Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pytania, komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109
w07t3k
No np. ja. Od momentu zakupu(od maja 2007r.) ani razu konsola nie wyladowala w serwisie, nie rysuje plyt, wiec wszystko w porzadku. Chociaz dzisiaj wolalbym miec juz swiety spokoj i skapic tych paru groszy na wersje 65nm.
Xymek
CYTAT(qb3k @ 30 06 2008, 11:25) *
Nie wiedziałem gdzie to dać tongue.gif

DevKit Kojimy:

+ RockBand 2 Announced

To nie jest Dev Kit...Dev Kit do 360 jest ciemno szary i ma wielki dysk hyh.gif...
MasterShake
CYTAT(Xymek @ 1 07 2008, 11:54) *
CYTAT(qb3k @ 30 06 2008, 11:25) *
Nie wiedziałem gdzie to dać tongue.gif

DevKit Kojimy:

+ RockBand 2 Announced

To nie jest Dev Kit...Dev Kit do 360 jest ciemno szary i ma wielki dysk hyh.gif...

Nie musiałeś tego pisać
bor
Posiadam tv z wyjściem antenowym i euro i mam pytanie czy taki telewizor obsluzy xboxa360 ?
MasterShake
tak, po euro, tylko w oryg. kabel warto zainwestowac
w07t3k
Kabel jest w zestawie.
MasterShake
w zestawie masz component/chinch + przejsiowka na euro
sznyta
Siema, chcialbym sobie kupic jedna X360 i mam kilka pytan.
Czy są jeszcze dostepne modele Arcade i w jakich cenach, bo widzialem premium juz po 800 zl i sie zastanawiam po co tam jest dysk twardy, do zapisywania gier? sejwow? filmow i muzyki, czy po prostu jest niezbedny bo ma tam jakies oprogramowanie itd.
Czy xbox 360 jest kompatybilny z 1? bo chcialbym np w takie Halo 2 popykac.
Czy do grania w necie potrzebny mi jest pakiet gold czy silver wystarczy?
Zeratul
sa dostepne...

dysk jest na wszystko co dostarcza Marketplace, nie jest niezbedny chyba ze chce sie grac w niektore gry... jak np. gry z X1, Halo 3 czy multi Burnout Paradise.

do grania potrzebujesz golda.
Robsonf
Generalnie polecam wziąść starszego Premiuma zamiast Arcade'a - HDD do X360 nie tanieją, a nie każdemu chce się bawić ręcznie z wymianą...

Dużo ciekawych dem wychodzi, to samo jeśli chodzi o XBLA - gierek jest coraz więcej i wśród solidnych tytułów jest co wybierać (oczywiście są one płatne, w od różnieniu od dem). Pakiety gold teraz również są bardzo tanie więc moim zdaniem warto zainwestować smile.gif.
ShtaS
Właśnie odebrałem nowy model Xboxa - produkcja 13 maj 2008r. Różnica w pracy konsoli jest niesamowicie odczuwalna, niestety do czasu zanim włożymy płytę do napędu. Liteon hałasuje tak samo, jak stary Samsung. Mimo wszystko warto zamienić stary egzemplarz na nowy model - nie nagrzewa się tak oraz pracuje znacznie ciszej ; )
Paweł_PS
Zamierzam kupić w najbliższym czasie Xboxa 360 i mam kilka pytań: ostatnio weszła do sprzedaży wersja z 60 g-gowym dyskiem, warto kupić tą, czy wersję z 20 g-gowym? ile taka wersja może kosztować w sklepie, np. w MediaMarkt. W USA wersja 20 GB kosztuje 300 dolarów, a więc na złotówki to będzie jakieś 600 zł w obecnym kursie $, ale nie sądze, aby było aż tak tanio. Możecie mi coś doradzić??
signap
pewnie cos w okolicy Premiuma lub wyzej moze tak z 1200 jak Elite z 1400 kosztuje

Dysk sluzy tylko do
- dem, gier arcade
- savow
- muzyki z hdd
- DLC (dodatki do gier)
- jest pare tytulow ktore go wymagaja np. Burnout P do online
- trailery, obrazki, itp z Marketu

