w 4:3(bez rozciagniecia). Jest pare takich gier poza tymi, ktore wymieniles, ale nie zmienia to faktu, ze gry na X0 sa w 16:9.
CYTAT(Wampis @ 30 04 2008, 16:27)

Jak już dostałeś odpowiedź - tak. Z tymże nie wiem co było intencją twojego pytania, jeśli
chodzi o granie na 4:3 i kwestię pasów, to niektóre gry działają też w 4:3 na takich telewizorach lub monitorach. A jeśli pytałeś się po prostu w kontekście grania na TV panoramicznym to już wiesz.
Tak, bardziej chodziło mnie o to. Nie posiadam jeszcze tivika HD, a planuję zakup X360, więc zapytałem. A czy można sprawdzić czy dana gra będzie śmigała w 4:3, bo na początku będę grał na monitorze (LG Flatron 1280x1024) albo na zwykłm TV crt 24"

. Czy np. GTA IV chodzi w 4;3/nie ma pasów ? Telewizor planuję kupić za jakiś czas, już teraz można spotkać fajny TV za stosunkowo niską cenę. Ale głównie chce kupić X360 dla GTA IV, Halo 3, GoW I i II, ME i RE 5
Ktos pisal ze GTA jest w 4:3,
CYTAT(gilek @ 30 04 2008, 19:17)

CYTAT(Wampis @ 30 04 2008, 16:27)

Jak już dostałeś odpowiedź - tak. Z tymże nie wiem co było intencją twojego pytania, jeśli
chodzi o granie na 4:3 i kwestię pasów, to niektóre gry działają też w 4:3 na takich telewizorach lub monitorach. A jeśli pytałeś się po prostu w kontekście grania na TV panoramicznym to już wiesz.
Tak, bardziej chodziło mnie o to. Nie posiadam jeszcze tivika HD, a planuję zakup X360, więc zapytałem. A czy można sprawdzić czy dana gra będzie śmigała w 4:3, bo na początku będę grał na monitorze (LG Flatron 1280x1024) albo na zwykłm TV crt 24"

. Czy np. GTA IV chodzi w 4;3/nie ma pasów ? Telewizor planuję kupić za jakiś czas, już teraz można spotkać fajny TV za stosunkowo niską cenę. Ale głównie chce kupić X360 dla GTA IV, Halo 3, GoW I i II, ME i RE 5

Gdyby GTA4 i inne gry nie były w 4:3 to byś w nie nie grał?
Sztajniec
2 05 2008, 07:24
Czy zdrapki albo cos w ten desen moge jeszcze gdzies znalezc (dzialajace?) ? Bo chcialem sobie pograc troche w GTA IV z kumplami a nie mam jak

@Wampis - niet, ale dobra juz niewazne, mily gosc pomogl
A w pudełku nie było triala na miesiąc?
Na allegro ostatnio staniał bonament GOLD Xbox Live, jak spoglądałem z miech temu było ok. 120-130 zł za 13 miechów, teraz jest za 97 zł; na cały świat. A zdrapki się skończyły, są tylko do kupienia albo załatwienia. Taka dodatkowa informacja.
Keymaker
3 05 2008, 19:14
Jak abonament, to tylko u byłego użytkownika All... Papyflo, w jego sklepie internetowym na stronie xboxonline77.com. Pełen profesjonalizm, a ceny niziutkie.
maciucha
3 05 2008, 19:25
CYTAT(Keymaker @ 3 05 2008, 20:14)

Jak abonament, to tylko u byłego użytkownika All... Papyflo, w jego sklepie internetowym na stronie xboxonline77.com. Pełen profesjonalizm, a ceny niziutkie.
Dokładnie. Polecam goscia. Tyle, że spowrotem zamelodował się na allegro więc nie trzeba korzystac ze sklepu

.
Ta wiadomość może zostać odczyta wyłącznie z poziomu Interfejsu Głównego. Aby ją odczytać, uruchom grę i odczytaj wiadomość ponownie.
wtf?
Pewnie zaproszenie jakies dziwne.
problem w tym ze ja Golda nie mialem (nawet z poziomu konsoli czy zdrapki)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.