Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pytania, komentarze
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109
Psyko
Bede dzielil polaczenie przez router. Konsole do routera podlaczam kablem crossem czy zwyklym, to samo komp, kross czy zwykly? No i jaki router w miare tani dobrze spisuje sie w wspolpracy z 360, zadne tam WiFi, tylko polaczenie kablowe. Na co zwracac uwage kupujac router?
canuks
CYTAT(Psyko @ 1 09 2008, 23:20) *
Bede dzielil polaczenie przez router. Konsole do routera podlaczam kablem crossem czy zwyklym, to samo komp, kross czy zwykly? No i jaki router w miare tani dobrze spisuje sie w wspolpracy z 360, zadne tam WiFi, tylko polaczenie kablowe. Na co zwracac uwage kupujac router?

Spewnoscia na producenta , kup markowy router np D-link,lynkys, Pentagram ,nie kupuj jakis wynalazkow nie wiadomo skad i czesto w promocji. Na Pclabie kilkanascie osob mialo powazne problemy z konfiguracja takich routerow po 80zl z promocji firmy TOY TOY ,albo net na kompie nie dzialal, albo zrywlao polaczenie i inne historie.

jaki masz internet , dostawca ( netia,TPSA,Dialog ? )) wazny jest ANEX jaki masz A lub B

Proponowal bym Ci kupic router z wbudowanym modemem taki cos jest drozsze ale wygodniejsze w uzytkowaniu.
NP ja mam dialog 1mb i do podzialu neta uzywam D-Linka DSL-584T i net mi smiga bardzo ladnie a podzielony jest na konsole , lapka i desktopa.
Wczesniej mialem ,modem firmowy od dzialogu + router pentagrama cerberius (numeru nie pamietam) w prawdzie tez wszsytko smigalo ale byla zauwazalna lekka zamulka .Po pzresiadce na D-Linka z modemem net zdecydowanie "zywszy"

A co do kabla to TAKI zwykly UPT
Psyko
Tez mam Dialog 1Mb, ale router z modemem odpada, chce po prostu podzielic polaczenie z uzyciem dialogowego modemu. Wiem juz ze kable to nie maja byc krossy, sam switch nie wystarcza?
__bercik07
CYTAT
x264 możesz odtwarzać na klocku normalnie

czy ja czegos nie wiem chytry_.gif? btw seriale w 720p sa przewaznie w formacie *.mkv a tego x360 nie odtworzy.
Kwas_91
CYTAT(__bercik07 @ 2 09 2008, 11:24) *
CYTAT
x264 możesz odtwarzać na klocku normalnie

czy ja czegos nie wiem chytry_.gif? btw seriale w 720p sa przewaznie w formacie *.mkv a tego x360 nie odtworzy.

No ba, nie otwiera plików .mkv. Co ciekawsze, film w x264 może mieć dźwięk maksymalnie 2.0! dry.gif
Jordan23Carolina
To jeszcze raz, jakie pliki video otwiera 360?
avi? x264? a dźwięk?
O napisach też moge zapomnieć?
Psyko
jest blokada regionalna na dvd?
Keymaker
Jest.
Psyko
Mozna Switchem podzielic, czy tylko router?
Kwas_91
CYTAT(Jordan23Carolina @ 2 09 2008, 16:10) *
To jeszcze raz, jakie pliki video otwiera 360?
avi? x264? a dźwięk?
O napisach też moge zapomnieć?

