dokladnie, ten telewizor bedzie znakomitym wyborem. nie ma co sie meczyc na monitorze.
Jest data wejscia na rynek europejski XO z 60 GB dyskiem?
barcelona fan
20 07 2008, 22:54
Hmmm...W sumie telewizorek niedużo droższy a dużo lepszy

dobra jeszcze raz dzięki za pomoc

co do daty to jeszcze nie ma ale stawiam na okolice pażdziernik listopad.Wtedy też prawdopodobnie wersje premium 20GB stanieją
Premium z HDMI ma w packu kabel hdmi do polaczenia z tv?
Zeratul
21 07 2008, 14:11
nie... tylko elite ma kabel HDMI
A i jeszcze jedno, kazdy z HDMI, to juz falcon, z nowym napedem i zasilaczem 175 W? Ile kosztuje oryginalny kabel hdmi od m$?
zasilacz 175W to na 100% 65nm, wczesnije juz byly Xy z HDMI ale w 90nm
Poprawcie mnie jezeli sie myle, ale hdmi to przesyl cyfrowy, czyli kabel powiedzmy za 3 dychy da taka sama jakos jak ten od m$ za 170 zeta.
maciucha
21 07 2008, 15:12
Tak. Gorsza może być co najwyżej jego żywotnośc.
TheBesTia
21 07 2008, 22:16
Znajomy bardzo się napalił na MSpoints i kupił 1600 , co się później okazało , że przez jego pośpiech kupił na Stany , a konto ma na Europe. Próbował założyć konto na Stany i mimo to nie chce działać , da rade coś zrobić aby kod działał?
cyter666
22 07 2008, 13:46
"Panstwa consola Xbox jest gotowa do wysylki ! Otrzymacie ja panstwo w nastepnych siedmiu dniach . Dziekujemy bardzo za wyrozumialosc , juz niedlugo mozecie panstwo znowu z przyjemnoscia grac."
Czy wszystko jest OK ??
CYTAT(cyter666 @ 22 07 2008, 14:46)

"Panstwa consola Xbox jest gotowa do wysylki ! Otrzymacie ja panstwo w nastepnych siedmiu dniach . Dziekujemy bardzo za wyrozumialosc , juz niedlugo mozecie panstwo znowu z przyjemnoscia grac."
Czy wszystko jest OK ??
A niby coś jest nie tak w tej wiadomości ??
CYTAT
Znajomy bardzo się napalił na MSpoints i kupił 1600 , co się później okazało , że przez jego pośpiech kupił na Stany , a konto ma na Europe. Próbował założyć konto na Stany i mimo to nie chce działać , da rade coś zrobić aby kod działał?
Robilem tak raptem 3 dni temu i dziala bez problemu, moze niech inny adres sprobuje - jakis komunikat dostaje po wpisaniu kodu na punkty ?
Mam Neostrade z modemem który nie ma wtyczki ethernet(tzn ma tylko jedną, już podłączoną do telefonu) Kupuje xboxa na dniach i jak mam to podłaczyc do netu? Wiem że można wifi ale to małe (pipi) do 360 kosztuje 300zł. Jest jakieś(w miare tanie) rozwiazanie?
Kupic router i rozdzielic ta jedna wtyczke na pare innych. Prosciej chyba sie nie da.
CYTAT(Mikes @ 22 07 2008, 19:03)

Mam Neostrade z modemem który nie ma wtyczki ethernet(tzn ma tylko jedną, już podłączoną do telefonu) Kupuje xboxa na dniach i jak mam to podłaczyc do netu? Wiem że można wifi ale to małe (pipi) do 360 kosztuje 300zł. Jest jakieś(w miare tanie) rozwiazanie?
Modem USB? Jak tak to mozna normalnie udostepnic polaczenia przez karte sieciowa.
No tak, ale jak w to podpiać xboxa jak wtyczek brakuje? xD
Xbox'a podpinasz pod kompa (w karte sieciowa) i w Windowsie udostepniasz neostrade na sieciowke i tyle.
Jedyny minus takiego połączanie to to, że musisz mieć włączony komputer aby mieć internet w xboxie.
Jakie gry na X360 chodza w rozdzielczosci 1080p ? Gry ktore chodza tylko w 720p gorzej wygladaja w rozdzielczosci full hd, niz w ready ?
Lepej obraz miec po componencie, czy VGA?
Ja tam duzych zmian nie zauwazylem ale na VGA obraz wydawal mi sie bardziej przejrzysty
A mi wlasnie lepszy wydaje sie na Componencie
CO !? Ze ja mam zly TV ?!? A w ryj ?