i chyba tyle. I zapewnie 60gb nie potrzebujesz dla dem... Moze ta 60 wpowadzaja bo maja w planach instalacje gier na hdd?
Paweł_PS
A można np. pożyczyć od kogo grę na Xbox i zainstalować ja na dysku twardym, nie potrzebując potem płyty do jej odtworzenia?
Ile kosztuje wersja z 20 GB dyskiem??
signap
Nie, a kosztuje to gdzies tak +- 1000zl
Paweł_PS
A dodają wciąż GTA 4 w zestawie?? Co się bardziej w chwili obecnej opłaca: Xbox czy PS3?? Patrząc na nowy model, cene itp.
signap
Niewiem, popatrz allegro czy sklepy. Jesli szukasz konsoli podwzg. ceny to tylko 360 wygrywa w tym przedziale. PS2/PSP jest drogie patrzac na 360
popiol
Zastanawiałem się gdzie uderzyć z tym pytaniem, mam nadzieje, że dobry temat wybrałem smile.gif Wie ktoś na jakiej stronie mogę sprawdzić jak wygląda jakiś theme przed kupnem?
Zeratul
pare jest na xbox.com

swego czasu kolesie mieli stronke... ale z tego co pamietam juz ja zamkneli jakis czas temu
popiol
To, że na tej stronie szukać to się domyśliłem... ale właśnie nic tam nie widzę... może jakiś dokładniejszy link? ^^
ShtaS
Wbijasz na Xbox.com w menu najeżdżasz kursorem na Xbox Live, z listy, która ci się rozwinie wybierasz Marketplace, a potem, na nowej stronie klikasz w Marketplace Ticker.
signap
Paweł_PS - na polygami wlasnie wyczytalem ze 60gb modelu nie bedzie w EU
popiol
ShtaS - dzięki wink.gif
Zeratul
CYTAT(signap @ 14 07 2008, 19:35) *

pewnie jest to kwestia czasu
RobertKWL
Kiedy będzie ten nowy update?? Co on będzie wnosił ??
signap
na jesien prawdopodobnie, poczytaj newsy od E3
Paweł_PS
CYTAT(Zeratul @ 15 07 2008, 14:46) *
CYTAT(signap @ 14 07 2008, 19:35) *

pewnie jest to kwestia czasu

Też mam taka nadzieję, zakup przełożony na październik i mam nadzieje ze bedzie juz w Eu ten model
MasterShake
CYTAT(Hela @ 17 07 2008, 13:00) *

i dopiero na jesien? Bieda. Ale na pewno zejdzie sie to z premiera lajwa w polsce!!!!!1
ash77
CYTAT(MasterShake @ 17 07 2008, 19:09) *
i dopiero na jesien? Bieda. Ale na pewno zejdzie sie to z premiera lajwa w polsce!!!!!1

o czym ty marzysz??
live w Polsce oficjalnie??
prędzej amerykańce wylądują na marsie
signap
Przegladajac forum b. dawno temu duzo ludzi pisalo zwlaszcza o lokalizacjach gier na 360 ze wystarczy ustawic jezyk dasha na ENG i gra odrazu bedzie w tym jezyku. Bullshit, odpalilem Crackdowna na englishu a gre mialem PL. To jakis wyjatek czy co?
Owiec
A nie masz czasem save'a z wersji po polsku? Mozliwe, ze gra juz sama z save'a wychwytuje i dalej po polsku robi.
ProChaoS
Słyszeliście może o nowej obniżce XO? Bo dzisiaj po wbiciu do sklepu nie dla idiotów zauważyłem, że znikły wszystkie xboxy, a było tego od za.. multum, a teraz ani jednego pudełka. Na innym forum czytałem, że za tydzień ma być niby nowa cena? Wiecie coś na ten temat?
Mastah27
Ostatnia obniżka cen w Europie miała miejsce w marcu (USA dopiero teraz "równa" do nas), obecnie mamy lipiec, środek sezonu ogórkowego, więc jest to bardzo, bardzo wątpliwe.

CYTAT(signap @ 19 07 2008, 18:18) *
Przegladajac forum b. dawno temu duzo ludzi pisalo zwlaszcza o lokalizacjach gier na 360 ze wystarczy ustawic jezyk dasha na ENG i gra odrazu bedzie w tym jezyku. Bullshit, odpalilem Crackdowna na englishu a gre mialem PL. To jakis wyjatek czy co?