Możesz oglądać film w .avi zakodowany w x264 z dźwiękiem 2.0 bez napisów. Czyli w sumie gra niewarta świeczki, ponieważ jak coś już znajdziesz w internecie w x264, to najczęściej jest to plik .mkv, więc trzeba konwertować aby konsola odpaliła film.
orion50
siema. powpisywałem w ustawieniach rouetera wszystko jak było wcześniej, w ustawieniach konsoli tak samo. nie działa. już na IP się wysypuje. łącze się konsola > acces point>router.
pozdro
Psyko
Ponawiam pytanie musi byc router czy wystarczy switch? Jezeli wystarczy, to jaki ma byc, na co zwracac uwage? Ogolnie szukam najtanszej alternatywy, co by wiecej gier kupic.
ping
Ja siedzę na routerze. Wiekowym. Wszystko działa więc radzę kupić router. Nie rozumiem tylko tekstu o najtańszej alternatywie - i jedno i drugie można znaleźć w identycznym przedziale cenowym.
Psyko
Nie znam sie na tym, a nie chce wywalic 200 stow na router. Ugadam sie najwyzej w sklepie ze jak cos bedzie nie tak, to wezme inny az do skutku.
Owiec
Routery sa po 100zl ,to nie przesadzaj wink.gif D-Link DI-604, masz moj jak chcesz. Dziala bez problemow.
Fisiu
CYTAT(Psyko @ 3 09 2008, 19:48) *
Ponawiam pytanie musi byc router czy wystarczy switch? Jezeli wystarczy, to jaki ma byc, na co zwracac uwage? Ogolnie szukam najtanszej alternatywy, co by wiecej gier kupic.

Switch możesz wziąć jeżeli twój dostawca internetu zgodzi się dopisać numer MAC karty sieciowej xboxa do twojej sieci. Jeżeli się zgodzi to wystarczy switch (koszt 25 zł) - jezeli się nie zgodzi, ale dalej chcesz jechać po kosztach, to będziesz miał internet, albo na konsoli, albo na PC (tak jak ja mam wink.gif)
ping
zawsze możesz wziąść switcha i puścić net z kompa (dwie sieciówki wymagane) do switcha - rozwiązanie ma oczywisty minus jakim jest fakt że musisz mieć odpalonego kompa jeśli chcesz net w konsolce. Mniej kosztowne i bardziej pewne jest kupno routera, nawet takiego za 30-40 zł (tak, są takie, wystarczy poszukać).
Psyko
I idiotyczne pytanie: router na stale dzieli predkosc, czy tez jak bede mial wylaczonego kompa to bede mial ja cala. Przykladowo mam 1 mb, czy sprzet podzieli predkosc 512 na kompa i kosole czy kazdy ze sprzetow korzysta z calosci lacza, dzielac je dynamicznie wedle potrzeb?
Zeratul
wedlug potrzeb
Psyko
Konto zakladac na USA czy UK. Jest jakas roznica w pingach, ogolnie w polaczeniu, gdzie jest wiecej contentu?
Slupek88
Na pewno na USA jest więcej contentu, i częściej szybciej niż na kontach europejskich, co do pinga nie wiem.
Wampis
Teoretycznie powinno też być taniej.
Kiler8888
Chciałem sobie kupić jakieś "obrazki gracza", ale nie chcę kupować w ciemno.
Mogę sobie je gdzieś na necie zobaczyć?
Wampis
http://www.mygamercard.net/gpscout.php
MasterShake
CYTAT(Kiler8888 @ 4 09 2008, 18:50) *
Chciałem sobie kupić jakieś "obrazki gracza", ale nie chcę kupować w ciemno.
Mogę sobie je gdzieś na necie zobaczyć?

prawie zawsze w prawym gornym rogu Ci sie wyswietla
Psyko
Content bie jest tak wazny, bardziej mnie "jakosc" polaczenia interesuje.
PawciosS
Witam. Zamówiłem sobie w poniedziałek x360 60 GB w sklepie PSX Extreme. Przelew wysłałem natomiast we wtorek rano. Na stronie sklepu pisze: Dostępność: w magazynie - wysyłka 24 godz, jednak w historii zamówień pisze tylko: 01/09/2008 Zamówienie przyjęte, ale o wysyłce nie pisze nic. Czyli sprzęt nie został jeszcze nawet wysłany?!:| Zamawiał ktoś z was konsole w sklepie PE? I jeśli tak to jak długo czekaliście na przesyłke? Chciałem mieć konsole już na ten weekend, ale chyba nic z tego nie wyjdzie...