Nie no zartuje ale moim zdaniem gdy uzywalem VGA obraz wydawal sie czystszy na Componencie wydaje mi sie taki rozmazany

, litery sa mniej czytelne niz na VGA. No ale nie mialem obu obrazow obok siebie ostatnio VGA widzialem w listopadzie zeszlego roku teraz z nowa konsola uzywam Componentu i mam zamiar zamowic VGA nawet z tego wzgledu ze bede mogl podlaczyc pod lapciaka i bede mogl grac w lozku
Przyjelo sie tak, ze VGA daje ostrzejszy obraz, a Component zywsze, bardziej nasycone kolory.
TheBesTia
23 07 2008, 21:30
CYTAT(Bartg @ 22 07 2008, 15:28)

Robilem tak raptem 3 dni temu i dziala bez problemu, moze niech inny adres sprobuje - jakis komunikat dostaje po wpisaniu kodu na punkty ?
Założył jeszcze jedno konto na inny adres i już wszystko gra . Dzięki za pomoc.
Kolejne pytanko: jak jest z grami ze Stanów , wszystkie są region free , czy tylko wybrańce? jak to sprawdzić na pudełku? może jest jakaś lista takich gierek?
Niestety, nie wszystkie gry są region free. W tej kwestii Microsoft dał wolną rękę wydawcom. To, czy dana produkcja objęta jest blokadą regionalną najlepiej sprawdzić na www.play-asia.com.
luck1985
23 07 2008, 22:08
Mam pytanie . Mialem kiedys Live , juz nie mam - ban . Po dlugim czasie wsadzilem do czytnika gre Forza 2 i jest problem , nie chce sie odpalic . Wyskakuje mi info zebym zrobil aktualizacje profilu " Plik z zapisanym profilem wymaga najnowszej aktualizacji.Zaloguj sie do xLive i po pobraniu aktu.uruchom gre ponownie" Niby jak mam to zrobic ? Aktu dasha zrobilem z pena , a to da rade jakos zrobic !? Czyzbym juz sobie nie pogral w Forze 2 ....
A miales jakies auta czy cos pobrane z neta? Bo wydaje mi sie ze cos jest na hdd i gra chce zupdejtowac sie by ta zawartosc byla dostepna w grze
CYTAT(Pijany @ 23 07 2008, 20:16)

Jakie gry na X360 chodza w rozdzielczosci 1080p ? Gry ktore chodza tylko w 720p gorzej wygladaja w rozdzielczosci full hd, niz w ready ?
??
luck1985
24 07 2008, 15:32
CYTAT(signap @ 24 07 2008, 13:41)

A miales jakies auta czy cos pobrane z neta? Bo wydaje mi sie ze cos jest na hdd i gra chce zupdejtowac sie by ta zawartosc byla dostepna w grze
No jak mialem live to robila gra update , i czaje baze o co chodzi , ale interesuje mnie sposob zeby to jakas ominac ( moge sie wylogowac , ale wtedy nie bede mial pkt za granie na swoim koncie ) nie wiem czy cos usunac czy cos wylaczyc ?!
moze sprobuj usunac wszystkie pliki zwiazane z ta gra, zostaw sobie sejwy tylko.
luck1985
24 07 2008, 16:08
Troche mi to cisnienie podnislo wczoraj i tak spojrzalem jednym okiem na opcje i nic nie odszukalem, ale gdzie to mozna usunac? Z poziomu gry czy dasha ? Gdzie trzeba wejsc - jak sawy od nowa usune to moge sobie nowe konto zalozyc - to bedzie to samo
wchodzisz w zakladke Pamiec i tam masz wszystko, DLC, savy, obrazki,itp wydaje mi sie ze masz jakis DLC do forzy i dlatego gra chce updejtu (masz wogole konsole podlaczona do neta?)
luck1985
24 07 2008, 16:19
Juz nie , bo mam bana

Pamiec - gry Forza i mam tak :
Duchy
grupy motywow graficznych
lokalne dane tablicy wynikow
luck85
zdjecia
Ktore usunac zeby mial savy , bo troche w to pogralem ;p Nie mam zamiaru od nowa jechac tylko dojechac od konca ...
EDIT
Chyba te luck85 musze usunac - tam sa zawarte dane o moim koncie itp Nie ma osobnego pliku na dane z netu czy aktualizacje . Ale czy jak to usune to bede mial 0 % i wszystko na zero ?!
Gooralesko
24 07 2008, 20:37
CYTAT(Pijany @ 24 07 2008, 16:21)