Dasha możesz mieć i po koreańsku, to zależy od kraju wybranego w Ustawieniach Regionalnych.
barcelona fan
Mam pytanko.Noszę się z zamiarem zakupu x360 wiec chcialem zapytac czy w tych nowych premiumach jest kabel do zwyklego TV?? Nie mam TV HD mam takowy zamiar kupic dopiero za rok a narazie chce kupic konsole bo GTA IV mi zyc nie daje:P.Wiem ze to zbyt ładnie wyglądać nie będzie ale grać jakoś się da??
Owiec
Dostajesz normalny component - chinche/euro. Grac sie da ,ale cudow sie nie spodziewaj.
w07t3k
Lepiej kup kabel VGA lub HDMI i podepnij pod monitor.
barcelona fan
Raczej nie bo monitor też mam dość przestarzały..;/.Chyba lepiej TV 100 Hz??Czy jednak monitor lepszy??Jeżeli zadaje głupie pytania to sorki alenie znam się na tym zbyt dobrze;/.
Jędrek
100hz, ale w sd? Lepszy monitor. Chyba, ze rzeczywiscie jest starawy. Pograsz troche na sd, pozbierasz kase i kupisz jakis 19 cali i bedzie ok.
w07t3k
Zalezy co ma na mysli mowiac starawy. Moze chodzi mu po prostu o monitor CRT, ktory w rzeczywistosci wyswietli duzo lepszy obraz niz odbiornik SD.
barcelona fan
CRT to zwykly kineskopowy tak??Bo jeżeli tak to własnie takowy posiadam TV 100 Hz bez HD.Czyli mówicie że monitor będzie lepsza opcja??Wiecie to i tak będzie rozwiązanie tymczasowe bo jak wyżej pisałem z czasem kupię TV HD.
w07t3k
CRT moze rownie dobrze byc i monitor i telewizor. Roznica jest taka, ze na monitorze zdolasz wyswietlic obraz w wysokiej rozdzielczosci, na telewizorze juz nie. Nie wiem czy te 100Hz cos ci pomoga. Byc moze bedzie calkiem do zniesienia, jednak jesli podlaczysz Xboxa pod monitor na pewno sie nie zawiedziesz.
Jaka przekatna maja ten TV i monitor?
barcelona fan
TV 28" a monitor 16" cos ok tego.Dokladnie nie wiem ale 1" w ta czy w ta chyba nie robi duzej roznicy:P
signap
CYTAT(barcelona fan @ 19 07 2008, 22:07) *
Mam pytanko.Noszę się z zamiarem zakupu x360 wiec chcialem zapytac czy w tych nowych premiumach jest kabel do zwyklego TV?? Nie mam TV HD mam takowy zamiar kupic dopiero za rok a narazie chce kupic konsole bo GTA IV mi zyc nie daje:P.Wiem ze to zbyt ładnie wyglądać nie będzie ale grać jakoś się da??

napewno to nie bedzie era PSX czy PS2 tylko duzo wyzej podwzgledem graficznym
Owiec
Ja mialem tez do wyboru stare TV 28" 100Hz i monitor, to wolalem wydac 200zl na monitor 21" CRT i miec ful;l hd niz grac na wiekszym TV ,ale z gorszymi efektami.
Flik
Gram na 17' Hyundai, wyjarany, na niektorych planszach w Armored Core prawie nic nie widzialem, ale jak posiedziec na ustawieniami to da sie grac (wszystkie gry pozwalaja podkrecic jasnosc). Obraz jest zdecydowanie ladniejszy niz na sd tv, ale i tak ktorej opcji bys nie wybral to nie bedzie zle. Do tej pory nie rozumiem ludzi, ktorzy odradzaja kupowanie X360 ze wzgledu na brak hdtv. MS ma przy jesiennej aktualizacji wprowadzic rozdzialki pod monitory 16:10 (konsola wypluwa obraz w 16:9), wiec imo wtedy bedzie dobry moment na rozejrzenie sie za panoramka. W moim przypadku to bedzie pewnie Samsung, ale do tego czasu sie mozna przemeczyc.
barcelona fan
Oglądałem wczoraj na allegro monitory Gateway Full HD i są w całkiem ciekawe i niedrogie ok 1200-1500zl. http://allegro.pl/item397106660_monitor_lc...pva_1199zl.html Mi ten szczególnie wpadł w oko:p jak sądziecie??
signap
masz od tego specialny temat

W ustawieniach profilu mamy jakies defaultowe ustawienia na gier fpp i wyscigow, ale co w FPP maja oznaczac te kolory do wyboru? Kolory druzyn?
barcelona fan
Ok w takim razie dzięki za pomoc smile.gif
Owiec
Skoro 1200-1500 to nie drogo, to moze juz lepiej kupic za tyle samo samsunga 26"? LE26R81B, jakbys sie zainteresowal albo za 500zl wiecej 32", te same oznaczenia.
w07t3k
Dokladnie. Ja bym nie kupowal zadnych Gateway'ow, bo to loteria jest. Czesto sprzedawane sa egzemplarze powystawowe, z martwymi pikselami i innymi uszkodzeniami matrycy. Skoro masz do wydania 1500 zl to lepiej doloz okolo 3 stowki i kup Samsunga LE32R81B.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.