Mam jeszcze jedną sprawę. Otóż zamówiłem sobie na allegro nowe Burnout Paradise. Wczoraj wyciągam ze skrzynki paczke, i coś tam w niej lata... Okazało się że luźniutko latała sobie w pudełku płytka... Samo pudełko jest mocno porysowane oraz pogięte, mimo iż znajdowało się w folii. Sama folia też była podziurawiona... Na pudełku nie było też żadnej plomby. Czy to możliwe w przypadku nowiutkiej gry?:| Mam pisać do gościa o wymianę gry na nową lub o zwrot pieniędzy?
RobertKWL
W jakie gry można grać online na Silver ?? Słyszałem że napewno w Lost Planet..
Colin84
CYTAT(PawciosS @ 5 09 2008, 12:40) *
Mam jeszcze jedną sprawę. Otóż zamówiłem sobie na allegro nowe Burnout Paradise. Wczoraj wyciągam ze skrzynki paczke, i coś tam w niej lata... Okazało się że luźniutko latała sobie w pudełku płytka... Samo pudełko jest mocno porysowane oraz pogięte, mimo iż znajdowało się w folii. Sama folia też była podziurawiona... Na pudełku nie było też żadnej plomby. Czy to możliwe w przypadku nowiutkiej gry?:| Mam pisać do gościa o wymianę gry na nową lub o zwrot pieniędzy?

Nie, to nie jest możliwe. Owszem zdaża się czasami że płyta lata w pudełku - źle wsadzona płyta, niezbyt łagodne obchodzenie się z paczką itd. Miałem tak raz z grą i filmem dvd. Jeżeli na aukcji była mowa o nówce sztuce a dostałeś tak zmasakrowany towar to możesz reklamować. Na nowych grach musi być plomba.
Psyko
Witam. Zamówiłem sobie w poniedziałek x360 60 GB w sklepie PSX Extreme. Przelew wysłałem natomiast we wtorek rano. Na stronie sklepu pisze: Dostępność: w magazynie - wysyłka 24 godz, jednak w historii zamówień pisze tylko: 01/09/2008 Zamówienie przyjęte, ale o wysyłce nie pisze nic. Czyli sprzęt nie został jeszcze nawet wysłany?!:| Zamawiał ktoś z was konsole w sklepie PE? I jeśli tak to jak długo czekaliście na przesyłke? Chciałem mieć konsole już na ten weekend, ale chyba nic z tego nie wyjdzie...

Wczoraj zamowilem telefonicznie w sklepie pe X360 60 gb i ich nie maja, wszystkie egzemplarze sprzedane. Na poczatku nastepnego tygodnia wysylka (poniedzialek, wtorek), wiec masz jeszcze z 6-7 dni czekania.
PawciosS
CYTAT(Colin84 @ 5 09 2008, 13:18) *

Nie, to nie jest możliwe. Owszem zdaża się czasami że płyta lata w pudełku - źle wsadzona płyta, niezbyt łagodne obchodzenie się z paczką itd. Miałem tak raz z grą i filmem dvd. Jeżeli na aukcji była mowa o nówce sztuce a dostałeś tak zmasakrowany towar to możesz reklamować. Na nowych grach musi być plomba.

Ok to w takim razie będę musiał dać do reklamacji.

CYTAT
Wczoraj zamowilem telefonicznie w sklepie pe X360 60 gb i ich nie maja, wszystkie egzemplarze sprzedane. Na poczatku nastepnego tygodnia wysylka (poniedzialek, wtorek), wiec masz jeszcze z 6-7 dni czekania.

Ale może jak ja zamawiałem to jeszcze były, a skończyły się już po moim zamówieniu - oby:P
Psyko
Jak bym chcial laczyc konsole bezposrednio z modemem dialogu, to wszystko bedzie dzialac? Modem ADSL. I o jakiej pojemnosci wkladac akumulatorki do pada, ktore najlepsze?
Fisiu
CYTAT(Psyko @ 5 09 2008, 14:12) *
I o jakiej pojemnosci wkladac akumulatorki do pada, ktore najlepsze?