CYTAT(Pijany @ 23 07 2008, 20:16)

??
Wszystkie tytuły moga być skalowane do 1080p. Ale w większości jest ustawiona natywnie rozdzielczość 1280-720 lub nieco niższa w formacie 16:9 (czyli takim samym jak 1280-720 i 1920-1080).
No wiem, ale mi chodzi o to jakie tytuly obsluguja pelne hd ? Sa w ogole takie ? No i jak mam tv full hd, to lepiej grac na 720p czy 1080p
Moim zdaniem na 720p jest troche lepiej w takim np. GTA IV...
Jak masz TV Full HD to ustaw 1080p.
Gooralesko
25 07 2008, 01:20
CYTAT(Pijany @ 24 07 2008, 21:59)

No wiem, ale mi chodzi o to jakie tytuly obsluguja pelne hd ? Sa w ogole takie ? No i jak mam tv full hd, to lepiej grac na 720p czy 1080p
Moim zdaniem na 720p jest troche lepiej w takim np. GTA IV...
Co trochę lepiej? Że mniej klatkuje tak? Jeśli o to ci chodziło to się mylisz.
Są gry, które DZIAŁAJĄ (wszystkie tytuły OBSŁUGUJĄ 1080p) w pełnym HD tj. Virtua Tennis czy coś w tym stylu. Rozumiesz jakie gry są natywnie w 1080p? Wszystkie wypasy graficzne to góra 720p, a czasami poniżej (np. 640p). Jak ustawisz w konsoli 1080p to nie stracisz jakości grafiki ani płynności rozgrywki (płynność będzie taka sama jak po ustawieniu 720p) tylko sprzęt przeskaluje do 1080p.
cyter666
25 07 2008, 12:05
Mam problem otóż mam 2 pady i jak chcę zagrać na split screenie to pisze, że muszą być przynajmniej 2 pady co zrobić??
TheBesTia
25 07 2008, 12:24
Założyć drugie konto i zalogować się (drugi pad) ?!?
Jakie polecacie akumulatorki (i ładowarke) do pada ? Wybór jest przeogromny ...
Edit: Znalazłem takie, kali się ?
http://www.allegro.pl/item399935870_ladowa..._laduje_9v.html
Kiedy w końcu wrzucą jakieś nowe dema...??
E3 już dawno skończone a tu tylko demko Too Human(bardzo średnie swoją drogą)
Jezeli gra jest w PL, jak np PGR 4, to istnieje mozliwosc ustawienia angielskiej wersji (wszystkie napisy, menusy itd).
CYTAT(TheBesTia @ 25 07 2008, 13:24)

Co do ładowarki się nie wypowiem ale sądzę, że jest wystarczająca. Co do aku GP, mogę polecić. Używam ich już sporo czasu, przejechałem się natomiast na energizerach
Na poprzedniej stronie Lucek tlumaczyl. Musisz zmienic region konsoli w ustawieniach.
I przy okazji to co TheBesTia - dotychczasowe aku mi siadaja w sastraszajacym tempie - lepiej kupic sobie nastepne aku czy charge*play czy jak to sie tam ma? I czy ladowarka cos zmienia w kwestii dlugosci dzialania aku?
TheBesTia
25 07 2008, 16:23
CYTAT(milekp @ 25 07 2008, 16:30)

CYTAT(TheBesTia @ 25 07 2008, 13:24)

Co do ładowarki się nie wypowiem ale sądzę, że jest wystarczająca. Co do aku GP, mogę polecić. Używam ich już sporo czasu, przejechałem się natomiast na energizerach
To raczej wezme te , no chyba że ktoś ma jakieś uwagi .
I powiedz mi jeszcze Miłek ,czy wg Ciebie cena jest odpowiednia ?
ta GP to porządne akumulatorki.. Polecam. Ładowarka tez GP wiec nie ma sie czego obawiać. Brac i grac O!
Z bateriami jest jak z każdym innym produktem: płacisz za markę + wykonanie + wydajność. Jeśli widzisz akumulatorki za 5 zl a widzisz akumulatorki 3 znanych firm za 20 zl + to wnioski nasuwają się same... GP polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.