Każde dobre, byle nie bubel chiński (chyba kumasz o co chodzi). I co to za pytanie które najlepsze. Jakbym się zapytał który telewizor najlepszy to co byś powiedział? Pomyśl... Sprecyzuj co Cię najbardziej w akku interesuje (cena, długość działania, łatwość wyjmowania z pada [to nie żart - przykład energizer, który potwierdzam]).
Psyko
Czytalem ze 2700 Energizery albo GP sa dobre. Pojemnosc na pierwszym miejscu, na drugim cena.
chris85
CYTAT(Psyko @ 5 09 2008, 15:24) *
Czytalem ze 2700 Energizery albo GP sa dobre. Pojemnosc na pierwszym miejscu, na drugim cena.

ja na Energizerach 2700 przechodze ze 3 gry wink.gif to szatan nie bateria biggrin.gif komplecik 4 akumulatorkow plus ladowarke kupilem na promocji w Carrefour za 74,99 . ye yo
TheBesTia
Mogę też polecić Duracell-ki 2650 - takie posiadam i trzymają cholernie długo.
Psyko
Znalazlem Sony x4 + ldowarka pojemnosc 2500 za 76 zeta, oplaca sie?
cyter666
Skończył mi się 1 miesiąc golda na moim koncie i zrobiłem nowe konto i się wkurzyłem bo w ogóle gamescora nie ma, więc teraz chcę kupić sobie 12+1 miesięcy golda na stare konto i teraz moje pytanie:
zakładałem konto na Irlandie, ale na xbox.com mam "flagę" USA i jak kupię golda na Europę to powinno działać??
Zeratul
zmien locale na polske i bedzie miec polska flage... jak jestes zarejestrowany na europe to beda ci europejskie zdrapki dzialac
cyter666
głupie pytanie: jak zmienić te locale :?
Fisiu
na MGC wpisz generate code z Cyter666 na polską flagę no i ustawienia konsoli na polski.
Zeratul
nie musi na nowo GC generowac, tylko w ustawieniach konsoli wchodzi na locale i zmienia na Poland. Jezyka konsoli zmieniac nie musi.
Fisiu
CYTAT(Zeratul @ 5 09 2008, 19:36) *
nie musi na nowo GC generowac, tylko w ustawieniach konsoli wchodzi na locale i zmienia na Poland. Jezyka konsoli zmieniac nie musi.

Zwracam honor wink.gif

Cyter, jeżeli zarejestrowałes na Irlandię to obowiązuje Cię abo na Europę.
signap
jesli mam GT na USA/EU/JAP to lacze sie wtedy z grami z tego regionu glownie czy to jest losowe?
Owiec
Nie (pewny nie jestem ,zeby nie bylo),laczysz sie z tymi ,ktorzy graja tongue.gif Jedyne, gdzie takie cos masz to AoT gdzie masz podzial na EU itp
Zeratul
i w mercenaries 2
signap
ok czyli jak sadzilem, brat twierdzil ze jesli konto us to gracze us bo dlatego byly lagi w demie BF3
Owiec
Jesli ktos gral w Asterixa na olimpiadzie moze mi powiedziec czy 50,000 & 100,000 helmow ,to musi byc w story czy moze byc w chatpers? Tylko te 2 mi zostaly, a nie mam zamiaru jeszcze raz gry przechodzic, zeby do ostatniej walki dojsc...
PawciosS
CYTAT(Psyko @ 5 09 2008, 13:20) *

Dowiedziałem się że mają x360 60 Gb (tylko że zarezerwowane), a nie wysłali mi go dlatego że widocznie pominęli przelew:| Miała być wysyłka w 24 h, a będzie to "tylko" tydzień. Zdecydowałem się zamówić konsole w sklepie PE, gdyż chciałem szybko dostać towar, i do tego w dobrej cenie, ale niestety się rozczarowałem. Gdybym zamówił konsole np. na allegro to zapewne była by on już u mnie. Może napisze im żeby mi dali jakiś prezent w ramach przeprosin za tak długie czekanie?biggrin.gif
TheBesTia
Ta , w ramach przeprosin to możesz co najwyżej dostać prezent w postaci drugiego tygodnia czekania :E
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.